Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend

Go down 
+26
ojro
zibi
EURO
TRADER
Garrett
kiwi
Kozoyeb
IronFX
MedKit*
janek
13Homer
Diablo
Dave
kaczor
busia
franco
thorgall
betonowe_buty
Reser
REALISTA
Jones
karnak
XE (brat EXa)
Damian
SYLWESTER
inwestor
30 posters
Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AutorWiadomość
inwestor

inwestor

Liczba postów : 27849

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend Empty
PisanieTemat: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptyNie 22 Maj 2011, 18:27

UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI
/kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/

REGULAMIN
1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości.
Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani.
2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/.
3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty.
4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych.
Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park.
5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4).
Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji.
6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami.
Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce).
7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło.
8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów.
9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum.
WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu
10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.

SPRAWY REGULUJĄCE
ZASADY INTERWENCJI MODERATORA
1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo:
- upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką
- wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika
2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację.
3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte.
4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.

Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.

Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat
Zapytaj Admina
Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem
https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum

Za linię merytoryczna odpowiadają moderatorzy
busia, Dave, infinan, inwestor, Jastrząb, Liber Grizzli Abaci

Administrator do spraw technicznych: chudy mis

karmimy pajacyka
www.pajacyk.pl

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend Ostrzezeniefw20cdmpekao

bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra bij szwagra

https://ufoforum.forumotion.com/programowanie-mql-f27/automat-do-zwalczania-szwagrow-t1758.htm
Powrót do góry Go down
inwestor

inwestor

Liczba postów : 27849

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 06:10

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend 271545

Vanessa Atalanta
Agnieszka Kołaczek 27 lat, studiowała zarządzanie.
Powrót do góry Go down
SYLWESTER

SYLWESTER

Liczba postów : 10586
Registration date : 20/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 07:08

Weekend cheers
Na forum UFO ściera się wiele opcji , strategii ,systemów ( + " trochę " polityki ).
Przetestujmy to na demo NOBLE MARKETS ( łatwo się otwiera ).
Konkurs Testowy UFO :

- otwieramy rachunki w NOBLE ( wchodzimy np. z reklamy NOBLE na STOOQ ) , Login podajemy na priv Moda ( chętnego).
- gramy 2 , 3 lub 5 dni - od poniedziałku .
- po zakończeniu wysyłamy na priv Moda hasło dla zweryfikowania - wyniki

p.s.
Testowałem w tym tygodniu - łatwe - dali dużo ugrać .
Powrót do góry Go down
Damian

Liczba postów : 7125
Registration date : 28/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 08:47

re Mylogi
w nawiązaniu do wieczornej wypowiedzi
" ... jakby PC byla na jesieni to ja bym wygral ... "

powiedz stary co bierzesz ? i dlaczego tak dużo ?

życzę w weekend wszystkim takiego samopoczucia jak ma Mylogi a weekend bedzie udany
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 08:52

Phillip Nel znowu coś wrzucił ciekawego:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=4649908#post4649908

Podoba mi się jego spojrzenie na forex, Kilka kresek i średnich, ale zwłaszcza EMA21 (Opcjo używa MA25, niewiele się różni) i można coś z rynku wyciągnąć.
Okolice EMA21 w trendzie działają jako opór, od którego wykres się odbija, a przy zmianie kierunku i przebiciu tej średniej często do niej powraca przed dalszym ruchem.

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend Eurusd4ht

Ważna sprawa, żeby zawsze mieć w głowie szerszy obraz rynku, linie trendu i miejsce, w jakim kurs się znajduje na wyższych TF.
Proste i skuteczne. Na 4h gra jest spokojniejsza, a ruchy bardziej przewidywalne.

Ciekawa sprawa też na wykresie miesięcznym na edku - po 5 świeczkach wzrostowych, przebiciu EMA21 i oporu nastąpił powrót w te okolice i teraz próbujemy się odbić z powrotem do góry.
Wiadomo, że nie ma nic pewnego, ale jeżeli nastąpi kontynuacja ruchu up, to jego zasięg może być spory z racji tego, w jakim miejscu jesteśmy właśnie na miesięcznym.
Nikogo nie namawiam na branie elek bez opamiętania Laughing chciałbym tylko pokazać, co się dzieje z tą parą. Spadek 900 pipsów niby potężny, ale jak na to popatrzeć szerzej, nic dziwnego się nie stało.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:05

Jest jeszcze taka opcja z edkiem, że robimy konsolidację i przebicia górnej bandy nie będzie.
Moim zdaniem wybicie spomiędzy tych 2 kresek będzie miało bardzo duże znaczenie dla dalszej tendencji.

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend Eurusd1m
Powrót do góry Go down
XE (brat EXa)

XE (brat EXa)

Liczba postów : 493
Registration date : 05/01/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:22

Dezerter napisał:

Podoba mi się jego spojrzenie na forex, Kilka kresek i średnich, ale zwłaszcza EMA21 (Opcjo używa MA25, niewiele się różni) i można coś z rynku wyciągnąć.
Okolice EMA21 w trendzie działają jako opór, od którego wykres się odbija, a przy zmianie kierunku i przebiciu tej średniej często do niej powraca przed dalszym ruchem.

Ważna sprawa, żeby zawsze mieć w głowie szerszy obraz rynku, linie trendu i miejsce, w jakim kurs się znajduje na wyższych TF.
Proste i skuteczne. Na 4h gra jest spokojniejsza, a ruchy bardziej przewidywalne.

Ciekawa sprawa też na wykresie miesięcznym na edku - po 5 świeczkach wzrostowych, przebiciu EMA21 i oporu nastąpił powrót w te okolice i teraz próbujemy się odbić z powrotem do góry.
Wiadomo, że nie ma nic pewnego, ale jeżeli nastąpi kontynuacja ruchu up, to jego zasięg może być spory z racji tego, w jakim miejscu jesteśmy właśnie na miesięcznym.
Nikogo nie namawiam na branie elek bez opamiętania Laughing chciałbym tylko pokazać, co się dzieje z tą parą. Spadek 900 pipsów niby potężny, ale jak na to popatrzeć szerzej, nic dziwnego się nie stało.

Jak rozumiem do wyznaczania TP potrzebujemy jakiejs kreski? Czy lecimy do "zmiany trendu" na tej sredniej?
Powrót do góry Go down
karnak

karnak

Liczba postów : 13012
Registration date : 29/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:26

SYLWESTER napisał:
Weekend cheers
Na forum UFO ściera się wiele opcji , strategii ,systemów ( + " trochę " polityki ).
Konkurs Testowy UFO :

- otwieramy rachunki w NOBLE ( wchodzimy np. z reklamy NOBLE na STOOQ ) , Login podajemy na priv Moda ( chętnego).

p.s.

Ale po co tak???
Dużo prościej jest podać live swoją pozycję na UFO forum.
Mnie np. nie interesuje samo suche udowadnianie jakim dobrym kto jest graczem.
Skoro chcemy pisać na forum to piszmy i to.
Za to, że dużo ugrałeś w tym tygodniu graty, ale dla mnie to żaden pożytek.
Podzielić się jakąś koncepcją, kreskami, prognozą, sygnałami to jest forumowe.
Demo lub nawet real z nadzorem Moda to pokazanie innym TYLKO tego jaki jestem dobry lub kiepski.
Można i tak, czemu nie, tylko po wuj pisać o tym na forum - lepiej kosić samemu w ciszy.
Gratuluję sukcesu Vanessie Atalanta, chociaż wolałbym z mojego punktu widzenia i uczestnika UFO dowiedzieć się więcej, jak taki wynik osiągnąć, chociaż jakieś ogólne wskazówki.
To już bardziej wolę to co pisze mylogi, bo można się czegoś nauczyć (pomijam tu jego marketing) niż propozycję zawodów poza plecami forum.
Sylwester jeśli znajdziesz chętnych na taki pojedynek, by sobie coś udowodnić, to Twoja sprawa, mnie to nie interesuje.
Jeśli już to proponuję prosto: sygnały live.
Nawet jeśli to miałoby to być niesystematycznie to i tak ciekawiej dla czytającego forum.
Pozdr

Powrót do góry Go down
Jones

Jones

Liczba postów : 13205
Registration date : 15/03/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:33

Dezerter napisał:

czyli cały en Phillip twierdzi ze wzrost na edku scratch bo ja tam nic nie rozumiem
Powrót do góry Go down
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

Liczba postów : 46590
Registration date : 03/09/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:36

SlamDog napisał:
Dezerter napisał:

Jak rozumiem do wyznaczania TP potrzebujemy jakiejs kreski? Czy lecimy do "zmiany trendu" na tej sredniej?
moje rekomendacje na przyszły tydzień: KUPUJ DOLARA I S NA WIG20 !!!!
Powrót do góry Go down
XE (brat EXa)

XE (brat EXa)

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:47

@Dezerter

U mnie edek zamknal sie na poziomie 1.4316 wiec chyba juz nad ta linia ktora narysowales. Tez ciekawa sprawa ze nie bylo zbytniego wywalania przed weekendem.

@REALISTA

Chyba jeszcze nie ten czas. Byla okazja do fajnej zwaly a to wszystko jakby w miejscu stalo. No i jeszcze QE Japonii sie nam szykuje
Powrót do góry Go down
SYLWESTER

SYLWESTER

Liczba postów : 10586
Registration date : 20/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:51

Re: Karnak

- Gramy dla sprawdzenia swoich koncepcji i trochę dla sportu.
- Na Forex trudno podawać pozycje , moja koncepcja to krótkie ruchy - ostatnio ok. 12-15 dziennie.
- Podzielenie się pod koniec tygodnia wnioskami ze straty lub sukcesu na forum UFO jak najbardziej .
- W realu mam S na fut po 2877 ( ale ostatnio rynek skostniał w bezruchu i trudno coś zagrać , dlatego próbuję sił na Forex-debiut na demo ).
Pozdr sunny
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:58

SlamDog napisał:

Trzeba sobie samemu jakiś cel wybrać.
Pierwszą sprawą jest ochrona kapitału, czyli jeśli mamy 30-50 pipsów, możemy przestawić SL na zero albo zamknąć część pozycji i dla reszty ustawić SL tak, żeby przynajmniej wyjść na zero. Czasem warto zamknąć np. połowę np na +40, a dla reszty dać SL nie na zero, ale na -20, żeby szum nie wyrzucił nas z akcji.
Przy silnym wybiciu i podejrzeniu, że trend się zmienia, warto potrzymać pozycję dłużej, zwłaszcza po przestawieniu SL na zero. Jeżeli jednak taki edek np. spadł 500 pipsów, to przy nowej transakcji raczej nie ma się co nastawiać na drugie tyle, chociaż wszystko zależy od miejsca, w którym się wchodzi. Wtedy trzeba patrzeć, co się dzieje na niższych TF i np. ustawić SL przy EMA21 na 1h albo nawet patrzeć na 15min.
Ja mam jeszcze na wykresie średnie MA89, MA200 i EMA365, jeżeli mamy transakcję wbrew trendowi głównemu, wtedy one są punktami oporu, gdzie można część zysków zamknąć.
Linie trendu oczywiście są też miejscami, gdzie opłaca się zamknąć część zysków.
Wszystko zależy od miejsca.
Jeśli ktoś brał eskę 5 maja przy silnym wybiciu w dół, to nie było sensu zamykać jej dla małego zysku, bo tak silny ruch przy oporze miesięcznym czy tygodniowym nie skończy się ot tak po prostu.
Ale już np 24 maja jak wykres 4h odbijał od EMA21 nie było co liczyć na większy spadek, bo byliśmy przy wsparciu na miesięcznym.
Fajną sprawą jest zamykanie części zysków. Mając jako taką orientację, co się dzieje na wyższych TF, wiadomo, kiedy można liczyć na większy zysk, a kiedy jest on mało prawdopodobny.
Najważniejsze, żeby wyjść ze SL na zero, wtedy mamy komfort psychiczny, a zyskamy i tak - raz nam zamknie na SL, a innym razem poleci 100/200/300 pipsów, więc średnio zarobek będzie niezły.
To nie jest system mechaniczny, nie ma podanego z góry SL i TP.
W silnym trendzie zyskowna pozycja nagle się nie odwróci, wykres zazwyczaj zwalnia, konsoliduje się, więc mając 200-300 pipsów na plusie można spokojnie tym zarządzać. Ale są też takie transakcje, gdzie się bierze 30-50 pipsów i trzeba uciekać, ewentualnie zostawić sobie 1/10 pozycji na osłodę.
Zawsze też można do zyskownej pozycji dobrać, nawet jeśli się wcześniej część zamknęło.
Zamykanie na średniej EMA21 na 4h niekoniecznie, lepiej zamykać część jak wykres się od niej bardzo oddalił, wtedy zyski większe. Laughing Przy średniej można próbować wejść ponownie.
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 09:58

karnak napisał:
SYLWESTER napisał:
Weekend cheers
Konkurs Testowy UFO :

p.s.

Ale po co tak???
Demo lub nawet real z nadzorem Moda to pokazanie innym TYLKO tego jaki jestem dobry lub kiepski.
Można i tak, czemu nie, tylko po wuj pisać o tym na forum - lepiej kosić samemu w ciszy.
Gratuluję sukcesu Vanessie Atalanta, chociaż wolałbym z mojego punktu widzenia i uczestnika UFO dowiedzieć się więcej, jak taki wynik osiągnąć, chociaż jakieś ogólne wskazówki.
To już bardziej wolę to co pisze mylogi, bo można się czegoś nauczyć (pomijam tu jego marketing) niż propozycję zawodów poza plecami forum.
Sylwester jeśli znajdziesz chętnych na taki pojedynek, by sobie coś udowodnić, to Twoja sprawa, mnie to nie interesuje.
Nawet jeśli to miałoby to być niesystematycznie to i tak ciekawiej dla czytającego forum.
Pozdr

Karnak czy twoja strategi według ktorej grasz przewiduje mozliwość podawania sygnału wcześniej
gdy kurs osiągnie podany poziom to S/L (eL = 2824)
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:05

Jones napisał:

czyli cały en Phillip twierdzi ze wzrost na edku scratch bo ja tam nic nie rozumiem

On niczego nie przewiduje, gra pod to, co się dzieje aktualnie na wykresie Very Happy
Jakbyś poczytał jego wątek, to zrozumiałbyś, o co mi chodzi.
On używa bardzo fajnego sformułowania "Market Rythm".
Jak masz czas, poczytaj dokładnie jego wątek, wystarczy same jego posty i załączniki, nie będziesz żałował.
Kluczem do sukcesu jest zrozumienie tego, co się aktualnie dzieje na wykresie w relacji do linii trendu i średnich.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:09

SlamDog napisał:
@Dezerter

U mnie edek zamknal sie na poziomie 1.4316 wiec chyba juz nad ta linia ktora narysowales. Tez ciekawa sprawa ze nie bylo zbytniego wywalania przed weekendem.

A co za różnica, linia trendu nie jest murem nie do przejścia, zawsze może zostać naruszona, ale czy ją przejdą okaże się chyba w poniedziałek.
Takie zamknięcie nic nie mówi.
Powrót do góry Go down
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

Liczba postów : 46590
Registration date : 03/09/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:11

srednie dzienne obroty z ostatniego roku na NYSE to 4,22 milirada akcji, w piątek wynosiły 2,84 miliarda i była to najniższa wartość od roku
http://www.marketwatch.com/story/us-stocks-pare-gains-after-mixed-data-2011-05-27
walimy w przyszłym tygodniu opcjonerskiego kloca
Powrót do góry Go down
XE (brat EXa)

XE (brat EXa)

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:13

Dezerter napisał:
SlamDog napisał:

Trzeba sobie samemu jakiś cel wybrać.
Pierwszą sprawą jest ochrona kapitału, czyli jeśli mamy 30-50 pipsów, możemy przestawić SL na zero albo zamknąć część pozycji i dla reszty ustawić SL tak, żeby przynajmniej wyjść na zero. Czasem warto zamknąć np. połowę np na +40, a dla reszty dać SL nie na zero, ale na -20, żeby szum nie wyrzucił nas z akcji.
Przy silnym wybiciu i podejrzeniu, że trend się zmienia, warto potrzymać pozycję dłużej, zwłaszcza po przestawieniu SL na zero. Jeżeli jednak taki edek np. spadł 500 pipsów, to przy nowej transakcji raczej nie ma się co nastawiać na drugie tyle, chociaż wszystko zależy od miejsca, w którym się wchodzi. Wtedy trzeba patrzeć, co się dzieje na niższych TF i np. ustawić SL przy EMA21 na 1h albo nawet patrzeć na 15min.
Ja mam jeszcze na wykresie średnie MA89, MA200 i EMA365, jeżeli mamy transakcję wbrew trendowi głównemu, wtedy one są punktami oporu, gdzie można część zysków zamknąć.
Linie trendu oczywiście są też miejscami, gdzie opłaca się zamknąć część zysków.
Wszystko zależy od miejsca.
Jeśli ktoś brał eskę 5 maja przy silnym wybiciu w dół, to nie było sensu zamykać jej dla małego zysku, bo tak silny ruch przy oporze miesięcznym czy tygodniowym nie skończy się ot tak po prostu.
Ale już np 24 maja jak wykres 4h odbijał od EMA21 nie było co liczyć na większy spadek, bo byliśmy przy wsparciu na miesięcznym.
Fajną sprawą jest zamykanie części zysków. Mając jako taką orientację, co się dzieje na wyższych TF, wiadomo, kiedy można liczyć na większy zysk, a kiedy jest on mało prawdopodobny.
Najważniejsze, żeby wyjść ze SL na zero, wtedy mamy komfort psychiczny, a zyskamy i tak - raz nam zamknie na SL, a innym razem poleci 100/200/300 pipsów, więc średnio zarobek będzie niezły.
To nie jest system mechaniczny, nie ma podanego z góry SL i TP.
W silnym trendzie zyskowna pozycja nagle się nie odwróci, wykres zazwyczaj zwalnia, konsoliduje się, więc mając 200-300 pipsów na plusie można spokojnie tym zarządzać. Ale są też takie transakcje, gdzie się bierze 30-50 pipsów i trzeba uciekać, ewentualnie zostawić sobie 1/10 pozycji na osłodę.
Zawsze też można do zyskownej pozycji dobrać, nawet jeśli się wcześniej część zamknęło.
Zamykanie na średniej EMA21 na 4h niekoniecznie, lepiej zamykać część jak wykres się od niej bardzo oddalił, wtedy zyski większe. Laughing Przy średniej można próbować wejść ponownie.

Ok, dzieki za odpowiedz.

Jesli chodzi o "rytm" to wydaje mi sie ze juz zgrupowanie lepiej sie do tego nadaje a nie jedna srednia. Mozna wtedy okreslac chociazby sile trendu i jest mniej sciem jak przy tej jednej sredniej. Ja troche tego stosuje tylko mam do tego jeszcze inne bajery do wyznaczania TP. I tez tak robie ze czesc zamykam na tp1 a reszta leci juz na TrallingStopie

Edek H4 - byczo

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend Eu28v

Powrót do góry Go down
Reser

Liczba postów : 110962
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:14

A propos gdp to absolutnie się zgadzam z tym co mówi ten anal w minetach 7:25-7:28:

"..it's not the quantity of gdp that matters, it's the quality od gdp"

A kaczor się podnieca, że jak gdp wzrosło to jest mega zajebiście i w ogóle wypas wszyscy mają lepiej lol! a gówno to jest prawda. GDP wcale nie jest rzetelną miarą poziomu dobrobytu.

Wg mnie Gini coefficient jest znacznie istotniejszy i o dziwo kompletnie się tego nie podaje jako danej makro Shocked - nikt tego nie mierzy albo nikt nie chce wqrwiać ludzi.

Co to za "wzrost guspudarczy" polegający na wyjebaniu w kosmos osiedla stupiętrowców, które stoją prawie puste a obok w slumsach biedota nie ma na ryż? Surprised To jakaś parodia wzrostu jest - jedynie by się cyferki zgadzały komu trzeba.
Powrót do góry Go down
XE (brat EXa)

XE (brat EXa)

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:31

I edek D1 - poniedzialek dzien decydujacy (w sumie to juz nawet w niedziele), ogolnie wyglada na korbe

Ogolnie obstawiam ze Japoniec w niedziele podciagnie, potem nastapi powrot do grubej zielonej (w ciagu jednej swieczki d1) i poczatek korby.

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend Eu28vd1

Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

Liczba postów : 19454
Registration date : 02/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:31

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend 55352383

Powrót do góry Go down
Jones

Jones

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:34

Dezerter napisał:
Jones napisał:

On niczego nie przewiduje, gra pod to, co się dzieje aktualnie na wykresie Very Happy
Jakbyś poczytał jego wątek, to zrozumiałbyś, o co mi chodzi.
On używa bardzo fajnego sformułowania "Market Rythm".
Jak masz czas, poczytaj dokładnie jego wątek, wystarczy same jego posty i załączniki, nie będziesz żałował.
Kluczem do sukcesu jest zrozumienie tego, co się aktualnie dzieje na wykresie w relacji do linii trendu i średnich.
chodzi mi tylko o to czy dla niego jest teraz L czy S nic wiecej
taki wykres to to jest nic nowego
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:36

Trejder ATR Player napisał:

wreście eL cheers
hej
Powrót do góry Go down
thorgall
TraderArtysta XXI
TraderArtysta XXI
thorgall

Liczba postów : 25043
Registration date : 08/07/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:37

a co powiesz Trejder o W20?
Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:45

Damian napisał:
re Mylogi

życzę w weekend wszystkim takiego samopoczucia jak ma Mylogi a weekend bedzie udany

tak, wiem. tak samo, że Ciechan miodowy to najlepsze piwo na świecie tylko się nie znam. Laughing
Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:49

Jones napisał:

wreście eL cheers
hej

jest konsola ale w wiekszym zakresie.
jest dwudniowy spadek/wzrost i zanegowanie. pewnie systemowcow wywala ciagle i rosnie DD.
Powrót do góry Go down
franco

franco

Liczba postów : 1421
Registration date : 14/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 10:55

REALISTA napisał:
Te jankeskie przygłupy tłumaczą tragiczne dane z nowo podpisanych umów na domy AHCTUNG ! ACHTUNG ! ZŁĄ POGODĄ !!! oni sa popierdoleni na maksa i sie powinni leczyć. Wyobrażcie sobie, że chcecie kupić dom za kilksettysięcy $ , rozmawiacie o tym z zoną albo kochankiem 9 jak ktoś jest homo), radzicie się znajomych, zbieracie kase albo odpowiednie dokumenty na kredyt hipoteczny, i w ostatniej chwili rezygnujecie bo qrwa deszcz pada albo jest za zimno !!!

Zupełnie nie masz racji. Tej wiosny w usiech byłu najsilniejsze tornada od kilkudziesięciu lat. I IMO miało to znaczący wpływ na rynek nieruchomości, bo primo jeśli ktoś chciał sprzedać chałupę to ta w międzyczasie mogła pójść z wiatrem, a secundo kupujący na pewno wstrzymywali się z decyzją, żeby nie kupic dziury w ziemi zamiast ładnego domku. Trzeba pamiętać, że amerykańskie chatki zbudowane z kartonu są mniej trwałe od naszych murowanych domków.

pozdr
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 11:00

Jones napisał:

wreście eL cheers
hej

jest konsola ale w wiekszym zakresie.
jest dwudniowy spadek/wzrost i zanegowanie. pewnie systemowcow wywala ciagle i rosnie DD.
oj to fakt systemowo to jest przerabane choć dla tych spokojnych i wolnych systemów to nie jest tak żle Very Happy Laughing geek

PS dawaj edka na tapete (dział forex)
Powrót do góry Go down
busia

busia

Liczba postów : 8625
Registration date : 02/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 11:05

Damian napisał:
re Mylogi

Po wieczornej dyskusji z jednym z Ufo-użytkownikiem: padł zarzut, że mody pozwalają na przeprowadzanie ataków osobistych - bardzo proszę ułatwiać modom społeczną pracę..
Jeżeli ktoś komuś zarzuca świadome kłamstwo lub bajkopisarstwo - proszę popierać to argumentami, żeby dawać również drugiej stronie (atakowanej) możliwość merytorycznej odpowiedzi i kontr argumentacji.
Np. ...."powiedź stary co bierzesz? I dlaczego tak dużo? Bo na jesieni.......
Z góry dzięki.
Powrót do góry Go down
busia

busia

Liczba postów : 8625
Registration date : 02/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend EmptySob 28 Maj 2011, 11:13

karnak napisał:
SYLWESTER napisał:
Weekend cheers
Konkurs Testowy UFO :

p.s.

Ale po co tak???
Pozdr

Nie ma co się rozpraszać - można spokojnie to robić albo w stopce, jak to robił dex albo założyć dla konkursowej pary osobny wątek na wzór kompilacji /łyżeczki.
Dla pozostałych użytkowników ufo to będzie dodatkowa rozrywka, bo można nawet jakiś totalizator urządzić Karnak vel Trazan i obstawiać, jak na wyścigach.

Laughing

Natomiast Karnak same podawanie on-line jest bez sensu, bo a) każdy potrafi to zrobić na tyle kreatywnie, tak jak Ty, żeby zarabiać w postach na ufo tracąc w realu; b) trudno to śledzić.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO - 28.05-29.05.2011 weekend   UFO - 28.05-29.05.2011 weekend Empty

Powrót do góry Go down

UFO - 28.05-29.05.2011 weekend
Powrót do góry 
Strona 1 z 7Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» UFO -12-13.03.2011 weekend
» UFO - 27.08-28.08.2011 weekend
» UFO - 26.11-27.11.2011 weekend
» UFO - 12-13.02.2011 Weekend
» UFO - 23.07-24.07.2011 weekend

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach