| mt4 automatic trading | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Kozoyeb
Liczba postów : 9425 Registration date : 28/08/2007
| Temat: mt4 automatic trading Sro 14 Sty 2009, 09:15 | |
| witam, lada dzień zaczynam automatyczna traderkę na mt4 i w związku z tym mam pytanie czy ktoś to już kiedyś robił? Jakie są zagrożenia i ewentualne przeszkody? Na demo działa bez problemu... | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Wto 20 Sty 2009, 22:14 | |
| choroba chyba nikt tego nie robi, jak mi sie uda to dam znać! | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Wto 27 Sty 2009, 09:44 | |
| na demo działa to elegancko. tak to wygląda - ta "buźka" po prawej oznacza działanie automatu | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: mt4 automatic trading Wto 27 Sty 2009, 13:18 | |
| witam, mogę się tylko podzielić swoimi doświadczeniami na platformie gft (Dealbook). Podjrzewam że mt4 jest stabilniejsze. Tak czy inaczej problemem były łącza - jeżeli sieć padała to się wszytko piep... po drugie ta cała platforma miała jakiś memory leak i po tygodniu jechania automatem komputer był zmulony jak nigdy a system miał kilkusekundowe opóźnienia w składaniu zleceń. Polecam auto hotkey do obsługi tych błędów które wyjdą a których nie da się ogarnąć z poziomu mt4 (chyba że wszystko ruszy idealnie). I proszę napisz kilka słów po jakimś czasie czy to daje radę (u jakiego brokera?) W moim przypadku cały pomysł okazał się niewypałem z uwagi na złe dane które przyjąłem do systemu, i tu mogę mieć pretensję tylko do siebie (indeks zamiast fut na dj). Poza tym dużo z tym roboty, ale można za to puszczać coś na 5-minutówkach, co jest możliwe tylko przy automacie. Tak czy inaczej ciekawy jestem jak Ci to pójdzie, doceniając konsekwentność dotychczasowego tradingu. |
|
| |
Liczba postów : 3187 Registration date : 07/11/2007
| Temat: Re: mt4 automatic trading Pon 16 Lut 2009, 12:12 | |
| Problemem jest stabilność kompa i łącza. Próbowałem kilku skryptów z netu, nie mam zbyt dobrych wyników. | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Pon 16 Lut 2009, 17:21 | |
| - www napisał:
- Problemem jest stabilność kompa i łącza.
Próbowałem kilku skryptów z netu, nie mam zbyt dobrych wyników. na razie wszytsko chodzi wzorowo, ale za krotki czas na ocene. do tego dochodzi kwestia, ze to tylko demo ... a na demo wszytsko lubi dobrze wychodzic, jakos inaczej niz w realu | |
|
| |
| Temat: Re: mt4 automatic trading Czw 19 Lut 2009, 23:37 | |
| Na walutach, towarach czy "FW20" ? | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Sro 04 Mar 2009, 19:59 | |
| - www napisał:
- Na walutach, towarach czy "FW20" ?
na fw20 i wszelakie surowce, dziala wydajnie. | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Pon 06 Lip 2009, 11:15 | |
| | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Pon 27 Lip 2009, 15:11 | |
| a oto wynik live z konta zarządzanego całkowicie automatem. Nie trzeba nic robić, tylko obserwować. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: mt4 automatic trading Nie 01 Lis 2009, 10:46 | |
| moze ten wątek odżyje..
Dla osób zainteresowanych podwieszeniem swojego automatu na VPS, gorąco polecam blog: http://astrafx.wordpress.com/category/vps/
Sprawdzilem i na : http://swvps.com koszt roczny to 180$. Chyba nie drogo, co? Ktos korzysta z takiej uslugi ? |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: mt4 automatic trading Nie 01 Lis 2009, 11:37 | |
| - Bogdan napisał:
- Sprawdzilem i na : http://swvps.com koszt roczny to 180$. Chyba nie drogo, co? Ktos korzysta z takiej uslugi ?
Mam u nich konto od trzech miesięcy. Jak dotąd bez żadnych problemów. To chyba najtańsza taka oferta w sieci i przy zakupie z góry na cały rok podwajają RAM. |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: mt4 automatic trading Nie 01 Lis 2009, 11:55 | |
| - WigWestor napisał:
- Bogdan napisał:
- Sprawdzilem i na : http://swvps.com koszt roczny to 180$. Chyba nie drogo, co? Ktos korzysta z takiej uslugi ?
Mam u nich konto od trzech miesięcy. Jak dotąd bez żadnych problemów. To chyba najtańsza taka oferta w sieci i przy zakupie z góry na cały rok podwajają RAM. mam kłopot z angielskim co ten hosting ma takiego fajnego ze tyle kasy kosztuje ? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: mt4 automatic trading Nie 01 Lis 2009, 11:59 | |
| W-W - dzieki za odp. Masz konto na serwerze w USA czy UK? Bo wg AstraFX lepiej miec tam gdzie nasz broker ma swoj serwer.
I jeszcze jedno: jak to wyglada w praktyce? Jak chce wejsc na swoje konto VPS i np zamknac swoje EA to moge sie logowac z kazdego kompa?
Sorry za "banalne" pytanie, ale temat dla mnie zupelnie nowy :-) |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: mt4 automatic trading Nie 01 Lis 2009, 12:12 | |
| - Jones napisał:
- WigWestor napisał:
- Bogdan napisał:
Mam u nich konto od trzech miesięcy. Jak dotąd bez żadnych problemów. To chyba najtańsza taka oferta w sieci i przy zakupie z góry na cały rok podwajają RAM. mam kłopot z angielskim co ten hosting ma takiego fajnego ze tyle kasy kosztuje ? a chodzi o VPS | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: mt4 automatic trading Nie 01 Lis 2009, 18:07 | |
| - Bogdan napisał:
- W-W - dzieki za odp. Masz konto na serwerze w USA czy UK? Bo wg AstraFX lepiej miec tam gdzie nasz broker ma swoj serwer.
I jeszcze jedno: jak to wyglada w praktyce? Jak chce wejsc na swoje konto VPS i np zamknac swoje EA to moge sie logowac z kazdego kompa?
Sorry za "banalne" pytanie, ale temat dla mnie zupelnie nowy :-) Konto mam na serwerze w USA. Co do lokalizacji to nie mogę się wypowiedzieć, bo dla mnie osobiście nie ma ona znaczenia. Jeśli ktoś używa szybkiego EA i zależy mu na małych opóźnieniach z brokerem to zapewne lepiej jest zlokalizować się bliżej. Co do połączenia to łączymy się przez zdalny pulpit z dowolnego komputera przez port 3389. Jeśli jesteśmy akurat w sieci firmowej, która blokuje połączenia na tym porcie, to trzeba będzie stosować obejścia. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: mt4 automatic trading Pon 02 Lis 2009, 20:34 | |
| no to mam juz swojego VPS'a :-)..a w pracy nie blokuja. Przerzucenie mt4 zajelo pare min, a bałem sie ze to bardzo skomplikowane. No to zrobie ustawienia i niech EA rusza do boju |
|
| |
| Temat: Re: mt4 automatic trading Nie 08 Lis 2009, 17:48 | |
| A nie boicie się że ktoś wam wykradnie program automatu ? | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Wto 10 Lis 2009, 11:47 | |
| - ogawy napisał:
- Witam,
Troszkę mnie nie było, ale melduję że depo ma się dobrze. A konkretnie to pytanie do ekspertów mt4, bo strach się przyznać, ale też się muszę z tym wynalazkiem zmierzyć: Czy jest jakiś sposób na wymuszenie działania platformy na zasadzie przeciwna pozycja do otwartej z automatu zamyka tą otwartą - tak jak na normalnym rynku? Mam brokera z gatunku "Hedging prohibited" i strasznie to komplikuje życie, bo każdy EA musi weryfikować pozostałe pozycje żeby przypadkiem nie otworzyć hedga = bez sensu. Jakieś rady? Kazda próba otworzenia hedga kończy się błędem a nie tak jak bym chciał zamknięciem tego co trzeba żeby było bez hedgów. ło matko, a co to za broker? chyba z usa bo tam sa tak porąbane przepisy... Wez jakiegos normalnego i bedziesz mogl hedgowac. | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Wto 10 Lis 2009, 11:47 | |
| - www napisał:
- A nie boicie się że ktoś wam wykradnie program automatu ?
ja sie nie odważyłem, bo nie mam jeszcze zabezpieczeń. | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Wto 10 Lis 2009, 12:02 | |
| - ogawy napisał:
- infinan napisał:
- ogawy napisał:
- Witam,
Troszkę mnie nie było, ale melduję że depo ma się dobrze. A konkretnie to pytanie do ekspertów mt4, bo strach się przyznać, ale też się muszę z tym wynalazkiem zmierzyć: Czy jest jakiś sposób na wymuszenie działania platformy na zasadzie przeciwna pozycja do otwartej z automatu zamyka tą otwartą - tak jak na normalnym rynku? Mam brokera z gatunku "Hedging prohibited" i strasznie to komplikuje życie, bo każdy EA musi weryfikować pozostałe pozycje żeby przypadkiem nie otworzyć hedga = bez sensu. Jakieś rady? Kazda próba otworzenia hedga kończy się błędem a nie tak jak bym chciał zamknięciem tego co trzeba żeby było bez hedgów. ło matko, a co to za broker? chyba z usa bo tam sa tak porąbane przepisy... Wez jakiegos normalnego i bedziesz mogl hedgowac. to bossa, dostałem demo, chcieli żebym się betą potem pobawił, ale tak to może niewiele z tego wyjść... A tak konkretnie jest jakaś szansa żeby to ominąć? Tzn. żeby hedge nie były problemem? na xtb i admiralu mozna hedgować, jesli na bossie nie mozna to w takim razie to sie nie nadaje do automatu! | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Wto 10 Lis 2009, 12:59 | |
| - safranek napisał:
- wredniaha napisał:
- Bogdan napisał:
- ogawy napisał:
- No właśnie to było moją obawą. Na dodatek jeżeli mam: system A i B i pozycję +1. Systemy składają zlecenia stop co powiedzmy godzinę i raz system A ma bliższy stop do ostatniej ceny a raz system B, to muszę nieźle się z tym nakombinować. Na dodatek jeżeli zlecenia stop będą w tym samym miejscu to trudno przewidzieć które zostanie zrealizowane wcześniej...
w AM mozesz miec kilka rachunkow, wiec na jednym mozesz zapuscic w automacie sys A a na drugim sys B :-). Transfer kasy miedzy nimi odbywa sie praktycznie w pare sekund. ale jak uruchomić więcej niż jedną kopię mt4 na kompie? Chcesz kupować nowego kompa dla każdego systemu? Zainstaluj w innym w katalogu, i będzie kilka chodzić. ja na serwerze mam otwarte na raz 11 platform... | |
|
| |
| Temat: Re: mt4 automatic trading Nie 15 Lis 2009, 21:45 | |
| - infinan napisał:
- www napisał:
ja sie nie odważyłem, bo nie mam jeszcze zabezpieczeń. Czyli trzymasz automat u siebie ? To co puszczasz na VPS ? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: mt4 automatic trading Pon 16 Lis 2009, 12:32 | |
| - www napisał:
ja mam VPS, a na nim EA.. czy sie boje ze wykradną ? Nie, bo: - EA jest darmowe z sieci, wiec nie ma tu zadnej tajemnicy - a jesli ktos sie "pokusi", to forex jest tak megaplynny ze jesli nawet "podbiorą' Ci automat to szansa ze wplynie na jego efektywnosc jest zerowa. Mi bardziej chodzilo o puszczenie czegos na zasadzie 24/7 bo w pracy to odpada, a w domu, to tez rozne rzeczy mogą sie dziac: awaria netu. prądu itd.. Koszt VPS'a to ok 600 pln rocznie, wiec nie za duzo. Pozdro B |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: mt4 automatic trading Wto 17 Lis 2009, 12:25 | |
| - www napisał:
- infinan napisał:
- www napisał:
ja sie nie odważyłem, bo nie mam jeszcze zabezpieczeń. Czyli trzymasz automat u siebie ? To co puszczasz na VPS ? NIC, zrezygnowalem z vps'a zreszta wredniaha znalazł mi takie rozwiązanie: http://iweb.com/landing/vps?gclid=CJ-CrIfpj54CFU0A4wodgBSCpA | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: mt4 automatic trading | |
| |
|
| |
| mt4 automatic trading | |
|