|
| UFO - 23.03.2012 | |
|
+32janek petgry Garrett PINGWIN (Z MADAGASKARU) Rmir filip surfer BORowik kLeszcz kaczor kamikaze Ezet delphia Dave neuron fabularasa goldmar SYS TRADER Aligator Damian Takitam MedKit* Reser Slum-Dog barany zibi REALISTA snajper Diablo Małolat zak AgroTrader inwestor 36 posters | |
WOU | =L | | 64% | [ 7 ] | =0 | | 18% | [ 2 ] | =S | | 18% | [ 2 ] |
| Wszystkich Głosów : 11 | | Poll closed |
| Autor | Wiadomość |
---|
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:15 | |
| - kaczor napisał:
- delphia napisał:
23.03.2012 (IAR) - W czwartym kwartale ubiegłego roku o blisko jedną piątą spadła liczba udzielonych kredytów hipotecznych - wynika z danych Open Finance. Banki udzieliły wtedy 49,6 tys. kredytów hipotecznych, gdy w analogicznym okresie 2010 roku było to 60,6 tys. kredytów. W całym 2011 udzielono łącznie 222,3 tys. kredytów hipotecznych, mniej o ponad 4,5 procent niż rok wcześniej. Znaczny spadek liczby udzielonych kredytów pod koniec roku to efekt wycofania się wielu instytucji finansowych z kredytów we frankach szwajcarskich oraz euro. Dodatkowo zmieniły się zasady udzielania kredytów z dopłatami z programu Rodzina na Swoim. Nowelizacja ustawy, która weszła w życie pod koniec sierpnia, znacznie obniżyła maksymalne ceny mieszkań zakwalifikowanych do programu. Limity cen nieruchomości zostały obniżone o 43 proc. dla rynku wtórnego i o 29 proc. dla rynku pierwotnego.
ciekawe jak to wyglada obecnie? ja w tym roku jzu wykonalem dwuletni plan swoj, ALE to nei jest reprezentatywne dla rynku bo ja mam swoj rynek i swoich klientow.generlanei jest duzo ciezej szczegolnie dla ludzi ktorzy mieli zdolnosc na styk, teraz bank im pokazuje fige. Inna sprawa ze skonczyly sie czasy ze klient mogl sobie wybrzydzac,teraz sie ciesza jak w ogole dostana banki musiały też wyrobić nową interpretacje przepisów i się do nich dostosować podobno już znowu wnioski zaczynają przechodzić, nawet te wcześniej odrzucone także dzwoń do klientów i próbuj przepychac znowu | |
| | | Rmir
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:16 | |
| | |
| | | Rmir
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:18 | |
| a ja mam pecha bo mi sie w tym samym momencie wykrzaczyły 2 lapki, jeden zrobiłem, drugi do serwisu po całkowitym recovery systemu bo ujebałem tasiemke od klawiatury
BO QRWA TRZEBA ROBIĆ BECKUP SYSTEMU I HUUUUUUUUUUUUUJ | |
| | | kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:21 | |
| - Rmir napisał:
- kaczor napisał:
- delphia napisał:
23.03.2012 (IAR) - W czwartym kwartale ubiegłego roku o blisko jedną piątą spadła liczba udzielonych kredytów hipotecznych - wynika z danych Open Finance. Banki udzieliły wtedy 49,6 tys. kredytów hipotecznych, gdy w analogicznym okresie 2010 roku było to 60,6 tys. kredytów. W całym 2011 udzielono łącznie 222,3 tys. kredytów hipotecznych, mniej o ponad 4,5 procent niż rok wcześniej. Znaczny spadek liczby udzielonych kredytów pod koniec roku to efekt wycofania się wielu instytucji finansowych z kredytów we frankach szwajcarskich oraz euro. Dodatkowo zmieniły się zasady udzielania kredytów z dopłatami z programu Rodzina na Swoim. Nowelizacja ustawy, która weszła w życie pod koniec sierpnia, znacznie obniżyła maksymalne ceny mieszkań zakwalifikowanych do programu. Limity cen nieruchomości zostały obniżone o 43 proc. dla rynku wtórnego i o 29 proc. dla rynku pierwotnego.
ciekawe jak to wyglada obecnie? ja w tym roku jzu wykonalem dwuletni plan swoj, ALE to nei jest reprezentatywne dla rynku bo ja mam swoj rynek i swoich klientow.generlanei jest duzo ciezej szczegolnie dla ludzi ktorzy mieli zdolnosc na styk, teraz bank im pokazuje fige. Inna sprawa ze skonczyly sie czasy ze klient mogl sobie wybrzydzac,teraz sie ciesza jak w ogole dostana banki musiały też wyrobić nową interpretacje przepisów i się do nich dostosować podobno już znowu wnioski zaczynają przechodzić, nawet te wcześniej odrzucone także dzwoń do klientów i próbuj przepychac znowu mam niemal 100% skutecznosc od dwoch lat:) To co sie nei dalo zrobci to byli ludzie ktorzy mnie oklamali i mieli najebane w BIK, windykacje etc chcoiaz z tym tez mozna sobie poradzic,ale jak mnie klient oklamuje to ja mu dziekuje szkoda mojego czasu;) | |
| | | neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:24 | |
| wyobrażcie sobie bazę 20 dzisiaj i kosze kupi i białkowanie _________________ ...... a będzie giciej
| |
| | | Damian
Liczba postów : 7125 Location : Waw Registration date : 28/01/2008
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:25 | |
| - kaczor napisał:
- Rmir napisał:
- kaczor napisał:
- delphia napisał:
ciekawe jak to wyglada obecnie? ja w tym roku jzu wykonalem dwuletni plan swoj, ALE to nei jest reprezentatywne dla rynku bo ja mam swoj rynek i swoich klientow.generlanei jest duzo ciezej szczegolnie dla ludzi ktorzy mieli zdolnosc na styk, teraz bank im pokazuje fige. Inna sprawa ze skonczyly sie czasy ze klient mogl sobie wybrzydzac,teraz sie ciesza jak w ogole dostana banki musiały też wyrobić nową interpretacje przepisów i się do nich dostosować podobno już znowu wnioski zaczynają przechodzić, nawet te wcześniej odrzucone także dzwoń do klientów i próbuj przepychac znowu mam niemal 100% skutecznosc od dwoch lat:)
To co sie nei dalo zrobci to byli ludzie ktorzy mnie oklamali i mieli najebane w BIK, windykacje etc chcoiaz z tym tez mozna sobie poradzic,ale jak mnie klient oklamuje to ja mu dziekuje szkoda mojego czasu;) a na takie przypadki podpisujesz z klientem weksel na pokrycie twojej pracy? | |
| | | PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:27 | |
| | |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:28 | |
| - Damian napisał:
- kaczor napisał:
- Rmir napisał:
- kaczor napisał:
- delphia napisał:
ciekawe jak to wyglada obecnie? ja w tym roku jzu wykonalem dwuletni plan swoj, ALE to nei jest reprezentatywne dla rynku bo ja mam swoj rynek i swoich klientow.generlanei jest duzo ciezej szczegolnie dla ludzi ktorzy mieli zdolnosc na styk, teraz bank im pokazuje fige. Inna sprawa ze skonczyly sie czasy ze klient mogl sobie wybrzydzac,teraz sie ciesza jak w ogole dostana banki musiały też wyrobić nową interpretacje przepisów i się do nich dostosować podobno już znowu wnioski zaczynają przechodzić, nawet te wcześniej odrzucone także dzwoń do klientów i próbuj przepychac znowu mam niemal 100% skutecznosc od dwoch lat:)
To co sie nei dalo zrobci to byli ludzie ktorzy mnie oklamali i mieli najebane w BIK, windykacje etc chcoiaz z tym tez mozna sobie poradzic,ale jak mnie klient oklamuje to ja mu dziekuje szkoda mojego czasu;) a na takie przypadki podpisujesz z klientem weksel na pokrycie twojej pracy? Oczywiscie ze nie, ja biore pieniadze tylko wtedy kiedy zamkne temat.Kiedy sie nie uda to traktuje to jako swoja porazke i byloby niehonorowe branie za to pieniedzy. Dla mnie to kwestia pewnych zasad,klient mi placi za EFEKT a nie za gadanie czy symulowanie;) PO prostu traktuje mozliwosc niepowodzenia jako ryzyko dzialalnosci. | |
| | | Damian
Liczba postów : 7125 Location : Waw Registration date : 28/01/2008
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:29 | |
| - kaczor napisał:
Oczywiscie ze nie, ja biore pieniadze tylko wtedy kiedy zamkne temat.Kiedy sie nie uda to traktuje to jako swoja porazke i byloby niehonorowe branie za to pieniedzy. Dla mnie to kwestia pewnych zasad,klient mi placi za EFEKT a nie za gadanie czy symulowanie;) PO prostu traktuje mozliwosc niepowodzenia jako ryzyko dzialalnosci. honorowo znajomy podklada weksel | |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:31 | |
| - Damian napisał:
- kaczor napisał:
Oczywiscie ze nie, ja biore pieniadze tylko wtedy kiedy zamkne temat.Kiedy sie nie uda to traktuje to jako swoja porazke i byloby niehonorowe branie za to pieniedzy. Dla mnie to kwestia pewnych zasad,klient mi placi za EFEKT a nie za gadanie czy symulowanie;) PO prostu traktuje mozliwosc niepowodzenia jako ryzyko dzialalnosci. honorowo znajomy podklada weksel sam weksel nie ma zadnej wartosci, musi bcy powiazany z umowa.A ja nei zawieram z klientem zadnej umowy, placi mi bank. Czasami jest tak ze chca mi dawac kase,jakies profity wyjazdy etc ale zawsze odmawiam.Lepiej sie czuje jak nie biore bezposrednio od nikogo kasy,nie mam poczucia zaleznosci a dla mnie to wazne. | |
| | | snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:34 | |
| Robota w banku to gorsze niż noszenie rur. Mam znajomych w HSBC i znam szczegóły a to jest podobno qrwa elytarny bank Nawet mnie kumpela chciała do roboty zaciągnąć | |
| | | delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:35 | |
| - kaczor napisał:
- delphia napisał:
ciekawe jak to wyglada obecnie? ja w tym roku jzu wykonalem dwuletni plan swoj, ALE to nei jest reprezentatywne dla rynku bo ja mam swoj rynek i swoich klientow.generlanei jest duzo ciezej szczegolnie dla ludzi ktorzy mieli zdolnosc na styk, teraz bank im pokazuje fige. Inna sprawa ze skonczyly sie czasy ze klient mogl sobie wybrzydzac,teraz sie ciesza jak w ogole dostana Bóg mi świadkiem miałem już napisane żebys kaczor nie odpowiadał bo pamietalem że pisałeś już że rok jest ok. Skasowałem żeby nie było że się czepiam Skoro Ty zawyżasz normę to gdzie indziej może jest padaka na maxa? Ex siedzi cicho a gdyby był to na 100% dałby od razu jakąć planszę dla zobrazowania sytuacji. Muszę do znajomka z banku zadzwonić i spytać czy zawitała już do nich kredytowa wiosna. | |
| | | AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:36 | |
| _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:37 | |
| - delphia napisał:
- kaczor napisał:
- delphia napisał:
ciekawe jak to wyglada obecnie? ja w tym roku jzu wykonalem dwuletni plan swoj, ALE to nei jest reprezentatywne dla rynku bo ja mam swoj rynek i swoich klientow.generlanei jest duzo ciezej szczegolnie dla ludzi ktorzy mieli zdolnosc na styk, teraz bank im pokazuje fige. Inna sprawa ze skonczyly sie czasy ze klient mogl sobie wybrzydzac,teraz sie ciesza jak w ogole dostana Bóg mi świadkiem miałem już napisane żebys kaczor nie odpowiadał bo pamietalem że pisałeś już że rok jest ok. Skasowałem żeby nie było że się czepiam
Skoro Ty zawyżasz normę to gdzie indziej może jest padaka na maxa? Ex siedzi cicho a gdyby był to na 100% dałby od razu jakąć planszę dla zobrazowania sytuacji. Muszę do znajomka z banku zadzwonić i spytać czy zawitała już do nich kredytowa wiosna. Musialbys miec info od jakiego wielkiego posrednika sieciowego takiego jak Open Finance czy Expander bo na nich dzialaja jzu efekty w skali calej gospodarki. generalnie popyt na kredyt rosnei ale spada podaz,glowneiu ze wzgledu na obostrzenia KNF. | |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:38 | |
| | |
| | | snajper
| | | | AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:43 | |
| tak mnie skołowali ze juz boje sie cokolwiek na dt otwierac bo zaraz w łeb wala na kilkadziesiat pln jak nie otworze to idzie zgodnie z przewidywaniami i szkoda bo by byl zarobek a jak otworze to jeszcze wieksza szkoda bo idzie w druga strone i po pi ... _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Arg-os dnia Pią 23 Mar 2012, 14:44, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:44 | |
| - snajper napisał:
- Jebmyż się w końcu
bo to czekanie chyba gorsze od rur w takim palowaniu to leszcz wyjety jest spod ochrony i szwagier poluje na niego zza kazdego wegła _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Arg-os dnia Pią 23 Mar 2012, 14:46, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:45 | |
| - kaczor napisał:
- delphia napisał:
ciekawe jak to wyglada obecnie? ja w tym roku jzu wykonalem dwuletni plan swoj, ALE to nei jest reprezentatywne dla rynku bo ja mam swoj rynek i swoich klientow.generlanei jest duzo ciezej szczegolnie dla ludzi ktorzy mieli zdolnosc na styk, teraz bank im pokazuje fige. Inna sprawa ze skonczyly sie czasy ze klient mogl sobie wybrzydzac,teraz sie ciesza jak w ogole dostana To jak ci się udało ten plan dwuletni zrobić w 2.5 miesiąca skoro słabiej z klientami?? | |
| | | Slum-Dog
Liczba postów : 1423 Location : Noitacol Registration date : 30/05/2011
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:47 | |
| | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:48 | |
| - Damian napisał:
- kaczor napisał:
- Rmir napisał:
- kaczor napisał:
- delphia napisał:
To co sie nei dalo zrobci to byli ludzie ktorzy mnie oklamali i mieli najebane w BIK, windykacje etc chcoiaz z tym tez mozna sobie poradzic,ale jak mnie klient oklamuje to ja mu dziekuje szkoda mojego czasu;) a na takie przypadki podpisujesz z klientem weksel na pokrycie twojej pracy? Po co? Wystarczy postraszyć że wpierdol | |
| | | inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| | | | Reser
| | | | neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:52 | |
| ku... gdzie ja trafiłem ??? wszyscy maja gdzieś znajomych od sprzątaczki do dilera niekoniecznie samochodów _________________ ...... a będzie giciej
| |
| | | inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:52 | |
| Jankes leci na twarz to u nas zaraz padaka | |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:55 | |
| - Dutkoprzytulacz napisał:
- kaczor napisał:
- delphia napisał:
ciekawe jak to wyglada obecnie? ja w tym roku jzu wykonalem dwuletni plan swoj, ALE to nei jest reprezentatywne dla rynku bo ja mam swoj rynek i swoich klientow.generlanei jest duzo ciezej szczegolnie dla ludzi ktorzy mieli zdolnosc na styk, teraz bank im pokazuje fige. Inna sprawa ze skonczyly sie czasy ze klient mogl sobie wybrzydzac,teraz sie ciesza jak w ogole dostana To jak ci się udało ten plan dwuletni zrobić w 2.5 miesiąca skoro słabiej z klientami?? u mnie nie jest slabiej re slum dog Weksel in blanco Weksel in blanco to weksel celowo nieuzupełniony w chwili wystawienia, a więc taki, który nie został wypełniony całkowicie lub nie posiada niektórych cech, jakie prawo wekslowe wymaga dla ważności weksla. Tym brakującym elementem, który najczęściej jest nie określony w chwili wystawienia weksla jest suma wekslowa. Zobowiązanie z weksla in blanco jest związane z dodatkową umową między wystawcą weksla a remitentem. Jest to tzw. porozumienie lub deklaracja wekslowa, gdzie strony uzgadniają w jaki sposób weksel in blanco powinien być wypełniony w brakujące elementy w momencie emisji weksla (przy czym musi to być dokładne i stanowcze określenie). Wystawca weksla in blanco i każdoczesny jego posiadacz ponoszą ryzyko, że remitent uzupełni ten weksel niezgodnie z zawartą umową i puści go w obieg. Chroniąc dobrą wiarę osoby trzeciej, która tak uzupełniony weksel posiada, ustawa stanowi, że dłużnik wekslowy nie może zasłaniać się zarzutem, że weksel wypełniony został niezgodnie z zawartym porozumieniem, chyba że posiadacz weksla nabył go w złej wierze albo przy nabyciu dopuścił się rażącego niedbalstwa. Wypełnienie weksla niezgodnie z deklaracją wekslową nie anuluje odpowiedzialności wekslowej, a jedynie powoduje jej ograniczenie do granic wyznaczonych porozumieniem [4]. Z chwilą uzupełnienia weksla in blanco w sposób zgodny z zawartym porozumieniem staje się on wekslem zwykłym[5]. Aby dokument mógł być uznany za weksel in blanco, musi spełniać dwa warunki: na dokumencie tym musi być umieszczony podpis któregokolwiek z dłużników wekslowych (wystawcy, akceptanta, poręczyciela), złożony w zamiarze zobowiązania się wekslowo; niezupełność treści weksla nie może być niezamierzona, (w przeciwnym wypadku jest to weksel nieważny). Weksle in blanco są szczególnie popularne w obrocie bankowym, w którym stosowane są jako jedna z form zabezpieczenia kredytu. | |
| | | Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:57 | |
| - inwestor napisał:
- Jankes leci na twarz to u nas zaraz padaka
jakos nie bardzo, poza tym jakos nasi przestali reagowac na pierdniecia jankesa | |
| | | snajper
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:57 | |
| - Dutkoprzytulacz napisał:
- snajper napisał:
- Robota w banku to gorsze niż noszenie rur.
Mam znajomych w HSBC i znam szczegóły a to jest podobno qrwa elytarny bank Nawet mnie kumpela chciała do roboty zaciągnąć To wal jakie to szczegóły. Laskę musi robić szefowi oddziału? Traktują cię jak śmiecia. Nierealne plany, dzwonienie do klientów jak jakiś akwizytor, wszechobecny mobbing. Dopóki masz znajomych, którym możesz wciskać produkty jest ok, gorzej jak się skończą | |
| | | Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 Pią 23 Mar 2012, 14:59 | |
| | |
| | | kaczor
| | | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 23.03.2012 | |
| |
| | | | UFO - 23.03.2012 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach