Rząd PiS mógł jednym sprawnym ruchem zapewnić sobie sympatię u wielu ludzi. Wystarczyło całkowicie zlikwidować PRL-owski relikt w postaci abonamentu radiowo-telewizyjnego, a finansowanie mediów publicznych ograniczyć do niezbędnego minimum. Niestety, ekipa Jarosława Kaczyńskiego poszła w zupełnie odwrotnym kierunku. Właśnie zapowiedzieli "surowe kary" za niepłacenie tego quasi-podatku. Jeśli kontroler Poczty Polskiej wykryje w prywatnym domu niezarejestrowany telewizor, to trzeba będzie zapłacić karę w wysokości... 681 zł!
a na jakiej podstawie jakic hui z poczty polskiej chce wejsc do mojego domu ????
ps a co sie dotyczy poczty kiedy u nas byly 3 okienka czynne i same lity ,paczki itd a teraz jest jeszczse mydlo i powidlo w przedazy i tylko jedno okienko czynne a w dodatku na poczcie nie mozna kupic doladowania do telefonu
no i debile z PO umocnili ministra Macierewicza i " przy okzji " narobili sobie smrodu
ten Schetyna to jeszcze głupszy od Kopacz ??
ps komentator w tv przytomnie zauwazyl ze Schetyna wypusil do skladania wniosku stronnika Kopacz Niesioloskiego zeby skompromotowac zwolenników Kopacz=Tuska w reamach walki wewnetrznej w PO
to jest wysoce prawdopodobne - dodalem znak zapytania w sprawie Schetyny
liczy się wyłącznie walka wewnątrz/partyjna, do takich zadań i po to tusk trzymał schetynę i kopaczową, są dobrzy w kopaniu innych, zamordyźmie, kłamaniu i podkładaniu świń, do niczego innego się nie nadają, to są psy przez lata tak wytresowane i ograniczone mentalnie.
nie wiem jak można oczekiwać czegokolwiek innego.
nie jest możliwym by pchnęli na nowe tory nawet swoją partię, mogą liczyć tylko na totalny blamaż i indolencję medialną pisu, na co się nie zapowiada. zachowują się jak sld po swoich rządach po 2005r, ci próbowali przynajmniej wylansować młode twarze wówczas olejniczaka i napieralskiego, a w po nawet tego nie widać. równia pochyła do śmietnika historii.
no i debile z PO umocnili ministra Macierewicza i " przy okzji " narobili sobie smrodu
ten Schetyna to jeszcze głupszy od Kopacz ??
ps komentator w tv przytomnie zauwazyl ze Schetyna wypusil do skladania wniosku stronnika Kopacz Niesioloskiego zeby skompromotowac zwolenników Kopacz=Tuska w reamach walki wewnetrznej w PO
to jest wysoce prawdopodobne - dodalem znak zapytania w sprawie Schetyny
liczy się wyłącznie walka wewnątrz/partyjna, do takich zadań i po to tusk trzymał schetynę i kopaczową, są dobrzy w kopaniu innych, zamordyźmie, kłamaniu i podkładaniu świń, do niczego innego się nie nadają, to są psy przez lata tak wytresowane i ograniczone mentalnie.
nie wiem jak można oczekiwać czegokolwiek innego.
nie jest możliwym by pchnęli na nowe tory nawet swoją partię, mogą liczyć tylko na totalny blamaż i indolencję medialną pisu, na co się nie zapowiada. zachowują się jak sld po swoich rządach po 2005r, ci próbowali przynajmniej wylansować młode twarze wówczas olejniczaka i napieralskiego, a w po nawet tego nie widać. równia pochyła do śmietnika historii.
przed 1999 był tylko ZUS składka do ZUS wynosiła X w 1999 powstały OFE - składka emerytalna POZOSTAŁA X do ZUS trafiało Z=X-Y, gdzie Y to kasa idąca na OFE ZUS zawsze miało dziurę która została powiększona o Y
gdyby od 1999 składka emerytalna wzrosła i wynosiła X plus Y wtedy to Y można by uważać za kasę płacącego do OFE i teraz te lamenty byłyby uzasadnione
ponieważ budżet państwa musiał dodatkowo dopłacać to Y do ZUS więc logicznie wychodzi na to że OFE było i jest finansowane z budżetu
więc proszę mi tu nie pieprzyć że kogoś okradziono
Przed 99 system byl pokoleniowy a po 99 kazdy sam dla siebie zbiera wiec chuja wytlumaczyles. Deficyt w kasie ZUS to glownei emerytury starszych ludzi na ktore kase zbierala i przejebala komuna. PRL te kase zajebal, a ty lubisz PRL wiec chyba jakis dysonans masz poznawczy
przed 1999 był tylko ZUS składka do ZUS wynosiła X w 1999 powstały OFE - składka emerytalna POZOSTAŁA X do ZUS trafiało Z=X-Y, gdzie Y to kasa idąca na OFE ZUS zawsze miało dziurę która została powiększona o Y
gdyby od 1999 składka emerytalna wzrosła i wynosiła X plus Y wtedy to Y można by uważać za kasę płacącego do OFE i teraz te lamenty byłyby uzasadnione
ponieważ budżet państwa musiał dodatkowo dopłacać to Y do ZUS więc logicznie wychodzi na to że OFE było i jest finansowane z budżetu
Przed 99 system byl pokoleniowy a po 99 kazdy sam dla siebie zbiera wiec chuja wytlumaczyles. Deficyt w kasie ZUS to glownei emerytury starszych ludzi na ktore kase zbierala i przejebala komuna. PRL te kase zajebal, a ty lubisz PRL wiec chyba jakis dysonans masz poznawczy
To nie ma znaczenia czy jest system pokoleniowy czy nie, bo usługi i towary na które wydaje się emeryturę ZAWSZE musi zapewnić kolejne pokolenie. Nie ważne czy przymus pracy kolejnego pokolenia "opakuje się" w obligacje, czy w akcje, czy w złoto, czy w coś innego. Jeśli nie ma kolejnego pokolenia dzieci, imigrantów, lub niewolników to nie ma emerytur. Proste jak budowa cepa.
korekta na daxie, srednia 14 ADR pokazywala wartość 216 pkt od high do low było dziś już 185 pkt (spadki od otwarcia o 8:00) pewnie jakies odbiie i jutro korekcinka spadkowa
korekta na daxie, srednia 14 ADR pokazywala wartość 216 pkt od high do low było dziś już 185 pkt (spadki od otwarcia o 8:00) pewnie jakies odbiie i jutro korekcinka spadkowa
To nie ma znaczenia czy jest system pokoleniowy czy nie, bo usługi i towary na które wydaje się emeryturę ZAWSZE musi zapewnić kolejne pokolenie. Nie ważne czy przymus pracy kolejnego pokolenia "opakuje się" w obligacje, czy w akcje, czy w złoto, czy w coś innego. Jeśli nie ma kolejnego pokolenia dzieci, imigrantów, lub niewolników to nie ma emerytur. Proste jak budowa cepa.
....Antek dzisiaj cicho siedzi .....pije piwo czy miesza na Wiejskiej
....Antek dzisiaj cicho siedzi .....pije piwo czy miesza na Wiejskiej
lekarstwa się skończyły albo przyszedł rachunek z NFZ
Siedzę na rynku i czekam aż szanowna małżonka poobchodzi sklepy (czyli mam z godzinę). Patrzę na tel, a tu PZU po 27 zeta, a daje 2-5 zł dywidendy rok w rok. Kto to kurna sprzedaje? Chyba jakiś pacan z OFE według zasady "i jeszcze na koniec rządowi na złość giełdę zwalę". No nic, spokojnie kupię po powrocie.
Bierzmy przykład z NBP - 8 mld wyciągnął z rynku. To nawet Michu nie podskoczy Pozdrawiam z Mikołajek
Państwo może zapewnić co najwyżej dziurę w budżecie a nie godną emeryturę. Trzeba samemu zadbać o kasę i zdrowie.
no a czyim kosztem nbp te 8mld wyciągnął. przecież to oczywiste. same 12% odsetek ustawowych to 960 mln zaległości wobec spółki micha i antka. i samo to świadczy że łeb miszatego jest wart nie 8 a 80mln/mcznie. (a przynajmniej suma z głów bo miszaty to smok dwugłowy, jedna to michuI, druga głowa to antek, plus ogon szynszyla)
Siedzę na rynku i czekam aż szanowna małżonka poobchodzi sklepy (czyli mam z godzinę). Patrzę na tel, a tu PZU po 27 zeta, a daje 2-5 zł dywidendy rok w rok. Kto to kurna sprzedaje? Chyba jakiś pacan z OFE według zasady "i jeszcze na koniec rządowi na złość giełdę zwalę". No nic, spokojnie kupię po powrocie.
to bedziesz tyle czekał ?? aż godzine ??
ja bym sobie poszukał nowej
Racja, można poszukać ale niezbyt gorliwie W razie jak nie znajdzie oszczędzi 7.5k/m
Bzdura mam kilogram zlota dobijam 60 i jade z tym zlotem gdzie chce. Nastepne pokolnie owszem, ale niekoniecznie w Polsce, jakas slaba ta twoja koncepcja.
Thorgall - spoko, ścieki z łodzi spuszczamy rano jak odpływamy z mariny (żeby nam nie śmierdziało), silnik czyściliśmy (olejem opałowym i silnym detergentem) w bocznej zatoce na Bełdanach jak nikogo nie było, tak że pełen luz Za rok płyniemy na Augustów, bo tam podobno czyściej, tutaj ludzie gówna walą do wody i jakieś oleje widać, co za syf
Jeżeli przyjdzie światowy kryzys (a myślę, że szanse są spore) to ubezpieczyciele dostaną mocno w dupę. Nawet polski PZU, bo on sporo ma reasekuracji różnych ryzyk z całego świata. Sektor ubezpieczeniowy w czasie kryzysu finansowego czy gospodarczego to nie jest najlepszy wybór. Moim zdaniem najlepsze perspektywy w Polsce ma sektor oprogramowania. Środki trwałe są niskie, sporo eksportu (zyski rosną jak złoty spada), programistów można szybko zwolnić jak brakuje zleceń. I jest dla firm software'owych dużo roboty w związku z napływem środków unijnych. A drugi sektor który powinien się trzymać w Polsce to produkcja i handel artykułami żywnościowymi. Producenci słodyczy powinni być zadowoleni (500+ ), do Chin mamy żarcie eksportować.
Jakby ktoś znalazł jakieś ciekawe spółki z tych sektorów to niech skrobnie na forum i zwróci na nie uwagę. Sam jestem zainteresowany wejściem w jakieś fajne firemki, tylko czasu brakuje na analizę. I wiedzy mam bardzo mało o konkretnej sytuacji konkretnych spółek, a nie chciałbym się nadziać na jakąś minę, gówienko w sreberku
A o to niestety bardzo łatwo wchodząc w mniejsze spółki, zwłaszcza że lada chwila PIS zacznie rozstawiać przedsiębiorców po kątach szukając na siłę podatkowych przekrętów, a ścisłe mówiąc kar, grzywien i konfiskat. Bat na przestępców jest potrzebny, ale obawiam się że przy okazji mocno oberwie się i uczciwym. Do spraw podatkowych i gospodarczych potrzebni są specjaliści, a PIS takich nie ma po czystce którą urządził. Więc przedsiębiorców będą kontrolowały różne gamonie z zawiązanymi oczami i brzytwą w ręku. http://www.pb.pl/4577055,56390,biznes-przerazony-konfiskata-firm
Kamikaze - kryzys się czai od 5 lat i dalej go nie widać, poza tym najlepszym sposobem jest dywersyfikacja portfela. A PZU jest za 50% normalnej ceny. Fakt, że może być jeszcze o połowę tańszy, ale wsrto już powoli podkupywać. Oprogramowanie ciężko oceniać, mam wielu klientów z tej branży, robią na cały świat milionowe projekty i nie potrzebują kasy na rozewój, bo śpią na gotówce. Nikt nie sprzefa swoich akcji, jak dobrze idzie...
... Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie papą pokryć
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
5 lipca 1996 r., przed 20 laty, przyszła na świat owieczka Dolly, pierwszy ssak, którego sklonowano z komórek somatycznych. Urodziła się w Instytucie Roslin we wsi Roslin pod Edynburgiem. Była to zasługa prof. Keitha Campbella i prof. Iana Wilmuta, szefa instytutu.
Nadano jej imię Dolly od nazwiska wokalistki Dolly Parton, znanej m.in. z obfitego biustu (do sklonowania Dolly pobrano komórki gruczołu mlekowego).
dzisiaj zorganizowana grupa przestępcza pod kierownictwem niejakiego Opcjonera ograbiła mnie z kilkudziesięciu punktów tak z doopy baza się zmniejszyła do 40 masakra na tym fw40
Kaczor jak tam w ajdźensy ruch:?: , bo początek miesiąca
Nie mogę pisać bo mi jakieś wirusy wyskakują! Zróbcie coś
pierdów system nie przyjmuje
Jak nie Przecież Twoje posty, typowe pierdy wchodzą
no co ty
Niedługo odpalam stronkę z blogiem i sygnałami 4 systemów i za niewielką acz godziwą zapłatą będę Waszym Jordanem Belfortem . Ty Zibi dostaniesz zniżkę
Kamikaze - kryzys się czai od 5 lat i dalej go nie widać, poza tym najlepszym sposobem jest dywersyfikacja portfela. A PZU jest za 50% normalnej ceny. Fakt, że może być jeszcze o połowę tańszy, ale wsrto już powoli podkupywać. Oprogramowanie ciężko oceniać, mam wielu klientów z tej branży, robią na cały świat milionowe projekty i nie potrzebują kasy na rozewój, bo śpią na gotówce. Nikt nie sprzefa swoich akcji, jak dobrze idzie...
a Ty (magiku od Rogalskiej ) L pozamykales w samym dołku i miałeś odpoczywac od gieldy
dzisiaj zorganizowana grupa przestępcza pod kierownictwem niejakiego Opcjonera ograbiła mnie z kilkudziesięciu punktów tak z doopy baza się zmniejszyła do 40 masakra na tym fw40