Ministrowie finansów państw strefy euro wyrazili we wtorek w Brukseli zgodę, by zagrożona bankructwem Grecja otrzymała kolejną, wynoszącą 8 mld euro transzę pomocy finansowej Unii ...
BĘDZIE NA OUZO NA ANDRZEJKI
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Nie darł bym jeszcze skóry na małpie Zapasy koperku systematycznie maleją w końcu przełoży się to na zwyżkę cen Ona jeszcze w tym tygodniu (a może juś jutro) wykurwi nad 140PLN
Większość instytucji po dziewięciu miesiącach tego roku poprawiła swoje rezultaty. Sektor może zarobić w całym roku nawet 15 mld złotych. 11,7 mld zł zarobiło łącznie przez trzy kwartały 31 banków, które podały nam pełne wyniki finansowe. To o około 45 proc. większe zyski niż przed rokiem. http://gielda.onet.pl/,0,4936666,drukuj
I TO MA BYĆ KRYZYS ?
Problem jest innego rodzaju. Banki mają niewielką część pieniędzy, którymi obracają. Wystarczy wywołać panikę wśród zwykłych ludzi i najlepsze wyniki nikogo nie będą obchodzić. Ludzie mają zachowania stadne i często nie mają one nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem - kupują akcje i mieszkania, gdy są najdroższe, nie wspominając o cukrze. Na pewno przyniosą jeszcze więcej pieniędzy do banków, jak zobaczą ich dobre wyniki finansowe i nie będą zważać na jakieś plotki, ratingi, kłopoty strefy euro, itp. System bankowy jest łatwiej rozmontować niż cokolwiek innego, bo opiera się on na zaufaniu zwykłych ludzi, którzy są podatni na wszystko, co im odpowiednie źródła zaserwują.
Tak przy okazji - sam fakt, że chcąc wypłacić z banku jakąkolwiek sensowną sumę muszę czekać trzy(!) dni jest bardzo znaczący. Zrozumiałbym, gdyby to był jeden dzień, ale trzy to jakaś tragedia. I to wszystko w normalnych warunkach. Łatwiej dopisać wirtualne zera niż wypłacić nie taką dużą znowu kasę. Dlatego wywołanie trzęsienia ziemi na tym polu jest proste i tylko czekam na to, aż ktoś to wykorzysta, a warunki ma idealne.
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
Moody's rozważa obniżkę ratingów 87 banków, m.in. PKO BP, UniCredit, Nova KBM
Warszawa, 29.11.2011 (ISB) - Agencja ratingowa Moody's Investors Service umieściła ratingi 87 banków z 15 krajów Europy na liście obserwacyjnej z perspektywą negatywną, podała agencja w komunikacie. Jako przyczynę podano możliwe zakończenie wsparcia rządów dla ratingów tych instytucji.
barura
nie mam nic przeciwko rajdowi ale chyba z naszego ryneczku ktoś spierdala
niech spierdu spierdu, przy odkupieniu śmaty po 3,5 i powrót po 2,5 za pln-a. to byłby niezły deal. wjazd oczywista był tyż po 2,6-2,8. Czeszcz, czapeczka na drogę, rzekłabym jakem barurcia.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46695 Registration date : 03/09/2007
Jesteś na fazie maniakalnej, niedługo zejdzie i będzie smutek, co najmniej. Musisz odetchnąć od giełdy i tego całego świata finansów. Radzę wysiłek fizyczny i zmianę hobby na jakiś czas.
i porzucenie wszystkich rachunków wirtualnych, łone tyż wykańczają, jeśli masz przewlekłą wtopę (dołączam się do odezwy "ku poratowaniu EXsia i jego wirtualnych osiągów, jesli takie były")
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Wto 29 Lis 2011, 21:22, w całości zmieniany 1 raz
barura
http://www.bankier.pl/wiadomosc/-2446082.html czocho ( którego podobno nie ma ) sie rozkręca; co ono ( to czocho) chce od PKOBP ? nie mam akcji tego banku, ale grożenie obniżeniem ratingu PKOBP to już albo przegięcie, albo ignorancja
chiba to nie opis sytuacji, tylko kreacja.
i z tego powodu chiba barosso nie trawi agentów.
barura
Ja cież pierdolę ale się napaliłem jak dziki prosiak dzisiaj normalnie
Dymałem ją, że aż trzeszczało wszystko, jak się dossałem do jej cycka to nie wiedziałem kiedy przestać - qrwa tak napalony od dawna nie byłem, uwielbiam takie suczki na maxa mój typ 100%. Świeżynka od niedawna na roxanie śliczna buzia a ciałko marzenie, foto full autentyk i w tych szpileńkach mnie przywitała. Ale się qrwa napaliłem jak pies na sukę normalnie. Aż mi sie słabo zrobiło przez moment jak się na nią spuściłem. MASAKRA
Zajebiście wydane 20pkt
barura
Dymałem ją, że aż trzeszczało wszystko, jak się dossałem do jej cycka to nie wiedziałem kiedy przestać - qrwa tak napalony od dawna nie byłem, uwielbiam takie suczki na maxa mój typ 100%. Świeżynka od niedawna na roxanie śliczna buzia a ciałko marzenie, foto full autentyk i w tych szpileńkach mnie przywitała. Ale się qrwa napaliłem jak pies na sukę normalnie. Aż mi sie słabo zrobiło przez moment jak się na nią spuściłem. MASAKRA
Zajebiście wydane 20pkt
cieszymy sie ze sie w końcu odessałeś i jestes z nami ...
a 20 pkt lekko przyszło ciężko poszło
ps wpisz jej pochwale bo to chyba nie Twój wpis
IRA303 2011-11-13 00:16:17 Jest supppper i ma fajne szpileczki,pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Wto 29 Lis 2011, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Zajebiście wydane 20pkt
cieszymy sie ze sie w końcu odessałeś i jestes z nami ...
a 20 pkt lekko przyszło ciężko poszło
ps wpisz jej pochwale bo to chyba nie Twój wpis
IRA303 2011-11-13 00:16:17 Jest supppper i ma fajne szpileczki,pozdrawiam
No nie mój ale wpiszę - spoko.
I recenzję na garsonierze
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007