Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 21.01-22.01.2011 weekend Sob 21 Sty 2012, 06:13
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Jest to jedna z możliwości budowania fal wzrostowych (o spadkach trzeba zapomnieć)
Na naszym qrwidołku realizowany jest prawdopodobnie scenariusz z budowaniem fali C w [B] i jesteśmy na etapie budowania fali 1 w C Czas trwania tej fali C do marzec/maj Ostatnie cztery dni (wtorek-piątek) to "trzepanie" systemowców (patrz Mylogi) w celu zdezawuowania myślenia wzrostowego Okres grudzień/styczeń był czasem akumulacji akcji przez fundusze, teraz jest czas "ciągnięcia" wozu przez arbitraż i innych spekulantów
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Jest to jedna z możliwości budowania fal wzrostowych (o spadkach trzeba zapomnieć)
Na naszym qrwidołku realizowany jest prawdopodobnie scenariusz z budowaniem fali C w [B] i jesteśmy na etapie budowania fali 1 w C Czas trwania tej fali C do marzec/maj Ostatnie cztery dni (wtorek-piątek) to "trzepanie" systemowców (patrz Mylogi) w celu zdezawuowania myślenia wzrostowego Okres grudzień/styczeń był czasem akumulacji akcji przez fundusze, teraz jest czas "ciągnięcia" wozu przez arbitraż i innych spekulantów
trudno mi uwierzyc w powrót hossy ot tak, nie ta dynamika, nie to kupno, dla mnie hossa jest wtedy gdy mamy konkretne kupno a nie takie gówno jak obecnie, moim zdaniem to sie szybko zawali.
na akcyjnym to juz całkiem porażka.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46590 Registration date : 03/09/2007
trudno mi uwierzyc w powrót hossy ot tak, nie ta dynamika, nie to kupno, dla mnie hossa jest wtedy gdy mamy konkretne kupno a nie takie gówno jak obecnie, moim zdaniem to sie szybko zawali.
też myślę, że to jeszcze nie TA hossa; słusznie zauważyłeś , ze to jakieś gówno nie wzrost; kasy na rynku nie ma, hujofixy, zaciągi z pały; zanim nastąpi TA hossa, czeka nas jeszcze falka do piekła ( 1900?1850? 1700?); w przyszłym tygodniu u jankesa raczej ta dynamika wzrostów jest nie do utrzymania i wtedy zobaczymy "siłę" naszego rynku' w ogóle myślę, że TA właściwa hossa nie będzie zrobiona naszym kapitalem , tylko czocha, a jakoś nie chce mi się wierzyć, że teraz ten kapitał zawitał na Książęcej
inwestor
Panowie KRT i Realista nie chodzi o wiarę tylko o realia Być może w tym tygodniu (a prawie na pewno) zacznie się korekcina na fali 2 która będzie zbieżna z korektą u jankesa Na kasowym ta falka v być może została juś zrealizowana (czyli fala 1 została zrealizowana) w postaci klina rozbieżnego
Ostatnio zmieniony przez inwestor dnia Sob 21 Sty 2012, 09:14, w całości zmieniany 1 raz
zibi MOD
Liczba postów : 31104 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
jakby ten motyl się realizował to z tego miejsca może polać sięjak ta lala , tylko jeszcze musi pójść jakiś news , ale co to może być to niewiem http://mbewtrader.blogspot.com/
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
inwestor
jakby ten motyl się realizował to z tego miejsca może polać sięjak ta lala , tylko jeszcze musi pójść jakiś news , ale co to może być to niewiem http://mbewtrader.blogspot.com/
A i owszem Ja tego gościa i jego motylki też śledzę. Tylko że jankesi te swoje malunki cały czas rysują prospadkowo a te pieprzone indeksy robią swoje
jj
Liczba postów : 1573 Registration date : 15/05/2008
papiery "wartościowe" to jedyny majątek czosnka wkleja to do sumy bilansowej "poważnych" instytucji związanych z "rynkiem" kapitałowym po drugiej stronie tej sumy jest wielka kula śnieżna, która sprowadza to do wielkiego gówna Król jest nagi ale mistyfikacja trwa bo system emerytalny zachodu opiera się na giełdach a to już jest poważna sprawa
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
papiery "wartościowe" to jedyny majątek czosnka wkleja to do sumy bilansowej "poważnych" instytucji związanych z "rynkiem" kapitałowym po drugiej stronie tej sumy jest wielka kula śnieżna, która sprowadza to do wielkiego gówna Król jest nagi ale mistyfikacja trwa bo system emerytalny zachodu opiera się na giełdach a to już jest poważna sprawa
A gdzie jest Wujek? Week& bez plakatu WujkA to week& stracony!
dawaj Wujka z arbuzem czy cokolwiek
Reser
Ranking krajów wg wolności gospodarczej (pierwsza piątka):
Czy to oznacza, że w tych krajach nie ma Czosnka? GARLIC-FREE countries
Polska jest pod tym względem w dupie...
Nie tylko Tajlandia nas wyprzedza ale nawet taka Botswana
ale że makaroniarze są aż w takiej dupie (92. pozycja) to jestem zaskoczony to tam trza mieć od mafii pozwolenie na założenie biznesa?
Argentina 158. miejsce??? niby guspudarka rynkowa a to juś blisko Korei Płn. Niezła padaka.
Cały BRIC jest głęboko w piździe w tym rankingu dlatego uważam, że ten niby "rozwój" tej części świata to wielka ściema bo jak może być rozwój przy represjonowanej gospodarce? To przecie niemożliwe.
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
A gdzie jest Wujek? Week& bez plakatu WujkA to week& stracony!
dawaj Wujka z arbuzem czy cokolwiek
wycieczka autkiem Wujka
.
Reser
Czosnek napłodził instrumentów opartych na rozwoju BRIC (albo nawet BRICS) i wciągnął leszczy do gry a to ściema jakaś.
Akronim ten uqł niejaki słynny znany wszystkim GS więc wiadomo o co kaman. Wszyscy posiadacze funduszy i wszelakich instrumentów opartych na BRIC(S) tak naprawdę dali dutki GS a to juś co najmniej "chłyt matertindody"
i tak pejs dyma całe nacje
Ktoś na sali ma fundusze BRICS?
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
trudno mi uwierzyć w powrót hossy ot tak, nie ta dynamika, nie to kupno, dla mnie hossa jest wtedy gdy mamy konkretne kupno a nie takie gówno jak obecnie, moim zdaniem to się szybko zawali.
na akcyjnym to już całkiem porażka.
też uważam że możemy zapomnieć o klasycznej hossie kapitał spierdolił i nie wróci póki będzie szansa że euro się rozleci stany są wysoko i dużo już nie podskoczą, my zaś będziemy rosnąć powoli, na małych obrotach albo lookami, by potem zwalić się w trymiga myślę że jest szansa dotelepać się gdzieś do 2500 w I kwartale, to sporo bo 10% od obecnego poziomu kolejne kwartały to już kaszanka, chyba że wujek Sam rzuci qe3 na rynek
to taki powolny scenariusz, ale sprawy mogą też przybrać szybszy obrót jak się zrobi gorąco w strefie euro rok 2012 nie będzie spokojny, o nie cały czas nastroje się radykalizują, bomba może pierdyknąć w każdym momencie spekuła zachowuje się tak jak Rastani gadał, obstawia upadek strefy euro
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
UE uważa za "niepokojący fakt" kontynuowanie przez Izrael kolonizacji palestyńskich terytoriów Zachodniego Brzegu. Daje wyraz temu zaniepokojeniu w projekcie przygotowywanej deklaracji, do którego dostęp uzyskała w piątek AFP.
W projekcie dokumentu Unia Europejska stwierdza, że "w 2011 roku zachodziła w tej dziedzinie niepokojąca ewolucja, zwłaszcza jeśli chodzi o rozbudowę osiedli (żydowskich)".
parszywa nacja, jak tu z takimi negocjować pokój zbójecka polityka
Reser
I dlaczemu ja się z tobą zgadzam całkowicie w tej kwestii?
To jest hiobowe TOCZENIE Z GAWNA PEREŁKI - każdy kto przeżył hossy lat 1999-2k i 2k3-2k7 pamięta jak wygląda NORMALNE qpowanie papierów a to co mamy obecnie to jest jakieś to talne po prostu GÓWNO
Prawdziwej hossy, którą można by z czystym sumieniem bez cudzysłowiu tak nazwać, nie było na grajdole od pięciu lat.
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
rynki to dzisiaj najebane drukowaną kasą po korek różne fundy i bańki .... wyciągające giełdy różnymi wynalazkami typu ruda pinda aby mieć śliczny bilans normalne inwestowanie skończyło się kilka lat temu.
teraz mamy derywaty, drukarki i bańki na megalewarach ... a wszytko to napędzane algorytmami komputerowymi ..... spółka może się nazywać dupa w krzakach (i to samo robić) .... byle płynna była.
teraz same bańki z fundami się bawią .... bo leszcza to już nie ma - i jego ruchy nie mają dla rynków już żadnego znaczenia. ..... bo leszcz nie dostaje drukowanej kasy.
Ostatnio zmieniony przez Dave dnia Sob 21 Sty 2012, 13:03, w całości zmieniany 3 razy
Kabel trochę mnie zaskoczył tymi wzrostami w tym tygodniu. Mimo tego, jeśli chodzi o dłuższy termin, nadal będę szukał okazji do es. Myślę, że dojdzie do niebieskiej, ale potem przynajmniej spora korekta, a sądzę, że zbiegnie się to z dojściem edka do oporu i porządną zwałą.
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Kabel trochę mnie zaskoczył tymi wzrostami w tym tygodniu. Mimo tego, jeśli chodzi o dłuższy termin, nadal będę szukał okazji do es. Myślę, że dojdzie do niebieskiej, ale potem przynajmniej spora korekta, a sądzę, że zbiegnie się to z dojściem edka do oporu i porządną zwałą.
chuja tam trzeba sobie powiedziec zesie pomylilismy (ja tez) Taki jest rynek,nie ma pewnosci jest tylko pozycja i to jaki jest jej efekkt
Reser
chuja tam trzeba sobie powiedziec zesie pomylilismy (ja tez) Taki jest rynek,nie ma pewnosci jest tylko pozycja i to jaki jest jej efekkt
Cudów nie ma. Szansa zawsze 1:1. Na kablu sprawa była jasna, na początku tygodnia przebili linię trendu spadkowego. Jak wykres był jeszcze pod nią, myślałem, że pociągną dalej. Potem myślałem, że zadziała wczorajszy opór, ale przeszli to bez problemów. Chyba za szybko chciałem te spadki. Ale co się odwlecze, to wiadomo. Kabel wg moich obserwacji ma już niewiele przestrzeni nad sobą.
Kaczor, ja mam ciekawy sposób na pomyłki. Jak gram tą strategią P.Nella, to najlepsze wyniki są wtedy, gdy zamiast SL stosuję obrotkę za podwojoną albo potrojoną stawkę. Oczywiście nie można tak robić w nieskończoność, bo martyngał prowadzi do bankructwa, ale w tej strategii jest najczęściej tak, że zaprzeczenie sygnału skutkuje zdecydowanym ruchem w przeciwną stronę, więc przy mniejszych stawkach robię tak, że wchodzę za normalną stawkę, jak mnie wytnie, to daję obrotkę x2 albo x3, a jeśli znowu wytnie, to jeszcze raz za taką samą stawkę jak za drugim razem. Więcej nie, bo jeśli 3 razy wywali, to znaczy, że coś nie halo i wykres musi wrócić do swojego rytmu. W sumie to najwięcej hajsu zarobiłem grając właśnie w ten sposób. Nie jakieś tam kreski, po prostu goły wykres z MACD i ta strategia z odwrotkami.
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007