Liczba postów : 9417 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 00:12
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostêpny w trybie odczytu dla wszystkich u¿ytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i go¶ci. Dostêp edycyjny posiadaj± u¿ytkownicy zarejestrowani. 2. W za³o¿onym w±tku piszemy od wczesnych godzin rannych do pó¼nego wieczora /zgodnie z dat± w±tku/. 3. Na weekend bêdzie zak³adany w±tek z dat± soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum s± instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapita³owego, waluty (forex) a tak¿e inne tematy dotycz±ce rynków kapita³owych. 5. Zabrania siê reklamowania: p³atnych sygna³ów, garnków, us³ug, religii, swoich preferencji i zdolno¶ci seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamkniêcia w±tku oraz w weekendy dopuszcza siê lu¼niejsz± formê dyskusji. 7. Na forum obowi±zuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna siê o pó³nocy w dniu poprzedzaj±cym dzieñ g³osowania, a koñczy siê po zakoñczeniu g³osowania (po zamkniêciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowi±zuje zakaz wklejania obrazków obra¼liwych, powoduj±cych obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystaj±cych do tematu g³ównego jest Hyde park. 10. Na forum obowi±zuje pisanie pod jednym nickiem. Wyj±tkowo dopuszcza siê pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez u¿ytkownika swojej to¿samo¶ci w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania siê do powy¿szej zasady moderator lub administrator mo¿e zablokowaæ takie konto. 11. Nick (nazwa u¿ytkownika) nie mo¿e zawieraæ s³ów obra¼liwych lub wulgarnych - takie konta bêd± kasowane bez ostrze¿enia. Osoby podszywaj±ce siê pod innego u¿ytkownika na¶laduj±c avatar (emblemat) i wprowadzaj±cy w b³±d Nick mog± na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymaæ status "fake profile". 12. Przytaczaj±c obcy komentarz staraj siê podaæ ¼ród³o. 13. Na forum obowi±zuje szeroko pojêta kultura wymiany pogl±dów i zakaz trollowania. Zabrania siê obra¿ania innego u¿ytkownika choæby siê nie zna³, nie wiedzia³, nie umia³. Ogranicz u¿ywanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, ¿e bez tego wypowied¼ traci sens - wykropkuj choæ jedn± literê). 14. U¿ytkownik forum powinien po fazie notowañ ci±g³ych, ale przed dogrywk± (16.50-17.00) podaæ swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez g³osowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wska¼nik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania siê wklejania linków zawieraj±cych tre¶ci chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez u¿ytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieæ: pisemnie ¿ó³t± lub czerwon± kartk±, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokowaæ u¿ytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta mo¿e zostaæ wyd³u¿ony. 2. W przypadku wyj±tkowo ra¿±cego lub uporczywego ³amania regulaminu konto u¿ytkownika mo¿e: - zostaæ zablokowane na okres bezterminowy - zostaæ usuniête karnie 3. Moderator/administrator powinien usun±æ tre¶ci wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usuniêcia tekstu moderator/administrator ma obowi±zek wpisaæ odpowiedni± adnotacjê. 4. Konto u¿ytkownika, który przez 183 dni nie logowa³ siê mo¿e zostaæ usuniête.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w w±tkach UFO oraz postanowieñ zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zg³aszaæ w zak³adce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje siê pod linkiem http://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
_________________ „Na rynku istniej± starzy traderzy i traderzy odwa¿ni. Ale bardzo ma³o jest starych i odwa¿nych” Ed Seykota ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 00:16
Wielkanocny Króliczek
_________________ „Na rynku istniej± starzy traderzy i traderzy odwa¿ni. Ale bardzo ma³o jest starych i odwa¿nych” Ed Seykota ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 00:19
@Mariner .............. Moje kondolencje!
"Mê¿czyzna uzbrojony w siekierê napad³ w pi±tek na sklep w okolicy Czarnkowa (Wielkopolskie), zagrozi³ ekspedientkom siekier± i ukrad³ oko³o 5-6 tysiêcy z³otych. Napastnika nie uda³o siê do tej pory odnale¼æ, a akcjê s³u¿b przerwano z powodu zapadaj±cego zmroku. "
"Gdyby PiS by³ parti± antyelitarn±, to zamiast wydawaæ pó³ miliarda z³otych na elitarn± arystokracjê, po prostu uchwali³by, ¿e wybrane dzie³a nie mog± opuszczaæ terenu Polski. No ale wtedy fundacja, w której zasiada brat ministra nie przytuli³aby 100 milionów euro."
Liczba postów : 16920 Location : Instytut Badañ Gie³dowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 09:57
wg. metody swingowej dax od pi±tku jest na el. wg. metody badania czasu, ktorej opracowanie skonczylem wczoraj, te¿ jest na el. wyjscie nad 12k i zamkniecie to bylo el. tak, ze po ¦wietach wiêksze szanse na wzrosty. cena zmierza do przetestowania oporów - na poziomie czerwonych linii. to dzia³a tak, jakby kto¶ podczepi³ magnes i do tego poziomu d±¿y cena.
"Mê¿czyzna uzbrojony w siekierê napad³ w pi±tek na sklep w okolicy Czarnkowa (Wielkopolskie), zagrozi³ ekspedientkom siekier± i ukrad³ oko³o 5-6 tysiêcy z³otych. Napastnika nie uda³o siê do tej pory odnale¼æ, a akcjê s³u¿b przerwano z powodu zapadaj±cego zmroku. "
Dobre
Te¿ tak uwa¿am. Im bardziej skomplikowany system tym wiêcej miejsc gdzie mo¿e przestaæ dzia³aæ. W tym przypadku siekiera jest niezawodna. Wzbudza respekt i nie ma szans siê zaci±æ.
Liczba postów : 1698 Age : 36 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 11:39
Skandal we Francji (kolejny): te¶æ Pippy Middleton oskar¿ony o napad z chujem w rêku, w dodatku na nieletni± Ja my¶lê ¿e jako Forum zaprotestujemy a Administracja w specjalnym o¶wiadczeniu potêpi te skandaliczne bezeceñstwa
Liczba postów : 3067 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 11:44
Frater napisa³:
Skandal we Francji (kolejny): te¶æ Pippy Middleton oskar¿ony o napad z chujem w rêku, w dodatku na nieletni± Ja my¶lê ¿e jako Forum zaprotestujemy a Administracja w specjalnym o¶wiadczeniu potêpi te skandaliczne bezeceñstwa
Jak nie m³otkowa³ workiem mosznowym w czo³o to go uniewinni±.
Liczba postów : 17507 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 12:20
Piotrek691 napisa³:
Mariner
Szczere kondolencje.
dziêki Tobie i BP
wyja¶niam nie jestem rosyjskim trollem itp... po prostu wychowa³em siê tam gdzie mówiono czê¶ciowo rosyjsk± gwar± m±¿ mojej ciotki wygl±da jak rdzenny Bia³orusin itp. itd. nie ma co strzêpiæ klawiatury po prostu bli¿ej mi do wschodu ni¿ do zachodu- Dania Szwecja Norwegia itp. mo¿e znowu b³±dzê trudno
Liczba postów : 1698 Age : 36 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 12:30
mariner napisa³:
Piotrek691 napisa³:
Mariner
Szczere kondolencje.
dziêki Tobie i BP
wyja¶niam nie jestem rosyjskim trollem itp... po prostu wychowa³em siê tam gdzie mówiono czê¶ciowo rosyjsk± gwar± m±¿ mojej ciotki wygl±da jak rdzenny Bia³orusin itp. itd. nie ma co strzêpiæ klawiatury po prostu bli¿ej mi do wschodu ni¿ do zachodu- Dania Szwecja Norwegia itp. mo¿e znowu b³±dzê trudno
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 12:38
Frater napisa³:
mariner napisa³:
Piotrek691 napisa³:
Mariner
Szczere kondolencje.
dziêki Tobie i BP
Troszkê b³±dzisz bracie ale My Ciê naprawimy!
noo czekam na naprawê jestem ciê¿kim przypadkiem - gdybym by³ Komend± to ju¿ bym nie ¿y³- ¿aden wiêzienny hooj by mnie nie z³ama³
Fakt tego, ¿e Analiza techniczna nie jest dobrze zdefiniowana oznacza, ¿e ka¿dy trader potrzebuje wynale¼æ swoj± w³asn± specyficzn± metodologiê zastosowania Analizy technicznej, bardziej ni¿ polegaæ na jakich¶ gotowych zestawach zasad.
Liczba postów : 16920 Location : Instytut Badañ Gie³dowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 13:55
Ciê¿kie czasy retail traderów.
Europejski nadzór opublikowa³ regulacje maj±ce wp³yw na handel instrumentami CFD i opcjami binarnymi – ESMA AGREES TO PROHIBIT BINARY OPTIONS AND RESTRICT CFDS TO PROTECT RETAIL INVESTORS
1. Leverage limits on the opening of a position by a retail client from 30:1 to 2:1, which vary according to the volatility of the underlying: · 30:1 for major currency pairs; · 20:1 for non-major currency pairs, gold and major indices; · 10:1 for commodities other than gold and non-major equity indices; · 5:1 for individual equities and other reference values; · 2:1 for cryptocurrencies; http://spekulant.com.pl/2018/03/28/ciezkie-czasy-retail-traderow/
Liczba postów : 1436 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 15:29
mariner napisa³:
Piotrek691 napisa³:
Mariner
Szczere kondolencje.
dziêki Tobie i BP
Mariner
Przyjmij i moje kondolencje. Swoj± drog± Babcia musia³a mieæ ju¿ s³uszny wiek, skoro Ty masz 50+
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 16:03
Zygmunt de Bill napisa³:
mariner napisa³:
Piotrek691 napisa³:
Mariner
Szczere kondolencje.
dziêki Tobie i BP
Mariner
Przyjmij i moje kondolencje. Swoj± drog± Babcia musia³a mieæ ju¿ s³uszny wiek, skoro Ty masz 50+
95 wszyscy dziadkowie i babki - czyli 4- pochodz± z jednej wsi- odesz³a ostatnia ale jak by³em dzieckiem to w³a¶nie TA babka opiekowa³a siê mn± w czasie wakacji to dla niej i dziadka wykopywa³em kartofle wid³ami za chat± wi±za³em snopki podczas ¿niw pas³em krowy i owce razem z ciotk± albo wujkiem itp. itd. mêczy³a siê ostatnio i byli¶my przygotowani ¿e odejdzie- czyli to nie jest tak ¿e bach i ju¿ z wnuków i wnuczek jestem najstarszy hej
Liczba postów : 6537 Age : 41 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 16:42
Mariner - moje kondolencje. Jestem m³odszy, a ju¿ dawno nie mam ¿adnej babci Zawsze zostaj± mi³e wspomnienia, Ty o tych niezapomnianych wakacjach z wid³ami to przynajmniej raz w miesi±cu opowiadasz, wiêc na pewno by³o to dla Ciebie wa¿ne...
Dziadek mia³ warsztat stolarski, by³ bardzo dobrym stolarzem i wcze¶niej ko³odziejem (wykonywa³ ko³a do wozów), równie¿ mnóstwo czasu spêdza³em u niego w warsztacie i ró¿ne rzeczy wykonywa³em z drewna. Fajne to by³o, szkoda ¿e ju¿ nie wróci
Ale my¶lê nad postawieniem sobie w ogródku wêdzarni, fajnie by³oby jak za dawnych lat z dziadkiem porobiæ swojskie wêdliny, bo te w sklepie mimo i¿ ju¿ kosztuj± po 50z³ i wiêcej za kilo, to s± po prostu s³abe.
Liczba postów : 667 Age : 40 Location : Dom z³y!!! Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 21:13
Ja przypuszczam a nawet mam prawie pewno¶æ ¿e kol. Thorgall to Bogus³aw B.. ze znanej firmy traderskiej (stosowali oscylator) Trochê mi nie pasuje ¿e BB jest Izraelit± ale przy wielkich interesach chyba to jest konieczne
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 21:25
Brutus napisa³:
Ja przypuszczam a nawet mam prawie pewno¶æ ¿e kol. Thorgall to Bogus³aw B.. ze znanej firmy traderskiej (stosowali oscylator) Trochê mi nie pasuje ¿e BB jest Izraelit± ale przy wielkich interesach chyba to jest konieczne
"przy wielkich interesach chyba to jest konieczne "
co znaczy "wielki interes" ?????? czy "konieczne" dotyczy obrzezania ????
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 21:45
no wiêc jest tak z³o¿y³em wniosek o przej¶cie z 1 fazy na 3 jednocze¶nie wi±¿e siê to u mnie ze zwiêkszeniem mocy 25A przy 230V to 4,5kW a przy 400V to 12,5kW - i to przed licznikiem i co ??? ano to ¿e nie do¶æ ¿e bêdê zu¿ywa³ wiêcej "pr±du" to jeszcze za przyznanie mi tej mocy muszê dodatkowo zap³aciæ ok 60pln za dodatkowy ka¿dy kW w umowie czyli ok 480pln dla mnie paranoja no ale nie mam wyboru wniosek z³o¿ony teraz ³askawcy wydadz± decyzjê w terminie do 30 dni i co??? koniec nie potem dalsze formalno¶ci a w sumie mam na klatce wszystko gotowe- jedynie w mieszkaniu co¶ tam trzeba dopasowaæ i zamontowaæ no nic dam radê
Temat: Re: UFO 31 03-02 04 2018 r. Weekend/¦wiêta Sob 31 Mar 2018, 21:58
mariner napisa³:
no wiêc jest tak z³o¿y³em wniosek o przej¶cie z 1 fazy na 3 jednocze¶nie wi±¿e siê to u mnie ze zwiêkszeniem mocy 25A przy 230V to 4,5kW a przy 400V to 12,5kW - i to przed licznikiem i co ??? ano to ¿e nie do¶æ ¿e bêdê zu¿ywa³ wiêcej "pr±du" to jeszcze za przyznanie mi tej mocy muszê dodatkowo zap³aciæ ok 60pln za dodatkowy ka¿dy kW w umowie czyli ok 480pln dla mnie paranoja no ale nie mam wyboru wniosek z³o¿ony teraz ³askawcy wydadz± decyzjê w terminie do 30 dni i co??? koniec nie potem dalsze formalno¶ci a w sumie mam na klatce wszystko gotowe- jedynie w mieszkaniu co¶ tam trzeba dopasowaæ i zamontowaæ no nic dam radê
jest jeszcze jedna sprawa nad któr± muszê siê zastanowiæ otó¿ w zimie trza grzaæ ale latem w moim mieszkaniu o ma³o nie dosta³em "zawa³u" jak by³y upa³y natomiast w tej starej kamienicy by³a "bajka" i to bez klimy