Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 14.06.2011 Nie 12 Cze 2011, 14:20
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Ja rozebrałem to tak, otóż TeliaSonera i Telenor robiły sporo zamieszania wokół kupna spółki, ostatnio na rynku tuż przed złożeniem ofert pojawiały się informacje, że sprzedaż może odbyć się w postaci przetargu. Ze względu na ciekawą sumę jaką podyktował Solorz-Żak (18 mld. zł) spółki chciały go sprytnie odsunąć od sztafety po Polkomtel, jak wiadomo te dwa telekomy dysponują sporą gotówką i w tym przypadku polski akcjonariusz był by spalony już na starcie, rezygnując umożliwiłby przejęcie spółki po dużo niższej cenie (oczywiście jeśli SP by się na takową zgodził), to by pozwoliło na wejście Skandynawom w polski rynek telekom. i w perspektywie krótkiego czasu przejęcie również Play'a liczyli pewnie, żę uda im się to w sumie za 16-18 mld zł (a najlepiej to za pół darmo jak Eureko swego czasu PZU)
TeliaSonera i Telenor to spółki giełdowe, a akcjonariusze takich firm zwykle nie godzą się, by kupowały inne firmy drożej, niż wynika z wyceny ich własnych akcji na giełdzie, czy też mocno się zadłużały. Jeśli kupujący łamie te zasady, płaci słoną cenę w postaci zniżki notowań.
A kurs Telii jest szczególnie istotny dla jednego z właścicieli: fińskiego rządu, który – jak podał cytowany przez Bloomberga biznesowy magazyn „Talouselaemae" – chce sprzedać m.in. 13,7 proc. akcji.
No to się Solorz nie dał został jeszcze fundusz Apax.
inwestor
No to na SABINIE dawno przez byki wyczekiwana KORBA Okolice 1290 powinny znów wylać na byczki wiadro pomyj i sru do okolic 1230 U nas......a huj wie z tym naszym qrwidołkiem co będzie Do wygaśnięcia serii przedział 2850-2900 będzie chroniony (nawet nie broniony bo podaży nie ma)
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
No to na SABINIE dawno przez byki wyczekiwana KORBA Okolice 1290 powinny znów wylać na byczki wiadro pomyj i sru do okolic 1230 U nas......a huj wie z tym naszym qrwidołkiem co będzie Do wygaśnięcia serii przedział 2850-2900 będzie chroniony (nawet nie broniony bo podaży nie ma)
Dorzuciłbym swoją opinię, rozliczenie będzie bliżej 2900 niż 2850.
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
mają szanse nawet na 1310 do tej niby lini szyi, a jak chłopoki na DOW będą chcieli odrobić te 1000 pkt chodź w połowie w 2-3 sesje to u nas z 2910-20 nie powinno byc problemu do rozliczenia jeden wjazd Wołgi i po sprawie
inwestor
Dorzuciłbym swoją opinię, rozliczenie będzie bliżej 2900 niż 2850.
Przeglądam sobie wczorajsze wieczorne posty i widzę gościa co pisze o bessie do kwadratu. Rozumiem o bessie, ale do kwadratu? Zerkam na wykres, a tu wychodzi, że ten kwadrat to w samym dołku. I jeszcze śmiech z anali, czemu?, gdy się samemu takie teksty wali. Ale ja nie będę z tego powodu trzaskał drzwiami. Mnie to nie przeszkadza, bo i na tym można zarobić tylko wystarczy uważnie czytać i wyciągać wnioski z ludzkich emocji.
Ostatnio zmieniony przez karnak dnia Wto 14 Cze 2011, 07:56, w całości zmieniany 1 raz
traveler
Liczba postów : 345 Age : 57 Location : WORLD Registration date : 04/05/2011
Guten Morgen Damen und Herren Na edku 4h dziewiąta świeca wzrostowa i to urosło przez ten czas 100 pipsów. Trzeba pod to system napisać Jakoś dziwnie to (niby) rośnie a jak patrzę na 1h to mi się wydaje, że z tego będzie wodospad Na razie tego nie tykam.
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
a jak się śwager wqrwi to i Twoje stopy na 3250 przeczesze
stopy usunalem bo stopy służą do czesania leszcza a ja jestem inwestor doswiadczony co to juz nie jeden blad maklera widział nie jedne cuda na fut przeżył
inwestor
stopy usunalem bo stopy służą do czesania leszcza a ja jestem inwestor doswiadczony co to juz nie jeden blad maklera widział nie jedne cuda na fut przeżył
Cudem jest to, że ludzie dostają notoryczny wpierdol, niektórzy już 20 lat pod kreską i chce im się dalej w to bawić
Cudem jest to, że ludzie dostają notoryczny wpierdol, niektórzy już 20 lat pod kreską i chce im się dalej w to bawić
ile tych rur trzeba przenieś zeby to wszystko odrobić ...
a prawda jest taka ze duzych pieniedzy zyd nie da wygrac a po pare zlotych to szkoda czasu zeby tutaj siedziec bo mozna gdzie indziej to bezstresowo zarobic
Ostatnio zmieniony przez osły dnia Wto 14 Cze 2011, 08:47, w całości zmieniany 1 raz