| UFO - 07.03.2012 | |
|
+45CromCruach Garrett Jones kiwi petgry Aligator fastenter rewers filip mobar Jankes delphia IronFX walent snajper kaczor ROYAL MedKit* betonowe_buty barura Ezet Diablo Cris Dave Pan Nikt EX neuron barany kamikaze Dydkoprzytulacz AgroTrader Reser zibi tarzan thorgall eranet Damian karnak Małolat jacek-g zak janek fabularasa ROGER inwestor 49 posters |
|
WOU | =L | | 50% | [ 7 ] | =0 | | 29% | [ 4 ] | =S | | 21% | [ 3 ] |
| Wszystkich Głosów : 14 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:14 | |
| na wig20 nie widac zadnych kombinacji. dawali zarobic systemowcom "trendowym". te straty to mogli miec systemowcy ale czy "konsolidacyjni"? | |
|
| |
kochamsie
Liczba postów : 255 Age : 37 Location : Szlezwik Registration date : 04/07/2011
| |
| |
kochamsie
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:16 | |
| | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:19 | |
| | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:19 | |
| | |
|
| |
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:21 | |
| | |
|
| |
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:23 | |
| | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:23 | |
| | |
|
| |
CromCruach
Liczba postów : 666 Age : 51 Location : Wrocław Registration date : 22/09/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:44 | |
| - Ezet napisał:
- Ezet napisał:
- Czy ktoś w końcu wie na jakiej podstawie rozliczyć belkę z Admiral Markets?
Rozliczacie to, czy nie? Powtarzam pytanie Naprawdę mam dylemat Bierzesz z MT (albo z raportów od AM - wysyłają Ci na maila zapewne) z zakładki "Historia rachunku" dane do excelka i jak masz konto w PLN to suma kolumny zysk z uwzględnieniem swapu załatwia problem - masz wynik brutto i bierzesz z tego 19% na belkowiznę a wydruczek zachowujesz jako załącznik do PITu przez 5 lat w domowym archiwum (potem do kosza). Jak masz konto w walucie, to dodajesz w tym samym excelku jeszcze 2 kolumny z kursami waluty i datami ich obowiązywania (dane ze strony eNBePu - ja to robię "ręcznie" - trochę czasu zajmuje, ale nie aż tak dużo i jest to czynność jednorazowa w roku, więc nie boli) i jedną kolumnę z wynikiem przeliczenia zysku/straty z waluty na PLN (czyli wynik za dany dzień * kurs waluty ważny na ten dzień) i dalej to samo co w wersji dla PLN. W sumie to proste... Pozdrav | |
|
| |
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:46 | |
| klasyka w usiakowie - oderwali sie od gruntu i przeszli połowe wczorajszego spadku _________________ ...... a będzie giciej
| |
|
| |
neuron UFOTrader Senior
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:49 | |
| - CromCruach napisał:
- Ezet napisał:
- Ezet napisał:
Rozliczacie to, czy nie? Powtarzam pytanie Naprawdę mam dylemat Bierzesz z MT (albo z raportów od AM - wysyłają Ci na maila zapewne) z zakładki "Historia rachunku" dane do excelka i jak masz konto w PLN to suma kolumny zysk z uwzględnieniem swapu załatwia problem - masz wynik brutto i bierzesz z tego 19% na belkowiznę a wydruczek zachowujesz jako załącznik do PITu przez 5 lat w domowym archiwum (potem do kosza).
Jak masz konto w walucie, to dodajesz w tym samym excelku jeszcze 2 kolumny z kursami waluty i datami ich obowiązywania (dane ze strony eNBePu - ja to robię "ręcznie" - trochę czasu zajmuje, ale nie aż tak dużo i jest to czynność jednorazowa w roku, więc nie boli) i jedną kolumnę z wynikiem przeliczenia zysku/straty z waluty na PLN (czyli wynik za dany dzień * kurs waluty ważny na ten dzień) i dalej to samo co w wersji dla PLN. W sumie to proste... Pozdrav wszystko oki ale z tym do kosza to bym nie polecał - niekoniecznie 5 lat jest wystarczające _________________ ...... a będzie giciej
| |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:50 | |
| - neuron napisał:
- klasyka w usiakowie - oderwali sie od gruntu i przeszli połowe wczorajszego spadku
Gdybyś to wczoraj napisał to była by klasyka, a tak to nie mieści się w gatunku. Ale masz szansę na jutro.
Ostatnio zmieniony przez karnak dnia Sro 07 Mar 2012, 21:51, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| - CromCruach napisał:
- Ezet napisał:
- Ezet napisał:
Rozliczacie to, czy nie? Powtarzam pytanie Naprawdę mam dylemat Bierzesz z MT (albo z raportów od AM - wysyłają Ci na maila zapewne) z zakładki "Historia rachunku" dane do excelka i jak masz konto w PLN to suma kolumny zysk z uwzględnieniem swapu załatwia problem - masz wynik brutto i bierzesz z tego 19% na belkowiznę a wydruczek zachowujesz jako załącznik do PITu przez 5 lat w domowym archiwum (potem do kosza).
Jak masz konto w walucie, to dodajesz w tym samym excelku jeszcze 2 kolumny z kursami waluty i datami ich obowiązywania (dane ze strony eNBePu - ja to robię "ręcznie" - trochę czasu zajmuje, ale nie aż tak dużo i jest to czynność jednorazowa w roku, więc nie boli) i jedną kolumnę z wynikiem przeliczenia zysku/straty z waluty na PLN (czyli wynik za dany dzień * kurs waluty ważny na ten dzień) i dalej to samo co w wersji dla PLN. W sumie to proste... Pozdrav Dzięki. Z historii rachunku to dam radę, ale myślałem, że coś AM zapoda w gabinecie Inwestora. | |
|
| |
kochamsie
| wsyndzie cfelowanie z wyjatkiem USDCAD, CHFJPY, AUDCHF, indeksem JENA ktore to pary 3maja sie trendu i kresek na wykresie indeks dolca jeszcze troche ma do LT ale jest btw gotow na downa a no i zloto dla odwaznych
Ostatnio zmieniony przez plb dnia Sro 07 Mar 2012, 21:53, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| KORBEN MUSS SEIN jednak? Im później tym wyżej pierdolca dostają... co za psychole | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| Kabel na nanosekundowym - sygnał UP | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:52 | |
| | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:53 | |
| - neuron napisał:
- CromCruach napisał:
- Ezet napisał:
- Ezet napisał:
Jak masz konto w walucie, to dodajesz w tym samym excelku jeszcze 2 kolumny z kursami waluty i datami ich obowiązywania (dane ze strony eNBePu - ja to robię "ręcznie" - trochę czasu zajmuje, ale nie aż tak dużo i jest to czynność jednorazowa w roku, więc nie boli) i jedną kolumnę z wynikiem przeliczenia zysku/straty z waluty na PLN (czyli wynik za dany dzień * kurs waluty ważny na ten dzień) i dalej to samo co w wersji dla PLN. W sumie to proste... Pozdrav wszystko oki ale z tym do kosza to bym nie polecał - niekoniecznie 5 lat jest wystarczające 5 lat po roku w którym nastąpiło rozliczenie => po 6 latach np.: rozliczamy 2011r w 2012 i + 5 lat => wyrzucamy papiery w 2017 (i to na jego koniec), a nie 2016 Tak to działa
Ostatnio zmieniony przez Ezet dnia Sro 07 Mar 2012, 21:56, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
kochamsie
| |
| |
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:57 | |
| Czarnej bym się nie tknął blondi już prędzej. | |
|
| |
neuron UFOTrader Senior
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:58 | |
| [quote="Ezet"] - neuron napisał:
- CromCruach napisał:
- Ezet napisał:
- Ezet napisał:
Jak masz konto w walucie, to dodajesz w tym samym excelku jeszcze 2 kolumny z kursami waluty i datami ich obowiązywania (dane ze strony eNBePu - ja to robię "ręcznie" - trochę czasu zajmuje, ale nie aż tak dużo i jest to czynność jednorazowa w roku, więc nie boli) i jedną kolumnę z wynikiem przeliczenia zysku/straty z waluty na PLN (czyli wynik za dany dzień * kurs waluty ważny na ten dzień) i dalej to samo co w wersji dla PLN. W sumie to proste... Pozdrav wszystko oki ale z tym do kosza to bym nie polecał - niekoniecznie 5 lat jest wystarczające 5 lat po roku w którym nastąpiło rozliczenie => po 6 latach niestety nie urząd w swojej działalności ma furtkę - może podjąć działania i nie koniecznie powidomic podatnika a tym ale jezeli np. wcągu tych 5-ciu lat podejmie coś i zostawi slad na papierze a przerwe umotywuje np. brakiem czasu !!! lb tam czegoś to okres ulega przedłużeniu to banda jest i dlatego w takim przypadku gdy płaci sie belke to bym trzymał ile sie da - można dostać z braku papieru sprawe o nieujawnione dochody i wybronić sie w sądzie ale po co ? _________________ ...... a będzie giciej
Ostatnio zmieniony przez neuron dnia Sro 07 Mar 2012, 22:01, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Bankrut Admin
Liczba postów : 3833 Age : 49 Location : Łódź Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 21:59 | |
| | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| |
| |
kochamsie
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 22:01 | |
| - Jones napisał:
- KRT napisał:
- http://wyborcza.biz/Waluty/1,111023,11303145,Grasz_na_foreksie__KNF_ostrzega_przed_poteznymi_stratami.html
ten KNF coraz bardziej mnie rozbawia ludzie odchodzą od grajdoła i to jest fakt KNF takim artykułem nie przyciągnie graczy hej ale to jest swieta prawda co tu wypisuja - Cytat :
- KNF ostrzega graczy przed koncentrowaniem się na wąskiej grupie instrumentów. Dla zwiększenia bezpieczeństwa zaleca większe zróżnicowanie portfela inwestycji.
to jak widze po swoim portfelu i z obserwacji userow na roznych forach/blogach pokazuje, ze wieszkszosc nie gra jedną metodą na wielu rynkach , ale wieloma metodami na jednym rynku... trendowiec zawsze zarobi bo zawsze na jakims rynku panuje trend. a wiekszosc uzaleznia sie od jednego tylko instrumentu i potem są takie cyrki | |
|
| |
CromCruach
Liczba postów : 666 Age : 51 Location : Wrocław Registration date : 22/09/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 22:02 | |
| - neuron napisał:
- CromCruach napisał:
- Ezet napisał:
- Ezet napisał:
Jak masz konto w walucie, to dodajesz w tym samym excelku jeszcze 2 kolumny z kursami waluty i datami ich obowiązywania (dane ze strony eNBePu - ja to robię "ręcznie" - trochę czasu zajmuje, ale nie aż tak dużo i jest to czynność jednorazowa w roku, więc nie boli) i jedną kolumnę z wynikiem przeliczenia zysku/straty z waluty na PLN (czyli wynik za dany dzień * kurs waluty ważny na ten dzień) i dalej to samo co w wersji dla PLN. W sumie to proste... Pozdrav wszystko oki ale z tym do kosza to bym nie polecał - niekoniecznie 5 lat jest wystarczające Jak chcesz trzymać dłużej, to możesz, ale obligo jest przez 5 lat od roku następującego po roku podatkowym, za który jest rozliczenie, potem możesz, ale nie musisz. I tyle. Pozdrav | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 22:03 | |
| - Ezet napisał:
- HIOB napisał:
- Ezet napisał:
- HIOB napisał:
- Ezet napisał:
- Opcjo!! Jak jedziesz do Belgii to spróbuj to pifko Można u nas tez je dostać, ale najlepiej w Brukselii na Grand Place w pubie golnąć, bo oprócz samego pifka także klimat, w którym je wypijesz jest bardzo istotny
Pamiętaj Leffe Brune (ciemne)
opłaca sie tam jezdzić? duze napiwki dają? Byłem tam dwa razy: - pierwszy raz jako student w 93 czy 94 roku (już nie pamiętam) - rzeczywiście w pracy (budowlanka, ogród) - nie dawałem, ani nie brałem napiwków - szkoda było zarobionego grosza (to był mój jedyny wakacyjny epizod w życiu na tzw.saksach) - drugi w 2000 na odbiorach jakości towaru (nie ważne jakiego) z ramienia firmy w Polsce - i wtedy dawałem napiwki, nie duże, ale zawsze
Wiem, że spoza bunkra Świata nie widać, ale nie każdy jeździ na zachód na przysłowiowy "zmywak" no wlasnie jak piszesz sobie wyobrażalem o kelnerowaniu plus zmywak i jak klinet cos zostawil w szklance to degustowales wybacz tę niefortunną pomyłkę Ja tam się nie wybieram bo po wuj? - Drożyzna jak chuj. (nawet się zrymowało) Zresztą je ne comprends Francais ani słowa Pewna osoba mi truła dupę, juś udzieliłem informacji. Niech se z Berlina leci do Maastricht za €40 a stamtąd pewnie jakimś metrem czy busem rzut beretem z tego co widzę na mapie. Taki trójkąt miast Liege - Maastricht - Aachen: każde teoretycznie w innym kraju a wszystkie w qpie że rzut beretem z jednego do drugiego. | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 22:05 | |
| - Dutkoprzytulacz napisał:
- Ezet napisał:
- HIOB napisał:
- Ezet napisał:
- HIOB napisał:
- Ezet napisał:
- Opcjo!! Jak jedziesz do Belgii to spróbuj to pifko Można u nas tez je dostać, ale najlepiej w Brukselii na Grand Place w pubie golnąć, bo oprócz samego pifka także klimat, w którym je wypijesz jest bardzo istotny
opłaca sie tam jezdzić? duze napiwki dają? Byłem tam dwa razy: - pierwszy raz jako student w 93 czy 94 roku (już nie pamiętam) - rzeczywiście w pracy (budowlanka, ogród) - nie dawałem, ani nie brałem napiwków - szkoda było zarobionego grosza (to był mój jedyny wakacyjny epizod w życiu na tzw.saksach) - drugi w 2000 na odbiorach jakości towaru (nie ważne jakiego) z ramienia firmy w Polsce - i wtedy dawałem napiwki, nie duże, ale zawsze
Wiem, że spoza bunkra Świata nie widać, ale nie każdy jeździ na zachód na przysłowiowy "zmywak" no wlasnie jak piszesz sobie wyobrażalem o kelnerowaniu plus zmywak i jak klinet cos zostawil w szklance to degustowales wybacz tę niefortunną pomyłkę Ja tam się nie wybieram bo po wuj? - Drożyzna jak chuj. (nawet się zrymowało)
Zresztą je ne comprends Francais ani słowa
Pewna osoba mi truła dupę, juś udzieliłem informacji. Ale Leffe możesz spróbować Warto Kupisz w hipermarkecie. Jakieś 6PLN za 0,33litra A Francais się parle | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 22:07 | |
| Jankes kS: | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 22:08 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 Sro 07 Mar 2012, 22:09 | |
| - Ezet napisał:
- Dutkoprzytulacz napisał:
- Ezet napisał:
- HIOB napisał:
- Ezet napisał:
- HIOB napisał:
- Ezet napisał:
Wiem, że spoza bunkra Świata nie widać, ale nie każdy jeździ na zachód na przysłowiowy "zmywak" no wlasnie jak piszesz sobie wyobrażalem o kelnerowaniu plus zmywak i jak klinet cos zostawil w szklance to degustowales wybacz tę niefortunną pomyłkę Ja tam się nie wybieram bo po wuj? - Drożyzna jak chuj. (nawet się zrymowało)
Zresztą je ne comprends Francais ani słowa
Pewna osoba mi truła dupę, juś udzieliłem informacji. Ale Leffe możesz spróbować Warto Kupisz w hipermarkecie. Jakieś 6PLN za 0,33litra A Francais się parle Żeby parle to trzeba najpierw comprendez - mi chodziło że nie qmam jak do mnie ktoś coś rozmawia w tym języq a mówić to juś w ogóle abstrakcja. Browarek wygląda zachęcająco, to jest stout? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 07.03.2012 | |
| |
|
| |
| UFO - 07.03.2012 | |
|