| UFO - 06.06.2012 | |
|
+44zibi IronFX Ezet W stronę słońca :) spiter gumbas Krzysztof Pan Nikt snajper Damian safranek Aligator SYLWESTER qaaaa! Diablo petgry karnak Prezes fastenter thorgall delphia MedKit* fabularasa Reser filip MICHU tarzan barany qbiq goryl mobar REALISTA betonowe_buty kochamsie neuron Woman in love w84u janek EX Małolat TRADER kiper AgroTrader inwestor 48 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:18 | |
| - MaRkEt TrAdEr napisał:
- MICHU napisał:
- łopata, akcje, futures, forex ( cfd,waluty) , łopata :/
Akcje to juś nie.... jak napisałem wyżej: akcje to wyższa półka dla wytrawnych koneserów.
Kolejność raczej taka: futures --> forex i tu rozgałęzenie [if succesful] then --> akcje, [else] --> łopata Opcjo a w życiu po forexie nigdy bym nie wrócił do jakis zramolalych akcji, nie te tempo życia, narracja i emocje | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:20 | |
| - MICHU napisał:
- re Opcjo
ale na pejsabuka to nagonka poszła i marketing zachwalania, akcja zorganizowana a moze nie bedzie tak źle i do 100 dolcow dojdzie? Może i dojdzie, nie mówię że to zaraz ma paść tak jak uszkodzony szybowiec też od razu nie poleci jak kamień tylko się będzie wznosił-opadał ale kierunek ma jasno okeślony. Speqlacyjnie z tego ZBUKa to taką sama dziwkę mogą zrobić jak z kabla ale mam na myśli długi termin. Patrząc z perspektywy inwestora akcyjnego, który chciałby ulokować oszczędności na resztę życia to w życiu takiego gówna bez fundamentów bym nie qpił. To można tylko BiS. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:22 | |
Dlatego uważam, że inwestowanie w akcje jest tak naprawdę najtrudniejsze ze wszystkiego! Ja szybko z tego zrezygnowałem, kiedy dotarło do mnie, że wszystko może być cacy, poznam sytuację spółki od podszewki, aż nagle się okaże, że mendy ukrywały straty i fałszowały raporty kwartalne, itp. Jak już mam być dymany, to nie na tej zasadzie, że ktoś mi się śmieje prosto w twarz, tylko w twardej walce, ale z jasnymi zasadmi. |
|
| |
MICHU
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:24 | |
- MICHU napisał:
- re Opcjo
ale na pejsabuka to nagonka poszła i marketing zachwalania, akcja zorganizowana a moze nie bedzie tak źle i do 100 dolcow dojdzie? Może i dojdzie, nie mówię że to zaraz ma paść tak jak uszkodzony szybowiec też od razu nie poleci jak kamień tylko się będzie wznosił-opadał ale kierunek ma jasno okeślony.
Speqlacyjnie z tego ZBUKa to taką sama dziwkę mogą zrobić jak z kabla ale mam na myśli długi termin. Patrząc z perspektywy inwestora akcyjnego, który chciałby ulokować oszczędności na resztę życia to w życiu takiego gówna bez fundamentów bym nie qpił. To można tylko BiS. no ale mamy XXI w i nie muszą maszyny np.szwalnie pracować 930 mln ludzi daje potencjał reklamowy, kup to kup tamto dzisiaj byle glupia firma ma :"jesteśmy na fejsie - odwiedź nas" | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:30 | |
| - MICHU napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- MICHU napisał:
- łopata, akcje, futures, forex ( cfd,waluty) , łopata :/
Akcje to juś nie.... jak napisałem wyżej: akcje to wyższa półka dla wytrawnych koneserów.
Kolejność raczej taka: futures --> forex i tu rozgałęzenie [if succesful] then --> akcje, [else] --> łopata Opcjo a w życiu po forexie nigdy bym nie wrócił do jakis zramolalych akcji, nie te tempo życia, narracja i emocje A nie myślałeś nigdy o tym by szybkie zyski wyszarpane pejsowi z jarmułki częściowo odkładać w spokojne i bezpieczniejsze instrumenty celem gromadzenia kapitału na starość??? Doskonale każdy z nas wie, że ZUS pokaże nam osraną dupę (o ile będzie istniał w ogóle za 20-30 lat), po to są takie rachunki jak IKE. A tego typu instrumenty to są starannie dobrane właśnie akcje, ewentualnie obligi ale to juś za naprawdę milionowe kwoty (bo za mniej się nie opyla). Ja widzę to po sobie, w cholerę naprzytulałem przez ostatnie jakieś 7 lat a obecnie mam mniej kapuchy niż miałem w 2009. bo wszystko rozpierdoliłem gdzieś. Zagalopowałem się z wydatkami kompletnie nie myśląc o żadnym oszczędzaniu a ciężko zakładać, że takie same czucie rynq i takie same wyniki będzie się miało np. do 70-tki. Może tak być ale z dużym prawdopodobieństwem nie będzie tak jak na Serengeti im starszy lew czy gepard tym trudniej mu upolować młodą zwinną gazelę, która spierdala praktycznie nie dotykając gleby. Poza tym słyszałem jakieś plotki, że w razie globalnego załamania giełdy mogą zdelegalizować? I z czego będziemy żyć wtedy? Trzeba mieć zgromadzony kapitał na tzw. "schwarze Stunde". Jak to pisał HIOB: WIR MUSSEN SPAREN! | |
|
| |
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
| |
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:34 | |
| - Dezerter napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Dlatego uważam, że inwestowanie w akcje jest tak naprawdę najtrudniejsze ze wszystkiego! Ja szybko z tego zrezygnowałem, kiedy dotarło do mnie, że wszystko może być cacy, poznam sytuację spółki od podszewki, aż nagle się okaże, że mendy ukrywały straty i fałszowały raporty kwartalne, itp. Jak już mam być dymany, to nie na tej zasadzie, że ktoś mi się śmieje prosto w twarz, tylko w twardej walce, ale z jasnymi zasadmi.
No więc właśnie, na akcjach, które są teoretycznie "bezpieczniejsze", można być lepiej wydymanym niż na "ryzykownych" derywatach. Sam poznałem kilka historii ludzi m.in. z Rolimpexem, szczególnie że u nas makrele mogą mieć niewyparzone gęby i przekazywać informacje komu "trzeba". W akcjach trzeba byc naprawdę ZAWODOWCEM wszechdoinformowanym żeby sensownie zainwestować i spać spokojnie. Taki np. EX siedzi w rudej małpie od 3 lat i co roczek dywidenda a jak się cieszy przy tym | |
|
| |
MICHU
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:41 | |
- Dezerter napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Dlatego uważam, że inwestowanie w akcje jest tak naprawdę najtrudniejsze ze wszystkiego! Ja szybko z tego zrezygnowałem, kiedy dotarło do mnie, że wszystko może być cacy, poznam sytuację spółki od podszewki, aż nagle się okaże, że mendy ukrywały straty i fałszowały raporty kwartalne, itp. Jak już mam być dymany, to nie na tej zasadzie, że ktoś mi się śmieje prosto w twarz, tylko w twardej walce, ale z jasnymi zasadmi.
No więc właśnie, na akcjach, które są teoretycznie "bezpieczniejsze", można być lepiej wydymanym niż na "ryzykownych" derywatach. Sam poznałem kilka historii ludzi m.in. z Rolimpexem, szczególnie że u nas makrele mogą mieć niewyparzone gęby i przekazywać informacje komu "trzeba". W akcjach trzeba byc naprawdę ZAWODOWCEM wszechdoinformowanym żeby sensownie zainwestować i spać spokojnie.
Taki np. EX siedzi w rudej małpie od 3 lat i co roczek dywidenda a jak się cieszy przy tym no dywidenda to jedyny sens tych calych akcji | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:42 | |
| | |
|
| |
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:49 | |
| INWESTORZY W USA DOSZLI DO WNIOSKU, ŻE JEDNAK TRZEBA ODKUPIĆ AKCJE, KTÓRE JESZCZE KILKA DNI TEMU SPRZEDAWALI, TO NIC ŻE DROŻEJ, SKORO Z ANALIZ WYCHODZI, ŻE BĘDZIE JUŚ TYLKO LEPIEJ | |
|
| |
MICHU
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:50 | |
| | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:53 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:56 | |
| - MICHU napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- MICHU napisał:
- re Opcjo
ale na pejsabuka to nagonka poszła i marketing zachwalania, akcja zorganizowana a moze nie bedzie tak źle i do 100 dolcow dojdzie? Może i dojdzie, nie mówię że to zaraz ma paść tak jak uszkodzony szybowiec też od razu nie poleci jak kamień tylko się będzie wznosił-opadał ale kierunek ma jasno okeślony.
Speqlacyjnie z tego ZBUKa to taką sama dziwkę mogą zrobić jak z kabla ale mam na myśli długi termin. Patrząc z perspektywy inwestora akcyjnego, który chciałby ulokować oszczędności na resztę życia to w życiu takiego gówna bez fundamentów bym nie qpił. To można tylko BiS. no ale mamy XXI w i nie muszą maszyny np.szwalnie pracować 930 mln ludzi daje potencjał reklamowy, kup to kup tamto dzisiaj byle glupia firma ma :"jesteśmy na fejsie - odwiedź nas" No i to ma być co - nowoczesny business XXIw? Dla mnie to jest totalnie z dupy takie coś...strona internetowa jest wizerunkiem firmy, która ma jakieś środki trwałe, jakąś produkcję lub świadczy jakieś usługi, gdzieś się mieści itd a tu strona internetowa jest "firmą" samą w sobie bo poza adresem internetowym tak naprawdę nie ma niczego a cała nagonka bazuje na cesze zwanej popularnością, która z natury jest ulotna. Pod AT można w to zagrać na szybko jak na wszystkim ale tylko debil to może brać fundamentalnie na długi termin. | |
|
| |
MICHU
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:57 | |
| | |
|
| |
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 21:58 | |
| Ale w Wyborczej walom ludziska komenty. to powinno bydź karralne. >>>>>>
No tak uderz w stol to sie zydzi odzywaja. Zydowski New York Times ,Daily Telepgraf , Gazeta Wyborcza itp. Ile gazet jest w rekach zydow, ile mediow i bankow. I kto stoi za kryzysem sztucznie wywolanym przez zydow ! No tak przeczytajcie ten txt.
W talmudzie możemy znalezć przykładowo takie stwierdzenia:
Moed Kattan 17a Jeśli żyd chce zgrzeszyć to musi iść do miasta gdzie go nie znają i może tam grzeszyć, Baba Mezia 114a-114b.
NIE, nie mogem tego szytac. to przegiencie.
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Sro 06 Cze 2012, 22:26, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| |
| |
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
| |
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:01 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:02 | |
| | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:03 | |
| Jak mawia KRT z ruchami Jankesa powyżej 2% trzeba się liczyć. To czemu nikt się nie cieszy? | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| |
| |
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:05 | |
| - Ezet napisał:
- Wiecie co?
Dochodzę do wniosku, ze tracę życie na tym rynq finansowym Chyba zrobię sobie urlop
Kierunek jest tylko jeden jak to mawia poeta oj tak kierunek jest tylko jeden | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| |
| |
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:08 | |
| - karnak napisał:
- Jak mawia KRT z ruchami Jankesa powyżej 2% trzeba się liczyć.
To czemu nikt się nie cieszy? bo u nas jutro nie ma sesji no i w ostatnich sekundach przebili 1310 | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:08 | |
| Na złocie to tak jakby czerwona doji na weekly może się trafić, a że jest to tuż pod EMA21 i pod mega oporem, to przy takim scenariuszu - jeśli do niego dojdzie - szorcik z początkiem nowego tygodnia, siad na i liczenie hajsu. |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| |
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:13 | |
| Obok Pejs-zbuka jest jeszcze tweeter, MySpace, Hi5 i parę innych gawien.
W zasadzie tweeter jest "tym drugim", obok łapki "Like" często jest też ptaszek "tweet".
Wystarczy, że pojawi sie nowe gawno, coś innego ktoś wymyśli coś czego jeszcze nie było i juś taki Zbuk będzie "tym drugim" a "ten drugi" to juś nie ta renoma, nie te dutki i nie ten qrs akcji..... to jest tylko kwestia niezbyt długiego czasu. W przeciwieństwie do "tradycyjnego" bizniesia gdzie aby otworzyć jakąś dużą firmę konqrencyjną dla giełdowej, to trza potężnych kapitałów i nierzadko też "pleców", internet jest tak otwarty, że wystarczy jedynie POMYSŁ. Jakis genialny Chińczyk wstanie pewnego dnia wymyśli coś, wiara podłapie i się konta na Zbuq zaczną zamykać bo to będzie juś "nie to".... dziś nie mieć konta na fb to przypał, za parę lat manie tam konta będzie przypałem... tak jak z aktorami, piosenkarzami... dziś wiara szcza w majty na widok jakiejś gwiazdy, jutro będą gwizdać i pomidorami rzucać.
Tak wyglądają bizniesy typu www.cośtam.com
Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Sro 06 Cze 2012, 22:14, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:14 | |
| zobaczta jaka leszczyna
http://www.cel-6zer.pl/2012/06/umorzyem-jednostki-w-funduszach.html
środa, 6 czerwca 2012 Umorzyłem jednostki w funduszach inwestycyjnych Po wczorajszej ucieczce z giełdy i pozbyciu się wszystkich akcji, dziś przyszła kolej na wycofanie pieniędzy zainwestowanych w funduszach inwestycyjnych. Co prawda dziś nastąpił znaczny wzrost cen akcji na gpw i mogę mieć lekką gorycz, że sprzedałem wczoraj akcje, a nie dzisiaj. Ale przynajmniej z umorzeniem jednostek w TFI się wstrzeliłem. Decyzję podjąłem obserwując to co dzieje się z funduszami inwestycyjnymi. Coraz częściej widać, że spadki wartości jednostek funduszy inwestycyjnych, dotykają funduszy zarówno tych akcyjnych jak i tych "bezpiecznych" - tylko z nazwy. Okazuje się, że fundusze zainwestowały w akcje, obligacje spółki PBG, która jak wiemy chce upadłości. Pomimo mówienia o problemach, które dopadły sektor budowlany zarządzający funduszami nie potrafili w miarę szybko podjąć działań by zniwelować skutki upadku firmy z tej branży. Tak więc doszedłem do wniosku, że wolę sam tracić pieniądze błędnymi decyzjami, niż za te straty wynagradzać jeszcze zarządzających funduszami. Skoro fundusze przepuszczają moje pieniądze to chociaż powinny się poczuć do odpowiedzialności i zrezygnować przynajmniej z części opłat. Jednak w to nie wierzę i dlatego złożyłem zlecenie umorzenia jednostek we wszystkich funduszach w które do tej pory inwestowałem. Moja przygoda z funduszami inwestycyjnymi skończyła się raz na zawsze. Chyba, że zmienią swoje podejście do klienta. Rozpoczynam długi weekend więc mam kilka dni na przemyślenia gdzie ulokować te pieniądze.
Dziś na fali dobrych nastrojów na giełdzie papierów wartościowych, kupiłem akcje KGHM'u oczywiście licząc na wyższą dywidendę niż zaproponował zarząd spółki. | |
|
| |
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:15 | |
| | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 06.06.2012 Sro 06 Cze 2012, 22:15 | |
| Proste jest piękne: | |