Armagedon ratuj się kto może ratujcie własne depa ISM najgorzej od 2009
US Construction Spending (Jun) M/M 0.9% vs. Exp. 0.2% (Prev. 0.3%, Rev. 0.6%)
US ISM Manufacturing (Jun) M/M 49.7 vs. Exp. 52.0 (Prev. 53.5) - below the 50 mark for the first time since July 2009
EX ! może Ty masz ADHD ? to żadna obraza, albowiem cechuje ono ludzi inteligentnych; takie masowe produkowanie postów może również być oznaką zachowania kompulsywnego...ja to czasami mam, a np. Opcjo wykazuje swoje zachowanie kompulsywne w Roksie ( jak np. Michel Douglas) , inni szaleją na zakupach ( w tym również mam na myśli zakupy na giełdzie ), a jeszcze inni produkowaniem postów , są i tacy, którzy biegają wtedy w okół bloku jak np,. Kaczor....różne są objawy zachowania kompulsywnego... gorzej jak ktoś ucieka w alkohol albo narkotyki
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
US ISM Manufacturing (Jun) M/M 49.7 vs. Exp. 52.0 (Prev. 53.5) - below the 50 mark for the first time since July 2009
EX ! może Ty masz ADHD ? to żadna obraza, albowiem cechuje ono ludzi inteligentnych; takie masowe produkowanie postów może również być oznaką zachowania kompulsywnego...ja to czasami mam, a np. Opcjo wykazuje swoje zachowanie kompulsywne w Roksie ( jak np. Michel Douglas) , inni szaleją na zakupach ( w tym również mam na myśli zakupy na giełdzie ), a jeszcze inni produkowaniem postów , są i tacy, którzy biegają wtedy w okół bloku jak np,. Kaczor....różne są objawy zachowania kompulsywnego... gorzej jak ktoś ucieka w alkohol albo narkotyki
Gorzej jak wyzerowani nie pisujom na forumie wtedy kompulsywne pozory są niemiarodajne Dawno tak nie było by dwie ufo stronki (-1 moja ) do końca sesji na grajdole
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11715 Registration date : 16/09/2007
Gorzej jak wyzerowani nie pisujom na forumie wtedy kompulsywne pozory są niemiarodajne Dawno tak nie było by dwie ufo stronki (-1 moja ) do końca sesji na grajdole
prosty wniosek: jak Ty piszesz to taki SYF się robi, że wszyscy wolą się zająć innymi zajęciami
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
ja nie piszę przez pogodę, bo praktycznie śpię z powodu niskiego ciśnienia
poza tym dzisiaj dzień webinarów - poranny przegląd rynku, potem rogal o 12, potem piękny kostek o 15, a wieczorem jeszcze amibroker nie mówiąc o porannym o 5 rano naszego czasu
i jak tu w takich warunkach pisać? a jeszcze papu trzeba zrobić i dzieciaka obsłużyć
poniedziałek to zły dzień na pisanie
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
All of these interpretations fail to understand the broader importance of the announcement. We are witnessing a profound shift in China’s industrial strategy. To understand why, one needs to recall the more momentous Foxconn announcement in August to deploy about 1m industrial robots in its assembly factories over the next three years. (According to the International Federation of Robotics, the total number of industrial robots deployed in the world is a little less than 1.1m.)
Foxconn has good reason to pursue a robotic path. Replacing labour with capital allows the company to overcome one of its biggest problems – exposing workers to mind-numbingly repetitive work routines at a very high pace.
But given these robots will be replacing ordinary Chinese workers, why would the Chinese government consent to it? (One can assume that the Chinese government is party to any such deliberations about industrial strategy, not least because Foxconn is Taiwanese-owned.)
The answer lies in China’s demographics, which pose a great – and under-appreciated – challenge to western societies.
China’s economic planners know the number of annual entrants to its labour market is set to peak soon. Because of a longstanding cultural preference for the birth of boys over girls, which has been exacerbated by the country’s one-child policy, that peak point has already passed for young women, who up until now have been the primary source for staffing assembly operations in China’s coastal provinces.
China’s leadership and people are all keenly aware that the country’s population may get old before it gets rich. But laws of demographics are almost unalterable. What can be changed, though, are the levels of income generated in an economy and its overall growth path.
And it is precisely on this front that the Chinese government is making a determined bet. It wants to see wages go up, not just to strengthen domestic consumption but also because it would mean Chinese companies are producing more advanced goods for the world market. Chinese labour costs are estimated to account for only 1-3 per cent of the final sales price for the iPhone or iPad. Altering this very low level sharply upwards is China’s goal and, in all industrial sectors, the core of its ambitions. Running large-scale assembly operations is no longer seen as a viable path to securing China’s economic future. In order to realise its goal, the country needs well-trained, well-compensated and well-motivated workers. Using robots for menial work fits that strategy.
Remarkably, few in the western world have understood the depth of this ambition. While we worry about China’s low wages, the real challenge lies somewhere else entirely. China is determined to increase wages through advances in education and more reliance on capital-intensive production. The west has not begun to appreciate the consequences of this rapid embrace of automation.
What happens to developed countries when emerging market economies begin to produce more and more advanced products was debated in academic circles nearly a decade ago by economists such as Nobel laureate Paul Samuelson. But it was not expected to become a real-life issue for some decades.
The west’s complacency over its production of human capital must end. Measures to attract talent and strengthen education at schools and universities, and vocational training in companies, are desperately needed. For Europe this includes new policies to attract highly skilled immigrants and a revitalisation of universities. Responses are becoming more pressing with each robot added to the Foxconn assembly line.
goryl
Liczba postów : 298 Location : blisko Odry Registration date : 03/10/2007
No to koniec tego na dziś. Spadek wbrew całej Europie, na spadającym LOPie. Ktoś postanowił zabrać zabawki i iść sobie z piaskownicy. Ja także to czynię, świat realny wzywa. Bye.
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
A co ciekawe nie jest to standardem bo np. zerknąłem na blog prof. Rybińskiego (prognoza którą stawia to armagedon ) a tam post za postem, komentarze aż się palą
Takitam
Liczba postów : 785 Location : Szfagiernia Mała Registration date : 07/09/2010
Dzisiaj dwa szorty zajęłem po 2.208, jeden na fix domknięty, 155 zł pewny zarobek, drugi szort trzymam do jutra zarobek niepewny. Nie podoba mi się to co się dzieje jak już wcześniej pisałem były pewne sygnały, że powinno skorekcić, ale nie skorekciło. Teraz wygląda jakby miało iść a stopniowo spada. Szfagry dalej 85 % dalej kontrolują
Ja myślę, że to przez wakacje. Wszyscy jadą nad jeziorko tramwajem. Takiej Budki to jeszcze nie słyszałem:
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Jadźka nie rób wiochy z tą czerwienią w YUESEY zielone striny w takim dniu to podstawa
EX , nie qumasz bazy...nasz qrwidołek jest teraz na takim etapie, że dopóki się nie odbędzie porządna korekta w USA u nas korby niet...wyciąganie jankesa i rano fjuty na czerwono to najgorsze co może być dla bysia, no bo " jeśli jankes nie spadł dziś to spadnie jutro a juś na pewno pojutrze to po co mam kupować" ... taki urok qrwidołka ; P.S. jak wiesz, nie mam S a więc nie naganiam
Krzysztof
Liczba postów : 7411 Registration date : 28/08/2007
Jadźka nie rób wiochy z tą czerwienią w YUESEY zielone striny w takim dniu to podstawa
EX , nie qumasz bazy...nasz qrwidołek jest teraz na takim etapie, że dopóki się nie odbędzie porządna korekta w USA u nas korby niet...wyciąganie jankesa i rano fjuty na czerwono to najgorsze co może być dla bysia, no bo " jeśli jankes nie spadł dziś to spadnie jutro a juś na pewno pojutrze to po co mam kupować" ... taki urok qrwidołka ; P.S. jak wiesz, nie mam S a więc nie naganiam
No właśnie i to mnie martwi ale nie tak bardzo bo jeścio eL nie wziąłeś.
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Tu nie byłbym taki pewny że sie jankes spitoli w dół jutro. W środe na pewno nie spitoli. W czwartek i piatek loteriada z payrollami. Niezbyt wygurowane sa oczekiwania to czosnek moze przymierzyc w jajka misiom. No i oczywiscie całkowity brak przełozenia na grajdół gdzie czosnki robia swoje.
Swoją droga gdyby nie środa to u Janka byłaby niezła rura up.