Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
Temat: UFO - 18.02-19.02.2011 weekend Sob 18 Lut 2012, 00:21
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Jedyna szansa na relacje live to wyslac tam opcjo moze sie zrzucimy na taka wycieczkę ? bedzie co poczytac
świetmn inicjatywa!Jestem ZA Opcio jest młodym, zaangażowanym człowiekiem. Każdy wyjazd spożytkuje maksymalnie, dogłębnie zbada i szczegółowo przeanalizuje penetrowany teren, przedstawiając tym samym rzetelne informacje uwzględniające istotne/kluczowe elementy zadanego problemu. Jestem przekonany, że będzie godnie reprezentował UFO. To nie będą stracone pieniądze. Deklaruje przekazanie symbolicznych 100 zł na wyprawę
ja tez deklaruje 100 zł to juz jest 200 pln kto nastepny ? miszcz jako najbardziej zarobiony powinien ze 200 pln dorzucić
brak jeszcze 98 chętnych zapisywać sie sknerusy po tym kto zadeklaruje wpłatę bedzie najlepiej widac kto zarabia a kto bankrut i bajkopisarz
ps i proponuje zbanowac wszystkich ktorzy nie poprą tak zaszczytnego celu jako rażąco odstających od profesjonalizmu i poziomu forum
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
opłaty w Polsce są zbójeckie w Stanach bez problemu można znaleźć oferty ze stałą opłatą 1 cent prowizji dla makreli za akcję czyli kupując 100 akcji dajmy na to Apple po 500 dolców za 50 tysięcy płacisz 1 dolara prowizji! czyli przy droższych akcjach prowizja nie istnieje! przy tanich akcjach wybierasz procent od obrotu i ponownie prowizje są nieistotne z punktu widzenia kosztów
a u nas zbóje łupią np. 0.38% od obrotu! 0.38%!! w obie strony daje to 0.76%! akcyjny daytrading staje się niemożliwy
można oczywiście obrotem nieco obniżyć wynagrodzenie makreli ale to i tak kosmos w porównaniu ze stanami, różnica o rząd wielkości albo lepiej
rozumiem wielkość rynku i te sprawy, ale jaki szaleniec będzie grał u nas przy takich prowizjach mając stany na wyciągnięcie ręki? skończy się to tym, że u nas będą pogrywali inwestorzy długoterminowi i puszczą makrele z torbami
udanego weekendu! pogoda cud miód!
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
ale Pawlak wczoraj dopierdolił , że on by na państwowe emerytury raczej nie liczył , a Donio jak to usłyszał to tylko oczami wywrócił
będzie straszna bieda w Polsce, platfusy robią to co konieczne, ale demografii i tak nie przeskoczą pis'owcy by palcem nie ruszyli by słupki im nie spadły, zresztą będą głosować przeciwko reformie
niech nikt nie liczy na państwową emeryturę, zwłaszcza ci co dużo zarabiają i teraz śpią spokojnie emerytury zostaną spłaszczone tak by ludzie nie zdychali z głodu, biedni zyskają, bogaci stracą
w sprawie emerytur nie ma dobrych rozwiązań, są złe i bardziej złe piszę oczywiście o rozwiązaniach praktycznych
jak ktoś ma pomysł jak rozwiązać problem demografii i braku kasy w zusie niech coś zaproponuje tylko coś możliwego, a nie mrzonki ignorujące realia
w84u
Liczba postów : 199 Age : 54 Location : PL Registration date : 13/11/2011
...spekulacje podane przez Financial Times, jakoby Europejski Bank Centralny planował w najbliższą niedzielę (a więc na dzień przed spotkaniem Eurogrupy) przeprowadzenie operacji "zrolowania" posiadanych greckich obligacji na nowe po ich cenie nominalnej, a zatem bez strat. Potencjalny zysk księgowy z tej operacji (ECB kupował papiery z dyskontem), który można szacować na 10-15 mld EUR miałby zostać przekazany bankom centralnym, które mogłyby (teoretycznie jest to możliwe, gdyż zyski banków centralnych są elementem narodowych budżetów) wykorzystać go jako element pomocy dla Grecji...
Kurde, a mi w sklepie nie chcieli zrolować skrzynki po łyskaczu na skrzynkę łyskacza (choć nie upierałem się , żeby mi dopłacali)
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Mam ciekawą ofertę. Choć Ty w chwili obecnej pewnie z niej nie skorzystasz, ale czemu nie? To bardzo ważne: Aby pomóc Grecji w kryzysie jest możliwość adoptowania Greka za jedyne 500 Euro (= 2000 Pln) Grek będzie robił za Ciebie wszystko, na co ty nie masz czasu. Spać za Ciebie do jedenastej. Chodzić za Ciebie na kawę. Odbywać poobiednie sjesty, a wieczorem siedzieć za Ciebie w uroczej knajpce. Ja już adoptowałam i mam luz – mogę teraz ZAPIERDALAĆ OD RANA DO WIECZORA! Oferta ważna tylko do końca lutego lub do wyczerpania zapasów.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Mam ciekawą ofertę. Choć Ty w chwili obecnej pewnie z niej nie skorzystasz, ale czemu nie? To bardzo ważne: Aby pomóc Grecji w kryzysie jest możliwość adoptowania Greka za jedyne 500 Euro (= 2000 Pln) Grek będzie robił za Ciebie wszystko, na co ty nie masz czasu. Spać za Ciebie do jedenastej. Chodzić za Ciebie na kawę. Odbywać poobiednie sjesty, a wieczorem siedzieć za Ciebie w uroczej knajpce. Ja już adoptowałam i mam luz – mogę teraz ZAPIERDALAĆ OD RANA DO WIECZORA! Oferta ważna tylko do końca lutego lub do wyczerpania zapasów.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51997 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
na przykladzie Grekow widac jak teraz wyglada kryzys: nie dadza pospac do 12:00 przed pojsciem do pracy, nie płacą za umycie się po pracy w domu, nie płacą za używanie drukarki w domu, robią utrudnienia za pobieranie emerytury za umarlaka, i wiele innych. Z poprawa warunkow zycia rosna tez oczekiwania jak w piramidzie potrzeb. Taki np celebryta musi miesiecznie wydawac miliony, zeby zyc wg swoich oczekiwan tak tez Polak powinien zaadoptowac Greka, zeby mu stopa zycia nie spadla.
Kryzys to beda mialy przyszle pokolenia jak prawnuczki Benniego drukarki beda musialy splacac dlug trylionowy. A my te swoje milardowe.
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Sob 18 Lut 2012, 11:18, w całości zmieniany 1 raz
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
sytuacja na świecie obecnie wygląda tak, że ścierają się dwa globalne zbóje: jeden żółty podrabia i kradnie rzeczy materialne, drugi mieszaniec kradnie i podrabia pieniądze co w tej sytuacji mają zrobić mniejsi gracze jak polska? w kompetencje zbójeckie wchodzić niebezpiecznie, to co pozostaje?
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46590 Registration date : 03/09/2007
sytuacja na świecie obecnie wygląda tak, że ścierają się dwa globalne zbóje: jeden żółty podrabia i kradnie rzeczy materialne, drugi mieszaniec kradnie i podrabia pieniądze co w tej sytuacji mają zrobić mniejsi gracze jak polska? w kompetencje zbójeckie wchodzić niebezpiecznie, to co pozostaje?
czeba tak zrobić, żeby mieszańce sie wytłukli z żółtymi, ewentualnie OR
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
panstwowy dlug na 1 obywatela wynosi wiecej niz dochod z podatkow na 1 obywatela to wg podatkow brak zdolnosci kredytowej (liczyby do PKB).
Dobry pomysł Amerykanów Zegar długu w Ameryce liczy sobie już ponad 20 lat - powstał w roku 1989, a wówczas dług Amerykanów wynosił 2,7 biliona dolarów. W dwudziestoletniej historii zegar raz, w roku 2000, został zasłonięty, ponieważ dług publiczny przestał rosnąć, a zaczął maleć. Ponownie odsłonięto go w 2002. Za to w październiku 2008 roku na zegarze... zabrakło cyfr, ponieważ amerykański dług przekroczył próg 10 bilionów dolarów.
Sens tworzenia zarówno amerykańskiego, jak i polskiego zegara oddają słowa Douglasa Dursta, syna twórcy zegara w USA - "Myślimy pokoleniowo - nie chcemy widzieć następnych pokoleń sparaliżowanych naszym długiem."
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
Jedyna szansa na relacje live to wyslac tam opcjo moze sie zrzucimy na taka wycieczkę ? bedzie co poczytac
świetmn inicjatywa!Jestem ZA Opcio jest młodym, zaangażowanym człowiekiem. Każdy wyjazd spożytkuje maksymalnie, dogłębnie zbada i szczegółowo przeanalizuje penetrowany teren, przedstawiając tym samym rzetelne informacje uwzględniające istotne/kluczowe elementy zadanego problemu. Jestem przekonany, że będzie godnie reprezentował UFO. To nie będą stracone pieniądze. Deklaruje przekazanie symbolicznych 100 zł na wyprawę
ja tez deklaruje 100 zł to juz jest 200 pln kto nastepny ? miszcz jako najbardziej zarobiony powinien ze 200 pln dorzucić
brak jeszcze 98 chętnych zapisywać sie sknerusy po tym kto zadeklaruje wpłatę bedzie najlepiej widac kto zarabia a kto bankrut i bajkopisarz
ps i proponuje zbanowac wszystkich ktorzy nie poprą tak zaszczytnego celu jako rażąco odstających od profesjonalizmu i poziomu forum
A ja ciągle mam w pizde, i ciągle o tym piszę co z takimi sierotami ?
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51997 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011