| UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY | |
|
+49barany IronFX wigrywam umysłu Bankrut Diablo adepcik2 Rmir lam3r3k LeM Indiana loko nomad EURO Ziommmm filip andrzej1217 ricopi przemak franco Laik SYLWESTER mobar kydo forex Kozoyeb fcukfear inwestor Reser kLeszcz Ezet irc Nadaje ze Stronia PINGWIN (Z MADAGASKARU) kamikaze Jones ojro Pan Nikt cameleon foo szakal gumbas Jastrząb fabularasa Sempik Prezes Dave dead_eye SzFagier 53 posters |
|
Ben pojedzie ze stopami pod 1% ? | TAK | | 54% | [ 38 ] | NIE | | 46% | [ 33 ] |
| Wszystkich Głosów : 71 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:25 | |
| Zarejestrowani użytkownicy powinni mieć prawo usuwać posty gości i byłoby po sprawie. TASE nieźle pojechali! 3,4% na głównym indeksie, wow! Ciekawe co jutro Żółtki wykręcą. | |
|
| |
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:31 | |
| http://tygodnik.onet.pl/30,0,16750,1,artykul.html
no wlssnie, gdyby nie media | |
|
| |
kydo Trader na medal
Liczba postów : 11220 Age : 55 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:31 | |
| Mam wrażenie, że na świecie szykowana jest jakaś mega niespodzianka w postaci jakiejś super nowej technologii . Czego to będzie dotyczyć, ćiężko powiedzieć, ale powinno to byc powiązane pośrednio i bezpośrednio z takimi dziedzinami jak biotechnologia, informatyka, środki przekazu informacji. Będzie to przedsięwzięcie na skale światową i to własnie zrewolucjonizuje ludzkośc tego stulecia.
Troche wybiegam przed orkiestre , ale czytam to i owo i nie stronie od nowinek technicnych i nowych rozwiazań z dziedziny nauki szeroko rozumianej. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:33 | |
| - Aligator napisał:
- analizy nie robilem ale wychodzi mi ze to fibo 38.2% (3 fala - od 2780 do ~ 1470) powinni zrobic - czyli jeszcze jeden atak do góry w najblizszym czasie. Z drugiej strony najpierw moga idz na luke a potem do fibo. Czas pokaze
aktualnie bez pozycji - inne sprawy bradzo prawdopodone to jest wedlug mnie , tylko pytanie co najpierw ?dolna luka czy fibo .382 |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:35 | |
| - kydo napisał:
- Mam wrażenie, że na świecie szykowana jest jakaś mega niespodzianka w postaci jakiejś super nowej technologii . Czego to będzie dotyczyć, ćiężko powiedzieć, ale powinno to byc powiązane pośrednio i bezpośrednio z takimi dziedzinami jak biotechnologia, informatyka, środki przekazu informacji.
Będzie to przedsięwzięcie na skale światową i to własnie zrewolucjonizuje ludzkośc tego stulecia.
Troche wybiegam przed orkiestre , ale czytam to i owo i nie stronie od nowinek technicnych i nowych rozwiazań z dziedziny nauki szeroko rozumianej. W tym stuleciu największym osiągnięciem będzie powstanie sztucznej inteligencji. Żadne inne osiągnięcie nie będzie mogło się z tym równać. | |
|
| |
LeM
Liczba postów : 1085 Age : 54 Location : warszawa Registration date : 20/06/2008
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:35 | |
| Jakby co to są nowe Fusy na blogu:
http://lemansa.wordpress.com/
Zaparaszam | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:37 | |
| - kamikaze napisał:
- kydo napisał:
- Mam wrażenie, że na świecie szykowana jest jakaś mega niespodzianka w postaci jakiejś super nowej technologii . Czego to będzie dotyczyć, ćiężko powiedzieć, ale powinno to byc powiązane pośrednio i bezpośrednio z takimi dziedzinami jak biotechnologia, informatyka, środki przekazu informacji.
Będzie to przedsięwzięcie na skale światową i to własnie zrewolucjonizuje ludzkośc tego stulecia.
Troche wybiegam przed orkiestre , ale czytam to i owo i nie stronie od nowinek technicnych i nowych rozwiazań z dziedziny nauki szeroko rozumianej. W tym stuleciu największym osiągnięciem będzie powstanie sztucznej inteligencji. Żadne inne osiągnięcie nie będzie mogło się z tym równać.
Powiem tak, choc już wcześniej o tym napisałem parę postów wyżej , nie ma rzeczy niemozliwych.!!! | |
|
| |
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:44 | |
| - LeM napisał:
- Jakby co to są nowe Fusy na blogu:
http://lemansa.wordpress.com/
Zaparaszam Wg mnie na miedzi fala 4 w postaci trójkąta już była! Teraz jesteśmy w fali 5! Rozrysowałem to już 05.11! Pozdrawiam! | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:46 | |
| - kydo napisał:
- Pamiętacie, jak tylko mam okazję zawsze pisze , że nie ma rzeczy niemożliwych. Szczególnie na giełdzie. To co niemozliwe z reguły staje się realne szybciej niż zdążymy pomysleć.
„Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie” Heraklit z Efezu Co nie znaczy, że kto do nich dąży to je osiągnie. | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:53 | |
| Czyli jutro KORBA STULECIA?Mnie to tam nie przeszkadza, chcą - niech korbią tylko ciekaw czy faktycznie ta korba będzie czy też znów | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 18:58 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- kydo napisał:
- Pamiętacie, jak tylko mam okazję zawsze pisze , że nie ma rzeczy niemożliwych. Szczególnie na giełdzie. To co niemozliwe z reguły staje się realne szybciej niż zdążymy pomysleć.
„Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie” Heraklit z Efezu Co nie znaczy, że kto do nich dąży to je osiągnie. tyż prawda!!! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 19:00 | |
| Rmir rozsądnie podchodzisz. Fakt są przesłanki do eL i nie ma co w tej chwili być przeciw temu i nakręcać się na spadki. Ja do piątku byłem na eS. W piątek wyszedłem z eS i jestem bez pozycji, bo mi eSki zaczęły uwierać. Teraz eLek boję się więc będę czekał na pojawienie sie sygnału na eS. Sygnał na eL wydaje mi się pewniejszy dopiero po przebiciu 1924. Inaczej to mamy trend spadkowy i bezpieczniej jest operować eSkami wychodząc z nich i biorąc ponownie wyżej. Zresztą każdy może mieć rację co do swojej pozycji jesli rozpatrzymy to w różnych horyzontach czasowych. Grunt to być wiernym zasadom według których się gra i nie mieszać minut z godzinami, dniami i tygodniami. Z mikstury czasowej napewno nikomu nic nie wyjdzie dobrego. Miejmy na uwadze, że w każdej chwili jedni zajmują pozycję z prądem rzeki, a inni przeciw. Kto ma słuszną pozycję zależy w dużej mierze od horyzontu czasowego na jaki ją wziął. Dyskutanci na forum zwykle nie podają o jakim przedziale czasowym mówią stąd dyskusja jest trudna, bo pozornie każdy może miec rację i każdy może nic nie zarobić. Pamiętajmy przestrzeń giełdowa oprócz kursu zawiera również czas. |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 19:10 | |
| Dni zwrotne to czas i kurs zgodny w jednym momencie.
Liczone na kilka róznych sposobów musza dac ten sam wynik lub bardzo podobny. | |
|
| |
fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 19:26 | |
| | |
|
| |
ojro
Liczba postów : 1561 Location : castle party town Registration date : 09/03/2008
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 19:31 | |
| http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_recessions | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 19:50 | |
| Re Fabularasa ja nie chce nikogo namawiac aby sprzedawal, nigdy nie mam zamaiaru przekonywac kogosc do czegos w co nie wierzy, zapodalem dwa wykresy i tyle niech kazdy wnioski wyciaga sam, skutecznosci 100% nie ma nigdy |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 19:55 | |
| Dni zwrotne , które zawsze tu przytaczam na forum z reguły wyliczam (okreslam ich istnienie) w bardzo prosty aczkolwiek niekonwencjonalny sposób.
Te dni które teraz były czyli zakres od 17 października do 4 listopada są traktowane jako bardzo wazne dni w cyklu hossa/bessa.
Nastepne dni jakie zobaczymy będą z pozoru mniej wazne ale z punktu widzenia Analizy technicznej będa bardziej przemawiały do techników i sygnały będą bardziej juz wtedy czytelne.
Te dni wypadną nam w miesiącu grudniu 2008 r. i zbiegna się z bardzo wazna licza fibo 377.
http://www.ftj.agh.edu.pl/~lenda/cicer/FIBO.HTM
Mowa tu o długim horyzoncie czasowym (podpowiem jeszcze , że w ujeciu tygodniowym). W tym równiez czasie poziom instrumentów bazowych tez powinien sie zgrac idelanie z czasem, który tu podaje.
Z wiadomych wzgledów nie podaje konktretnych dat bo bedą one dostepne tylko dla osób zalogowanych na mojej stronie. Na ufo te daty się ukażą ale z opóxnieniem i w tym przypadku opóxnienie wyniesie cnm 2 tygodnie.
Myslę, ze wystarczająco duzo podpowiedziałem.
Ostatnio zmieniony przez kydo dnia Nie 09 Lis 2008, 20:42, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 20:05 | |
| - kydo napisał:
- Dni zwrotne , które zawsze tu przytaczam na forum z reguły wyliczam (okreslam ich istnienie) w bardzo prosty aczkolwiek niekonwencjonalny sposób.
...
Myslę, ze wystarczająco duzo podpowiedziałem. Hmmm, pisales, ze na przelomie pazdziernika i listopada beda b. wazne dni zwrotne i ze bedzie to dolek. Czemu w takim razie jestes na S? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 20:08 | |
| - kamikaze napisał:
- kydo napisał:
Troche wybiegam przed orkiestre , ale czytam to i owo i nie stronie od nowinek technicnych i nowych rozwiazań z dziedziny nauki szeroko rozumianej. W tym stuleciu największym osiągnięciem będzie powstanie sztucznej inteligencji. Żadne inne osiągnięcie nie będzie mogło się z tym równać.
Ja stawiam na Teorię Wszystkiego - graal fizyków. Teorię poprawnie opisującą wszechświat , kto wie, może nawet podróż w czasie stanie się możliwa. |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 20:14 | |
| - forex napisał:
- kydo napisał:
- Dni zwrotne , które zawsze tu przytaczam na forum z reguły wyliczam (okreslam ich istnienie) w bardzo prosty aczkolwiek niekonwencjonalny sposób.
...
Myslę, ze wystarczająco duzo podpowiedziałem. Hmmm, pisales, ze na przelomie pazdziernika i listopada beda b. wazne dni zwrotne i ze bedzie to dolek. Czemu w takim razie jestes na S? forex: Na S przeszedłem chyba przy 1811 tak do twojej wiadomości. Reaguje na biezaco dopóki nie zobacze wszytkich sygnałów. Każdy z nas gra w róznych przedziałach czasowych . To co widzisz u mnie w tej chwili to jest narazie DT. myslę , że odpowiedź satysfakcjonujaca twoja osobe. A co do dni zwrotnych to juz jest inny horyzont czasowy i jak przyjdzie odpowiedni czas to te dni zwrotne zostana wykorzystane inwestycyjnie. | |
|
| |
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 20:18 | |
| Przypominam wszystkim niedowiarkom, że jedyna słuszna pozycja na jutro to eL. Robimy Misiom z doopy jesień średniowiecza i niczym Usain Bolt mijamy 1 900 tuż po otwarciu sesji!!! P.S. 1. Jutro będę poza dostępem do sieci, mam dzień gospodarczy i trza wyjechać w teren. Kolejny sygnał podam dopiero wieczorem, ale na 90% będzie to dalej eL. Obserwujcie LOP i bądźcie czujni. Prezio trzyma kciuki za każdego bysia! P.S. 2. Czas na rally!
Ostatnio zmieniony przez Mr Prezes dnia Nie 09 Lis 2008, 20:36, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 20:19 | |
| nie jest tak zle z moimi esami bo prezes jest po stronie byka.Znaczy bedzie wysoki open i pozniej zjazd |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 20:43 | |
| na dzisiaj ostatni rys. by Jones w główce się lasuje trzeba powrócić do prostoty ? wydaje się mocna ta linia HEJ | |
|
| |
melex259
Liczba postów : 737 Registration date : 05/10/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 20:48 | |
| - kydo napisał:
- Przypadek spowodował, że akurat trafiłem na te cytaty ale oddaja one bardzo dobitnie jak to naprawde jest na giełdzie.
Nieważne gdzie je przeczytałem i skąd zapożyczyłem. Liczy sie głównie przesłanie tych cytatów.
Zawsze twierdziłem, twierdze i bedę twierdził, że nie ma rzeczy niemozliwych i ten drugi cytat z płynięciem pod prad tez jest idealny.
Nie mozna lepiej oddac charakteru giełdy. >kaczor kiedyś w nocy cytował taki tekst : Buy High - Sell Low Probably the most interesting rule for successful trading is to Buy High and Exit Higher, and Sell Low and Exit Lower. This is counter-intuitive to what we all have a natural inclination to do, which is buy low, sell high. Most great trading strategies are counter-intuitive. They are not based on our normal human nature and the normal human reaction to the markets. They consistently make money because they are designed with market sense not human common sense. In the final analysis, any market is just a collection of individuals making decisions and placing money in the market based on these decisions. Most of these individuals are doing what comes naturally to humans, buying low and selling high. Statistics show that 95% of these people lose money. To be a successful trader, you have to do the opposite of what this 95% is doing. It isn’t easy, because it goes against your human nature. But any strategy that is successful over time will most likely follow the rule of Buy High, Exit Long Higher and Sell Low, Exit Short Lower. < | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 20:53 | |
| to trafna uwaga ze bariera wzostu jest brak znaczacych wdrozen nowych technologii w ostatnich latach - hossa 1999-2000 byla robiona na internecie ale podwalinami byly technologie gsm zwiekszajace wydajnosc gospodarki - hossa 2005-2007 - wzrost pkb na budownictwie i produjcji zbrojeniowej do iraku, ale podwalina byly dalsze rozwiniecia gsm i internetu oraz gps (rewolucja w logistyce!, to przynioslo wzrost wydajnosci niezaleznie od spekulcyjnych baniek i wojen!) - teraz wydaje sie ze rozowoj gsm dobiega konca a internet po web2.0 osiagnal dojrzalosc (przy czym telewizja i prasa umieraja...)... sytuacja jest troche jak w polityce w 1990 kiedy fukuyama pisal o koncu historii, wszystko czego potrzebujemy mamy juz wynalezione, a ludzka zdolnosc absorpcji nowych wynalazkow jest wykorzystywana przez jakies srajfony bez odkrycia, ktore daje sie wdrozyc szeroko w gospodarce, nie mozna w nieskonczonosc zwiekszac pkb moje typy na najblizsze lata to - oszczednosc energii - segway - lifestyle: kult ciala, dalszy ciag rewolucji viagry (teraz leki na aids!), zdrowie - a w zacofanej polsce musimy wreszcie wynalezc prywatne koleje i prywatna sluzbe zdrowia |
|
| |
null Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 21:03 | |
| Mowa tu o długim horyzoncie czasowym (podpowiem jeszcze , że w ujeciu tygodniowym). W tym równiez czasie poziom instrumentów bazowych tez powinien sie zgrac idelanie z czasem, który tu podaje. Z wiadomych wzgledów nie podaje konktretnych dat bo bedą one dostepne tylko dla osób zalogowanych na mojej stronie. Na ufo te daty się ukażą ale z opóxnieniem i w tym przypadku opóxnienie wyniesie cnm 2 tygodnie. Myslę, ze wystarczająco duzo podpowiedziałem. tzn NIC i ło co kaman > ?< |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 21:21 | |
| - kydo napisał:
- I jeszcze jedno, tez bardzo wazne!
„By dotrzeć do źródła, trzeba płynąć pod prąd” Stanisław Jerzy Lec "Płynie się zawsze do źródeł... pod prąd... Z prądem płyną śmieci..."Zbigniew Herbert Całowanie w rękę nagiej kobiety jest stratą czasuwłasne Że dana kobieta to dynamit uświadomisz sobie dopiero, gdy ją rzucasz
Ostatnio zmieniony przez KaKa 2009 dnia Nie 09 Lis 2008, 22:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
ja Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 21:24 | |
| kydo Saepe ne utile quidem est scire quid futurum sit |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 21:24 | |
| Nie dyskutuj z idiota. Najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu A później pokona doświadczeniem
'Najlepszym mężem jest archeolog - im starsza żona, tym bardziej się nią interesuje" Agatha Christie
Ostatnio zmieniony przez KaKa 2009 dnia Nie 09 Lis 2008, 21:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY Nie 09 Lis 2008, 21:25 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY | |
| |
|
| |
| UFO - 08.11.2008 WEEKENDOWY | |
|