no to zdaje się że coraz bardziej zaciska się pętla na szyjach OFErm. Tak naprawdę to wygląda na to że wariant "węgierski" wszystkim znajdującym się w Sejmie partią byłby na rękę: 1) PO miałaby znów kasę na wydawanie przez czas jakiś i zatrudnianie armii urzędników 2) PiS, SLD i PSL bo pozbędą się OFE i problemów z dalszym zadłużaniem po przejęciu władzy rękami PO i zyskają na tym dodatkowe punkty
powoli można szykować się do niezłego Armagedonu gdyby ten scenariusz stawał się bardziej prawdopodobny.
Jak zwykle najbardziej dostaną po dupie Ci którzy wpłacali "składki" - mnie trzepną na ponad 60.000 jakie uskładało mi się przez te wszystkie lata
to, ze Ci sie uskładalo, nie znaczy, ze bys mial wyplacone...gdybys byl w ZUSie caly czas, nie wiedzialbys na ile Cie "trzepna"...gdyby podobny zabieg zrobili np. za 10 lat a nie teraz, napisalbys, ze trzepna Cie np. na 200 000...i takie tam teoretyzowanie kto kogo na ile...poki co, najwiecej skorzystaly na OFE instytucje powiazane z OFE, mniej lub bardziej formalnie, i to one ludzi "trzepnely"
to że fundy najlepiej na tym zarobiły nie podlega dyskusji ale dziwię się Twojemu podejściu - rozumiem że zgodnie z Twoją logiką nieważne ile zarabiasz i wpłacasz do systemu bo i tak zakładasz że nic z niego nie otrzymasz.
System ZUS-owski funkcjonowal przez wiele lat i moglby funkcjonowac dalej, imo...ZUS ma/mial swoje przeliczniki do wyliczania emerytur a jesli ktos ma nadwyzki, niech sam sobie odklada do skarpety, na lokate, czy inwestuje aby w okresie przejscia na emeryture moc skorzystac z tego co sobie zgromadzil. W aparacie panstowym to jak w przedsiebiorstwie....jestes przy sterze, ustawiasz siebie i "kolegow" tak, zeby pozniej Wam bylo latwiej...najpierw uchwaly/ przepisy prawne, a pozniej juz tylko realziacja zadan zgodnie z nimi...w imie demokracji i wolnego rynku. Dzisiaj w radiowej 3 byla dyskusja odnosnie postrzegania demokracji i jej zagrozenia w Polsce, urywek tylko slyszalem, ale chodzilo tam o konkretny kontekst, bodajze wolnosc slowa, niezaleznosc pracy dziennikarzy, w kazdym razie, zdania byly podzielone...
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
Temat: Re: UFO - 01.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 00:08
Aligator napisał:
mobar napisał:
Aligator napisał:
Ogrodnik zasadziłeś coś dzisiaj - marchewkę amerykańską - dwie grządki?
tylko czosnek dla zyda
pewny zarobek
Horoskop na marzec - sprawdź, co cię czeka - Mobar sprawdziłeś?
tak Miłość: Jeśli nawet nie oczekujesz rewelacji w tej dziedzinie, to i tak spotka cię coś fantastycznego
znaczy
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Temat: Re: UFO - 01.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 00:12
mobar napisał:
Aligator napisał:
mobar napisał:
Aligator napisał:
Ogrodnik zasadziłeś coś dzisiaj - marchewkę amerykańską - dwie grządki?
tylko czosnek dla zyda
pewny zarobek
Horoskop na marzec - sprawdź, co cię czeka - Mobar sprawdziłeś?
tak Miłość: Jeśli nawet nie oczekujesz rewelacji w tej dziedzinie, to i tak spotka cię coś fantastycznego
znaczy
podobno nie ma nic za darmo
zmutowana marchewka rośnie sobie
mobar
Temat: Re: UFO - 01.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 00:17
no i EX nie powiedzial czy zdjal hedza
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO - 01.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 00:21
Tak zrobiliśmy.
W stronę słońca :)
Liczba postów : 2490 Registration date : 05/07/2008
Temat: Re: UFO - 01.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 00:28
mobar napisał:
no i EX nie powiedzial czy zdjal hedza
K...mać nie musiał Ma S a ja dzisiaj ( nie wiem co za głupawka mnie dopadła ) łapiąc L na SP całe 2,5 pkt w plecy... Straciłem bo nie hedźowałem .... masz ci los Dobranoc
mobar
Temat: Re: UFO - 01.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 00:38
HIOB uwazaj bo zaczely zwalniac, bunkier zajma i po co ci to
Garrett
Liczba postów : 928 Location : Łódź Registration date : 07/10/2009
Temat: Re: UFO - 01.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 00:52
kamikaze napisał:
Z "Raportu analitycznego" CBA dotyczącego działalności Komisji Majątkowej wynika, że jej członkom zarzutów karnych postawić się nie da, donosi "Gazeta Wyborcza".
Kończąca we wtorek prace Komisja przekazała Kościołowi majątek szacowany na 5 mld zł. Wiele jej decyzji budzi wątpliwości.
http://www.rp.pl/artykul/550009.html
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 01.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 07:06
Garrett napisał:
kamikaze napisał:
Z "Raportu analitycznego" CBA dotyczącego działalności Komisji Majątkowej wynika, że jej członkom zarzutów karnych postawić się nie da, donosi "Gazeta Wyborcza".
Kończąca we wtorek prace Komisja przekazała Kościołowi majątek szacowany na 5 mld zł. Wiele jej decyzji budzi wątpliwości.
http://www.rp.pl/artykul/550009.html
a moja rodzina nic nieodzyskala, a tez po wojnie miala 280 hektarow lasów plus dwór no ale ja nie naleze do czarnuchów w kieckach i mnie sie odszkodowanie nienalezy