gramy techno i stopy mamy wliczone R/R 1/6 mogą nam skoczyć
jakby walneli pinbara to by było oki /będzie na dziennych/ ale outside bar /h4/ to pewniak, że zatancza sobie dookoła tego szczytu z wycieczką po stopy powyżej zniesienia
no i 1370 czeka
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 62 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
No mi chodzi o to, jak wybrnal i czy sklada reklamacje. Ja zadzwonilem o 8:59, pani mi wygenerowala nowe haslo, przyszlo mailem, zalogowalem sie o 9:00 i jedna eske zamknal system a druga szybko ja - tuz przed duza biala swieca. Wtopa na 30 pipsow w stosunku do innych rachunkow, ale pozycja akurat najmniejsza, wiec waham sie, czy cos z tym robic... Maila napisalem, ale oze nie warto sie stawiac, bo zapamietaja mnie sobie? W sumie to mozna bylo pomyslec i samemu wygenerowac sobie nowe haslo z gabinetu inwestora - wtedy przychodzi mailem - i sie zalogowac jeszcze wczoraj, no, ale kto pomyslal...
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
No mi chodzi o to, jak wybrnal i czy sklada reklamacje. Ja zadzwonilem o 8:59, pani mi wygenerowala nowe haslo, przyszlo mailem, zalogowalem sie o 9:00 i jedna eske zamknal system a druga szybko ja - tuz przed duza biala swieca. Wtopa na 30 pipsow w stosunku do innych rachunkow, ale pozycja akurat najmniejsza, wiec waham sie, czy cos z tym robic... Maila napisalem, ale oze nie warto sie stawiac, bo zapamietaja mnie sobie? W sumie to mozna bylo pomyslec i samemu wygenerowac sobie nowe haslo z gabinetu inwestora - wtedy przychodzi mailem - i sie zalogowac jeszcze wczoraj, no, ale kto pomyslal...
a nie zakumalem no fakt kto by pomyslał że to o hasło chodzi mozna je wygenerować z poziomu MT4 jezeli faktycznie idzie o małą kwote to szkoda wachy u mnie zdązyli ze wszystkim i MT4 i gabinet działały ma sie układy hej
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 22/05/2008
gramy techno i stopy mamy wliczone R/R 1/6 mogą nam skoczyć
jakby walneli pinbara to by było oki /będzie na dziennych/ ale outside bar /h4/ to pewniak, że zatancza sobie dookoła tego szczytu z wycieczką po stopy powyżej zniesienia
no i 1370 czeka
nie ma litosci jutro padaka
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
ten test z ekonomi był taki łatwy ale pytania niejednoznaczne
np gdzie rozpoczął się obecny kryzys, dla mnie obecny w grecji, w usa to był poprzedni albo dlaczego polska jest oceniana jako zielona wyspa, to dla mnie że nie przekroczyli 50 % pkb, a tam odpowiedź: bo pkb ani razu nie zmalało, co za głupia interpretacja, przecież wzrost się zmniejszył i już. Bo czy w jakimś kraju PKB było ujemne?
Albo na której lokacie 5% zarobimy więcej, na tej gdzie kapitalizacja będzie miesięczna, czy na tej gdzie bedzie roczna. Kapitalizacja to może być zaksięgowanie a skala czasowa oprocentowania nie jest podana i dla mnie zarobki były na obu równe bo nie było wszystkich danych
Więc pytania były popierdolone. Więcej szans miał laik niż jakiś profesorek. Belka pewnie popłynął.
Ostatnio zmieniony przez Donpadre dnia Pon 23 Sty 2012, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
przemak
a nie zakumalem no fakt kto by pomyslał że to o hasło chodzi mozna je wygenerować z poziomu MT4 jezeli faktycznie idzie o małą kwote to szkoda wachy u mnie zdązyli ze wszystkim i MT4 i gabinet działały ma sie układy hej
To, ze haslo mozna wygenerowac z mt4, to wiadomo, ale przedtem sie trzeba zalogowac U mnie trzy rachunki w porzadku, tylko ten jeden sie zbiesil.
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 06/05/2009
np gdzie rozpoczął się obecny kryzys, dla mnie obecny w grecji, w usa to był poprzedni albo dlaczego polska jest oceniana jako zielona wyspa, to dla mnie że nie przekroczyli 50 % pkb, a tam odpowiedź: bo pkb ani razu nie zmalało, boże co za głupia interpretacja, przecież wzrost się zmniejszył i już. Bo czy w jakimś kraju PKB było ujemne?
Więc pytania były popierdolone. Więcej szans miał laik niż jakiś profesorek.
w wiekszosci krajow w eurppie byly spadki PKB czyli ujemny wzrost
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Hej, ja pomyślałem a właściwie przypadkiem to zrobiłem ale dopiero kolo 5 rano. Zamknąłem po cenie 20 pipsów gorszej od otwarcia, oczywiście z zyskiem Napisałem oczywiście reklamację, że chciałem zamknąć od razu - a jakże Żądam kategorycznie zwrotu 20 pipsów różnicy Na dowód tego wysłałem im meila o 23.18 że chcę a nie mogę Odpisali i już się zajmują sprawą. W sumie to tylko pare stówek ale co tam, zawalili niech płacą A gdybym tak trzymał do południa albo dłużej to by się cudowna sumka z tego zrobiła.
Generał
Liczba postów : 9866 Registration date : 28/04/2011
np gdzie rozpoczął się obecny kryzys, dla mnie obecny w grecji, w usa to był poprzedni albo dlaczego polska jest oceniana jako zielona wyspa, to dla mnie że nie przekroczyli 50 % pkb, a tam odpowiedź: bo pkb ani razu nie zmalało, boże co za głupia interpretacja, przecież wzrost się zmniejszył i już. Bo czy w jakimś kraju PKB było ujemne?
nie ma czegoś takiego jak "ujemny wzrost" takie dziwadło mógł jedynie wymyślić pojebany ekonomista
snajper
nie ma czegoś takiego jak "ujemny wzrost" takie dziwadło mógł jedynie wymyślić pojebany ekonomista
oczywiscie ze jest chociaz brzmi faktycznie debilnie. Tak czy inaczej mowimy o delcie czyli zmianie, nazwa spadek czy wzrost sa dobre dla prostaczkow. W przypadku funkcji ciaglej predkosc tej zmiany jest pochodna danej funkcji (po czasie na przyklad) a znak pochodnej okresla tak zwany "spadek" czy "wzrost"
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
a no, to się pomyliłem
przemak
Hej, ja pomyślałem a właściwie przypadkiem to zrobiłem ale dopiero kolo 5 rano. Zamknąłem po cenie 20 pipsów gorszej od otwarcia, oczywiście z zyskiem Napisałem oczywiście reklamację, że chciałem zamknąć od razu - a jakże Żądam kategorycznie zwrotu 20 pipsów różnicy Na dowód tego wysłałem im meila o 23.18 że chcę a nie mogę Odpisali i już się zajmują sprawą. W sumie to tylko pare stówek ale co tam, zawalili niech płacą A gdybym tak trzymał do południa albo dłużej to by się cudowna sumka z tego zrobiła.
Tez napisalem maila, zobaczymy. U mnie sytuacja wyglada tak, ze mam wiecej rachunkow, a dwa prawie identyczne, ktore jada rownolegle, bo jak przekracza 5k to ja rozbijam, zeby lewar byl 1:500 - no i ten jeden zamknal eski od razu po otwarciu notowan, a potem jeszcze przycial 10 pipsow na L w nocy - a ten, co sie zbiesil, nic. Od paru tygodni te dwa rachunki maja identyczne transakcje, tylko rozne zaangazowanie. Zobaczymy, co odpowiedza.
przemak
oczywiscie ze jest chociaz brzmi faktycznie debilnie. Tak czy inaczej mowimy o delcie czyli zmianie, nazwa spadek czy wzrost sa dobre dla prostaczkow. W przypadku funkcji ciaglej predkosc tej zmiany jest pochodna danej funkcji (po czasie na przyklad) a znak pochodnej okresla tak zwany "spadek" czy "wzrost"
żaden matematyk nie nazwałby spadku "wzrostem ujemnym" bo analogicznie myśląc można powiedzieć o wzroście "wzrost dodatni", czego w ogóle nie ma bo mówi się po prostu wzrost coś może rosnąć w nieskończoność i spadać w nieskończoność, lub jeśli określimy monotonnosć danej zmiennej to mówimy że w danym okresie rosła lub spadała ale nigdy nie powiemy że w danym okresie funkcja miała cechy "wzrostu ujemnego"
analogicznie można by mówić "spadek dodatni"... bo jednak coś mogło spaść mniej niż w zeszłym roku (np. obecna zima - jest mniej śniegu niż w roku poprzednim)
snajper
facio dobrze gada, zapomina tylko o drobnym fakcie, że on też był beneficjentem sytuacji, w której kolejne rządy zadłużały Wielką Brytanię na potęgę, więc niech nie piszczy teraz że trochę mu odbiorą
ja uważam że zadłużanie kraju powinno być dopuszczalne jedynie w razie klęski żywiołowej i jak najszybciej spłacane w następnych latach za zadłużanie kraju stawiałbym pod mur i kula w pusty łeb! dlaczego? bo zadłużanie ma same wady i żadnych zalet (są, ale tylko w świecie idealnym, a nie w naszej rzeczywistości) przede wszystkim pozwala politykom ukryć swoją ignorancję i debilizm, krzewi się kolesiostwo i korupcja, nie przeprowadza się koniecznych reform bo sytuacja do tego nie zmusza, marnuje się na potęgę pieniądze i wspiera pejsa z jego maszynką pieniędzy za które przejmuje na własność całe państwa i czyni z ludzi niewolników można by jeszcze długo wymieniać zadłużaniu państwa mówimy NIE!
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
A co ty Jones dzisiaj wykombinowales, bo nie sledzilem?
przeciwstawne no taka obrona bo mam eske nie zamkniętą hej
A, rozumiem, obrot sobie robisz Czemu nie, znana metoda, nie zamykamy stratnych, dzieki temu dobrze to wyglada w statystykach. Gorzej w kasie, ale kto na to patrzy, liczy sie krzywa equity
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Internauci, niezadowoleni z podpisania przez Polskę umowy ACTA zwołują na środę pikietę w Sopocie. Jak zapowiadają, pikieta odbędzie się wieczorem przed domem premiera Donalda Tuska. Na stronie wydarzenia w serwisie Facebook udział w manifestacjach zadeklarowało ponad półtora tysiąca internautów. Z kolei w poniedziałkowym proteście przed warszawską siedzibą biura Parlamentu Europejskiego chęć udziału zadeklarowało na Facebooku 35 tysięcy osób.
A co ty Jones dzisiaj wykombinowales, bo nie sledzilem?
przeciwstawne no taka obrona bo mam eske nie zamkniętą hej
A, rozumiem, obrot sobie robisz Czemu nie, znana metoda, nie zamykamy stratnych, dzieki temu dobrze to wyglada w statystykach. Gorzej w kasie, ale kto na to patrzy, liczy sie krzywa equity
no wtedy DD wygląda jak wygląda balance i equity jakos tam rosną bedzie i kasa hej
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007