| UFO - 02.05-03.05.2011 | |
|
+44Rmir MoralnyNiepokój Garrett Awa Ezet Lennon psylocyt fabularasa mariner franco busia EX Jones zibi XE (brat EXa) 13Homer Seb lam3r3k kLeszcz kiwi Damian Aligator thorgall nomad specjalista kaczor barura tarzan myśliwyl Jastrząb loko karnak Prezes EURO barany dixi kamikaze milew betonowe_buty Nadaje ze Stronia Grześ SYLWESTER Reser inwestor 48 posters |
|
WOU | =L | | 23% | [ 5 ] | =0 | | 32% | [ 7 ] | =S | | 45% | [ 10 ] |
| Wszystkich Głosów : 22 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:05 | |
| gold oraz silver w dół to i dollar dostał troche viagry. | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| |
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| |
| |
Reser
| |
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:16 | |
| re opcjo
pytanie tylko czy kwotowania na demo sa takie same jak na realu bo jesli jest szansa na arbitraz to juz dawno wielu ludzi by to zauwazylo | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:17 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:20 | |
| - karnak napisał:
To po co Ci takie formacje co na nich nie zarabiasz?
Malarzem, albo rysownikiem chcesz zostać? To tak dla jaj... ale serio to przecież jest dokładnie formacja podwójnego szczytu i ma identyczną wymowę tylko tak sobie ją nazwałem bo się kojarzy z M lub głową batmana ale to jets DOUBLE PEAK i tak należy to traktować. Oczywiście godzinówka... wiarygodność ograniczona. Na daily jest zwyczajna korekta choć trend na tyle juz przyspieszony, że w L to ja już bym powaznie nie wszedł na tym etapie. 4h też wygląda podobnie. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:26 | |
| - mariner napisał:
- mariner napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- Na XAU h1 też batman powoli sie robi...
Jesteś znacznie młodszy wiekiem ale masz znacznie większe doświadczenie na rynku niż ja pytanie jest takie: jak długo te formacje nie lub toperzy będą grane obecnie jak czytam to np formacja RGR jest po to żeby ją negować pzdr No cóż moje pytanie jest do dupy nie ma sensu się nad tym zastanawiac Z formacjami to jest różnie - widzieć to jedno a zamienić to na pieniądze to zupełnie co innego. To że wielu widzi jakąś formację, nie znaczy wcale że się ona nie zrealizuje bo pytanie jak wielu spośród tych, którzy widzą, zagrało na nią za realny sos i jakiego rzędu sos? Mało to takich jet co stękają jak stare cioty "a nie mówiłem tu głowa z ramionami była..." a sam złamanego grosza na to nie postawił albo zagrał mikrolotem? Często formacje bywają negowane ale nie zawsze. Czasem występują w formach nieco upośledzonych. Co do formacji RGR to wg mnie wielu w ogóle z nią przesadza. Ona wbrew pozorom wcale nie występuje tak często a za to bardzo często jest widoczna tam gdzie jej nie ma albo gdzie nie ma znaczenia np. w środq trendu. RGR musi być poprzedzona wyraźnym trendem wzrostowym i być ukształtowana na samym (dotychczasowym) szczycie przy czym prawe ramię nie może być równe bądź nawet wyższe głowie! Wtedy można mówić o prawdziwym rgr-ze a rgr po spadq to jest dupa nie rgr; chyba że mówimy o odwróconym (orgr) to analogicznie odwrotnie. Prawdziwy RGR to taki, gdzie głowa stanowi szczyt hossy a ORGR gdzie głowa stanowi dno bessy a nie gdzieś w dupie... a co do odwróconych głów i ramion to niektórzy mają niesamowite tendencje do naciągania tego co widzą by koniecznie ujrzeć tą formację... nawet pochylone prawe czy lewe ramiona mogą być byleby tylko formacja była bo fajnie wygląda szczególnie jeśli sie ma longi Dla mnie jeśli formację można ujrzeć dopiero po trzecim browarze, to tak naprawde jej tam nie ma. | |
|
| |
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
| |
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:45 | |
| - barany napisał:
popatrz na świeczki w USA. To koniec wzrostów, książkowy szczyt hossy po podaniu nieistotnego info o Bin Ladenie. Od jutra na rynki powraca bessa. Przestrzegałem, ale tak to jest jak się nie słucha mistrza AT. łykaj jutro ele na otwarciu, bo jutro ładny up będzie | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:46 | |
| Toż qrde prędzej się zarobi na obstawianiu zakresów opcjami binarnymi niż na czekaniu na te 3k jak na miłosierdzie jakieś albo cud... w tym tempie to nie wiadomo czy do wygaśnięcia zdążymy tam dojść... pałowanie na maxa to nasza specjalność. Barany, zanim krach nastąpi to najpierw z dwa miesiące przyzwyczajania do jednego poziomu żeby było czym leszcza zaskoczyć | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:56 | |
| - MaRkEt TrAdEr napisał:
- mariner napisał:
- mariner napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- Na XAU h1 też batman powoli sie robi...
Jesteś znacznie młodszy wiekiem ale masz znacznie większe doświadczenie na rynku niż ja pytanie jest takie: jak długo te formacje nie lub toperzy będą grane obecnie jak czytam to np formacja RGR jest po to żeby ją negować pzdr No cóż moje pytanie jest do dupy nie ma sensu się nad tym zastanawiac Z formacjami to jest różnie - widzieć to jedno a zamienić to na pieniądze to zupełnie co innego. To że wielu widzi jakąś formację, nie znaczy wcale że się ona nie zrealizuje bo pytanie jak wielu spośród tych, którzy widzą, zagrało na nią za realny sos i jakiego rzędu sos? Mało to takich jet co stękają jak stare cioty "a nie mówiłem tu głowa z ramionami była..." a sam złamanego grosza na to nie postawił albo zagrał mikrolotem? Często formacje bywają negowane ale nie zawsze. Czasem występują w formach nieco upośledzonych.
Co do formacji RGR to wg mnie wielu w ogóle z nią przesadza. Ona wbrew pozorom wcale nie występuje tak często a za to bardzo często jest widoczna tam gdzie jej nie ma albo gdzie nie ma znaczenia np. w środq trendu. RGR musi być poprzedzona wyraźnym trendem wzrostowym i być ukształtowana na samym (dotychczasowym) szczycie przy czym prawe ramię nie może być równe bądź nawet wyższe głowie! Wtedy można mówić o prawdziwym rgr-ze a rgr po spadq to jest dupa nie rgr; chyba że mówimy o odwróconym (orgr) to analogicznie odwrotnie.
Prawdziwy RGR to taki, gdzie głowa stanowi szczyt hossy a ORGR gdzie głowa stanowi dno bessy a nie gdzieś w dupie... a co do odwróconych głów i ramion to niektórzy mają niesamowite tendencje do naciągania tego co widzą by koniecznie ujrzeć tą formację... nawet pochylone prawe czy lewe ramiona mogą być byleby tylko formacja była bo fajnie wygląda szczególnie jeśli sie ma longi Dla mnie jeśli formację można ujrzeć dopiero po trzecim browarze, to tak naprawde jej tam nie ma. I o to mi chodzi pojawiają się komentarze o RGR i ORGR w środku trendu a powinny dotyczyć końcówek potem są nieporozumienia i komenty o negacji z drugiej strony ekonomia tak się zmieniła że dotychczasowe wzorce mogą nie zadziałać i powstaną nowe np formacja świni barana wołu lub co kto chce lub co mu każą tzw szwagry pzdr | |
|
| |
mariner
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 22:59 | |
| - kamikaze napisał:
- barany napisał:
popatrz na świeczki w USA. To koniec wzrostów, książkowy szczyt hossy po podaniu nieistotnego info o Bin Ladenie. Od jutra na rynki powraca bessa. Przestrzegałem, ale tak to jest jak się nie słucha mistrza AT. łykaj jutro ele na otwarciu, bo jutro ładny up będzie Na FW20 będzie ciężko jutro sesja tylko dla miszczów | |
|
| |
mariner
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 23:13 | |
| | |
|
| |
fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 23:24 | |
| Ciekawy jestem kto sponsoruje te wybryki? http://galerie.money.pl/euforia;w;usa;po;zabiciu;osamy;bin;ladena,galeria,5327,0.html a może jednak istnieją naiwni myślący, że 11 września to kilku kolesi uzbrojonych w nożyki do cięcia kartonów, a ich przywódca to bin... a na XTB ze startową kasą jestem na 51k (około) pozycji - to ilu jest tam uczestników? | |
|
| |
Grześ
Liczba postów : 730 Registration date : 08/07/2009
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 23:33 | |
| u Junkersa można juś arbeit w kraju zostaną gracze fut i emeryci ach... jeszcze trzeba sprzedać lasy, góry i parki narodowe i będzie juś gicio | |
|
| |
mariner
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 23:39 | |
| - Ogrodnik Hofmann napisał:
- u Junkersa można juś arbeit
w kraju zostaną gracze fut i emeryci ach... jeszcze trzeba sprzedać lasy, góry i parki narodowe i będzie juś gicio Punkt widzenia zależy od.... punktu posiadania genów pzdr | |
|
| |
Grześ
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 23:47 | |
| Zdjęcie pokazujące w pakistańskiej TV nieżywego bin Ladena sfabrykowane Pokazane przez pakistańskie telewizje zdjęcie, przedstawiające rzekomo Osamę bin Ladena i ukazujące jego zniekształconą twarz po śmierci, zostało sfabrykowane - podała francuska agencja AFP. Wcześniej fotografię brodatego mężczyzny z widocznymi obrażeniami w okolicach oczu pokazały pakistańskie telewizje, w tym główny kanał informacyjny Geo TV, a za nimi m.in. telewizje BBC i CNN. AFP sprawdziła autentyczność zdjęcia za pomocą specjalistycznego oprogramowania, które dowiodło, że zdjęcie sfabrykowano, dodając brodę i dolną część twarzy, pochodzące ze starej fotografii bin Ladena. - Wyraźnie widać, że to montaż - oświadczył Mladen Antonov, szef działu foto francuskiej agencji. Amerykańska telewizja MSNBC sprecyzowała na swojej stronie internetowej, że została ostrzeżona przez dwóch przedstawicieli administracji USA, iż zdjęcie zostało sfabrykowane. - Żaden oficjalny przedstawiciel Pakistanu lub Afganistanu nie potwierdził jego autentyczności - przypomina stacja. | |
|
| |
Grześ
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 23:51 | |
| Bin Laden wylądowal w Pyrzowicach za godzine zawieziony zostanie do bunkra i zostanie poczęstowany ciepłą kaszą. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Pon 02 Maj 2011, 23:55 | |
| Niech mi tylko ktoś jeszcze wytłumaczy wg jakiego wzoru XTB wylicza depozyty dla wystawianych opcji na Option Traderze? Bo za chuja tego nie mogę nigdzie znaleźć, wszystko tak na pałę - najpierw trzeba wystawić a później się okazuje jaki depozyt pobrany i nie wiadomo czemu. Podają metody wyliczeń dla normalnych pozycji rynkowych co jest proste jak budowa cepa bo 1% wartości lota to każdy debil sobie potrafi policzyć a dla opcji to nie jest tak hop-siup a dobrze byłoby wiedzieć. | |
|
| |
Reser
| |
| |
mariner
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 00:03 | |
- Niech mi tylko ktoś jeszcze wytłumaczy wg jakiego wzoru XTB wylicza depozyty dla wystawianych opcji na Option Traderze? Bo za chuja tego nie mogę nigdzie znaleźć, wszystko tak na pałę - najpierw trzeba wystawić a później się okazuje jaki depozyt pobrany i nie wiadomo czemu.
Podają metody wyliczeń dla normalnych pozycji rynkowych co jest proste jak budowa cepa bo 1% wartości lota to każdy debil sobie potrafi policzyć a dla opcji to nie jest tak hop-siup a dobrze byłoby wiedzieć. Jeszcze niedawno budowa cepa była zagadką niesamowite są możliwości edukacyjne UFO pzdr | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 00:16 | |
| - mariner napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- Niech mi tylko ktoś jeszcze wytłumaczy wg jakiego wzoru XTB wylicza depozyty dla wystawianych opcji na Option Traderze? Bo za chuja tego nie mogę nigdzie znaleźć, wszystko tak na pałę - najpierw trzeba wystawić a później się okazuje jaki depozyt pobrany i nie wiadomo czemu.
Podają metody wyliczeń dla normalnych pozycji rynkowych co jest proste jak budowa cepa bo 1% wartości lota to każdy debil sobie potrafi policzyć a dla opcji to nie jest tak hop-siup a dobrze byłoby wiedzieć. Jeszcze niedawno budowa cepa była zagadką niesamowite są możliwości edukacyjne UFO pzdr A już mam! Szukajcie a znajdziecie. Trzeba wejść w STRATEGIE i tam to wylicza, wzoru nie ma ale na konkretną pozycję podaje margin. | |
|
| |
mariner
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 00:21 | |
- mariner napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Podają metody wyliczeń dla normalnych pozycji rynkowych co jest proste jak budowa cepa bo 1% wartości lota to każdy debil sobie potrafi policzyć a dla opcji to nie jest tak hop-siup a dobrze byłoby wiedzieć. Jeszcze niedawno budowa cepa była zagadką niesamowite są możliwości edukacyjne UFO pzdr A już mam! Szukajcie a znajdziecie.
Trzeba wejść w STRATEGIE i tam to wylicza, wzoru nie ma ale na konkretną pozycję podaje margin. Cieszę się że pomogłem Dobranoc | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 01:26 | |
| Tak se siedzę i rozkminiam te opcje i wykminiłem coś takiego np: Strategia na 18 sesji, straty zaczynają się dopiero poniżej 2792 lub powyżej 3017 a zysk jest stały w dwóch możliwych wysokościach: * dla wiguni w przedziale <2800,2850> jest to 119zł * dla <2850,3k> 259zł * między <3k,3017> spada liniowo z 259zł do zera... więc przy tym najkorzystniejszym wariancie względem depozytu zarabiamy jakieś 10% a ryzyko wydaje mi sie niewielkie. Oczywiście można zwielokrotnić stawkę np. *10 - to tylko przykład. Jakby coś zaczęło się mocnego dziać ( Mega Hiper Korba EXa lub Załamanie Gospodarcze KaKi ) to zawsze można albo przedwcześnie to zamknąć realizując jakąś tam ograniczoną stratę albo zabezpieczyć pozycją ofensywną zgodnie z silnym wybiciem jakie ewentualnie by nastąpiło. Ale przy naszym spałowanym grajdołq szansa, że 27.May będziemy poza przedziałem <2792,3017> uważam, że jest nikła. Ponieważ jest hossa to sobie można nieco wyżej ustawić przedział bo niektórzy na 3k liczą za tydzień. Co o tym myślicie generalnie? Ktoś stosuje w praktyce takie strategie? Już od dawna zauważyłem, że przy odpowiednim doborze opcji (najlepiej tuż przed wygaśnięciem) są fajne deale pozwalające zarobić niewielki % w krótkim czasie ale za to z prawdopodobieństwem bliskim pewności. Szczerze mówiąc to ja wolę sytuacje, że np. wnoszę depozyt na opcję 800zł po to by zarobić na niej powiedzmy 12zł w jeden dzień ale jest to praktycznie tak pewne, że cud musiałby się stać bym na tym stracił niż sytuacje odwrotne - wpłacanie 12zł że cud się musi stać by zyskać 800 a niemal na 100% się to straci. Np. wolałbym dać milion zyla do banq na noc by na overnight-cie skasować rano powiedzmy nie wiem ile tam dają ale niech będzie 100zł i olać pomijalnie małe ryzyko, że rano bank ogłosi niewypłacalność niż postawić u buka 100zł, że bank ogłosi niewypłacalność i wygrać milion. Gdyby totalizator wypłacał nawet głupie 20zł za to, że się nie trafi szóstki w Lotto przy jednoczesnym zobowiązaniu, że w razie gdyby to muszę komuś parę baniek zapłacić (zakład odwrotny), to bym bez wahania grał co losowanie... bo statystycznie wiadomo jak jest. To coś jak na dzień przed wygaśnięciem wystawianie opcji odległych o 100pkt... po groszowych cenach. Robiłem to wiele razy i nigdy nie wdupiłem. To są inwestycje, które wymagają sporej dawki kapitału na czas trwania tylko po to by zaspokoić biuro maklerskie do wykonania opcji a zysk procentowy jest niewielki ale jest pewny. Nawet zarobić 5% w tydzień w porównaniu z lokatą bankową gdzie tyle dają na 52 tygodnie... krzywda?
Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Wto 03 Maj 2011, 02:13, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 01:56 | |
| W ogóle gadanie, że strata z wystawionej opcji jest nieograniczona, to czysta teoria bo to jest tylko przy założeniu, że się to zostawi w pizdu i zda na łaskę losu do wygaśnięcia. A przecież można zamknąć, można zabezpieczyć inną opcją lub fiutem itp. A weźmy np. jakie jest ryzyko na pojedynczej sesji dla wigu20. Są widełki -+5%, które nie pamiętam ile lat temu ostatnio macaliśmy... to jaka nieograniczona strata? Może być duża strata ale zawsze jest czymś ograniczona, choćby widełkami czy nawet czasem trwania sesji. Jasne, że jak ktoś w 2007. wystawił sobie puta na rok z ceną wykonania 3900 i nic z tym nie zrobił to miał nieograniczoną stratę ale tak robi tylko debil.
Uważam, że są tylko trzy warianty sytuacji gdy warto być nabywcą opcji: 1. jest blisko wygaśnięcia (nie więcej jak 3 tygodnie) a opcja ma niską premię ale cena wykonania jest możliwa do osiagnięcia 2. jest bardzo silny trend o dużej dynamice i zgodnie z nim opcje można łykać buy 3. qpujemy opcje z bliższą ceną wykonania aby zabezpieczyć wystawione z dalszymi cenami w tą samą stronę, które zaczynają generować straty
W każdym innym przypadq opcje opłaca się tylko wystawiać. SELL, SELL & SELL!
To tyle wykładu o opcjach - amen, ide spać.
Możecie się nie zgadzać z tym ale ja to przez pare lat na grajdole przetestowałem i wnioski wynikają wyłącznie z moich doświadczeń. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 05:02 | |
| zimno dziś jak w psiarni... brrrr... -4 st. C co jest kurna? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 06:51 | |
| i małe L na sapinę | |
|
| |
psylocyt
Liczba postów : 168 Age : 48 Location : miasto Ojca Registration date : 23/10/2009
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 08:56 | |
- W ogóle gadanie, że strata z wystawionej opcji jest nieograniczona, to czysta teoria bo to jest tylko przy założeniu, że się to zostawi w pizdu i zda na łaskę losu do wygaśnięcia. A przecież można zamknąć, można zabezpieczyć inną opcją lub fiutem itp.
A weźmy np. jakie jest ryzyko na pojedynczej sesji dla wigu20. Są widełki -+5%, które nie pamiętam ile lat temu ostatnio macaliśmy... to jaka nieograniczona strata? Może być duża strata ale zawsze jest czymś ograniczona, choćby widełkami czy nawet czasem trwania sesji. Jasne, że jak ktoś w 2007. wystawił sobie puta na rok z ceną wykonania 3900 i nic z tym nie zrobił to miał nieograniczoną stratę ale tak robi tylko debil.
Uważam, że są tylko trzy warianty sytuacji gdy warto być nabywcą opcji: 1. jest blisko wygaśnięcia (nie więcej jak 3 tygodnie) a opcja ma niską premię ale cena wykonania jest możliwa do osiagnięcia 2. jest bardzo silny trend o dużej dynamice i zgodnie z nim opcje można łykać buy 3. qpujemy opcje z bliższą ceną wykonania aby zabezpieczyć wystawione z dalszymi cenami w tą samą stronę, które zaczynają generować straty
W każdym innym przypadq opcje opłaca się tylko wystawiać. SELL, SELL & SELL!
To tyle wykładu o opcjach - amen, ide spać.
Możecie się nie zgadzać z tym ale ja to przez pare lat na grajdole przetestowałem i wnioski wynikają wyłącznie z moich doświadczeń. Coś w tym jakby było. Ostatnio nastawiam się właśnie na mieszanie punktu 1 i 2, czyli branie opcji na 4-5 tygodni przed wygaśnięciem i potem czekanie na dobry ruch. Nawet w przypadku ruchu odwrotnego do założonego może nie dać dużej straty. Na przykład na serii marcowej brałem OW201C270 gdzieś w okolicach 20-stu kilku punktów i co prawda trochę przechytrzyłem, ale i tak zysk był ciekawy. A na C280 jeszcze ciekawiej można było zarobić. | |
|
| |
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 Wto 03 Maj 2011, 09:01 | |
Strategia na 18 sesji, straty zaczynają się dopiero poniżej 2792 lub powyżej 3017 a zysk jest stały w dwóch możliwych wysokościach: * dla wiguni w przedziale <2800,2850> jest to 119zł * dla <2850,3k> 259zł * między <3k,3017> spada liniowo z 259zł do zera... więc przy tym najkorzystniejszym wariancie względem depozytu zarabiamy jakieś 10% a ryzyko wydaje mi sie niewielkie. Oczywiście można zwielokrotnić stawkę np. *10 - to tylko przykład.
a gdzie takie strategie robisz? Na gpw płynność mała i masz wyznaczone daty wygaśnięcia. Kto od ciebie kupi te opcje? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 02.05-03.05.2011 | |
| |
|
| |
| UFO - 02.05-03.05.2011 | |
|