moc sygnalow pokazuje, ze maksymalny zasieg tych ruchow po sygnale to 2955 pps przez rok. to nie znaczy, ze tyle da sie zarobic tylko ile mozna bybylo stracic grajac przeciw
same sygnaly typu stop&reverse dalyby +1379,-436 (faktycznie to realizacja stopa 130 pps) ,-596 (realizacja stopa czyli nie powinno byc tej straty),-32 = 312 pps lub przy zastosowaniu stopa na stalym poziomie +1379-130 -32= 1217 pps stop to ATR
od razu widac, ze najwazniejsze sa: - realizacja zyskow: pojedyncze zyski do stopa to: 3,16; 7,52; 4,25 -koniecznosc ustawienia stopa = ATR - jesli nie bedzie stopa to wyleci sie na zmianie sygnalu co demoluje depo spostrzezenie: jesli po sygnale, rynek idzie w kierunku sygnalu tylko 1 ATR to jest slaby sygnal
tu trzeba realizowac zyski na 3;4;7 x ATR
ps. takim slabym sygnalem byl ostatni sygnal S - doszlo do ATR i zawrocilo, stop wisi wysoko na 1,3612 - czyli jeszcze dochodzi wiedza jak przesuwac stopa, zeby zlapac ruch i wyjsc z jak najwiekszym zyskiem/najmniejsza strata + mozna stosowac sile sygnalow (slaby/mocny) +zarzadzanie pozycja - ile sztuk przy danym ATR.
to takie moje dywagacje
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
byl strzal w dol x > ATR po wyjsciu nad gorna bande o > 150 pps = spodziewane zejscie /obrona/ na poziomie dolnej bandy 1,3434. trend wzrostowy = kurs nad MA.
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Sob 19 Lut 2011, 11:12
efekt koncowy prac nad hybrydowym systemem trendowo-wybiciowym "HYBRYD aTRend" (2500 pps/rok, depo 2750-5500 zl/0,1) :
sygnal na klasycznym wykresie świeczkowym:
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Nie 20 Lut 2011, 18:49
Słabe i mocne strony punktów STRONG BUY i STRONG SELL
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Nie 20 Lut 2011, 21:24
komentarz video do wykresu:
Tato:-he hehe, musisz przyznac, ze jak tatuś zrobi dziubek to nie ma chooja we wsi! Syn: -co prawda to prawda. Bo na Twój dziubek nie ma bata! Jest zajebisty!
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Nie 17 Lip 2011, 11:55
Rob Dougan - Left Me For Dead
You didn’t stop to look round Nie przestawałeś się rozglądać You were gone before I hit the ground Odszedłeś zanim upadłem na ziemię You went on your way szedłeś dalej swoją drogą And no prayer was said I nie odmówiłeś modlitwy Ah, you left me for dead Ach, zostawiłeś mnie, żebym umarł i odszedłeś You didn’t cover my face Nie przykryłeś mojej twarzy I didn’t merit a communal grave Nie zasłużyłem sobie na grób komunalny You set me aside Zostawiłeś mnie samemu sobie And no tears were shed Nie uroniłeś łzy You left me for dead zostawiłeś mnie, żebym umarł i odszedłeś And I say I won’t stop, no, till hell is your home i mówię, że się nie zatrzymam dopóki piekło nie stanie się twoim domem There’s nowhere to hide, no, nowhere nie ma gdzie się ukryć, nie, nigdzie You’ll feel the cold of my gun at your head poczujesz chłód mojej broni przy głowie Ah, you left me for dead Ach, zostawiłeś mnie, żebym umarł i odszedłeś And it’s not like you stayed by my side or you called me a priest I to nie tak, że zostałeś przy moim boku lub wezwałeś do mnie księdza You searched through my mouth to check for gold teeth Otworzyłeś moje usta w poszukiwaniu złotych zębów You were pawning my shoes as I bled Zabrałeś mi buty, gdy wykrwawiałem się You left me for, left me for, left me for dead Zostawileś mnie, zostawiłeś mnie, żebym umarł You kept on taking your time Przez cały czas zwlekałeś Until it was certain I couldn’t survive Dopóki było pewne, że nie przeżyję Judas remained, you turned and fled Judasz został, ty odwróciłeś się i uciekłeś Ah, You left me for dead Ach, zostawiłeś mnie, żebym umarł i odszedłeś And it didn’t trouble your mind I to cie nie dręczyło It did not disturb you to see me decline Nie przeszkadzało ci patrzeć jak moje życie zbliża się ku końcowi You turned out my lights Zgasiłeś moje światła You put me to bed Wysłałeś mnie na łoże śmierci Ah, you left me for dead zostawiłeś mnie, żebym umarł i odszedłeś
And I say that I won’t rest my head until Hell is your home I mówię, że moja głowa nie spocznie dopóki piekło nie stanie się twoim domem You’ll think that you’re safe, but oh no Sądzisz, że jesteś bezpieczny, ale o nie You’ll feel the cold of my gun hit your head Poczujesz jak chłód mojej broni dotyka twojej głowy Ah, you left me for dead zostawiłeś mnie, żebym umarł i odszedłeś And you didn’t stay close to me, didn’t stay by my side I nie zostałeś przy mnie, nie zostałeś przy moim boku I was choking in blood as delight filled your eyes Dławiłem się krwią, gdy twoje oczy promieniowały z radości You’re going to burn for each word that was said Będziesz się piekł za każde wypowiedzanie słowo Cause you left me for, left me for, left me for dead Bo zostawiłeś mnie, żebym umarł i odszedłeś But I don’t want to search no more Ale nie chcę już więcej szukać There’s nowhere to hide Nie ma gdzie się ukryć So why don’t you come quietly, my love Więc dlaczego nie przyjdziesz cicho, moja miłości I wanted to say, to say that you sure proved the death of me Chciałem powiedzieć, powiedzieć, że na pewno potwierdziłeś moją śmierć cause Now I’ve reached a deade end Bo teraz dotarłem do ślepej uliczki And I can’t go back I nie mogę zawrócić But if I’m going down then you’ll come with me Ale jeśli będę schodził to ty pójdziesz ze mną......................
instrumental
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Nie 07 Sie 2011, 20:21
Shaggy ft. Pitbull - Fired Up (F*ck The Rece$$ion!) Official Audio
Pier..lę recesję, bo ja wydaję (najarany z drukowaną kasę Bena)
only got one life then i’ma live it up i want the best shit i’m stacking shit i’m fired up, fired up, fired up, fired up i’m fired up, fired up, fired up, fired up you’re spending … my car is …strong we’re stacking benjamins, i want you know i’m fired up, fired up, fired up, fired up i’m fired up, fired up, fired up, fired up my friend, money fuck the recession, i’m spending fuck the recession, i’m spending fuck the recession, i’m spending fuck the recession, i’m spending
get your … loose off get your … loose off get your … loose off get your … loose off get your … loose off
i’m in the spending mood, throw money in the bag she like that louie in the … get’s the women fired up, fired up, fired up, fired up fired up, fired up, fired up, fired up just meet me at the bar, hot drinks are on my times we getting off the change, girl let me see you fired up, fired up, fired up, fired up fired up, fired up, fired up, fired up, money fuck the recession, i’m spending fuck the recession, i’m spending fuck the recession, i’m spending fuck the recession, i’m spending fast booze, everyone around can do some shopping, let’s go
get your … loose off get your … loose off get your … loose off get your … loose off get your … loose off
param-pam-pam, param pam-pam param-pam-pam, param pam-pam param-pam-pam, param pam-pam param-pam-pam, param pam-pam they say money is the root of all evil, but that’s why … in god we trust and now i trust in ben, shaggy, dollar.
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Sro 09 Maj 2012, 08:14
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Sro 09 Maj 2012, 10:04
Daredevil Trejder napisał:
a w jakim czasie wykręciłes ten wynik ?
bo zaczynałeś od ok 4 kilo.
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Sro 09 Maj 2012, 10:35
Niecały miesiac (dlatego wkleilem wykres DAXa za miesiac) ale dwa razy za duzo zaryzykowalem i mialem pampersa (jedna obsuwa, ktora widac i pozniej druga, ktora widac w mniejszej skali). tu pod koniec zaczelo wahac (drugi pampers). widac, ze na DAXie nie bylo wyraznego trendu trwajacego sesjami. teraz bedzie mniejsze zaangazowanie i trzeba przelac czesc kasy.
Ogolnie wygladalo to tak:
plus intuicja (ogladanie nawet 1 minutowych i 5 minutowych wzwyz). Szybkie zyski tylko przy wysokim ryzyku.
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Sro 16 Maj 2012, 10:16
wiekszosc pozycji zamknalem teraz trzeba ostrozniej
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Pon 27 Sie 2012, 21:46
Let's work! Bierzmy się do roboty!
nie ma siedzenia na dupie świat nic nie jest Tobie winien nie ma siedzenia w maraźmie zaraz wam pokażę
nie marnuj energii na robieniu sobie wrogów weż tylko głęboki oddech i pnij się w górę
weźmy się do roboty, bądźmy dumni stańmy wysoko, dotknijmy chmur mężczyzno i kobieto, bądźcie wolni weźmy się do roboty, zabijmy biedę
teraz pnijcie się w górę
teraz siedzicie na dupsku i stajecie się chciwi zaczynacie świrować wyglądacie na chorych może poświęcenie przyniesie wam pokorę teraz oddychajcie głęboko
nie mam zamiaru się pocić dla was nie mam zamiaru sapać dla was nie mam zamiaru płakać za wami jeśli jesteście leniwi
nie mam zamiaru sie zniewolić dla was nie mam zamiaru ranić dla was to po prostu nie będzie wam służyć jeśli jesteście leniwi no dawajcie, dawajcie, dawajcie
bierzmy się do roboty, bierzmy się do roboty kładźmy się, kładźmy się paprajmy się w błocie i pracujmy
pracujmy, jedzmy żyjmy w ekstazie
wstawajcie, bądźcie wolnymi tarzajcie się w błocie, popracujmy tarzajcie się w błocie, zdejmujcie koszule
PB: Miliarderka: przestańcie chlać i zabierzcie się do roboty "Przekaz Australijki jest niezwykle interesujący z racji tego, że warta 17 mld USD fortuna została jej przekazana w spadku".
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Sob 27 Paź 2012, 14:26
-Mary, niespodzianka! -Jary, wyjechałam do domu kocham cię, ale musisz zdecydować, czy jesteś człowiekiem ..... czy marionetką?
rozmyślam nad swoim wizerunkiem i zadaję sobie pytanie jaki kierunek jest właściwy, aby iść ja nie wiem jestem człowiekiem czy jestem marionetką? (czy jestem marionetką?) jeśli jestem marionetką to jestem bardzo dzielną marionetką (bardzo dzielną marionetką) jestem marionetką? czy jestem człowiekiem? jeśli jestem człowiekiem to czuję się jak kukła człowieka
patrzę w te oczy i nie poznaję tego kogo widzę wewnątrz siebie
to już czas, żebym zdecydował czy jestem człowiekiem czy jestem marionetką jeśli jestem marionetką
więc jestem bardzo dzielną marionetką
i znowu zaczynam zawsze brakuje mi czasu myślę, że podjąłem decyzję teraz rozumiem kim jestem
jestem człowiekiem! jestem kukłą człowieka! jestem bardzo odważną marionetką!
tym właśnie jestem
*muppet - slang głupek
Guest Post: Psychoanalyzing The Fed http://www.zerohedge.com/news/guest-post-psychoanalyzing-fed David Einhorn Explains How Ben Bernanke Is Destroying America http://www.zerohedge.com/news/2012-10-25/david-einhorn-explains-how-ben-bernanke-destroying-america
Och błagam Cię- mogę za Tobą podążać? Och pytam się -dlaczego nie zawsze? Bądź oceanem, w którym się ujawnię. Bądź moim jedynym, bądź wodą, w której brodzę Jesteś moją wzburzoną rzeką. Głęboką i rwącą.
Podążam, podążam za Tobą głębokim morzem, kochanie. Podążam za Tobą. Podążam,podążam za Tobą,jak mroczne fatum, skarbie. Podążam za Tobą.
On wiadomością, ja posłańcem On buntownikiem, ja córką czekającą na Ciebie Jesteś moją wzburzoną rzeką. Głęboką i rwącą.
Podążam, podążam za Tobą głębokim morzem, kochanie Podążam, podążam za Tobą, jak mroczne fatum, skarbie Podążam za Tobą.
Jesteś moją wzburzoną rzeką. Głęboką i rwącą. Podążam, Podążam za Tobą głębokim morzem, kochanie. Podążam za Tobą. Podążam, podążam za Tobą, jak mroczne fatum, skarbie. Podążam, podążam za Tobą głębokim morzem, kochanie. Podążam za Tobą. Podążam, podążam za Tobą, jak mroczne fatum, skarbie. Podążam za Tobą.
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Nie 24 Mar 2013, 10:46
(opowieść o wyspie Cypr*) INSIDE JOB (A crime commited by an individual who is in a position of trust and has access to "inside" knowledge in relation to the crime commited)
link: http://vimeo.com/37721651
While you were sleeping They came and took it all away The lanes and the meadows The places where you used to play
gdy spaleś/-aś przyszli i zajebali wszystko tory i łąki miejsca w których kiedyś się bawileś/-aś
It was an inside job By the well-connected Your little protest Summarily rejected
to robota insiderow w wykonaniu klik z koneksjami twój malutki protest w sumie odrzucony
It was an inside job Like it always is Chalk it up to business as usual
to robota insiderow tak jak zawsze zapisz to na rachunek interesow jak zawsze
While we are dreaming This little island disappears While you are looking the other way They'll take your right to own your own ideas
gdy my marzymy ta mała wyspa znika gdy ty patrzysz w drugą stronę oni zabiorą ci prawo do swoich przekonań
And it's an inside job Favors collected Your trusted servants Have left you unprotected
to robota insider'ow przysługi odebrane twoi zaufani słudzy zostawili cię bez ochrony
It was an inside job Like it always is Just chalk it up To business as usual
You think that you're so smart But you don't have a fucking clue What those men up in the towers Are doing to me and you And they'll keep doin' it and doin' it And doin' it and doin' it And doin' it and doin' it And doin' it and doin' it Until we all wake up Wake up, wake up, wake up, wake up
myślisz, ze jesteś taki sprytny ale nie masz pieprzonego pojęcia co ci goście w wieżach (na wysokich stołkach) wyczyniają mnie i tobie i będą to robic raz za razem dopóki się wszyscy nie obudzimy
I know what I've done wrong I am acquainted with the night I know how hard it is To always walk out in the light
wiem co zrobiłem żle zapoznałem się z nocą wiem jak ciężko jest aby zawsze wychodzic na znak protestu jako pierwszy
And it's an inside job To learn about forgiving It's an inside job To hang on to the joy of living
i to robota insider'a aby nauczyć się o przebaczaniu to robota insider'a aby kurczowo rękami trzymać się radości życia
They know the road by which you came They know your mother's maiden name And what you had for breakfast And what you've hidden in the mattress oni znają drogę, którą przybyłeś znają panieńskie imię twojej matki i co jadłeś na sniadanie i co ukryłeś w materacu
Insect politics Indifferent universe Bang your head against the wall But apathy is worse
polityczne insekty zobojętniały wszechświat walnij głową w ścianę bo apatia jest gorsza
It's an inside job It's an inside job It's an inside job Yeh, yeah
It's an inside job It's an inside job It's an inside job It's an inside job
It's an inside job It's an inside job
*Cypr - Republika Cypryjska wraz ze Słowenią była jednym z najbogatszych kandydatów wstępujących do UE w 2004 roku. PKB w 2001 roku wyniósł 11,9 mld euro (15,6 tys. euro na mieszkańca). Wzrost gospodarczy w 2003 r. wyniósł 2,0%. Bezrobocie w 2003 r. wynosiło 3,5%. Przychody z turystyki w 2003 r. wynosiły 1,2 mld USD, ale wpływy te odznaczają się niestabilnością.
Pod koniec lat 90. XX w. Republika Cypryjska stała się jednym z najwygodniejszych "rajów podatkowych" dla europejskiego biznesu, który został tu zwabiony niskim podatkiem od zagranicznych spółek (tzw. offshore), wynoszącym wówczas zaledwie 4,25%. W przededniu wstąpienia Cypru do UE było tu zarejestrowanych ok. 16 tys. firm offshore, z czego 1/3 należała do Rosjan. Interesy zawiązały tu prawie wszystkie spółki kontrolowane przez najbogatszych ludzi z Rosji i innych krajów Europy Środkowej i Wschodniej co skutkowało przepływem przez wyspę miliardów dolarów tamtejszych mafii. Dopiero przed samym wejściem do Unii Europejskiej Cypr zlikwidował preferencyjny podatek offshore, zastępując go standardowym podatkiem CIT (wynoszącym jednak tylko 10%), wprowadził też szereg przepisów przeciwdziałających "praniu brudnych pieniędzy". Departament Stanu USA skreślił w tym czasie Cypr z listy krajów "podwyższonego ryzyka".
Głównym uczestnikami obrotu finansowego na wyspie są biznesmeni rosyjscy. W 2002 r. tylko z Rosji trafiło na Cypr 3,5 mld USD. W kierunku odwrotnym strumień ten jest jeszcze większy: w 2002 r. z Cypru napłynęło do Rosji inwestycji za 5,5 mld USD, a w 2003 r. – za ok. 10 mld USD. Cypr stał się w 2003 r. drugim (tuż po Niemczech, a przed USA) inwestorem zagranicznym w Rosji. Na wyspie zamieszkało lub pracuje blisko 50 tys. Rosjan, a ok. 100 tys. rosyjskich turystów przyjeżdża tu rocznie na wakacje. Wychodzą tu 3 rosyjskojęzyczne gazety, działa Cyprus Russian Business Association. W sklepach i lokalach gastronomicznych (o szyldach pisanych cyrylicą) dostępne są tradycyjne rosyjskie produkty i potrawy. Pewne ograniczenia w rozwoju turystyki z Rosji wystąpiły po przystąpieniu Republiki Cypryjskiej do UE i wprowadzeniu wiz dla Rosjan.
What is the 'Cyprus problem'? - Q&A The view in Brussels and Frankfurt is that Cyprus has brought this crisis on itself. http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9951070/What-is-the-Cyprus-problem-QandA.html
Temat: Re: przyzwoity zysk w miesiąc ..... Sob 15 Cze 2013, 12:51