| UFO-21.05.2012 | |
|
+46Zygmunt de Bill zibi janek wredniaha Slum-Dog Wigusia barura Ezet snajper MedKit* forex ROGER nephros Generał surfer fastenter lam3r3k qbiq karnak Garrett kaczor Krzysztof Małolat north-south Dave Prezes gumbas Cris fabularasa EX neuron AgroTrader Akwila Diablo inwestor REALISTA tarzan betonowe_buty Rmir goryl thorgall kamikaze Reser SYLWESTER eranet Jastrząb 50 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:39 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:42 | |
| http://kontakt24.tvn.pl/temat,katastroficzny-chinski-klip-na-euro-2012-moze-kojarzymy-sie-im-tylko-z-wojna,45701.html?categoryId=496 |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| |
| |
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:43 | |
| - Daredevil Trejder napisał:
- HOSSA
kolega widze coś dzisiaj przeżywa niepokój służbowy _________________ ...... a będzie giciej
| |
|
| |
goryl
Liczba postów : 298 Location : blisko Odry Registration date : 03/10/2007
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:43 | |
| teraz LOP zaczął rosnąć przy spadkach. Ktoś wkurwił miska. | |
|
| |
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:44 | |
| Czita wymiata - Cytat :
Szympansica Lucy ciągle bije indeksy
23 proc. straty w rok to nie najlepszy prezent na 9. urodziny lokatorki warszawskiego zoo. Na pocieszenie: wypadła lepiej, niż WIG20 i WIG. Mocno defensywny – jakby się mogło wydawać na pierwszy rzut oka – portfel Lucy, szympansicy-inwestorki z warszawskiego ogrodu zoologicznego, nie uchronił jej przed stratami. Powodów do świętowania dziewiątej rocznicy urodzin (przypadała wczoraj) jednak nie zabrakło: stopa zwrotu z portfela za ostatnie 12 miesięcy (-23,9 proc.) i tak jest nieco lepsza, niż zmiana WIG20 (-25,1 proc.).
Z pięciu walorów, które Lucy wylosowała w lipcu 2010 r., tylko jeden – TP – okazał się zyskowny w ostatnim roku (po doliczeniu dywidendy brutto). Stosunkowo niezłą inwestycją były też akcje PGNiG (-4,7 proc.) i CEZ (-13,6 proc.), fatalną – KGHM (-26 proc.) i PGE (-23,5 proc.).
Po doliczeniu dywidend (wypłaciły je wszystkie spółki z portfela Lucy) strata kurczy się do niespełna 14 proc., wobec prawie 23-procentowej przeceny WIG (indeks uwzględnia dywidendy, w przeciwieństwie do WIG20). | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:45 | |
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- No nie kabel tylko pręt od linii telefonicznej ale to i tak cieńsze od brzozy i też drewniane, prosze bardzo:
o, qra i to przy jakiej malej predkosci. kto wie z jaka predkoscia nasz tupolew chcial ladowac? bo wiem, ze srednio to 800 km/h lecial. Eeee no co ty... 800 to na dużej wysokości, przy schodzeniu mógł mieć jakieś 300. No przecież qrwa niewielki kawałek metalu leżący na pasie startowym spowodował wybuch opony Concorde'a i katastrofę w Paryżu na Charles de Gaulle w bodajże 2003 co spadł pionowo na hotel jakiś zaraz po starcie. Przy takich prędkościach jakie rozwijają samoloty każde uderzenie z czymkolwiek jest katastrofalne w sqtkach i tylko totalny idiota może twierdzić, że samolot sobie lata i ścina drzewka i nic mu nie jest. To nie trzeba być expertem by to wiedzieć. | |
|
| |
EX
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:45 | |
| | |
|
| |
neuron UFOTrader Senior
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:47 | |
| - MaRkEt TrAdEr napisał:
- Daredevil Trejder napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- No nie kabel tylko pręt od linii telefonicznej ale to i tak cieńsze od brzozy i też drewniane, prosze bardzo:
o, qra i to przy jakiej malej predkosci. kto wie z jaka predkoscia nasz tupolew chcial ladowac? bo wiem, ze srednio to 800 km/h lecial. Eeee no co ty... 800 to na dużej wysokości, przy schodzeniu mógł mieć jakieś 300.
No przecież qrwa niewielki kawałek metalu leżący na pasie startowym spowodował wybuch opony Concorde'a i katastrofę w Paryżu na Charles de Gaulle w bodajże 2003 co spadł pionowo na hotel jakiś zaraz po starcie. Przy takich prędkościach jakie rozwijają samoloty każde uderzenie z czymkolwiek jest katastrofalne w sqtkach i tylko totalny idiota może twierdzić, że samolot sobie lata i ścina drzewka i nic mu nie jest. To nie trzeba być expertem by to wiedzieć. ty ekspertów nie obrażaj z kaczorem na czele powiedzieli, że pancerny samolot wytrzyma i do tego powinno ocalec sześc osób ale dobijali !!!! _________________ ...... a będzie giciej
| |
|
| |
EX
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:49 | |
| Czas na popołudniową kawkę | |
|
| |
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:50 | |
| paczcie na rusellla, on jest liderem on juz blisko minimow jest.
ciekawe czy szajsbuk jest w indeksach. chyba tak.
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Pon 21 Maj 2012, 14:52, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:50 | |
| Czy ktoś zna FXSalt? Inwestuje tam ktoś? Szukam opinii | |
|
| |
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:57 | |
| Helmut w dobrym nastroju dzis:
http://stooq.pl/q/?s=es.f&d=20120521&c=1d&t=c&a=lg&r=fdx.f+ez.f
| |
|
| |
qbiq
Liczba postów : 581 Registration date : 01/04/2011
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 14:59 | |
Dzięki za filmik ...a widzisz, co prawda to nie kabel ale co tam - CBDU zajebista metodyka zaiste... obejrzyj dokładnie filmik - pierwszy słup upierdolił co prawda 1/3 skrzydła (końcówkę) ale ten w połowie je tylko uszkodził. Oba słupy przecięło jak zapałkę... a potem cały samolot przywalił o górkę, stąd ten efektowny crash. Ale ponieważ znasz się na aerodynamice lepiej ode mnie, wiec skoro twierdzisz, że po stracie 1/3 skrzydła samolot spada jak kamień i rozpada się na tysiące kawałków to cóż mogę dodać... - MaRkEt TrAdEr napisał:
a katastrof będących wynikiem uderzenia o drzewo jest cała masa, praktycznie każde takie zdarzenie kończy sie katastrofą, wg gogle pierwsze lepsze:
http://www.adn.com/2011/09/24/2085962/plane-crash-2-rescued-crews-try.html http://www.planecrashmap.com/plane/ar/N1100J
prosze bardzo
Tylko w naszym Tu sie tak niestało bo Matka Boska cud sprawiła i brzoze przesunęła Zartujesz? Z czym ty do tutka... ten pierwszy: ten drugi: Nie twierdzę że brzoza nie mogła tego zrobić ale to jest tak nieprawdopodobne w świetle naukowych faktów i w świetle innych podobnych katastrof "z brzozami w tle" (które pokazują dobitnie, że to jest nieprawdopodobne), że robienie z tego oficjalnej wersji zakrawa na kpinę dobra EOT | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:00 | |
| no to mamy znowu | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:01 | |
- paczcie na rusellla, on jest liderem
on juz blisko minimow jest.
ciekawe czy szajsbuk jest w indeksach. chyba tak. W podobnym położeniu jak nasdaq względem minimów. Kwestia godzin gdy przebije. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:01 | |
| | |
|
| |
nephros
Liczba postów : 320 Registration date : 01/04/2010
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:02 | |
| - Generał napisał:
- błagam niech ktoś mi to wytłumaczy
A czego nie rozumiesz? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:02 | |
| oj, Helmut czemu mi to robisz ? | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:07 | |
| - qbiq napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Dzięki za filmik
...a widzisz, co prawda to nie kabel ale co tam - CBDU zajebista metodyka zaiste...
obejrzyj dokładnie filmik - pierwszy słup upierdolił co prawda 1/3 skrzydła (końcówkę) ale ten w połowie je tylko uszkodził. Oba słupy przecięło jak zapałkę... a potem cały samolot przywalił o górkę, stąd ten efektowny crash.
Ale ponieważ znasz się na aerodynamice lepiej ode mnie, wiec skoro twierdzisz, że po stracie 1/3 skrzydła samolot spada jak kamień i rozpada się na tysiące kawałków to cóż mogę dodać...
- MaRkEt TrAdEr napisał:
a katastrof będących wynikiem uderzenia o drzewo jest cała masa, praktycznie każde takie zdarzenie kończy sie katastrofą, wg gogle pierwsze lepsze:
http://www.adn.com/2011/09/24/2085962/plane-crash-2-rescued-crews-try.html http://www.planecrashmap.com/plane/ar/N1100J
prosze bardzo
Tylko w naszym Tu sie tak niestało bo Matka Boska cud sprawiła i brzoze przesunęła Zartujesz? Z czym ty do tutka...
ten pierwszy:
ten drugi:
Nie twierdzę że brzoza nie mogła tego zrobić ale to jest tak nieprawdopodobne w świetle naukowych faktów i w świetle innych podobnych katastrof "z brzozami w tle" (które pokazują dobitnie, że to jest nieprawdopodobne), że robienie z tego oficjalnej wersji zakrawa na kpinę
dobra EOT proponuje podbiec do najbliższej lipy i całym impetem jebnąc ją z dynki, jak zetniesz ją to znaczy ze teoria spiskowa działa | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:08 | |
| - qbiq napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Dzięki za filmik
...a widzisz, co prawda to nie kabel ale co tam - CBDU zajebista metodyka zaiste...
obejrzyj dokładnie filmik - pierwszy słup upierdolił co prawda 1/3 skrzydła (końcówkę) ale ten w połowie je tylko uszkodził. Oba słupy przecięło jak zapałkę... a potem cały samolot przywalił o górkę, stąd ten efektowny crash.
Ale ponieważ znasz się na aerodynamice lepiej ode mnie, wiec skoro twierdzisz, że po stracie 1/3 skrzydła samolot spada jak kamień i rozpada się na tysiące kawałków to cóż mogę dodać...
- MaRkEt TrAdEr napisał:
prosze bardzo
Tylko w naszym Tu sie tak niestało bo Matka Boska cud sprawiła i brzoze przesunęła Zartujesz? Z czym ty do tutka...
ten pierwszy:
ten drugi:
Nie twierdzę że brzoza nie mogła tego zrobić ale to jest tak nieprawdopodobne w świetle naukowych faktów i w świetle innych podobnych katastrof "z brzozami w tle" (które pokazują dobitnie, że to jest nieprawdopodobne), że robienie z tego oficjalnej wersji zakrawa na kpinę
dobra EOT A kto tak mówi, że rozpada się na tysiące kawałqw i pionem spada? Ja na pewno nie. Zahaczenie o brzozę było JEDNYM z całej serii różnych wydarzeń jakie sie tam wtedy stały a z pewnością nie jedyną przyczyną katastrofy. Problemy były juś wcześniej przy schodzeniu i ich sqtkiem było zwalnie brzozy co z pewnością sytuacji samolotu nie polepszyło. Tam był problem z dokładnym ustaleniem wysokości, gęsta mgła, lotnisko z dupy (sprzęt z czasów Stalina) oni się rozjebali na dobre po uderzeniu W GLEBĘ a brzoza była tylko "gwoździem do trumny" która to przyspieszyła bo po stracie kawałka skrzydła gwałtownie zmieniają się własności aerodynamiczne maszyny co ciężko jest kontrolować w gęstej mgle tak nisko (nawet nie wiadomo jak nisko) nad glebą. Może by i dali radę z upośledzonym skrzydłem wylądować ale gdyby inne warunki temu sprzyjały. A to, że po impakcie w glebę rozpieprzył sie na tysiące kawałqw, to też jest dziwne? | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:13 | |
| Zresztą mi cały czas nie chodzi o to co było dokładną przyczyną katastrofy tylko o konkretnie jeden fakt: zahaczenie skrzydłem samolotu o drzewo powoduje poważny uszczerbek konstrukcyjny całej maszyny, który MOŻE się skończyć katastrofą. I tylko o to mi chodzi bo qrwa samolot to nie nożyczki. A czy tam była bomba czy trąba czy inny chuj to nie o tym ja w ogóle piszę. | |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:15 | |
| Tak czytam o "brzozie" i okolicach i nasuwa mi się jedno skojarzenie, a właściwie cytat - Św. Paweł napisał: "Patrz na to co oczywiste". Oczywistym jest że nikt nie odważy się oskarżyć kogokolwiek z władz rosyjskich. Efektem może być tylko kolejne embargo i nic więcej. Więc po co bić pianę? Jest przysłowie: "piekło wybrukowane jest dobrymi chęciami." Wg mnie wybrukowane jest WŁASNYMI RACJAMI
Ostatnio zmieniony przez Akwila dnia Pon 21 Maj 2012, 15:18, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| - KRT napisał:
- qbiq napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Dzięki za filmik
- MaRkEt TrAdEr napisał:
prosze bardzo
ten pierwszy:
ten drugi:
dobra EOT proponuje podbiec do najbliższej lipy i całym impetem jebnąc ją z dynki, jak zetniesz ją to znaczy ze teoria spiskowa działa No to mówię, niech kiedyś sam się przeleci czymś i jebnie z ciekawości jak to jest ścinać drzewa to się przekona. | |
|
| |
neuron UFOTrader Senior
- Zresztą mi cały czas nie chodzi o to co było dokładną przyczyną katastrofy tylko o konkretnie jeden fakt: zahaczenie skrzydłem samolotu o drzewo powoduje poważny uszczerbek konstrukcyjny całej maszyny, który MOŻE się skończyć katastrofą. I tylko o to mi chodzi bo qrwa samolot to nie nożyczki.
A czy tam była bomba czy trąba czy inny chuj to nie o tym ja w ogóle piszę. czy ty ku... nie słuchasz co mówi macierewicz ???/ oni wylądowali !!!!! i ich dobili !!!!! odczep siem od brzozy bo ją to przestrzeliło w czasie II wojny _________________ ...... a będzie giciej
| |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:19 | |
| - Akwila napisał:
- Tak czytam o "brzozie i okolicach i nasuwa mi się jedno skojarzenie, a właściwie cytat - Św. Paweł napisał: "Patrz na to co oczywiste". Oczywistym jest że nikt nie odważy się oskarżyć kogokolwiek z władz rosyjskich. Efektem może być tylko kolejne embargo i nic więcej. Więc po co bić pianę? Jest przysłowie: "piekło wybrukowane jest dobrymi chęciami." Wg mnie wybrukowane jest WŁASNYMI RACJAMI
Ja też uważam, że kacapy nie są bez winy ale to raczej dotyczy zaniedbań proceduralnych w rejonie lotniska bo żeby oskrażać o zamach to trochę chyba przesada. Ale my sami też sobie winni jesteśmy. W którym normalnym kraju ładuje się do jednej latającej trumny top90 osób w państwie? W Yuesey jak sam Barak tylko leci to startuje Air Force One ze swoim klonem dla zminimalizowania prawdopodobieństwa ataq w powietrzu o połowę a co dopiero inni. Wyobrażacie sobie, że Barak, Bernanke, pół Pentagonu i innych szych lecą jednym Tupolevem razem, do tego z góry wiadomo gdzie, kiedy i o której mają wylądować? No przecież to jest co najmniej niepoważne. W dużej mierze sami sobie nasraliśmy. | |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:20 | |
| Czy ktoś się łudzi ze wzrosty już się skończyły? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:20 | |
| | |
|
| |
qbiq
Liczba postów : 581 Registration date : 01/04/2011
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 Pon 21 Maj 2012, 15:21 | |
| - KRT napisał:
proponuje podbiec do najbliższej lipy i całym impetem jebnąc ją z dynki, jak zetniesz ją to znaczy ze teoria spiskowa działa Ja tu piszę o naukowych faktach a ty wyjeżdżasz o teoriach spiskowych i waleniu łbem o drzewo jako dowodowi na nieprawdziwość powyższych... następny oszołom, daj se siana dowcipasq... zamiast oglądać TVN spekulowaniem byś się lepiej zajął ;p | |
|
| |
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| |
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO-21.05.2012 | |
| |
|
| |
| UFO-21.05.2012 | |