angela powiedziała , że nie chce zwiększać funduszy na ratowanie ogólnie rzecz biorąc trupów , a więc powoli trawią sytuacją , że nie będą dłużej dolewać do kroplówki na nierobów z południa tym bardziej , że już ich banki krzyczą o pieniądze bo będzie niedługo lipa , a więc może lepiej przy ograniczonych i kurczących się środkach własnych ratować swoje niż czyjeś , zwłaszcza że nie wiadomo czy coś z tego będzie , europa sypie się na naszych oczach
ja mam takie wrarzenie , że na szczycie oprócz Camerona wszyscy zachowali polityczną poprawność , ale każdy wyjechał niezadowolony i z włąsnymi planami na przyszłość , a świadczy o tym po mojemu ta cisza którą widzimy teraz po szczycie i niema żadnego dopinania szczegółów , czyżby to cisz przed burzą
http://www.rybinski.eu/?p=3415&lang=pl
Cytat :
W przeszłości często finansowe i polityczne elity tak sterowały biegiem wydarzeń, żeby uratować swoje prywatne pieniądze, dopiero potem pokazywano narodowi prawdę.
pzdr
fajnie że się profesor ze mną zgadza jednym słowem bedzie jak na Titaniku , tylko tutaj jest więcej czasu na opuszczanie szalup ratunkowych
co andzela powiedziała, nie miało żadnego znaczenia. jest TRYND czosnka, kto tego ni wie, z tym nie jest za dobrze. czocho wziuł bazookę i przepierd... Pytanie można mieć jedno (trzeciorzędne), czy postanowił o tem wczora z wieczora, czy jak wyszedł dzis rano z kibla.
Awa
Liczba postów : 1341 Location : Wawa Registration date : 03/11/2008
z wyliczeniem, ale hmm, to chyba z mojego loginu, więc może być niewidoczne
ale generalnie dla BM - to jest wskaźnik minimalny, w zasadzie dla rozliczeń pomiędzy BM a CCP, zobowiązania klientów wobec BM - liczone cały czas wg starej metody (podawałam kiedyś), i przede wszystkim wg zasad przyjętych przez dane biuro, więc wyliczenia z CCP - nie mają znaczenia
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
zgodnie z Big Mac index - świat oszalał , niech to wszystko wreszcie wróci do normy ! fakt; inflacja, bezrobocie, nieefektywna gospodarka - ale k...rwy, spekulanty - won
ha, ha, ha - z wyjątkiem nas! bo małym "leszczykom" też się coś od życia należy!
p.s. inflacja ponad oprocentowanie depozytów, waluty szaleją (a kredyt w walucie ), rynek emocjonalny - czyli h..j!
ale zbliża się 2012 czyli - koniec świata więc czym ja się przejmuję
Awa, jak myślisz, da się wyrwać pannę na "koniec świata"?
- Cześć mała, za rok to wszystko [tu gest ręką] szlag trafi i oboje przestaniemy żyć to choć się bzykniemy teraz, co ci zależy w sumie...
lepiej bedzie ze za tydzien , albo jutro to wszystko szlag trafi a wiec trza sie szybko bzykac
bo za rok to powie ze jeszcze zdąży sie nabzykac ,a dzisiaj ją głowa boli
ha, ha, ha - "tyż" prawda,
więc chyba na ten koniec świata - nie da się rwać lasek
zawsze trzeba: i sposobem, i podstępem: na te kwiatki, miłe gadki, świece przy kolacji, komplementy i dowcipy (co by ją rozśmieszyć), itd hmm, chyba jednak - też się trochę trzeba napracować bo bez pracy i wysiłku? - tylko "roksa"
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
angela powiedziała , że nie chce zwiększać funduszy na ratowanie ogólnie rzecz biorąc trupów , a więc powoli trawią sytuacją , że nie będą dłużej dolewać do kroplówki na nierobów z południa tym bardziej , że już ich banki krzyczą o pieniądze bo będzie niedługo lipa , a więc może lepiej przy ograniczonych i kurczących się środkach własnych ratować swoje niż czyjeś , zwłaszcza że nie wiadomo czy coś z tego będzie , europa sypie się na naszych oczach
ja mam takie wrarzenie , że na szczycie oprócz Camerona wszyscy zachowali polityczną poprawność , ale każdy wyjechał niezadowolony i z włąsnymi planami na przyszłość , a świadczy o tym po mojemu ta cisza którą widzimy teraz po szczycie i niema żadnego dopinania szczegółów , czyżby to cisz przed burzą
http://www.rybinski.eu/?p=3415&lang=pl
Cytat :
W przeszłości często finansowe i polityczne elity tak sterowały biegiem wydarzeń, żeby uratować swoje prywatne pieniądze, dopiero potem pokazywano narodowi prawdę.
pzdr
fajnie że się profesor ze mną zgadza jednym słowem bedzie jak na Titaniku , tylko tutaj jest więcej czasu na opuszczanie szalup ratunkowych
co andzela powiedziała, nie miało żadnego znaczenia. jest TRYND czosnka, kto tego ni wie, z tym nie jest za dobrze. czocho wziuł bazookę i przepierd... Pytanie można mieć jedno (trzeciorzędne), czy postanowił o tem wczora z wieczora, czy jak wyszedł dzis rano z kibla.
Dzięki co prawda nie wiem o co Ci chodzi ale dzięki życzę sukcesów w nauce języka polskiego
pzdr
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
ale generalnie dla BM - to jest wskaźnik minimalny, w zasadzie dla rozliczeń pomiędzy BM a CCP, zobowiązania klientów wobec BM - liczone cały czas wg starej metody (podawałam kiedyś), i przede wszystkim wg zasad przyjętych przez dane biuro, więc wyliczenia z CCP - nie mają znaczenia
metodologia MPKR (czyli stara) - oczywiście to minima http://www.kdpwccp.pl/pl/zarzadzanie/Strony/metodologiaMPKR.aspx
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Będzie atak na złotówkę? 18.10.2011 Kilkanaście dni temu prof. Zyta Gilowska z Rady Polityki Pieniężnej w jednym z wywiadów przestrzegła przed ryzykiem spekulacyjnego ataku na złotego w końcu roku - jej zdaniem zagraniczni inwestorzy dobrze wiedzą, że polskie władze będą zdeterminowane bronić kursu złotówki, chociażby ze względu na rozliczenie wartości zagranicznego długu w ostatnim dniu grudnia. Nikt rozsądny nie przeprowadza ataku spekulacyjnego, kiedy nie ma ku temu mocnych, negatywnych argumentów. Według piątkowych słów prof. Marka Belki one nie istnieją - no ale szef NBP jest przecież zmuszony także do "werbalnych" interwencji. W pewnym sensie ma jednak rację - obecnie nadmiernych zagrożeń nie widać. Tylko, dlaczego po czasie okazuje się, że spekulantom tak często udaje się zaskakiwać decydentów?
13.08. Warszawa (PAP) - Jeśli na świecie nie będzie się działo nic złego, złoty ma tendencję do pewnego umacniania się - uważa Marek Belka, prezes NBP. "Myślę, że umacnianie złotówki jest konsekwencją uspokajania na rynkach finansowych, na rynku europejskim. Polska jest postrzegana w dalszym ciągu nieźle. Albo nawet bardzo dobrze. W związku z tym, jeśli się nic dramatycznego na rynku europejskim nie dzieje, to złotówka się wzmacnia. I tak właśnie w tej chwili obserwujemy" - powiedział w radiu TOK FM Belka.
Zyta
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
a może depo 20 kilo na konia i emerytalne eL, ot taki pomysł przy piwku mnie naszedł
Awa ma racje, kredyt drożeje, panie Belka zrób coś
inflacja 4,8% depo 6,48% netto w BGZ Optima, Getiny 6,10% netto - da radę pobić ją, ale to dla aktywnych, którym chce się poskakać po bankach i ofertach lokatowych
carry trade -> depo PLN 6,48% kredyt EUR 3,8%, tylko kurs do bani
Ostatnio zmieniony przez dead_eye dnia Wto 13 Gru 2011, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
1538
tyle mi wyszlo dla fw20Z11
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
Będzie atak na złotówkę? 18.10.2011 Kilkanaście dni temu prof. Zyta Gilowska z Rady Polityki Pieniężnej w jednym z wywiadów przestrzegła przed ryzykiem spekulacyjnego ataku na złotego w końcu roku - jej zdaniem zagraniczni inwestorzy dobrze wiedzą, że polskie władze będą zdeterminowane bronić kursu złotówki, chociażby ze względu na rozliczenie wartości zagranicznego długu w ostatnim dniu grudnia. Nikt rozsądny nie przeprowadza ataku spekulacyjnego, kiedy nie ma ku temu mocnych, negatywnych argumentów. Według piątkowych słów prof. Marka Belki one nie istnieją - no ale szef NBP jest przecież zmuszony także do "werbalnych" interwencji. W pewnym sensie ma jednak rację - obecnie nadmiernych zagrożeń nie widać. Tylko, dlaczego po czasie okazuje się, że spekulantom tak często udaje się zaskakiwać decydentów?
13.08. Warszawa (PAP) - Jeśli na świecie nie będzie się działo nic złego, złoty ma tendencję do pewnego umacniania się - uważa Marek Belka, prezes NBP. "Myślę, że umacnianie złotówki jest konsekwencją uspokajania na rynkach finansowych, na rynku europejskim. Polska jest postrzegana w dalszym ciągu nieźle. Albo nawet bardzo dobrze. W związku z tym, jeśli się nic dramatycznego na rynku europejskim nie dzieje, to złotówka się wzmacnia. I tak właśnie w tej chwili obserwujemy" - powiedział w radiu TOK FM Belka.
Zyta
EXsio, ja juś się kiedyś pytalam, czy na cymbalkch dluzej pogrywasz, czy to świeże hobby.
potraktuj to jako świetny joke. ale politycznie i bliskie temu klimaty to terra ignota, ale zawsze nie idiota.
EX
ropa wywaliła plus śmata 3,51, hoho, jak się utrzyma średnia przez tydzień to paliwko ładnie skoczy w górę
Reports of Iran closing the Strait of Hormuz to conduct military training - Unconfirmed.
adekwatniejszy dla naszego rynku jest brent - on też w górę, rano zobaczę jak produkty gotowe, bo korelacja nie jest 1, jakies 0,90 z ropą - a do ustalania cen bierze sie notowania produktów gotowych (które oczywiście zależą od notowań ropy) - co nie zmienia faktu, ze jak utrzyma sie srednia tygodniowa to drogo bedzie
Garrett
Liczba postów : 928 Location : Łódź Registration date : 07/10/2009
To naprawdę godne pochwały, że Mylogi postanowił odpracować i oddać straconą kasę klientom. Nie każdy by się na to zdobył. Fajnie tylko gdyby oddawał kasę co tydzień, tak jak co tydzień rozliczał zyski.
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
a propos końca świata to czytając dzisiejsze doniesienia na temat bozonu Higgsa (śmieszne tytuły) natrafiłem na następujący komentarz:
A co jeśli jest tylko jeden bozon Higgsa? Jak każda cząstka w fizyce kwantowej jest wszędzie dopóki nie zostanie zaobserwowana. Fizycy zaobserwują boson Higgsa w 2012 12 21 i wówczas cała masa we Wszechświecie zniknie (bozon wg Teorii Standardowej ma odpowiadać za posiadanie masy) i pojawi się w CERN tworząc czarną dziurę. Skąd Majowie wiedzieli że odkryjemy go właśnie w 2012?
Awa
Liczba postów : 1341 Location : Wawa Registration date : 03/11/2008
jesli np jest zalozenie 1 kon na kazde 3K to 10 sztuk przy 30 K oznacza takie samo ryzyko jak 2 sztuki przy 6K
berett chcial cos madrego powiedziec to powiedzial co wiedzial
hmm, 3 tys na 1 k - to IMHO - nader optymistycznie
ale pewnie - jestem pesymistką,
p.s. robię SWOJĄ (to tylko moja opinia) statystyczną symulację teoretycznego kapitału na 1 konia w danym okresie: obecnie - ok. 10 tys (by grać bez stresu, 3 tys - było 09.2010 )
EX
a propos końca świata to czytając dzisiejsze doniesienia na temat bozonu Higgsa (śmieszne tytuły) natrafiłem na następujący komentarz:
A co jeśli jest tylko jeden bozon Higgsa? Jak każda cząstka w fizyce kwantowej jest wszędzie dopóki nie zostanie zaobserwowana. Fizycy zaobserwują boson Higgsa w 2012 12 21 i wówczas cała masa we Wszechświecie zniknie (bozon wg Teorii Standardowej ma odpowiadać za posiadanie masy) i pojawi się w CERN tworząc czarną dziurę. Skąd Majowie wiedzieli że odkryjemy go właśnie w 2012?