France's Hollande : Spain wants direct bank recapitalizations, Italy wants measures to bring down yields. France's Hollande says Italy, Spain want to ensure Friday's talks examine short-term measures to calm markets. Eurogrupa zgodziła się na wspólny nadzór nad bankami i pomoc Hiszpanii i Włochom. Przywódcy eurogrupy porozumieli się na szczycie w Brukseli w sprawie wspólnego nadzoru nad bankami - poinformował w piątek rano szef Rady Europejskiej Herman Van Rompuy. Van Rompuy powiedział, że strukturę i zasady działania wspólnego nadzoru nad bankami ma jak najszybciej przygotować Europejski Bank Centralny. Przywódcy 17 krajów eurogrupy zgodzili się udzielenie pomocy Włochom i Hiszpanii - poinformował Van Rompuy. Włochy i Hiszpania, które na skutek rosnących kosztów obsługi długu znajdują się pod coraz większą presją, mogą otrzymać pomoc z funduszy ratunkowych EFSF i ESM
tradycyjnie nic co rozwiązywałoby sedno problemu czyli kwestię zdolności spłaty zadłużenia przez poszczególne kraje nie zostało ustalone. Mamy jedynie słowa ale na tym etapie to w zupełności wystarcza. Z tego narastającego latami gówna nie da się po prostu wyjść bezboleśnie - ktoś musi zapłacić. Albo stracą wierzyciele albo Ci którzy kasą czy różnego rodzaju aktywami dysponują (tak będzie też w przypadku skupu obligów na dużą skalę na skutek rosnącej szybko inflacji). Wszyscy to wiedzą ale bal trwa (od szczytu do szczytu).
Od strony technicznej - albo mamy trójkąt i czeka nas 1-2 tygodnie wzrostów albo robimy jakąś nietypową formę ED
Chciałbym ostrzec wszystkich forumowiczów, przed nadmiernym optymizmem, otórz na moim systemie wczesnego ostrzegania w ciągu 3 ostatnich dni 2 razy padł wygnał ostrzegający o możliwości nadejścia w każdej chwili większej korekty. Dlatego też zmnieniłem swoje plany i wcześniej domknęłem swojego ostatniego longa. Dalej zakładam dojście do 2.240, tam też mam ustawione pierwsze zlecenia, ale będę reagował na bieżąco. Szwagry mają 85% pozycji na korkach dlatego to oni zdecydują kiedy spadają z longów.
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Witam! Dzisiaj niestety nie mogę obserwowac całej sesji. Szkoda, że nie posłuchałem systemu antytrendowego. Na dzisiejszej sesji spodziewam się sprzedawania faktów. Jeśli przebijemy 2185, to wczorajsza czarna świeca może miec siostrę - bliźniaczkę. A jeśli poziom 2185 nie zostanie przekroczony, to możliwe, że idziemy na 2310-30. Pozdrawiam
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Mi wystopowało kabla, szkoda, bo myślałem, że pociągną te spadki, ale jadę od wczoraj na sapince, W ogóle to wyciągnęli świeczki miesięczne na edku i na kablu z niezłego doła, więc w tym momencie już nie jestem takim zwolennikiem spadków, jakim byłem do tej pory. I też się zastanawiam nad elką na edku od poniedziałku, tylko muszę zobaczyć, co będzie na wykresie po weekendzie.
Cris
Liczba postów : 6430 Location : WY Registration date : 29/08/2007
Temat: Cris Pią 29 Cze 2012, 10:11
Pan Nikt napisał:
Witam! Dzisiaj niestety nie mogę obserwowac całej sesji. Szkoda, że nie posłuchałem systemu antytrendowego. Na dzisiejszej sesji spodziewam się sprzedawania faktów. Jeśli przebijemy 2185, to wczorajsza czarna świeca może miec siostrę - bliźniaczkę. A jeśli poziom 2185 nie zostanie przekroczony, to możliwe, że idziemy na 2310-30. Pozdrawiam
Witam, Też mi wychodzi, że okolice 2185 to ważny poziom. Pozdrawiam,
Reser
no jak widze trend nam się rozwija w najlepsze doszliśmy w zapędach do stwierdzenia: świat uratowany i wystarczyło stwierdzenie, że zostana podjęte środki i do przeciwdziałania bezrobociu i to za jakies drobne pieniądze !!! swoją drogą nie mogli tego powiedzieć dwa lata temu ???? ale najwazniejsze - uratowani
Jakieś info było? Bo tak z dupy o 4:15 taki szał - o co kaman w ogóle?
ostatnio przestałem jarzyć ten psychiatryk
Tu nie ma co jarzyć, tylko wiedzieć, w którym miejscu postawić odwrotkę i jakiej wielkości. Trendy tylko na indeksach, surowcach i mało popularnych parach walutowych.
Cris
Liczba postów : 6430 Location : WY Registration date : 29/08/2007
Temat: Cris Pią 29 Cze 2012, 10:13
MaRkEt TrAdEr napisał:
Co to za pierdolec w ogóle?
Mi wystopowało kabla, szkoda, bo myślałem, że pociągną te spadki, ale jadę od wczoraj na sapince, W ogóle to wyciągnęli świeczki miesięczne na edku i na kablu z niezłego doła, więc w tym momencie już nie jestem takim zwolennikiem spadków, jakim byłem do tej pory. I też się zastanawiam nad elką na edku od poniedziałku, tylko muszę zobaczyć, co będzie na wykresie po weekendzie.
Dobre ;-) Wczoraj odbili się od średn. oporu, lądując na krótkoterm. wsparciu + szczytowanie i poranne niusy. Faktycznie, cabel nieźle bujął. $CAD z wrażenia cały wczorajszy wzrost skorekciło.
Reser
Uchwalili, ze przekażą pieniądze
Właśnie czytam.
Qrwa to już nie ma innej pory jak 4:45? Ja pierdolę, mieli do 23ciej wczoraj się streścić. Co za qrwa psychiatryk. Polazłem spać bo myślałem, że juś sie naszczytowali a tu qrwa qmpel do mnie dzwoni, że jakieś Obama Rally....ze co? jaja se robisz? polazłem dalej w kimę a tu rzeczywiście jakiś pierdolec.
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
Chciałbym ostrzec wszystkich forumowiczów, przed nadmiernym optymizmem, otórz na moim systemie wczesnego ostrzegania w ciągu 3 ostatnich dni 2 razy padł wygnał ostrzegający o możliwości nadejścia w każdej chwili większej korekty. Dlatego też zmnieniłem swoje plany i wcześniej domknęłem swojego ostatniego longa. Dalej zakładam dojście do 2.240, tam też mam ustawione pierwsze zlecenia, ale będę reagował na bieżąco. Szwagry mają 85% pozycji na korkach dlatego to oni zdecydują kiedy spadają z longów.
ale kto tu jest optymistą? ja mam niecały rok doświadczenia na fx, a już wiem, co będzie dalej, gdyż boleśnie się na takim optymizmie przejechałam (niejeden pampers został zapełniony, gdy w zeszłym roku polecieli sobie na ED 300 pips w górę po jakimś euroszczycie bez konkretnych ustaleń, oczywiście następnego dnia zaczął się wielki zjazd, ale wtedy naiwna byłam i pozamykałam S jak tylko wrócił kurs w moje okolice)
niby wszystko jest cacy, świat uratowany, a oznacza to tylko jedno: aby spaść, musi wzrosnąć
najważniejsze jest patrzeć na Elliotta + poprawka na czyszczenie stopów
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Widzę że totalna niewiara na rynku Wszyscy uważaja że to tylko korekta przed dalsza jazdą bęc NARESZCIE Tylko dlaczego tak późno doszli do tego etapu Jest plotka że nie grecy czy inna nacja wyjdzie ze strefy euro ale sami niemiaszki opuszczą w ciągu kilku lat tą strefę innych zostawiając w tym syfie Będzie ciekawie
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
"(..)Komisja Bundestagu nie ukrywała oburzenia faktem, że urząd BKA nawet po ujawnieniu przestępczej działalności ugrupowania NSU w ubiegłym roku niszczył akta. (..)"
"(..)- To jest niesłychana historia - powiedział Wieland, zaznaczając, że teraz nasuwa się pytanie, czy członkowie terrorystycznej komórki nie byli przypadkiem na liście płac Urzędu Ochrony Konstytucji. (..)"
w trakcie rewolucji Leninowskiej spotkała się grupa 4 spiskowców. Jeden z nich wspominał że w przeczuwał iż któryś spośród towarzyszy jest agentem carskiej Ochrany. Po latach okazało się że tylko on nim nie był
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
chyba mnie inwigilują bo wstalem dzisiaj o 4:30 i zaraz zrobili mi promocje S za 15 minut
czesiek dba o mnie
Nie chcę koledze wprowadzać niepotrzebnego niepokoju... ale Baba Jaga też dobrze karmiła Jasia i Małgosię w chatce z piernika... a jakie miała zamiary?
AgroTrader MOD
chyba mnie inwigilują bo wstalem dzisiaj o 4:30 i zaraz zrobili mi promocje S za 15 minut
czesiek dba o mnie
Nie chcę koledze wprowadzać niepotrzebnego niepokoju... ale Baba Jaga też dobrze karmiła Jasia i Małgosię w chatce z piernika... a jakie miała zamiary?
bedzie mnie jadł czy
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes