| UFO - 03.07.2012 | |
|
+29SYLWESTER karnak mariner Pan Nikt w84u fabularasa inwestor EX Krzysztof betonowe_buty zibi Takitam tarzan MESJASZ delphia Prezes ojro neuron Akwila Małolat Ezet goryl Reser AgroTrader REALISTA Woman in love kLeszcz barany Dave 33 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 22:52 | |
| na długi jest sposób. monetyzacja. to siem juś robi. nierozumnych kilka krajów z północy jurop tego nie rozumie. tzn. ich filozofią była stabilność i przewidywalność. a tamten eprezentuje dokładnie odmienny pogląd. od set leci.
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Wto 03 Lip 2012, 23:05, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 22:53 | |
| - barura napisał:
- mariner napisał:
- barura napisał:
- najciekawsze, że zacytował to ktoś z pozdrowieniami imiennymi, kto zauważył, że na tym forum pisze się o tarplejowskich ciekawostach zupełnie równolegle, a nawet dużo wcześniej. To świadczy, że dwie "grupy" osób widzą niemal to samo w tym samym czasie, o sobie nie wiedząc.
Ciekawe? Wyklucza to paranoję lub pochodne. ta w tak rozwiniętej postaci i o bardzo podobnej treści nie występuje równolegle u dwóch wariatów lub nawet kilku/nastu.
Drobniutka prośba. Jeśli się odnosisz do postu, zrób to nie cytując go bezpośrednio, zostawiając nadstawiającymu karku możliwość modyfikacji przed pochłonięciem go (postu) przez "wieczność".
pzpr Przepraszam
jako pseudointeligent nic nie rozumiem reszta ufoków może mnie ocenić i dać mi popalić jestem taki że to wytrzymam albo zniknę jedno jest pewne to nie TY pierwsza zacytowałaś TARPLEYA a widziałem w niektórych postach podziękowania dla CIEBIE jako wyroczni
a TY tylko to przyjmowałaś bez sprostowania tak się tworzy fałszywą historię
pzpr
Realista mógłby Ci wytłumaczyć, bo adresował swoje znalezisko do mnie. Dlaczego do mnie? Śmiem twierdzić, że wiem.
W każdym bądź razie dzięki za wysiłek zrozumienia. I podjęcia na nowo pewnej dyskusji. W końcu zrozumiałaś nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że przez ciągłe cytowanie tego tekstu zostałaś uznana za żródło i tak właśnie tworzy się historię wystarczy mały błąd i historia przekazywana zmienia swój bieg reszta do przemyślenia pzpr | |
|
| |
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 22:55 | |
| A teraz czas na merytorykę (dlaczego ciągle łamię zasadę że nie powinno tak zaczynać się zdania?). Spodziewam się (jak całkiem spora ilość osób) niezłej padaki. A można się spodziewać bo jeden ze scenariuszy, w tej chwili bardzo prawdopodobny i ciągle nie zanegowany to to że obecnie kreślimy falę nr 2 i czeka nas fala nr 3. A falki trzecie bywają dynamiczne. Dlatego m.in. pisałem Delphii że nie widzę tu ED. Jeszcze sprawdzę sobie fibo jeśli chodzi o czas, ale dopóki nie wejdziemy na 2 w 1 czyli ok. 2236, ten scenariusz jest ciągle prawdopodobny | |
|
| |
barura
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 22:55 | |
| zawsze przytaczam Tarpleyowego. Że to jego słowa. Nie moje. | |
|
| |
fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 22:58 | |
| | |
|
| |
barura
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 22:59 | |
| jestem, Akwila, przekonana, że brodaty tyż je przekoanany o nieuchronności padaki. W ichniejszych komentarzach powtarza się bez końca nutka niedowierzania, że to wszystko jeszcze zipie.
Rynek jednak jest twardy, liczy i wyliczył, że przy ujemnych (realnie) stopach opłaca się zaryzykować pod dywidendy. paczaj na małpę. no i rośnie, daksio i wig, choć ten nieśmiało, ale zawsze. | |
|
| |
mariner
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 23:06 | |
| - barura napisał:
- zawsze przytaczam Tarpleyowego. Że to jego słowa. Nie moje.
Jasne problem w tym że przypisujesz sobie znalezienie tych cytatów pzpr | |
|
| |
fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 23:09 | |
| KURWA TEN KRAJ JEST CHORY
We wszystkich cywilizowanych państwach, a także niecywilizowanych ale objętych międzynarodowymi konwencjami, obowiązuje zakaz przeprowadzania eksperymentów medycznych na niemowlętach poniżej trzeciego miesiąca życia. Wyjątek stanowią Indie, największy poligon doświadczalny Big Pharmy, w których eksperymenty medyczne można przeprowadzać na niemowlętach już od drugiego miesiąca życia, a także Polska, w której nie obowiązują jakiekolwiek ograniczenia wiekowe, toteż eksperymenty medyczne przeprowadza się na niespotykaną nigdzie indziej skalę na niemowlętach już od pierwszej doby ich życia, bowiem niemowlętom polskim, zanim ukończą jeden dzień życia, wstrzykuje się nie jedną, ale dwie szczepionki – jedną domięśniowo, drugą międzyskórnie. | |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 23:14 | |
| - barura napisał:
- jestem, Akwila, przekonana, że brodaty tyż je przekoanany o nieuchronności padaki. W ichniejszych komentarzach powtarza się bez końca nutka niedowierzania, że to wszystko jeszcze zipie.
Rynek jednak jest twardy, liczy i wyliczył, że przy ujemnych (realnie) stopach opłaca się zaryzykować pod dywidendy. paczaj na małpę. no i rośnie, daksio i wig, choć ten nieśmiało, ale zawsze. A kto to jest rynek? Od padaki w 1907 roku wysterowanej przez Morgana, coraz bardziej się uczą jak takie coś robić. Kiedy są większe padaki? Kiedy uda się zgromadzić większą gotówkę pewnej grupie osób na wykup bankrutujących firm i banków. O kryzysie w 1925 roku napisano że jest to pierwszy, wywołany w sposób naukowy kryzys. A wielka depresja na przełomie lat 20 i 30 ub. wieku? 1925 był próbą generalną, a Wielka Depresja pogłębiona dzięki działaniom FED pomogła przejąć im ok. 500 banków, nie licząc firm. I to na tyle w tej materii. | |
|
| |
mariner
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 23:20 | |
| - fabularasa napisał:
- KURWA TEN KRAJ JEST CHORY
We wszystkich cywilizowanych państwach, a także niecywilizowanych ale objętych międzynarodowymi konwencjami, obowiązuje zakaz przeprowadzania eksperymentów medycznych na niemowlętach poniżej trzeciego miesiąca życia. Wyjątek stanowią Indie, największy poligon doświadczalny Big Pharmy, w których eksperymenty medyczne można przeprowadzać na niemowlętach już od drugiego miesiąca życia, a także Polska, w której nie obowiązują jakiekolwiek ograniczenia wiekowe, toteż eksperymenty medyczne przeprowadza się na niespotykaną nigdzie indziej skalę na niemowlętach już od pierwszej doby ich życia, bowiem niemowlętom polskim, zanim ukończą jeden dzień życia, wstrzykuje się nie jedną, ale dwie szczepionki – jedną domięśniowo, drugą międzyskórnie. Czosnki swego czasu mieli problem ze swoją chorobą genetyczną no ale o tym teraz cisza - teraz są prawa człowieka teraz te problemy należy przenieść na gojów przeciwnik słaby itd itp pzpr | |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 23:20 | |
| Oczywiście wszyscy widzą że będzie padaka. Ale ponieważ jest zaplanowana na 2013, to mamy miłą perspektywę pałowania i czesania stópek jeszcze przez kilka miesięcy. | |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 23:48 | |
| Brawo Isia. Niestety nie mogłem obejrzeć meczu. Chyba dla wszystkich zaskoczeniem było że Agnieszka dokończyła mecz jeszcze dzisiaj. W czwartek z Kerber, a potem jeśli wygra w finale z Sereną to będzie nr 1. Czegoś takiego jeszcze nie było. Życzę jej tego choc będzie ciężko | |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Wto 03 Lip 2012, 23:50 | |
| Widzę że wszyscy już śpią. To po co się produkuję? Idę do domu. Dobranoc. A licznik bije | |
|
| |
mariner
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Sro 04 Lip 2012, 00:00 | |
| - Akwila napisał:
- Widzę że wszyscy już śpią. To po co się produkuję? Idę do domu. Dobranoc. A licznik bije
Niektórzy jeszcze nie śpią Jeszcze wierzą że nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi pzdr | |
|
| |
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Sro 04 Lip 2012, 08:52 | |
| - mariner napisał:
- Akwila napisał:
- Widzę że wszyscy już śpią. To po co się produkuję? Idę do domu. Dobranoc. A licznik bije
Niektórzy jeszcze nie śpią
Jeszcze wierzą że nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
pzdr he he | |
|
| |
barura
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 Sro 04 Lip 2012, 09:10 | |
| "I think the market is definitely pricing in another round of QE .The markets have already to a great extent front-run policy makers so from that point of view, once these policies were to come through, I am not sure to what extent this is going to give risk assets much of an upside from here."
Are you mad or something? Giving uncontrolled, unregulated money supplies to someone who got in trouble due to the mismanagement of that type of money is like giving cigarettes to someone who's got lung cancer. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 03.07.2012 | |
| |
|
| |
| UFO - 03.07.2012 | |
|