| UFO - 03.10.2007 | |
|
+27Akwila nazgul71 Pan Nikt myśliwyl dafnia wolny login Ezet Cris mikrob karnak Dave przemak Władzió Diablo betonowe_buty chudy mis mobar Krzysztof Wigusia kydo Bankrut CromCruach EURO kLeszcz Kozoyeb Rmir SzFagier 31 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:43 | |
| jeśli miedz walnie rekord do koncna sesji to KGHM podciągnie indeks na 3800, a cłakiem to możliwe, obecnie to 8288 USD/t |
|
| |
l Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:47 | |
| czy to byla juz korbka pod zamykanie depo , czy moze warto schylic sie jeszcze po 20 pn. z misia |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:48 | |
| 62 i do 70 S zbuduję 2 Batony S Amok to dobry moment do inwestowania w antyamok |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:50 | |
| [quote="robson"] - Allach napisał:
- robson napisał:
- oj przeczołgają dzis szwagry daytraderów po betonie równo.
Raczej umozliwią im extra zyski ,bo co dla tradera najlepsze ruchy przedziałowe,najlepiej w 30-40 pkt kanale bocznym rynek jest dość niestebilny. Kierunek jest wzrostowy ale jak dupnie to moze być dość głebokie obsuniecie. I diabli wiedzą jak sie z tego wykaraskamy. Choc wczoraj też zgodnym chórem wszyscy łowili "tłuste Ski" [/quote wszedłem w L ale mam pampersa pełnego - sygnał mam L ale nijak mi nie chce sie w te wzrosty wierzyc |
|
| |
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 61 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:51 | |
| - gracz napisał:
- 62 i do 70 S zbuduję 2 Batony S Amok to dobry moment do inwestowania w antyamok
To Ty tak ceny zbijasz? | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:51 | |
| - osły napisał:
- dave
ten najstarszy wczorajszych nie pamietam a kojarze Cie z tamtym
a po awatarze zaraz widac kto gdzie jest na forum mówisz masz to chyba ten był | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: W którą stronę Sro 03 Paź 2007, 08:51 | |
| Czają się przed wystrzałem .....myślę,że w górę. | |
|
| |
mikrob
Liczba postów : 160 Age : 60 Location : Pomorze Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:52 | |
| kydo czy już na pozycji S po 3748 ? | |
|
| |
Kozoyeb
Liczba postów : 9425 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:52 | |
| - karnak napisał:
- Czają się przed wystrzałem .....myślę,że w górę.
mam podobne odczucia | |
|
| |
Bankrut Admin
Liczba postów : 3833 Age : 49 Location : Łódź Registration date : 27/08/2007
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:56 | |
| miedź już 8306 jest to najwyższy poziom zamknięcia |
|
| |
Goś? Gość
| |
| |
kydo Trader na medal
Liczba postów : 11220 Age : 55 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:58 | |
| - mikrob napisał:
- kydo
czy już na pozycji S po 3748 ? tAK, ALE NA SYSTEMIE MASZ STOPA BEZ ZAJECIA POZYCJI.
Ostatnio zmieniony przez dnia Sro 03 Paź 2007, 09:03, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:59 | |
| Postawie stopy na 69, 70, 71 Amok mija to tam nie dojdzie.Ale jeśli dojdzie to przy 3800 będę budował 2 Baton S Kara |
|
| |
cv Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 08:59 | |
| Dzisiaj do danych o zwolnieniach nic się nie stanie, można stawać na głowie ale to nic nie da. A zwolnienia będą bankowo więc będzie ładny ruch dzisiaj i pod to gram. |
|
| |
Kozoyeb
Liczba postów : 9425 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:01 | |
| | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:03 | |
| - Bankrut napisał:
- Dave napisał:
- osły napisał:
- dave
ten najstarszy wczorajszych nie pamietam a kojarze Cie z tamtym
a po awatarze zaraz widac kto gdzie jest na forum mówisz masz
to chyba ten był dave - ten jest the best Wola ludu, osłów i admina jest rozkazem to nie będę kombinował i ten zostaje Bić szwagra ! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:04 | |
| Sprzedaż detaliczna w strefie euro zmieniła się o... 1,0% r/r, a oczekiwano wzrostu o 0,4% m/m i o 0,5% r/r |
|
| |
Gość Gość
| Temat: art. z bankiera Sro 03 Paź 2007, 09:05 | |
| Z kim rozmawiał Ben Bernanke przed nagłym cięciem stóp procentowych?
Światowe agencje informacyjne donoszą, że przed niezapowiedzianym posiedzeniem rady Fed-u, na którym obniżono stopę dyskontową o 0,5 pkt. proc., prezes Rady Rezerwy Federalnej Ben Bernanke odbył szereg rozmów z finansistami z Wall Street. Doniesienia te zostały potwierdzone przez rzecznika Fed-u.
Na informacje te natrafił Kenneth H. Thomas, wykładowca z University of Pennsylvania's Wharton School w Filadelfii, który studiował informacje na temat pracy Bernanke uzyskane na podstawie Freedom of Information Act, czyli ustawy zapewniającej wszystkim obywatelom dostęp do publicznych informacji.
Konsultacje z prezesami nowojorskich firm inwestycyjnych odbyły się w trakcie apogeum kryzysu płynności w systemie finansowym. Dostarczenie przez Fed 38 mld dolarów na rynek międzybankowy nie poprawiło sytuacji, więc Rezerwa Federalna zdecydowała się 17. sierpnia na niezapowiedziane obniżenie stopy dyskontowej o 50 pkt. bazowych.
Wśród rozmówców Bernanke byli między innymi Robert Rubin, były sekretarz skarbu a obecnie członek zarządu Citigroup Inc. - największego banku w USA oraz Lewis Ranieri - założyciel Hyperion Capital Management i były wiceprezes banku inwestycyjnego Salomon Brothers. Ranieri jest uznawany za pioniera w dziedzinie rynku papierów dłużnych zabezpieczonych wierzytelnościami hipotecznymi.
Zgodnie z dokumentami Fed-u przez cały miesiąc Ben Bernanke konsultował się z ekspertami, inwestorami, członkami Kongresu oraz z szefem Banku Anglii Mervynem Kingiem. Z tym ostatnim prezes Rezerwy Federalnej rozmawiał przez telefon tuż przed decyzją o obniżce stopy dyskontowej. Bernanke był też w stałym kontakcie z sekretarzem skarbu Henrym Paulsonem.
Po spotkaniach z prezesami oraz inwestorami z Wall Street i decyzji o cięciu stopy dyskontowej, Rezerwa Federalna pod kierownictwem Bernanke’a zasiliła amerykański system finansowy dziesiątkami miliardów dolarów. Ostatnia tak duża interwencja w celu poprawy płynności na rynku międzybankowym miała miejsce po atakach terrorystycznych z 11. września 2001 roku.
Napięty harmonogram spotkań szefa amerykańskiego banku centralnego świadczy o tym, jak bardzo poważna była w sierpniu sytuacja na rynkach finansowych. Niektórzy komentatorzy wyrażają też obawy, czy Bernanke nie uległ naciskom instytucji finansowych, którym takie decyzje Rezerwy Federalnej były bardzo na rękę. Jednakże nie ulega wątpliwości, że każdy szef banku centralnego ponosi też odpowiedzialność za stabilność sytemu finansowego w swoim kraju.
K.K. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:05 | |
| dave i zaraz widze ze jestes prawdziwym dave
osly, znow odgrzewamy golizne na forum ? zgodnie z wczesniejszymi ustaleniami prosze usunac golego awatara
geronimo: nie wiem, walczymy ale po sesji sie tym zajmiemy. ja sie zalogowalem na konto andre i napisalem wiadomosc testowa, jego system odrzuca. chudy mis
admin dlaczego mi wycinasz tresc postow ???????????
wracam na kibelek bo to najodpowiedniejsze dla gracza fut na gpw jesli w dodatku gra sie s przy koncu hossy
dobra i tak pieprze głupoty a wiec nie bede sie upierał jedna wiecej czy mniej ...
?? osly ja nic nie usunalem z Twojego posta tylko dopisalem. chyba ze robilismy edit w tym samym momencie i ale ja poslalem pozniej to weszla jeszcze stara tresc. chudy mis
Ostatnio zmieniony przez dnia Sro 03 Paź 2007, 09:20, w całości zmieniany 6 razy |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:07 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:08 | |
| Chorągiew trzepocze stopy musza być |
|
| |
Goś? Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:09 | |
| - osły napisał:
- dave
i zaraz widze ze jestes prawdziwym dave osły jak zszedłes z kibelka to umyj ręce i założ biustonosz bo ci pierś wypadla |
|
| |
Dave Admin
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:10 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:13 | |
| - kisiel1 napisał:
- Z kim rozmawiał Ben Bernanke przed nagłym cięciem stóp procentowych?
Światowe agencje informacyjne donoszą, że przed niezapowiedzianym posiedzeniem rady Fed-u, na którym obniżono stopę dyskontową o 0,5 pkt. proc., prezes Rady Rezerwy Federalnej Ben Bernanke odbył szereg rozmów z finansistami z Wall Street. Doniesienia te zostały potwierdzone przez rzecznika Fed-u.
Na informacje te natrafił Kenneth H. Thomas, wykładowca z University of Pennsylvania's Wharton School w Filadelfii, który studiował informacje na temat pracy Bernanke uzyskane na podstawie Freedom of Information Act, czyli ustawy zapewniającej wszystkim obywatelom dostęp do publicznych informacji.
Konsultacje z prezesami nowojorskich firm inwestycyjnych odbyły się w trakcie apogeum kryzysu płynności w systemie finansowym. Dostarczenie przez Fed 38 mld dolarów na rynek międzybankowy nie poprawiło sytuacji, więc Rezerwa Federalna zdecydowała się 17. sierpnia na niezapowiedziane obniżenie stopy dyskontowej o 50 pkt. bazowych.
Wśród rozmówców Bernanke byli między innymi Robert Rubin, były sekretarz skarbu a obecnie członek zarządu Citigroup Inc. - największego banku w USA oraz Lewis Ranieri - założyciel Hyperion Capital Management i były wiceprezes banku inwestycyjnego Salomon Brothers. Ranieri jest uznawany za pioniera w dziedzinie rynku papierów dłużnych zabezpieczonych wierzytelnościami hipotecznymi.
Zgodnie z dokumentami Fed-u przez cały miesiąc Ben Bernanke konsultował się z ekspertami, inwestorami, członkami Kongresu oraz z szefem Banku Anglii Mervynem Kingiem. Z tym ostatnim prezes Rezerwy Federalnej rozmawiał przez telefon tuż przed decyzją o obniżce stopy dyskontowej. Bernanke był też w stałym kontakcie z sekretarzem skarbu Henrym Paulsonem.
Po spotkaniach z prezesami oraz inwestorami z Wall Street i decyzji o cięciu stopy dyskontowej, Rezerwa Federalna pod kierownictwem Bernanke’a zasiliła amerykański system finansowy dziesiątkami miliardów dolarów. Ostatnia tak duża interwencja w celu poprawy płynności na rynku międzybankowym miała miejsce po atakach terrorystycznych z 11. września 2001 roku.
Napięty harmonogram spotkań szefa amerykańskiego banku centralnego świadczy o tym, jak bardzo poważna była w sierpniu sytuacja na rynkach finansowych. Niektórzy komentatorzy wyrażają też obawy, czy Bernanke nie uległ naciskom instytucji finansowych, którym takie decyzje Rezerwy Federalnej były bardzo na rękę. Jednakże nie ulega wątpliwości, że każdy szef banku centralnego ponosi też odpowiedzialność za stabilność sytemu finansowego w swoim kraju.
K.K. Własciwie to co my tu robimy...Jest tylu chetnych do rozdawania wielkich pieniędzy , że tylko brać . I to bez stresu |
|
| |
Micu Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:20 | |
| Superfund zawodzi klientów Anna Borys 28.09.2007 07:58 Czytaj komentarze(11) Klienci Superfund skarżą się, że ich oszczędności znikają w oczach, a z TFI trudno się skontaktować. Towarzystwo odpowiada — czekamy na silny trend. Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych Superfund radzi sobie w tym roku bardzo słabo. Klienci są zdezorientowani, bo przecież główne hasło marketingowe TFI to: jak zarabiać niezależnie od koniunktury giełdowej? Zamiast obiecywanych zysków mają straty. Na dodatek mają też problem, by uzyskać wyjaśnienie tak słabych wyników. Superfund TFI tłumaczy, że inwestuje za pomocą systemu. To skuteczna strategia, jednak by zarabiać, potrzebny jest silny trend wzrostowy bądź spadkowy. A ostatnio takich trendów nie ma. Klient (nie) nasz pan Wartość jednostek inwestycyjnych produktów towarzystwa topnieje w oczach. Fundusz o najbardziej agresywnej strategii Superfund C od 6 lipca wypracował stopę zwrotu -26,15 proc. Kolejny produkt, Superfund B, ograniczył straty do -19,36 proc. Najbezpieczniejszy z oferty Superfund A miał stratę -16,81 proc. Stopy zwrotu są zdecydowanie niepokojące. — Bardziej niepokoi mnie sposób komunikacji marketingowej Superfund. Gdyby nie straty, rozśmieszyłoby mnie to do łez — komentuje zrezygnowana klientka towarzystwa. Podkreśla, że po spadkach wartości jednostek inwestycyjnych długo nie ukazała się informacja wyjaśniająca straty. — Korespondowałam z przedstawicielami Superfund, prosząc o wyjaśnienia: jak ma się 24-procentowy miesięczny spadek do strategii ograniczania strat (stop loss). Jako odpowiedź otrzymałam „wykładnię filozofii inwestowania” — dodaje. Wcześniej także były wątpliwości w kwestii komunikowania się Superfund TFI z klientami. — Zastrzeżenia do TFI dotyczyły głównie nierzetelnych reklam, które mogły wprowadzić w błąd — wyjaśnia Łukasz Dajnowicz, rzecznik prasowy Komisji Nadzoru Finansowego (KNF). Kontrolę przeprowadzono na wiosnę. Po interwencji KNF towarzystwo wycofało się z kolejnej kampanii reklamowej planowanej na kwiecień. — Na razie nie planujemy żadnej kontroli w Superfund TFI, ale reklamy są stale monitorowane — zapewnia Łukasz Dajnowicz. Wina systemu Ostatnie miesiące dla produktów Superfund były bardzo słabe. — Podobne straty zanotowały także zagraniczne produkty Superfund. Fundusze przeznaczone są dla inwestorów o co najmniej średnioterminowym horyzoncie inwestycyjnym. Im jest on dłuższy, tym wyższe prawdopodobieństwo osiągnięcia satysfakcjonujących wyników inwestycyjnych — wyjaśnia Maksymilian Łochowski, zarządzający towarzystwa. Ostatnia wpadka to wynik zmienności na rynku. Towarzystwo inwestuje aktywa za pomocą systemu. Wytwarza on sygnały kupna lub sprzedaży na podstawie analizy technicznej. Jednak system jest tak skonstruowany, że nie w każdych warunkach można zarobić. — Potrzebny jest silny trend, niezależnie od kierunku rynku — twierdzi Maksymilian Łochowski. W okresie trendu bocznego trudno liczyć, że fundusze będą zarabiać. Jednak Superfund patrzy w przyszłość z optymizmem. — Wcześniej czy póź- niej pojawią się silne trendy — dodaje. Trudna alternatywa Fundusze hedgingowe mają zapewnić możliwość różnorodności inwestycji klienta TFI. Jest to ważne, bo im więcej różnych produktów w portfelu, tym niższe ryzyko wiąże się z całą lokatą. Jednak warto pamiętać, że obniżenie ryzyka działa, jeśli fundusze lokują kapitał na różnych rynkach. — W przypadku Superfund TFI trudno stwierdzić, gdzie dokładnie trafiają pieniądze. To fundusze funduszy, inwestujące w jednostki udziałowe innych produktów — wyjaśnia Grzegorz Raupuk, prezes Analiz Online. |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:21 | |
| Nudy !!! dzis niezamierzam grac wszyscy kurna czekaja na stany na naszego przewodnika, przeciez to jest jasne ze jak niewiadomo, w która strone pójdzie to pójdzie do góry wrrr | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 Sro 03 Paź 2007, 09:23 | |
| micu Towarzystwo odpowiada — czekamy na silny trend.
to tak jak ze mną ja tez czekam na silny trend tylko ze do mnie nie dzwonia klienci tylko prcownicy biura z prosba o uzupełnienie depo
a skad ja mam kuźwa brac ta kase zeby wszystkich utrzymywać ????????????
Ostatnio zmieniony przez dnia Sro 03 Paź 2007, 09:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Patent nr1 Sro 03 Paź 2007, 09:23 | |
| Patent dla tych co nie maja za co grać : mechanizm jest prosty. Pobierz karty debetowe ze wszystkich możliwych instytucji sklepy,banki itp (Przyznaja na dowód ..bez zabezpieczenia) i im więcej zbierzesz tych śmielej inwestujesz limity gotówkowe w S, lud w inne produkty antykryzysowe np.złoto |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 03.10.2007 | |
| |
|
| |
| UFO - 03.10.2007 | |
|