Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 02.03.2011 Pon 28 Lut 2011, 06:44
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 07:40
1:0 dla miśka, ale zobaczymy dzisiaj wczoraj nie przewidziałem że benny tak wystraszy rynki, zwykle jego przesłuchania przechodzą bez echa ropa też się dołożyła w każdym razie faszyści wczoraj podali dobre dane z rynku pracy, a benny i świta zachwalali QE2 a to może świadczyć, że jak tylko gospodarka zacznie kuleć, to na peron wjedzie pociąg ekspresowy QE3, załadowany do granic możliwości dziś rano pozamykałem resztki króciaków i obecnie jestem 100% na długich zamknąłem też połowę szortów na edka i długie na usd/cad za dużo wczoraj odjechałem na dax'ie i musiałem wzmocnić portfel w gotówkę, by być gotowym na ewentualne dalsze spadki śmieszne jest to że przewidywałem spadki w marcu ale wczoraj po dobrych danych z germanii nie wytrzymałem i doładowałem longów dobrze chociaż że wcześniej pozamykałem część longów na dow'a i nasdaq'a bo byłoby niewesoło jak będzie spadać otworzę krótkie na jakimś europejskim indeksie, np francuza, ale mam nadzieję że się bez tego obejdzie no, to do boju!
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 07:42
" Jednak w dwóch dużych bankach odchodzą ich prezesi. W takich przypadkach inkasują spore odprawy. Dla Macieja Grendowicza BRE Bank przeznaczył na ten cel 4,52 mln zł. Razem z zasadniczym wynagrodzeniem i premiami bankowiec zarobił w 2010 r. nieco ponad 6 mln zł. Najwyższą, jak do tej pory, odprawą szczyci się Jan Krzysztof Bielecki, który przy rozstaniu z bankiem Pekao powiększył swoje konto o 7,3 mln zł. Miało to miejsce w 2009 r., gdy jego całkowity dochód z pracy w tej firmie wyniósł 8,8 mln. Drugie miejsce w kategorii odpraw zajmuje Małgorzata Kroker - Jachiewicz z 6 mln od Kredyt Banku. " ( PAP ) http://gielda.onet.pl/,0,4198648,drukuj
BAŃKI KOCHAJĄ PREZESÓW !
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 07:48
SYLWESTER napisał:
BAŃKI KOCHAJĄ PREZESÓW !
mafia się w takich wypadkach nie certoli, wysyłają rybkę a zaraz potem delikwent użyźnia czyjś ogródek milczenie jest złotem
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 07:49
Nadal w szerokiej konsoli. Teraz ruch do dolnej bandy, po sprzyjającej temu ameryce.
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 07:55
kamikaze napisał:
1:0 dla miśka, ale zobaczymy dzisiaj wczoraj nie przewidziałem że benny tak wystraszy rynki, zwykle jego przesłuchania przechodzą bez echa ropa też się dołożyła w każdym razie faszyści wczoraj podali dobre dane z rynku pracy, a benny i świta zachwalali QE2 a to może świadczyć, że jak tylko gospodarka zacznie kuleć, to na peron wjedzie pociąg ekspresowy QE3, załadowany do granic możliwości dziś rano pozamykałem resztki króciaków i obecnie jestem 100% na długich zamknąłem też połowę szortów na edka i długie na usd/cad za dużo wczoraj odjechałem na dax'ie i musiałem wzmocnić portfel w gotówkę, by być gotowym na ewentualne dalsze spadki śmieszne jest to że przewidywałem spadki w marcu ale wczoraj po dobrych danych z germanii nie wytrzymałem i doładowałem longów dobrze chociaż że wcześniej pozamykałem część longów na dow'a i nasdaq'a bo byłoby niewesoło jak będzie spadać otworzę krótkie na jakimś europejskim indeksie, np francuza, ale mam nadzieję że się bez tego obejdzie no, to do boju!
a ja wlasnie nie bardzo rozumiem tej intepretacji ze przecena przez bena dla mnie to brednie bo co on takiego poiwiedział?? jedno i to samo gada, obnizac stopy no qrwa z czego?? przeciez anale w tym sie specjalizuja kazdy news mozna wytłumaczyyc dany ruch, bo to przeciez wygodne a jak brzmi profesjonalnie dla mnie osobiscie to stek bzdur. przecena sie zaczeła od jednego 2% spadku pare dni temu, nastapil powrot ale bez pokonania szczytu , czy to nie sa techniczne sygnale duzej korekty?? oczywiscie nie zabraniam nikomu słuchania anali ja tylko sie zastanawiam czy rynek sam nie dawał troszke wczesniej znac ze wzrosty musza na jakis czas sie skonczyc?
adepcik2
Liczba postów : 1974 Registration date : 08/11/2008
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 07:59
karnak napisał:
Nadal w szerokiej konsoli. Teraz ruch do dolnej bandy, po sprzyjającej temu ameryce.
na ilu jest dolna banda ? moglbys napisac ? wczoraj widziales formacje kontynuacji a dzisiaj juz sie okazuje, ze dolna bande...? no chyba, ze nie grasz, to OK, bo inaczej nie wyobrazam sobie, jak mialbys zajmowac pozycje
Salomon Fiszman
Liczba postów : 1490 Age : 55 Location : Prestwich Registration date : 19/04/2008
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:03
dzień dobry ! trochę sztuki z rana
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:04
benek powiedział wczoraj jeden qusi konkret, co do podwyżki stóp:
1/ inflacja powyżej 2% 2/ poprawa na rynq pracy
to drugie kryterium trochę nieostre
także zrobią co zechcą
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:05
adepcik2 napisał:
karnak napisał:
na ilu jest dolna banda ? moglbys napisac ? wczoraj widziales formacje kontynuacji a dzisiaj juz sie okazuje, ze dolna bande...? no chyba, ze nie grasz, to OK, bo inaczej nie wyobrazam sobie, jak mialbys zajmowac pozycje
Gram i niestety teraz tracę, bo nie trafiam z oceną rynku.
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:06
Na dzisiaj strategia jest prosta. Biorę L na open i zamykam z 20-30 punktami zysku.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:06
Słucham ostatnio płyty Erosa Ramazzottiego live. Dobre głośniki, ewent. słuchawki i od razu dostaję chęci do życia
Kabel 1,63 na razie nie do przejścia W sumie to nawet na dziennym podchodzi pod górną bandę, ale to tylko takie luźne rozważania, póki co cały czas obowiązuje L.
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:08
barany napisał:
Na dzisiaj strategia jest prosta. Biorę L na open i zamykam z 20-30 punktami zysku.
Aktualny sygnał: 2011-03-02, Odwrócić na długą wtedy, gdy kurs wzrośnie 23 pkt. od kursu otwarcia.
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:11
"OpTiOn TrAdEr
PisanieTemat: Re: UFO - 01.03.2011 Yesterday at 23:51 Co do wigu-30 to uważam, że to jest BEZSENS. Niech będzie ten 20 co jest tylko bardziej "sprawiedliwie" rozpieprzyć udziały spółek żeby jedna miedzianka hossy czynic nie mogła a jedna teleqrwa padaki wstzymywać. Zrobić każdą spółkę z udziałem 5% i w dupie. Very Happy Wtedy przynajmniej na te mało docenione walory typu GTC, TPE, TVN by się szulernia rzuciła i akcjonariusze by zyskali. "
Jeśli to zrobią, to wszystko odszczekam > tj. nie ma śfagra/uf i sobala jest czysta jak potok gurski.
Mam wrażenie że dojechali my do 2,8 k tylko pod gepewu-wypieprzenie. takie peło 195 plna, a teraz? w miejscu startu. Kto łykał gufno?
I have a dream> prowadzi ziobro inwestora G. i rzecze: " ten pan już nigdy nikogo nie okradnie" oczywiście mam nadzieję, że to TEN ynwestor.
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:11
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:12
KRT napisał:
a ja wlasnie nie bardzo rozumiem tej intepretacji ze przecena przez bena dla mnie to brednie bo co on takiego poiwiedział?? jedno i to samo gada, obnizac stopy no qrwa z czego?? przeciez anale w tym sie specjalizuja kazdy news mozna wytłumaczyyc dany ruch, bo to przeciez wygodne a jak brzmi profesjonalnie dla mnie osobiscie to stek bzdur. przecena sie zaczeła od jednego 2% spadku pare dni temu, nastapil powrot ale bez pokonania szczytu , czy to nie sa techniczne sygnale duzej korekty?? oczywiscie nie zabraniam nikomu słuchania anali ja tylko sie zastanawiam czy rynek sam nie dawał troszke wczesniej znac ze wzrosty musza na jakis czas sie skonczyc?
jasne że są tacy co wywalają akcje, te długaśne czerwone świeczki nie wzięły się z powietrza tyle że po drugiej stronie stoją tłumy takich co tylko czekają na korektę by obkupić się w tanie akcyjki wystarczy popatrzeć bliżej na piątkowe odbicie by to dostrzec benek wczoraj nic nowego nie powiedział w sferze faktów, ale są duże emocje na rynku związane z arabami i ropą więc gdy podczas przesłuchania non-stop padały takie wyrazy jak kryzys, katastrofa, dramatyczne skutki itd to inwestorom puściły nerwy jak to się uspokoi to korba będzie miała podwójną siłę bo zaczną na wyścigi kupować ci którym wczoraj puściły nerwy taki scenariusz obstawiam ale ty też możesz mieć rację i trwa wyprzedaż która sprowadzi indeksy 20% w dół, tego nie można wykluczyć ty patrzysz na świeczki, a ja mam bardziej fundamentalne podejście, stąd różnice w interpretacji sam mam ciągoty do takiego podejścia jak ty, czysto technicznego, bo na pewno jest mniej pracochłonne i mniej podatne na medialną ściemę
barura
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:12
barany napisał:
kocham barańiową łepetynę. po prostu ten ma łep.
barura
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:13
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:16
SYLWESTER napisał:
" Jednak w dwóch dużych bankach odchodzą ich prezesi. W takich przypadkach inkasują spore odprawy. Dla Macieja Grendowicza BRE Bank przeznaczył na ten cel 4,52 mln zł. Razem z zasadniczym wynagrodzeniem i premiami bankowiec zarobił w 2010 r. nieco ponad 6 mln zł. Najwyższą, jak do tej pory, odprawą szczyci się Jan Krzysztof Bielecki, który przy rozstaniu z bankiem Pekao powiększył swoje konto o 7,3 mln zł. Miało to miejsce w 2009 r., gdy jego całkowity dochód z pracy w tej firmie wyniósł 8,8 mln. Drugie miejsce w kategorii odpraw zajmuje Małgorzata Kroker - Jachiewicz z 6 mln od Kredyt Banku. " ( PAP ) http://gielda.onet.pl/,0,4198648,drukuj
BAŃKI KOCHAJĄ PREZESÓW !
Cytam se ja tera o niejakim Ludwiku XVI (Ossolineum z zamierzchłych lat). Te panocki powinni to sobie przeczytać dziś i się nad soba i systemem zastanowić, zanim bedzie za późno.
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:19
barany napisał:
to juz 2600 nie bedzie?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:22
KRACH STULECIA!!!!
CZARNA ŚRODA NA GPW!!!
INWESTORY BĘDĄ SKAKAĆ Z OKIEN
-10% NA WIGU
DRAMAT! ROZPACZ! TRAGEDIA!
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:24
"Polska jest chyba jedynym krajem na świecie, w którym niemal całe społeczeństwo wydawało Niemcom każdego ukrywanego Żyda, ich współrodaka. Muszę podkreślić, że tysiące niewinnych dzieci żydowskich zostało w ten sposób wydanych w ręce zbrodniarzy niemieckich i wysłanych do komór gazowych. [ ] Jest to winą całego społeczeństwa polskiego, a w pierwszym rzędzie kleru polskiego. ... [ ] Ksiądz z ambony niejednokrotnie mówił o Żydach i gorąco dziękował Panu Bogu za to, że pozbawił nas raz na zawsze od tych pasożytów. Wdzięczni byli Hitlerowi za tę brudną robotę" - pisał w swej relacji dr. Symcha Hampel.
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:33
CZAS na REJKA
dixi
Liczba postów : 1993 Registration date : 12/05/2009
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:33
L po 167.2 , stop okolice 170.5 .. zysk stopniał dramatycznie
Salomon Fiszman
Liczba postów : 1490 Age : 55 Location : Prestwich Registration date : 19/04/2008
Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 08:36
"Polska jest chyba jedynym krajem na świecie, w którym niemal całe społeczeństwo wydawało Niemcom każdego ukrywanego Żyda, ich współrodaka. Muszę podkreślić, że tysiące niewinnych dzieci żydowskich zostało w ten sposób wydanych w ręce zbrodniarzy niemieckich i wysłanych do komór gazowych. [ ] Jest to winą całego społeczeństwa polskiego, a w pierwszym rzędzie kleru polskiego. ... [ ] Ksiądz z ambony niejednokrotnie mówił o Żydach i gorąco dziękował Panu Bogu za to, że pozbawił nas raz na zawsze od tych pasożytów. Wdzięczni byli Hitlerowi za tę brudną robotę" - pisał w swej relacji dr. Symcha Hampel.
Pierdolenie o szopenie Wieś bieszczadzka była zamieszkiwana w dużej mierze przez Łemków pobratymców Ukraińców a ci byli silnie profaszystowscy Skąd się wzięły bandy UPA które walczyły jeszcze po wojnie z Polakami Jeszcze trochę i się okaże że Polacy byli winni za koklusz, gradobicie i masową eksterminacje żydów Idź pan w huj z takim rozumowaniem