Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 19:37
Jeżeli Ameryka się nie nawróci będą na nią zsyłane kolejne zagłady: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Burza-tropikalna-paralizuje-Nowy-Jork-Powodz-bedzie-najwiekszym-problemem,wid,13726674,wiadomosc.html
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 19:43
barany napisał:
Jeżeli Ameryka się nie nawróci będą na nią zsyłane kolejne zagłady: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Burza-tropikalna-paralizuje-Nowy-Jork-Powodz-bedzie-najwiekszym-problemem,wid,13726674,wiadomosc.html
ameryka to jeden z najbardziej chrzescijankich krajow na swiecie to juz europa jest mocnie j zlaicyzowana;)
początkujący po raz 7
Liczba postów : 299 Registration date : 13/08/2011
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 19:44
myslę nad strategia dla misia i wyszło ok. 2340 dobieranie/otwieranie i pow. 2390 stop, tylko,ze ja początkujacy jestem
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 19:45
barany napisał:
Jestem za, jak najszybciej, gdyby przeciętny Chińczyk zużywał zasoby ziemi z taką prędkością jak jankes , to starczyło by ich na rok.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 19:54
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:11
Daredevil Trejder napisał:
nie ośmieszaj się już. brak pokory i brak statusu 88888.
niech wyjda z ukrycia Ci, ktorym wysylales na priva rekomendacje. ciekawe co im z depo zostalo mistrzu.
chyba cos czasu nie mają mo muszą "nosić rury"
Co je nie nauczyli w szkole dzieciaczka mnożyć w drugim kierunku Takie brednie koleżko to sobie maluj w wątku, w którym manipulujesz wpisami.
A teraz ładnie kopiuj / wklej na wątek, kalkulatorek w rączkę tak jak 5 godzin temu i sumkę przedstawić Jeśli sobie nie radzisz w drugą stronę to:
Co do priva chłopczyku to odpowiadam na zapytania odnoście rynku będąc o to poproszony, bądź wymieniam poglądy a nie rekomendacje z ludźmi na poziomie (nie tylko rynkowym), do których niestety tobie jeszcze daleko A teraz EOT
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:29
kaczor znalazłeś juz kandydatkę ? masz tutaj namiary na zespól weselny -zapisz sobie , moze sie przyda
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:31
EX napisał:
A teraz EOT
kiedy 230 na kghm ???
Windziarz
Liczba postów : 845 Location : Silesia Registration date : 20/10/2010
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:32
OpTiOn TrAdEr napisał:
cholera co za pech! Po 32km guma mi poszla! 6 kilosow z buta z rowerem do najblizszego banhofu i siedze czekam na ciuchcie qrwa mac... ciul bombki szczelil po imprezie mam tu jakis zasieg edge to sie bawie urzad z onkiem,eszcze z 5 ojro wyjebac na ciuchcie fuck
Witaj Opcjoner, no nie mogę uwierzyć, ruszasz bez plecaka w którym jest 2 dętki, zestaw naprawczy, kurtka deszczowa, picie?
- twardziel jesteś
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:33
Windziarz napisał:
OpTiOn TrAdEr napisał:
cholera co za pech! Po 32km guma mi poszla! 6 kilosow z buta z rowerem do najblizszego banhofu i siedze czekam na ciuchcie qrwa mac... ciul bombki szczelil po imprezie mam tu jakis zasieg edge to sie bawie urzad z onkiem,eszcze z 5 ojro wyjebac na ciuchcie fuck
Witaj Opcjoner, no nie mogę uwierzyć, ruszasz bez plecaka w którym jest 2 dętki, zestaw naprawczy, kurtka deszczowa, picie?
- twardziel jesteś
i paczka(dwie ?) prezerwatyw ?!?!?
nomad
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:36
Windziarz napisał:
OpTiOn TrAdEr napisał:
- twardziel jesteś
nie wygodniej zostawić rower na szrocie i po znajomych zadzwonić, albo taksówką wrócić ???
EX
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:54
osły napisał:
kiedy 230 na kghm ???
W ramach tych poziomów zabrakło ok 10% - do tej pory KGHM osiągnął max ok. 209 zł. Zobaczymy co będzie się działo w następnych tygodniach (głównie Copper) tzn. ja mam na ten temat swoją teorię, zobaczymy co na to rynek.
EX
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:59
Jak jutro YUESEY / NYSE w kontekście Ireny ?
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 20:59
nomad napisał:
Windziarz napisał:
OpTiOn TrAdEr napisał:
- twardziel jesteś
nie wygodniej zostawić rower na szrocie i po znajomych zadzwonić, albo taksówką wrócić ???
Ciekawe która guma strzeliła?
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:00
a to marsz weselny dla Hioba
nomad
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:01
EX napisał:
http://www.huta-irena.com.pl/relacje.html
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:02
zakrętka napisał:
a to juz wiadomo po co opcjoner do helmutni rowerem jeździ
tylko po wuj sie dziwi ze opona strzeliła jak tyle ładuje ?!?!
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Ezet 1.2
Ktoś musi "rury nosić", aby inny miał "wodę" w kranie.
Czy "rur noszenie" jest ujmą dla człowieka i czyni go innym/gorszym od tego, który "noszeniem rur" gardzi?
Zaprawdę powiadam Wam, że i "noszący" i "gardzący" spokają się u kresu swych dróg, a jedno wtedy tylko będzie miało znaczenie tzn. nic znaczenia mieć nie będzie.
EX
nomad napisał:
EX napisał:
http://www.huta-irena.com.pl/relacje.html
Nomad zapodałbyś wątek kulinarny a nie se jaja robisz
Dziwne, że tematu nikt na forum nie poruszył Ale skoro niedziela to oczywiście Polityka i Bóg - priorytetowe tematy dla rynków
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:10
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:13
Szczęśliwym ten, który znalazł odpowiedź na "zajebiście ważne pytanie"
A czy Ty juz sobie odpowiedziałeś?
Ja mam na utrzymaniu rodzinę
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:27
CYGANKA WRÓŻY Z KART....... GIEŁDUNIO, NA ZAWSZE BĘDĘ WIĘŹNIEM TWYM............... LECZ W KAŻDY PIĄTEK GDY.......
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:34
kaczor napisał:
delphia napisał:
Na gruncie współczesnej nauki nie ma sensu podważać istnienia Boga. Nie mówię tu oczywiście o postaci starszego Pana z siwą brodą która jest dobra "dla ludu" ale o nieznanej sile która stworzyła/zaprojektowała znany nam świat i która być może nadal ma wiodący wpływ na to co dzieje się we Wszechświecie. W świetle tego co wiemy obecnie zakładanie że Wszechświat a także życie na Ziemi powstało "przez przypadek" jest wbrew rachunkowi prawdopodobieństwa.
Na gruncie teorii kwantowej praktycznie przesądzone jest istnienie "równoległych" Wszechświatów. To może nawet w jakimś sensie korespondować z pojęciami takimi jak Piekło czy Niebo. Sam Bóg może być Obserwatorem.
Tak więc trzeba wyraźnie rozróżnić kwestię Boga od kwestii liturgii poszczególnych wyznań i Kościołów tych wiar jako instytucji które dla wielu są źródłem do negowania istnienia samego Boga.
Kolejny raz bzdura,to ze myslsiz w ten sposob wyniak wlasnei z tego ze na jednym swiecie sa sprzyjajace warunki do powstania rozumnego zycia,ale wlasnie wiekszosc wszechswiatow takich warunkow nie posiada.To sie nazywa zasada antropiczna w fizyce ale wcale z tego nei wynika istnienie Boga wrecz przeciwnie,gdyby bog istnial to po co tworzylby nieskonczona ilosc niezamieszkanych wszechswiatow i jeden zamieszkany?Nie ma w tym zadnej logiki nie tylko boskiej ale nawet ludzkiej
a skąd założenie że one są niezmieszkane? Nie możemy nawet wykluczyć tego że w naszym Wszechświecie nie istnieją inne formy życia prócz tych znanych na Ziemi a Ty stawiasz tak jednoznaczną tezę.
Zresztą ten fakt (brak życia lub jego istnienie gdzie indziej) nie ma żadnego znaczenia dla kwestii istnienia Boga. A pytanie po co by Bóg potencjalnie tworzył Wszechświaty i tylko jeden zamieszkały to chyba nie do mnie. Skąd mam niby wiedzieć skoro nie wiadomo jak te inne Wszechświaty wyglądają. To zresztą także żaden argument przeciw istnieniu Boga.
Powtórzę to co napisałem - szanse że Wszechświat i życie powstały w sposób przypadkowy są minimalne. I nie są to moje twierdzenia tylko fizyków którzy zajmują się tymi kwestiami.
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:36
EX napisał:
Daredevil Trejder napisał:
nie ośmieszaj się już. brak pokory i brak statusu 88888.
niech wyjda z ukrycia Ci, ktorym wysylales na priva rekomendacje. ciekawe co im z depo zostalo mistrzu.
chyba cos czasu nie mają mo muszą "nosić rury"
Co je nie nauczyli w szkole dzieciaczka mnożyć w drugim kierunku Takie brednie koleżko to sobie maluj w wątku, w którym manipulujesz wpisami.
A teraz ładnie kopiuj / wklej na wątek, kalkulatorek w rączkę tak jak 5 godzin temu i sumkę przedstawić Jeśli sobie nie radzisz w drugą stronę to:
Co do priva chłopczyku to odpowiadam na zapytania odnoście rynku będąc o to poproszony, bądź wymieniam poglądy a nie rekomendacje z ludźmi na poziomie (nie tylko rynkowym), do których niestety tobie jeszcze daleko A teraz EOT
bardzo śmieszny przepocony gosciu jestes siedzisz caly dzien na UFO i myslisz, ze kogos nakrecisz na tanie L znowu i ozywiscie S na franka ciebie debilu DD nie interesuje, bo nie wiesz co to stop i masz gumowe DEMo account jak Hitler twoj ulubieniec
szkoda ze nie zdajesz sobie sprawy jaki debilny jestes pajac
nomad
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:40
delphia napisał:
kaczor napisał:
delphia napisał:
Na gruncie współczesnej nauki nie ma sensu podważać istnienia Boga. Nie mówię tu oczywiście o postaci starszego Pana z siwą brodą która jest dobra "dla ludu" ale o nieznanej sile która stworzyła/zaprojektowała znany nam świat i która być może nadal ma wiodący wpływ na to co dzieje się we Wszechświecie. W świetle tego co wiemy obecnie zakładanie że Wszechświat a także życie na Ziemi powstało "przez przypadek" jest wbrew rachunkowi prawdopodobieństwa.
Na gruncie teorii kwantowej praktycznie przesądzone jest istnienie "równoległych" Wszechświatów. To może nawet w jakimś sensie korespondować z pojęciami takimi jak Piekło czy Niebo. Sam Bóg może być Obserwatorem.
Tak więc trzeba wyraźnie rozróżnić kwestię Boga od kwestii liturgii poszczególnych wyznań i Kościołów tych wiar jako instytucji które dla wielu są źródłem do negowania istnienia samego Boga.
Kolejny raz bzdura,to ze myslsiz w ten sposob wyniak wlasnei z tego ze na jednym swiecie sa sprzyjajace warunki do powstania rozumnego zycia,ale wlasnie wiekszosc wszechswiatow takich warunkow nie posiada.To sie nazywa zasada antropiczna w fizyce ale wcale z tego nei wynika istnienie Boga wrecz przeciwnie,gdyby bog istnial to po co tworzylby nieskonczona ilosc niezamieszkanych wszechswiatow i jeden zamieszkany?Nie ma w tym zadnej logiki nie tylko boskiej ale nawet ludzkiej
a skąd założenie że one są niezmieszkane? Nie możemy nawet wykluczyć tego że w naszym Wszechświecie nie istnieją inne formy życia prócz tych znanych na Ziemi a Ty stawiasz tak jednoznaczną tezę.
Zresztą ten fakt (brak życia lub jego istnienie gdzie indziej) nie ma żadnego znaczenia dla kwestii istnienia Boga. A pytanie po co by Bóg potencjalnie tworzył Wszechświaty i tylko jeden zamieszkały to chyba nie do mnie. Skąd mam niby wiedzieć skoro nie wiadomo jak te inne Wszechświaty wyglądają. To zresztą także żaden argument przeciw istnieniu Boga.
Powtórzę to co napisałem - szanse że Wszechświat i życie powstały w sposób przypadkowy są minimalne. I nie są to moje twierdzenia tylko fizyków którzy zajmują się tymi kwestiami.
Nie znam spójnego modeli filozoficznego czy fizycznego, który by udowodnił istnienie Boga Stwórcy, tak naprawę to nasz umysł wszystko tworzy w tym ruchy na giełdzie są stanem umysłów grających, nic innego.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:41
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:45
nomad napisał:
delphia napisał:
kaczor napisał:
delphia napisał:
Nie znam spójnego modeli filozoficznego czy fizycznego, który by udowodnił istnienie Boga Stwórcy, tak naprawę to nasz umysł wszystko tworzy w tym ruchy na giełdzie są stanem umysłów grających, nic innego.
a znasz jakiś który udowodnił że Bóg nie istnieje?
odnieś się do tego co napisałem odnośnie prawdopodobieństwa.
nomad
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:47
delphia napisał:
A po co udowadniać, że Bóg nie istnieje, to przelewanie z pustego w próżne , tyle ż twój światopogląd i wszystkie punkty odniesienia, misternie budowane, przez rodziną szkołę, otocznie rozsypały by się, wię dla ciebie lepiej niech bóg stwórca istnieje, dla twojego zdrowia , mnie to nie wadzi
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Nie 28 Sie 2011, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
delphia U F O A N A L I T Y K
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 21:50
nomad napisał:
delphia napisał:
nomad napisał:
delphia napisał:
kaczor napisał:
delphia napisał:
A po co udowadniać, że Bóg nie istnieje, to przelewanie z pustego w próżne
Po co? Przecież to kończyłoby dyskusję na ten temat.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 27.08-28.08.2011 weekend Nie 28 Sie 2011, 22:00
nomad napisał:
delphia napisał:
A po co udowadniać, że Bóg nie istnieje, to przelewanie z pustego w próżne , tyle ż twój światopogląd i wszystkie punkty odniesienia, misternie budowane, przez rodziną szkołę, otocznie rozsypały by się, wię dla ciebie lepiej niech bóg stwórca istnieje, dla twojego zdrowia , mnie to nie wadzi
wiara w Boga jest potrzebna ludziom slabym ,zagubionym nadaje sens ich istnieniu bo gdyby sie okazalo ze po smierci to tylko kupa gnoju z nas zostaje -tak jak z psa , czy świni to na coz te starania aby byc dobrym i zyc wiecznie moze wtedy by zaczeli czynic zlo bez bata nad głową
i dlatego mnie tez bóg nie przeszkadza jesli mi z nim na sile sie do mojego domu nie pchają a innym ta wiara pomaga