imo duzo wieksze prawdopodobienstwo na poziomy 2650-2700 niz ponizej 2100
Prawdopodobieństwem zajścia zdarzenia A nazywamy iloraz liczby zdarzeń sprzyjających zdarzeniu A do liczby wszystkich możliwych przypadków, zakładając, że wszystkie przypadki wzajemnie się wykluczają i są jednakowo możliwe.
W skrocie A do omega.
Jestem bardzo ciekawy jak liczysz to dla wigu;)
tak samo jak prawdopodobienstwo dotarcia do Gdyni droga ladowa od poludnia lub polnocy, przy zalozeniu, ze jade drogami krajowymi i wyzej. Znowu kaczor nie zablysnales
adepcik2
Liczba postów : 1974 Registration date : 08/11/2008
dlatego kazdy kto chce grac powinien sobie otworzyc konto na mikroloty i udowodnic samemu sobie ze przez pol roku potrafi grac systematycznie i konsekwentnie bez wyzerowania.Zaden systsem nei jest konieczny wazna jest glowa.Mozna grac na proste linie trendu a i tak wyjdzie sie na swoje przy odpowiedniej kontroli ryzyka
A to jest wlasnie ciekawe. Ja jako staly bywalec empikow siegam reka po ksiazki o gieldzie itp i tam kazdy pisze o ryzyku i jego ocenie ale nigdzie nie widzialem jak tlumaczy sie leszczowi gdzie wychodzic Gdzie TP a nie gdzie SL - to powinno interesowac grajacych. A w ksiazkach o ryzyku 10 stron a o wyjsciu z pozycji cisza - cisza w takim sensie ze z opisu wynika - "mozna bylo wyjsc na szczycie" (do tego piekny rysunek historyczny)
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Prawdopodobieństwem zajścia zdarzenia A nazywamy iloraz liczby zdarzeń sprzyjających zdarzeniu A do liczby wszystkich możliwych przypadków, zakładając, że wszystkie przypadki wzajemnie się wykluczają i są jednakowo możliwe.
W skrocie A do omega.
tak samo jak prawdopodobienstwo dotarcia do Gdyni droga ladowa od poludnia lub polnocy, przy zalozeniu, ze jade drogami krajowymi i wyzej. Znowu kaczor nie zablysnales
O prawdopodobienstwie mowimy przy zdarzeniach losowych.Jak mowisz o zablysnieciu to raczej proponuje sie nie kompromitowac, bo ruchy na gieldzie nei sa losowe. A jesli by byly to policzenie tego wymagaloby znania rozkladu cen etc a nie z dupy wyjeta teza ze ty widzisz jakies prawdopodobienstwo. Tobei sie po prostu WYDAJE albo bys CHCIAL,ale matematyki do tego nei mieszaj
kaczor
dlatego kazdy kto chce grac powinien sobie otworzyc konto na mikroloty i udowodnic samemu sobie ze przez pol roku potrafi grac systematycznie i konsekwentnie bez wyzerowania.Zaden systsem nei jest konieczny wazna jest glowa.Mozna grac na proste linie trendu a i tak wyjdzie sie na swoje przy odpowiedniej kontroli ryzyka
A to jest wlasnie ciekawe. Ja jako staly bywalec empikow siegam reka po ksiazki o gieldzie itp i tam kazdy pisze o ryzyku i jego ocenie ale nigdzie nie widzialem jak tlumaczy sie leszczowi gdzie wychodzic Gdzie TP a nie gdzie SL - to powinno interesowac grajacych. A w ksiazkach o ryzyku 10 stron a o wyjsciu z pozycji cisza - cisza w takim sensie ze z opisu wynika - "mozna bylo wyjsc na szczycie" (do tego piekny rysunek historyczny)
Van Tharp w swoich ksiazkach bardzo duzo o tym pisze na przyklad 'Gielda,wolnosc,pieniadze.Poradnik spekulanta"
adepcik2
W skrocie A do omega.
O prawdopodobienstwie mowimy przy zdarzeniach losowych.Jak mowisz o zablysnieciu to raczej proponuje sie nie kompromitowac, bo ruchy na gieldzie nei sa losowe. A jesli by byly to policzenie tego wymagaloby znania rozkladu cen etc a nie z dupy wyjeta teza ze ty widzisz jakies prawdopodobienstwo. Tobei sie po prostu WYDAJE albo bys CHCIAL,ale matematyki do tego nei mieszaj
"z dupy" to mozesz sobie z opcjonerem popisac, znajdziecie wspolny temat. z toba nie bede dysktuowal, bo dla mnie nie dosc, ze jestes ignorantem (co kiedys juz zaznaczylem) to w dodaktu zakompleksionym teoreytkiem o wybujalym ego. EOT.
kaczor
W skrocie A do omega.
"z dupy" to mozesz sobie z opcjonerem popisac, znajdziecie wspolny temat. z toba nie bede dysktuowal, bo dla mnie nie dosc, ze jestes ignorantem (co kiedys juz zaznaczylem) to w dodaktu zakompleksionym teoreytkiem o wybujalym ego. EOT.
haha pytam sie jak policzyles to pradospodbienstow a Ty rzucasz tylko inwektywami,bo po prostu nie masz odpowiedzi Kolejny prostaczek typu snajpera.
Podalem Ci konkretna definicje (ktorej ty zreszta nie zrozumiales na co wskazuje debilny przyklad o drodze do gdanska) a Ty sie do tego nei odniosles, tylko od razu pyszczysz i atakujesz.
To ponawiam pytanie Panie maerytoryczny w jaki sposob okresliles ze PRAWDOPODOBIENSTWO ruchu w gore jest wyieksze niz w dol.Pokaz mi jakim to jestem ignorantem uzywajac merytorycznych argumentow a nie jakichs wyzwisk.
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
z tym zamykaniem pozycji to jest problem podobno doradcy inwestycyjni unikaja tematu jak ognia o czym książka też pisze czynników nie zamykania pozycji jest mnóstwo ale dotyczy to w dużej części pozycji na akcjach te instrumenty na których my czosnka czeszemy to spekulowanie na najwyższym poziomie i książka nie pomoże niestety na kańtraktach jestem od początku najpierw to było w POK-u a póżniej gdy internet trafił pod strzechy to w domu i wielotletnie obserwacja mówią wyrażnie o jednym gracze przewaznie są zawsze na etapie odrabiania strat - czy tez rzeczywistych czy też wyimaginowanych ( powodem jest niezrealizowany zysk i oczekiwanie, że rynek wróci ) bardzo mały odsetek gra na zarobionych pozycjach ( uśrednianie na zarobionych ) a wrecz nagminne jest uśredniania na stratnych co jak wiemy udaje się do czasu a zawsze kończy jednakowo ( hiob 1 - wszyscy sa do wyzerowania ) qmpel miał niezły system który determinował w sensie pozytywnym zachowania psychologiczne zawsze grał jednakową pozycją - ilośc końtraktów zawsze wydawał pieniądze z inwestycji po zakońzeniu roku rachunkowego a więc wyliczał i wypłacał sobie pensje miesięczną i ani grosza więcej tłumaczył to tym, że ucina problemy u samej du.... , brak stresu na osiągnięcia np. miesięczne i brak ciśnienia na zarabianie dorażne zresztą każdy system jest dobry zakładając , że przynosi korzyści a cała reszta to pitolenie
_________________ ...... a będzie giciej
Ostatnio zmieniony przez neuron dnia Sob 14 Kwi 2012, 13:22, w całości zmieniany 3 razy
adepcik2
W skrocie A do omega.
haha pytam sie jak policzyles to pradospodbienstow a Ty rzucasz tylko inwektywami,bo po prostu nie masz odpowiedzi Kolejny prostaczek typu snajpera.
Podalem Ci konkretna definicje (ktorej ty zreszta nie zrozumiales na co wskazuje debilny przyklad o drodze do gdanska) a Ty sie do tego nei odniosles, tylko od razu pyszczysz i atakujesz.
To ponawiam pytanie Panie maerytoryczny w jaki sposob okresliles ze PRAWDOPODOBIENSTWO ruchu w gore jest wyieksze niz w dol.Pokaz mi jakim to jestem ignorantem uzywajac merytorycznych argumentow a nie jakichs wyzwisk.
umowmy sie, ze wieczorem odpowiem na Twoje pytanie, jak bede mial dluzsza chwile - to bedzie pierwszy i ostatni raz, kiedy cos bede Ci tlumaczyl...niemniej nadal twierdze i zdania nie zmienie, ze jestes napompowanym ignorantem...dla mnie zadnym partnerem do dyskusji, bo mozna sie mylic, trwac przy swoim zdaniu, ale wysmiewanie, obrazanie i zaklamywanie, zeby nie wyjsc na tarczy, to dla mnie poziom kreta...zatem do wieczora!
Ostatnio zmieniony przez adepcik2 dnia Sob 14 Kwi 2012, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Jesli chodzi o prawdopodobienstwo to W. Białek to policzył i wyszło mu, że szanse na wzrost WIG20 są ok 10 razy większe niż spadku. Chyba wziąl kwartał jako przedział czasowy.
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Osobę z zaburzeniami typu borderline cechuje brak stabilnego obrazu siebie. Są to osoby z trudnościami w relacjach interpersonalnych o licznych zaburzeniach nastroju. Bardzo często osobowość borderline łączy się z tendencjami autodetrukcyjnymi, ale również ze zdolnościami artystycznymi (Vincent van Gogh, Sylvia Plath).
Są to osoby impulsywne, które nie są w stanie budować trwałych związków emocjonalnych, często wchodzą w konflikty z otoczeniem, a jednocześnie wykazują duży lęk przed samotnością i wrażliwość na odrzucenie. W odróżnieniu do innych zaburzeń osobowości, typ borderline może objawić się późno – około 30 – 40 roku życia. Praktycznie poza psychoterapią nie ma możliwości leczenia osobowości typu borderline. Stosuje się środki redukujące niepokój i spowalniające reakcje emocjonalne (farmakoterapia), najczęściej jednak osoba taka w toku psychoterapii uczy się żyć ze swoim zaburzeniem. Psychoterapia borderline skierowana jest na minimalizację zachować autodestrukcyjnych i poprawę relacji z innymi, nie jest jednak wysoce skuteczna.
jest troche tego...niby to smieszne ale i niesmieszne. ja tego nie mam. Czy na UFO jest jakis Vincent van Gogh lub Sylvia Plath
Borderline Personality Disorder (BPD)
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Sob 14 Kwi 2012, 15:05, w całości zmieniany 1 raz
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
W kwestii nowych modów proponuję Hioba. To człowiek z bardzo dużym poczuciem humoru, Jego żarty są w mojej ocenie inteligentne. Bardzo trafnie potrafi ocenić rzeczywistość patrząc na sprawy z innej perspektywy niż większość z nas. Nie wchodzi w konflikty z innymi użytkownikami forum (no może trochę droczy się z Kaczorem ), potrafi zignorować chamskie zaczepki. Myślę, że ma duży dystans do siebie i wiele samokrytyki. Bardzo ważne jest to, że nie obraża innych uczestników naszej wspólnoty ze względu na np. ich przekonania religijne czy inne przynależności do mniejszości. Serdzecznie pozdrawiam! MoralnyNiepokój.
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
Osobę z zaburzeniami typu borderline cechuje brak stabilnego obrazu siebie. Są to osoby z trudnościami w relacjach interpersonalnych o licznych zaburzeniach nastroju. Bardzo często osobowość borderline łączy się z tendencjami autodetrukcyjnymi, ale również ze zdolnościami artystycznymi (Vincent van Gogh, Sylvia Plath).
Są to osoby impulsywne, które nie są w stanie budować trwałych związków emocjonalnych, często wchodzą w konflikty z otoczeniem, a jednocześnie wykazują duży lęk przed samotnością i wrażliwość na odrzucenie. W odróżnieniu do innych zaburzeń osobowości, typ borderline może objawić się późno – około 30 – 40 roku życia. Praktycznie poza psychoterapią nie ma możliwości leczenia osobowości typu borderline. Stosuje się środki redukujące niepokój i spowalniające reakcje emocjonalne (farmakoterapia), najczęściej jednak osoba taka w toku psychoterapii uczy się żyć ze swoim zaburzeniem. Psychoterapia borderline skierowana jest na minimalizację zachować autodestrukcyjnych i poprawę relacji z innymi, nie jest jednak wysoce skuteczna.
jest troche tego...niby to smieszne ale i niesmieszne. ja tego nie mam. Czy na UFO jest jakis Vincent van Gogh lub Sylvia Plath
Borderline Personality Disorder (BPD)
na ufo same narcystyczne osobowości, bo to mi się należy od życia więcej i na giełdzie to udowodnię, nie muszę pracować i moje zdolności których nikt dookoła mnie nie zauważa poprowadzą mnie to nieuniknionego sukcesu
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
sposób na szybką kasę? wystarczy zapytać klienta o 9-znakowy kod dostępu do konta bankowego:
"Pracownik banku wyłudził od klientów prawie 800 tys. zł, a większość wydał na zakłady sportowe u bukmacherów. 24-letni Robert F. stanął dziś przed łódzkim sądem okręgowym"
Bankowiec przed sądem
wredniaha
Liczba postów : 762 Registration date : 22/12/2008
Zrobiłem sobie zestawienie aktualnej bessy z poprzednimi (wykresy w procentach):
2011 vs 1997:
2011 vs 2000:
2011 vs 2004:
2011 vs 2007:
2011 vs średnia z 1997, 2000, 2004 i 2007:
2011 vs średnia ze słabych bess z lat 1997 i 2004:
Bije to jak słaby jest W20, ciekawe czy dadzą radę zrobić jakiś większy zaciąg jak w 1997 przed zwałą czy od razu nura. Bo czasowo patrząc to mamy jeszcze ze 3-4 miesiące do rozpoczęcia hossy stulecia
karnak
jeżeli chodzi o wzrosty to tu mamy zasłonę ciemnej chmury na dziennym i raczej będzie trudno , ale możliwe że jak by doszli do 1.32 i lekko powyżej to dopiero wtedy moim zdaniem na obecnym poziomie es jest pewniejsze , ale jak to w życiu trzeba być elastycznym
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
karnak
nie przypadkowo, zostaly one przeze mnie przedstawioen w trzech wierszach, zebys nie mial klopotu z przeanalizowanie i zrozumieniem...
teraz zadaje sobie pytanie, jakie zdarzenie o jakich zmiennych bedzie nastepne...
umieszczam punkty, de facto nasze zdarzenia, w ukladzie odniesienia X i Y i stwierdzam, ze jest pewna prawidlowosc, ktora jeszcze lepiej bede widzial, jesli na owym ukladzie naniose sobie dwie proste y=x-20 i y=x+20.
Na podstawie tego stwierdzam, ze dla badanego zjawiska, nasyepne zdarzenie, ktore wystapi ma najwieksze szanse wystapienia nad prosta y=x-20, tym samym wieksze niz pod ta prosta o pod prostą y=x+20. Mam nadzieje, ze nie bedziesz tworzyl teorii o rozkladzie zdarzen owego zjawiska...
Co do mojego prawdopodobienstwa postawionego dla wig20, inny zbior zdarzen i inne proste wybralem...
ps. to ostatni post jaki do Ciebie napisalem
Ostatnio zmieniony przez adepcik2 dnia Sob 14 Kwi 2012, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
karnak
W kwestii nowych modów proponuję Hioba. To człowiek z bardzo dużym poczuciem humoru, Jego żarty są w mojej ocenie inteligentne. Bardzo trafnie potrafi ocenić rzeczywistość patrząc na sprawy z innej perspektywy niż większość z nas. Nie wchodzi w konflikty z innymi użytkownikami forum (no może trochę droczy się z Kaczorem ), potrafi zignorować chamskie zaczepki. Myślę, że ma duży dystans do siebie i wiele samokrytyki. Bardzo ważne jest to, że nie obraża innych uczestników naszej wspólnoty ze względu na np. ich przekonania religijne czy inne przynależności do mniejszości. Serdzecznie pozdrawiam! MoralnyNiepokój.
W 100% popieram tę opinię i również proponuję Hioba.
Pozdrawiam
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
W 100% popieram tę opinię i również proponuję Hioba.
Pozdrawiam
Na wykresach sie niezna - niemerytoryczny
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Euro nie ma prawa rosnąć m.in. z powodu trupów, które niebawem wypadną z szafy: Portugalia, Hiszpania i jeszcze wuj wie co. Wcale się nie zdziwię jak poleci reszta krajów uważanych za stabilne.
kaczor
no szczegolnie Zydow nie obraza.
Poza tym on w ogole nie gra na gieldzie,kiedys gral ale wjebal i ma traume ale to pasuje do wiekszosci tutaj w sumie:D
kaczor
nie przypadkowo, zostaly one przeze mnie przedstawioen w trzech wierszach, zebys nie mial klopotu z przeanalizowanie i zrozumieniem...
teraz zadaje sobie pytanie, jakie zdarzenie o jakich zmiennych bedzie nastepne...
umieszczam punkty, de facto nasze zdarzenia, w ukladzie odniesienia X i Y i stwierdzam, ze jest pewna prawidlowosc, ktora jeszcze lepiej bede widzial, jesli na owym ukladzie naniose sobie dwie proste y=x-20 i y=x+20.
Na podstawie tego stwierdzam, ze dla badanego zjawiska, nasyepne zdarzenie, ktore wystapi ma najwieksze szanse wystapienia nad prosta y=x-20, tym samym wieksze niz pod ta prosta o pod prostą y=x+20. Mam nadzieje, ze nie bedziesz tworzyl teorii o rozkladzie zdarzen owego zjawiska...
Co do mojego prawdopodobienstwa postawionego dla wig20, inny zbior zdarzen i inne proste wybralem...
ps. to ostatni post jaki do Ciebie napisalem
w przypadku gieldy masz tylko czas i cene, jako zalozmy x i y.masz przeszle dane w ktorych kazdemu punktowi x jets przyporzadkowana wartosc indeksu co popularnie nazywa sie wykresem.ale na podstawie przeszlego wykresu nie da sie okreslic jaka bedzie przyszla cena wiec prawdopodobnie chodzi Ci o inne "zmienne".
Dopoki nie napiszesz jakie to "zmienne" to dla mnei to jest nader nieprzekonujace.
Chyba ze mowimy o pewnych statystycznych zaleznosciach na ktore czesto zwraca uwage pan Nikt, czyli jezeli cena wykracza poza wstege Bollingera (ktora jest niczym innym niz kanalem wynikajacym z dodania do ceny odchylenia standardowego przemnozonego przez pewien wspolczynnik) to ma poznie jtendencje do powrotu do wnetrza kanalu. Albo regresja do sredniej i inne zaleznosci,ktore czesto dzialaj w dluzszych okresach czasu ale sa tak malo precyzyjne ze nei da sie pod to grac.
Tak czy inaczej z tego co mwoisz wynika ze masz po prostu pewne ZALOZENIE wynikajce z tego ze uwazasz ze ZAUWAZYLES jakas prawidlowosc.Nie mozemy wiec tu mowic o prawdopodobienstwie w sensie matematycznym,a raczej o tym ze Ty na podstawie przeszlych danych PROGNOZUJESZ jak sie rynek zachowa.
A nie pisz juz do mnie, mi tam to zwisa, w koncu kazdego z nas rozlizca rynek z tego co robi.