UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Dzień bez komputera (awaria sieci) to spokojny dzień Poziom 2700 poszedł się jebać i otworzyły się "nowe horyzonty" wzrostowe Poczytałem sobie "na chłodno" niektóre blogi i fora Konkluzja z nich wynikająca jest niebezpieczna dla misia Do "zagorzałych" misiów dołączają "wątpiące" byki Scenariusze spadkowe można odłożyć na półkę Stałe wybicie nad 2600 po wielomiesięcznych "bocznych przygotowaniach" tworzy na tym poziomie bardzo mocne wsparcie, które na wieeeeeeeeeeeeeeeeeele miesięcy "zabezpiecza byki" "Krótkie tygodnie" (jeden mieliśmy drugi będzie) w piaskownicy są z reguły pro kontynuacyjne
predictive analytics
Liczba postów : 746 Registration date : 29/09/2010
paliwo: leszcze do wytrzepania kabzy z drobnymi Oferta publiczna Giełdy Papierów Wartościowych (GPW) odniosła zawrotny sukces wśród drobnych inwestorów, bo przyciągnęła co najmniej 100 tys. giełdowych żółtodziobów, którzy otworzyli nowe rachunki maklerskie - nieoficjalnie dowiedział się serwis Wyborcza.biz. Ostateczne dane mogą być wyższe jeszcze o 10-20 tys.
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Dzień bez komputera (awaria sieci) to spokojny dzień Poziom 2700 poszedł się jebać i otworzyły się "nowe horyzonty" wzrostowe Poczytałem sobie "na chłodno" niektóre blogi i fora Konkluzja z nich wynikająca jest niebezpieczna dla misia Do "zagorzałych" misiów dołączają "wątpiące" byki Scenariusze spadkowe można odłożyć na półkę Stałe wybicie nad 2600 po wielomiesięcznych "bocznych przygotowaniach" tworzy na tym poziomie bardzo mocne wsparcie, które na wieeeeeeeeeeeeeeeeeele miesięcy "zabezpiecza byki" "Krótkie tygodnie" (jeden mieliśmy drugi będzie) w piaskownicy są z reguły pro kontynuacyjne
Zgadza się - opory pokonane na tygodniówkach są wsparciami na wiele miesięcy nastepnych a czasem nawet lat.
A co do awarii sieci to też się zgadzam ale pod jednym warunkiem - niech ona sobie wypada wyłącznie w soboty lub niedziele.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Organy nadzoru nie znalazły dowodów, że maklerzy próbowali osiągnąć zysk w czasie krachu na giełdzie 6 maja przez zalanie giełdy zleceniami, ...Krach usunął 862 miliardów dolarów z wartości obrotu obligacjami w ciągu 20 minut, zanim giełdy odbudowały swoje straty pod koniec dnia. ...Organy nadzoru powinny rozważyć wprowadzenie ograniczeń na transakcje dokonywane przy pomocy algorytmów i ograniczyć liczbę kontraktów, jakimi może handlować jedna firma, powiedział Bart Chilton, komisarz CFTC. Jego zdaniem zezwalanie traderom wysokich częstotliwości na kupowanie i sprzedawanie 10 procent rynku 10 razy w ciągu 10 sekund nie służy w żaden sposób rynkom finansowym. ( BLOOMBERG ) http://gielda.onet.pl/to-nie-zalanie-gieldy-zleceniami-spowodowalo-krach,19796,3774578,1,drukuj NIC SIĘ NIE STAŁO ?
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
a ja sądziłem, że to "kwas" robi kibel z mózgu a tu się okazuje, że jest na końcu listy jako prawie nieszkodliwy.
Nie chce mi się wierzyć w te wyniki, ciekawe przez kogo sponsorowane.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-11660210
A hiobowe grzybki to już w ogóle na kolację dzieciom podawać
To sa wlasnie prawdziwe wyniki badan,z regulu lobby alkoholowe i tytowniowe wlasnie naglasnia szkodliwosc innych srodkow i zaniza szkodliwosc tytoniu i alhoholu.
Najlepsze ze mefedron skladnik wielu dopalaczy jest tak nisko ,a robi sie z niego nei iwadomo co a od gorzaly i alkoholu umiera w POlsce rocznie okolo 150tys osob:D
Zrodlo to The lancet jeden z najbardziej prestizowych tytulow
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
Jednocześnie była posłanka PiS podkreśliła, że prezes PiS Jarosław Kaczyński jest obecnie człowiekiem "pogrążonym w bólu", ale też przeprowadził "zimną kalkulację" nakazującą mu "eskalowanie emocji, po to, żeby osiągnąć swój cel polityczny".
-Nie można tak igrać Polską, nie można Polski podpalać w imię własnych ambicji politycznych - oświadczyła w radiu - Zaczynam swoją nową drogę polityczną poza PiS-em. Nie chcę być również w Platformie Obywatelskiej.
Ilez ja to razy słyszałam i słysze: "bo Polska jest najwazniejsza"........
Tego uczy historia, ze rewolucje zjadają własne dzieci....
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
Zgadza się - opory pokonane na tygodniówkach są wsparciami na wiele miesięcy nastepnych a czasem nawet lat.
Nie do konca jest tak rozowo dla byka. Przewodnik stada, czyli S&P 500 zatrzymal sie na 61.8% zniesienia calej bessy. Wszyscy patrza z zapartym stolcem co bedzie dalej. To tlumaczy rezerwe innych rynkow, m.in. naszego. Byk bedzie mogl otwierac szampana jak tygodniowka pokona ten opor w cenie zamkniecia (dodatkowym potwierdzeniem bedzie utrzymanie tych poziomow na 2-3 kolejnych swieczkach).
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
A380 reklamowany jako "the most sophisticated aircraft ever" a już poważny wypadek zaliczył w barwach Aussie:
http://www.avherald.com/h?article=43309c6d&opt=0
Niezłej sraki musieli dostać pasażerowie.
Nie wypadek tylko awarie.
Poza tym samolot jako taki wyszedl z tej proby zwyciesko. Wszystko wskazuje na to, ze wina jest po stronie kontrukcji silnika Rolls-Royce Trent 900. Juz wczesniej byly zglaszane zastrzezenia do tych silnikow (nadmierne zuzycie pewnych elementow), choc do tej pory nie bylo powazniejszej awarii. Na szczescie w A380 montowane tez sa konkurencyjne silniki Engine Alliance GP7000.
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
Jak ktoś mi napisze w weekend o spadkach, to uznam go jako naganiacza, albo niespełna rozumu.
Jak na razie ja cały czas w obozie byczka, ale jest coś co może zmartwić. Przypływ dobrych danych może zatrzymać realizację QE2, a taka informacja może nas znacząco cofnąć. Poza tym moja złota zasada jeśli wzrost wydaje się być oczywisty to zwiększa się prawdopodobieństwo spadku, rynek karmi się niepewnością.
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
A380 reklamowany jako "the most sophisticated aircraft ever" a już poważny wypadek zaliczył w barwach Aussie:
http://www.avherald.com/h?article=43309c6d&opt=0
Niezłej sraki musieli dostać pasażerowie.
Nie wypadek tylko awarie.
Poza tym samolot jako taki wyszedl z tej proby zwyciesko. Wszystko wskazuje na to, ze wina jest po stronie kontrukcji silnika Rolls-Royce Trent 900. Juz wczesniej byly zglaszane zastrzezenia do tych silnikow (nadmierne zuzycie pewnych elementow), choc do tej pory nie bylo powazniejszej awarii. Na szczescie w A380 montowane tez sa konkurencyjne silniki Engine Alliance GP7000.
może jest sophisticated ale jak narazie airbus zrobił większy sukces medialny niż realny, prodikują to strasznie powoli, a wydali dużo pieniędzy na projektowanie.
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
Jak na razie ja cały czas w obozie byczka, ale jest coś co może zmartwić. Przypływ dobrych danych może zatrzymać realizację QE2, a taka informacja może nas znacząco cofnąć. Poza tym moja złota zasada jeśli wzrost wydaje się być oczywisty to zwiększa się prawdopodobieństwo spadku, rynek karmi się niepewnością.
Są już plany na QE3 a Ty chcesz zatrzymać QE2
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
Barur jak tam remoncik widzę, że Twoje zapędy misiowe jakoś ucichły ostatnio, co się dzieje czego nie pisujesz. Pamiętaj kasa to nie wszystko.
no własnie nie wszystko buraku, jakbyś grał w realu to byś wiedział, nie wiem jak może widok powiększającego konta nie wystarczać ( nie doświadczyłem ) tylko trzeba się kłócić i obrazać innych, którzy w tej branży ewidentnie tracą, ja to tylko rozumiem w ten sposób że ktoś może być wściekły że daje dobre prognozy a pod nie nie gra
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
a ja sądziłem, że to "kwas" robi kibel z mózgu a tu się okazuje, że jest na końcu listy jako prawie nieszkodliwy.
Nie chce mi się wierzyć w te wyniki, ciekawe przez kogo sponsorowane.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-11660210
A hiobowe grzybki to już w ogóle na kolację dzieciom podawać
Zawsze rząd kłamał nt. LSD i grzybków, bo po prostu łatwiej się rządzi alkoholikami. Ponadto grzybki, maryche czy też inne roślinki (szałwia?) można sobie łatwo hodować chociażby w domu, więc trudno opodatkować.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Sob 06 Lis 2010, 15:09, w całości zmieniany 1 raz