Pogadanka Pana Tulda po tym jak załamał rynek w Marginn Call. "To wszystko dzieje się w kółko i nie możemy nic z tym zrobić. Chcielibyśmy to kontrolować, czy zatrzymać albo zwolnić. Nawet w najmniejszym stopniu tego nie zmieniliśmy. My tylko reagujemy. Robimy na tym duże pieniądze jak robimy to dobrze. Albo lądujemy na złym torze jak zrobimy coś źle. Zawsze był i zawsze będzie taki sam procent zwycięzców i przegranych wesołych popieprzeńców i smutnych nieudaczników. Grubych kotów i głodujących psów na tym świecie. Może dzisiaj mieliśmy przewagę niż zwykle... ale stosunek procentowy pozostanie taki sam.
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Źle postawione pytanie, czas przeszły jeśli chodzi o inwestycje, ponieważ one zostały już poczynione. Stosując taki interwał czasowy jaki zaproponowłeś - rada dla Ciebie jeśli chodzi o inwestycje Zainwestuj w Siebie bo to największa stopa zwrotu z minimalnym DD
Trochę źle zbudowane zdanie. Na czym przewidujesz boom w następnych latach, nich Ci będzie maksymalnie pięć lat? Właśnie trzeba szukać pracy bo na forexie nie da się zarobić.
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
wlasnie policzyle. wg mojej metodologii 55% to faza konsoli. 45% to trend. 1140 sesji ok 4,5 roku.
Czyli w praktyce fifty-fifty i wszyscy tracą
wychodzi z tego co wiadomo. trzeba wiedziec kiedy realizowac zyski i ciac straty. tak to bedzie ciagle +1 -1. i analizowac formacje jakie wieksze prawdopodobienstwo.
zawsze trzeba to wiedzieć bez wzgledu na stosunek konsoli do terndu to wyliczenie to co ma być coś zmiena czy jak ?
tutaj trend to minimum para takich samych kart. to tylko ogolne wyliczenia, zeby wiedziec na co sie nastawiac. moze niektorzy mysla, ze trendy trwaja 70-80%, a konsole tylko 20-30%.
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Obama Says Europe Making Progress as APEC Nations Fear Worst
Nov. 12 (Bloomberg) -- US President Barack Obama said formation of new governments in Greece and Italy may help calm world markets roiled by the European debt crisis, which is having a “dampening effect” on the global economy. “We're not going to see massive growth out of Europe until the problem's resolved,” Obama told corporate chief executive officers gathered in Honolulu today as part of the Asia-Pacific Economic Cooperation forum.
IMF May Need More Cash for Europe Crisis, Canada’s Flaherty Says.
Nov. 10 (Bloomberg) -- The International Monetary Fund may need to commit more funds to prevent global credit markets from seizing up if Europe’s debt crisis continues to deteriorate, Canadian Finance Minister Jim Flaherty said. Finance ministers from the Asia-Pacific Economic Cooperation forum today discussed what role the IMF should play in the eurozone debt crisis, Flaherty told Bloomberg News in an interview at the conference in Honolulu.
Podczas Weekendu polecam oglądnąć DRUGI największy WAŁ w Polsce zaraz po aferze FOZZ.
19.09.2011 we Wrocławiu odbyła się Międzynarodowa konferencja "Problem szczelinowania podczas wydobycia gazu łupkowego w Europie" prelegentami byli m. in. Teresa Adamska i Zbigniew Tynenski z Centrum Zrównoważonego Rozwoju.
Jeżeli będzie "drukowanie" (a będzie, rynki juś pod to grają) będzie ryzyko wzrostu inflacji Jeżeli będzie ryzyko inflacji będą rosły surowce Jeżeli będą rosły surowce, będzie rosła inflacja Jeżeli będzie rosła inflacja i będą rosły surowce będzie spadek PKB światowego Jeśli będzie spadać PKB w poszczególnych gospodarkach będzie rosło bezrobocie Jeśli będzie rosło bezrobocie i będzie następował spadek PKB będzie zapotrzebowanie na "nowy pieniądz" czyli "drukowanie"..... .....jeżeli..........stagflacja jak w mordę szczelił....ale to za ileś lat
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
cholera wszyscy moi znajomi juz w formalizowanych związkach do tego dzieciaci, do czego im się tak spieszy miałem ochote na spotkanie z moją byłą i odświerzenie naszych stosunków a tu dwójka dzieci, cera juz nie ta a i wygląd wiele do życzenia a to kiedys taka szprycha była jach
Jest coś takiego jak zegar biologiczny Głównie baby to mają. Jak nie urodzi do 30-tki to prawdopodobieństwo później mocno spada i pierdolca taka dostaje jedna z drugą. Feministki i inne kretynki z tego się rodzą. Chłop pod tym względem bardziej zrównoważony bo jemu to z biologicznego punktu widzenia 5 minet zajmuje i może pyknąć nawet koło 60-tki jak w dobrej kondycji.
prosty wniosek do 50tki mam czas
A kogo znajdziesz po 50-tce?Sikse ktora leci na kase czy stara rure?Bycie samemu jest wygodne,mniej obowiazkow itp.Wszystko zalezy od osobowosci,ja zwierze stadne,i dobrze mi z zona
Jest opcja zamrożenia nasienia póki młody i wykorzystania go za 20 lat Są pary bezpłodne, które świadomie się zgodzą na taki układ a wtedy KRT będzie miał potomka i jednocześnie będzie zwolniony z obowiązqw wobec niego - wilk syty owca cała. Albo znajdzie jakąś bidulę z wioski, która za utarg z parunastu sesji zgodzi się dać zapylić i urodzić.... wbrew pozorom taka matka może być zdrowsza na wiejskim papu prosto od chłopa niż taka miastowa na kebabach z E-2**
Pit39 wszystko zalezy czy o siebie dbasz, znajomy po 50tce przygruchal sobie 33 latke i ma sie swietnnie gorzej z 33 latka przed małzenstwem wszystko miala zajebiste, teraz to cien człowieka , podejrzewam ze facet brzydko powiem zarucha ja na smierc bo wazy chyba z 40 przy wzroscie 175 cm
re opcjo myslałem o tym w koncu mam swoje latka
Ale jak się pięknie posuwa taką drobną filigranową panienkę to poezja normalnie. Dziwię się miłośnikom "szalup trzydrzwiowych" co oni widzą w tych kobietach....
Jadę na motór a później... się zobaczy
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
Sam materiał nie wygląda na "pocięty". Zresztą był tam tez Polsat i inne media więc można będzie zapewne skonfrontować.
nie odpowiadasz na najważniejsze pytanie - dlaczego zdecydowano by rozproszyć uczestników Marszu Niepodległości? Bo przecież akcja rozpraszania rozpoczęła się zanim doszło do zadymy. Reszta jest już tylko skutkiem bo zapanować nad rozjuszonym tłumem jest trudno.
A POlicja działa jak działa - tam tez jest pełno dewiantów którzy wykorzystują nadaną im mocą prawa władzę aby się wyżyć. Sam miałem wiele lat temu taki przypadek - szliśmy nocą w parę osób gdy nagle podjechał samochód wyskoczyło paru kolesi i zaczęła się rozpierducha. Dopiero po chwili okazało się że to tajniacy POlicji. Spisali nas dali po razie na pożegnanie i pojechali dalej - pewnie szukać kolejnych zawodników do obicia
tak, pisałem ogólnie o filmikach - że trzeba mieć świadomość, że mogą być roznie przedstawiane i zawsze rozwaznie ogladac - tego konkretnego nie mialem na mysli
tego nie wiem jak było, więc nie odpowiadam
zgoda, w policji jak wszedzie są ludzie, którzy wykorzystują wladzę i są świrami
może ktoś złożył skargę na grupę pijanych rozrabiaków, a wy znalezliscie sie w zlym miejscu zlym czasie - słyszałem też o takich przypadkach, niestety zdarza się -ale fakt forma interwencji zostawia wiele do zyczenia
a tak ogólnie odnośnie bójek, na podstawie swojego doświadczenia i logiki mam jedną zasadę: jak jest zadyma lub robi się gorąco to odpuszczam -> idę jak najdalej, bo po co dostać wpierdol za kogoś innego, stracić zęby czy oko, bo gościu pijany pyta się 'czego się patrzysz'? mówię przepraszam i idę bokiem, niech mu ulży. można się postawić i wygrać, pytanie po co i jakim kosztem..
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
zrobila sie moda na krecenie filmikow. kupil komorke, kamere i chce zostac bohaterem na youtube. jak dostanie wpierdol i ukradna kamere to piszczy. zadyma jest to trzeba spierdalac. ciekawe czy na lapance w czasie wojny tez by krecil. jak cos jest krecone to duza szansa jest ze sytuacje sa prowokowane przez "kreconych" manipulacja.
a w ogole odnioslem wrazenie ze na filmiku JKM jest "lekko" odurzony.
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Sam materiał nie wygląda na "pocięty". Zresztą był tam tez Polsat i inne media więc można będzie zapewne skonfrontować.
nie odpowiadasz na najważniejsze pytanie - dlaczego zdecydowano by rozproszyć uczestników Marszu Niepodległości? Bo przecież akcja rozpraszania rozpoczęła się zanim doszło do zadymy. Reszta jest już tylko skutkiem bo zapanować nad rozjuszonym tłumem jest trudno.
A POlicja działa jak działa - tam tez jest pełno dewiantów którzy wykorzystują nadaną im mocą prawa władzę aby się wyżyć. Sam miałem wiele lat temu taki przypadek - szliśmy nocą w parę osób gdy nagle podjechał samochód wyskoczyło paru kolesi i zaczęła się rozpierducha. Dopiero po chwili okazało się że to tajniacy POlicji. Spisali nas dali po razie na pożegnanie i pojechali dalej - pewnie szukać kolejnych zawodników do obicia
tak, pisałem ogólnie o filmikach - że trzeba mieć świadomość, że mogą być roznie przedstawiane i zawsze rozwaznie ogladac - tego konkretnego nie mialem na mysli
tego nie wiem jak było, więc nie odpowiadam
zgoda, w policji jak wszedzie są ludzie, którzy wykorzystują wladzę i są świrami
może ktoś złożył skargę na grupę pijanych rozrabiaków, a wy znalezliscie sie w zlym miejscu zlym czasie - słyszałem też o takich przypadkach, niestety zdarza się -ale fakt forma interwencji zostawia wiele do zyczenia
a tak ogólnie odnośnie bójek, na podstawie swojego doświadczenia i logiki mam jedną zasadę: jak jest zadyma lub robi się gorąco to odpuszczam -> idę jak najdalej, bo po co dostać wpierdol za kogoś innego, stracić zęby czy oko, bo gościu pijany pyta się 'czego się patrzysz'? mówię przepraszam i idę bokiem, niech mu ulży. można się postawić i wygrać, pytanie po co i jakim kosztem..
i słusznie koszty leczenie są duże, ucierpi co najwyzej duma, ale ja ją pieprze z wiekiem z pokorniałem i jestem w 100 % pacyfistą
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Jakie qrwa 2400 na open? Czy wyscie juz calkiem z BYKA spadli? gowno bedzie, luka max 30pkt i w ryj a rano pewnie jankeski fiut bedzie opuchniety. Zreszta czesc jutrzejszego optymizmu jus skonsumowali czwartkoqym fixum-dyrdum, zaciag przecie byl....jutro doloza 30pkt i w pale.
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
ciekawe czy tylko u nas jest taka głupota, mój dobry znajomy ma dorosłego syna, który jest jak pszczółka , zapyla kwiatki zapominając o konsekwencjach, tyle ze nie pracuje i nie płaci alimentów, teraz obowiązek przypadł na znajomego, który przeciez nie ma z tym nic wspolnego, jego dorosły syn spłodził następne pokolenie - czyli jak? mimo że moge miec dziecko ktore jest pełnoletnie i w świetle prawa jest dorosły i odpowiedzialny za swe czyny, to wychodzi że gówno prawda, więcej jakby kobitka nie mogłaby egzekwowac alimentow od mojego znajomego to ona ma ponoc prawo domagac sie alimentów od dziadków - no qrwa to jakaś kpina. Mam być odpowiedzialny za dorosłego człowieka ?? nic z tego nie kumam jaki ciul to wymyślił
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
ciekawe czy tylko u nas jest taka głupota, mój dobry znajomy ma dorosłego syna, który jest jak pszczółka , zapyla kwiatki zapominając o konsekwencjach, tyle ze nie pracuje i nie płaci alimentów, teraz obowiązek przypadł na znajomego, który przeciez nie ma z tym nic wspolnego, jego dorosły syn spłodził następne pokolenie - czyli jak? mimo że moge miec dziecko ktore jest pełnoletnie i w świetle prawa jest dorosły i odpowiedzialny za swe czyny, to wychodzi że gówno prawda, więcej jakby kobitka nie mogłaby egzekwowac alimentow od mojego znajomego to ona ma ponoc prawo domagac sie alimentów od dziadków - no qrwa to jakaś kpina. Mam być odpowiedzialny za dorosłego człowieka ?? nic z tego nie kumam jaki ciul to wymyślił
to prawo działa tak samo w drugą stronę i też tego nie kumam
rydzo
Liczba postów : 3027 Age : 39 Registration date : 07/07/2008
"Złote szaleństwo panujące na świecie już od kilku lat skłoniło australijską mennicę Perth Mint do wybicia monety bulionowej o wadze jednej tony. Krążek ma 80 cm średnicy i ponad 12 cm grubości, a mimo to został zakwalifikowany jako oficjalny środek płatniczy. Największa, najcięższa i najbardziej wartościowa moneta świata przedstawia kangura i wybita została w celu promowania programu monet bulionowych „Australian Kangaroo”. Na jej awersie widnieje ogromny portret angielskiej Królowej Elżbiety II. Rekord ustanowiła również Mennica Polska, która w październiku wybiła kilogramowe krążki o nominale 10 tys. dolarów nowozelandzkich. Są zdobione bursztynami, a ich cena wynosi od 244 tys. zł do 260 tys. zł (krążek jest uznanym środkiem płatniczym w Nowej Zelandii)."
Garrett
Liczba postów : 928 Location : Łódź Registration date : 07/10/2009
Jakie qrwa 2400 na open? Czy wyscie juz calkiem z BYKA spadli? gowno bedzie, luka max 30pkt i w ryj a rano pewnie jankeski fiut bedzie opuchniety. Zreszta czesc jutrzejszego optymizmu jus skonsumowali czwartkoqym fixum-dyrdum, zaciag przecie byl....jutro doloza 30pkt i w pale.
wzrosty beda i powinny byc mocne na plytkiej, swirowatej gieldzie. bardzo zanizali przed odpalem, a wczesniej przed spadkiem znowu zawyzali.
na DAXie taka sekwencja wzrostowa ma prawdopodobienstwo na realizacje tylko 14,16%. Musialby to byc poczatek trendu wzrostowego. a wg Bulkowskiego kurs moze zrobic 3 podejscie do dolnej linii.
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Nie 13 Lis 2011, 12:32, w całości zmieniany 4 razy
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
to prawo działa tak samo w drugą stronę i też tego nie kumam
to proste...
starsze pokolenie odpowiada za mlodzsze ( rodzica za dzieci, jak nie ma/nie maja rodziece to dziadkowie, rodzenstwo) zasada obowiazuje w 2 strone jak starsze pokolenie jest niesamodzielne to utrzymuje je mlodsze pokolenie juz samodzielne aktywne
przeciez na tym polega cos co sie nazywa "rodzina"
system emerytalny panstwowy ruguje rodzine tak zeby uzaleznic od panstwa oslabic wiezy rodzinne i funkcje rodzinne bo wtedy jest wieksza podatnosc na poddanie sie wladzy, poslyszenstwo
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Zobaczycie, że Polsce skapnie z tego może kilka miliardów dolarów. Negocjatorzy koncernów energetycznych są dużo sprytniejsi, niż nasi urzędnicy.
wody faktycznie mamy bardzo malo jestesmy na 2 miejscu od konca w europie wiec jesli technologia ma duze zapotrzebwoanie na wode to moze byc obiektywny problem podnoszacy koszty albo ograniczacy tempo wydobycia
(zeby bylo jasne, jestem za zeby jak najwiecej miali z tego polacy a nie brygada czosnek )
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
to jednak prawda. silne trendy czyli min. dwie swieczki o tej samej wartosci i w tym samym kierunku to tylko 30%. reszta to trzepanie leszcza (dawanie mu nadziei na odwrocenie, stopy, zawrotki, spowolnienia trendu).to jak juz przeczytalem, ze 30% to trendy a 70% to swirowanie.
Trend boczny
Około 70% czasu cena spędza w trendzie bocznym. Często nazwany jest konsolidacją lub horyzontem. W takim trendzie cena porusza się bez wyraźnego kierunku - "idzie w bok". Oznaczenie trendu bocznego nie jest proste, gdyż rzadko kiedy ma on idealnie ograniczony zasięg. Jeśli już taka sztuka się uda, gracz może zajmować pozycje przeciwne do jego ograniczeń - sprzedawać na szczycie, kupować na dnie.
Zależnie od kierunku ruchu, wybicie z trendu bocznego, może być traktowane jako sygnał kupna bądź sprzedaży.
http://stopazwrotu.pl/tekst.php?tid=44
teraz wiadomo dlaczego sa systemy na konsolidacje i trend. tylko trzeba miec wlasciwy "przełącznik".
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
to byłoby dobre, bo każdy rodzić powinien odpowiadać za to jak wychowa dzieci, czy na darmozjadów czy porządnych ludzi zgodnie z wartościami chrześcijańskimi. Jak znam jednak życie to my wszyscy zapłacimy za darmozjada, czyli ty też.
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007