Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:10
Antoni Pieniądz napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
Wskaż źródło, w którym stwierdzono, że Maria z Nazaretu byłą żydówką.
Ja nie jestem jakimś historykiem by tego szukać ale prosta logika: jeśli ktoś się rodzi w Izraelu, ma tamtejszych rodziców i ma na portretach pasujące do tamtego rejonu świata rysy twarzy, to jakiej narodowości może być?
Murzyńskiej, azjatyckiej, indiańskiej? .... no...... to chyba qrwa oczywiste
Tak samo mogę napisać o sobie: urodziłem się w Polsce, moi rodzice są Polakami - udowodnij, że jestem Polakiem no paranoja.
W Izraelu z żydowskich rodziców rodzą się Eskimosi
Szukałeś i i nie znalazłeś. Nie interesuje mnie twoja "logika", a fakty.
Nie szukałem bo mi się nie chce w to teraz zagłebiać. Nie ma możliwości ustalenia dziś "faktów" z tamtych czasów bo nie ma źródeł historycznych a nawet jeśli to nie ma żadnych dowodów, że są one prawdziwe.
Ja ci po raz kolejny zadaje bardzo proste pytanie: jeśli ktoś rodzi się w Izraelu i ma żydowskich rodziców to najprawdopodobniej jakiej narodowości jest?
Słucham......
I drugie pytanie: udowodnij mi, że w ogóle ktoś taki jak Jezus Chrystus istniał na świecie.... .słucham
Wskaż mi te "fakty". Najnowsza historia potrafi być zmanipulowana a co dopiero z tamtych lat.
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:13
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:13
HIOB napisał:
...
ciekawostka zobacz od 35tej minuty Tesla, jeden z najbardziej wykształconych ludzi i jego sposób pozyskiwania wiedzy
Hiobie, opowiedz nam kiedyś swoją historię. Wielu mogłoby się czegoś z niej nauczyć.
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:21
Dezerter napisał:
HIOB napisał:
...
ciekawostka zobacz od 35tej minuty Tesla, jeden z najbardziej wykształconych ludzi i jego sposób pozyskiwania wiedzy
Hiobie, opowiedz nam kiedyś swoją historię. Wielu mogłoby się czegoś z niej nauczyć.
zaiste ciekawa, ja znam
Reser
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:21
Jeśli chodzi o doktryny religijne to nie ma mowy o żadnych FAKTACH w normalnym rozumieniu tego słowa a jedynie o DOGMATACH. Fakt to jest coś co można udowodnić a wtedy przestaje być dogmatem. Wiara z definicji opiera się na wierzeniu w coś czego nie można udowodnić bo w przeciwnym razie stałaby się nauką.
O jakich więc "faktach" można tu mówić? Wszystkie te historie bibiljne są z dupy wyssane a źródła historyczne spisywane przez różnych historiografów, z których duża część (o ile nie większość) jest po prostu zmyślona albo autorsko "dointerpretowana".
Nie ma możliwości obecnie ustalenia z całą pewnością jak było na terenie Izreala 2k lat temu bo za dużo czasu już upłynęło, za dużo pokoleń się przemieliło po całym świecie i za dużo wojen było by odtworzyć dokładną genealogię i pewnie takiej możliwości nigdy nie będzie. Dlatego wierni będą zawsze (dawać na tace) bo nie da się im udowodnic, że to bzdura.
Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Sro 15 Sie 2012, 12:24, w całości zmieniany 1 raz
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:23
Janek Trader napisał:
KRT napisał:
Janek Trader napisał:
2-gi małe L na E-da
pod co ?
pod Wniebowzięcie
Bozia chyba nie pomaga
Reser
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:25
KRT napisał:
Janek Trader napisał:
KRT napisał:
Janek Trader napisał:
2-gi małe L na E-da
pod co ?
pod Wniebowzięcie
Bozia chyba nie pomaga
A na edq to Szatan dziś rządzi
Diablo
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:29
MaRkEt TrAdEr napisał:
Jeśli chodzi o doktryny religijne to nie ma mowy o żadnych FAKTACH w normalnym rozumieniu tego słowa a jedynie o DOGMATACH. Fakt to jest coś co można udowodnić a wtedy przestaje być dogmatem. Wiara z definicji opiera się na wierzeniu w coś czego nie można udowodnić bo w przeciwnym razie stałaby się nauką.
O jakich więc "faktach" można tu mówić? Wszystkie te historie bibiljne są z dupy wyssane a źródła historyczne spisywane przez różnych historiografów, z których duża część (o ile nie większość) jest po prostu zmyślona albo autorsko "dointerpretowana".
Nie ma możliwości obecnie ustalenia z całą pewnością jak było na terenie Izreala 2k lat temu bo za dużo czasu już upłynęło, za dużo pokoleń się przemieliło po całym świecie i za dużo wojen było by odtworzyć dokładną genealogię i pewnie takiej możliwości nigdy nie będzie. Dlatego wierni będą zawsze (dawać na tace) bo nie da się im udowodnic, że to bzdura.
fakty sa takie że nie ma żadnych faktów z tamtego okresu, ale ludzie wierzą bo to jest wygodne, łatwiej wytłumaczyc dziecku że jego matka trafiła do raju bo Bóg ją wezwał, skazanemu na śmierć łatwiej sie pomodlic do Jezusa o przebaczenie, faktem jest tez to ze jakbyśmy sie urodzili w innym regionie to wierzylibysmy w tego Boga na którym dana religia obowiązuje, bo władza religijna doskonale wie ze im młodsze dziecko tym łatwiej omamić tymi głupotami, ja do dzis znam modlitwy wyuczone w dzieciństwie, nie rozumiałem tego ale nauczyć się ich musiałem
Reser
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:29
No i za cholerę nie mogę trailinga ustawić w MT4
Pierdolę tą platformę, nie wiem po co się z nią pałuję w ogóle.
Trade Station II jest o Niebo lepsza, nawet zlecenia można przesuwać na wykresach tak jak w Dealbooq.
www.fxcm.com
Metatrader jest do dupy Klikania dużo a nie ma takiej funkcjonalności jak dwie wyżej wymienione.
Diablo
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:31
MaRkEt TrAdEr napisał:
Trade Station II jest o Niebo lepsza, nawet zlecenia można przesuwać na wykresach tak jak w Dealbooq.
www.fxcm.com
Metatrader jest do dupy Klikania dużo a nie ma takiej funkcjonalności jak dwie wyżej wymienione.
ale po co ustawiac trailinga?? ja raz na dwie godziny podniose stopa o parabolika i spokój.
Reser
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:34
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
fakty sa takie że nie ma żadnych faktów z tamtego okresu, ale ludzie wierzą bo to jest wygodne, łatwiej wytłumaczyc dziecku że jego matka trafiła do raju bo Bóg ją wezwał, skazanemu na śmierć łatwiej sie pomodlic do Jezusa o przebaczenie, faktem jest tez to ze jakbyśmy sie urodzili w innym regionie to wierzylibysmy w tego Boga na którym dana religia obowiązuje, bo władza religijna doskonale wie ze im młodsze dziecko tym łatwiej omamić tymi głupotami, ja do dzis znam modlitwy wyuczone w dzieciństwie, nie rozumiałem tego ale nauczyć się ich musiałem
No ja też znam Stoplossie wierny stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój Rano, wieczór, we dnie, w nocy Bądź mi zawsze q pomocy
Wigu nasz, któryś jest w hossie Święc się poziomy twoje, Punktów naszych powszednich daj nam dzisiaj ......
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:35
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
Ja nie jestem jakimś historykiem by tego szukać ale prosta logika: jeśli ktoś się rodzi w Izraelu, ma tamtejszych rodziców i ma na portretach pasujące do tamtego rejonu świata rysy twarzy, to jakiej narodowości może być?
Tak samo mogę napisać o sobie: urodziłem się w Polsce, moi rodzice są Polakami - udowodnij, że jestem Polakiem no paranoja.
Nie szukałem bo mi się nie chce w to teraz zagłebiać. Nie ma możliwości ustalenia dziś "faktów" z tamtych czasów bo nie ma źródeł historycznych a nawet jeśli to nie ma żadnych dowodów, że są one prawdziwe.
Ja ci po raz kolejny zadaje bardzo proste pytanie: jeśli ktoś rodzi się w Izraelu i ma żydowskich rodziców to najprawdopodobniej jakiej narodowości jest?
Słucham......
I drugie pytanie: udowodnij mi, że w ogóle ktoś taki jak Jezus Chrystus istniał na świecie.... .słucham
Wskaż mi te "fakty". Najnowsza historia potrafi być zmanipulowana a co dopiero z tamtych lat.
Ja, natomiast po raz kolejny proszę o wskazanie źródła, gdzie napisano, iż Maria z Nazaretu była żydówką, a nie odwracanie kota ogonem.
Dobra, spadam na siłownię. Później obiad z rodziną, spotkanie z bratem, a wieczorem mały bans z ziomami. Samotność, to straszna sprawa. Brak znajomych, bliskich w otoczeniu, powoduje okropne skutki w ludzkiej psychice.
Reser
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:37
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
www.fxcm.com
ale po co ustawiac trailinga?? ja raz na dwie godziny podniose stopa o parabolika i spokój.
No też tak robiłem ale czasem są ruchy z takiej dupy, że masz odjeb jakąś kosmiczną szpilką 1.5f od parabolika i dobrze wtedy zabezpieczyć level wyjścia w razie powrotu a nie czekać aż ten chwilowy pierdolec w całości wróci. Zobacz np. na edka godzinową świecę z 2.Aug 14-15. jak miałeś longa z trailinigiem to na tym pierdolcu kasowałeś ładny zysk a czekając na przesunięcie z palca byłoby gówno.
Reser
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:39
Antoni Pieniądz napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
Słucham......
Ja, natomiast po raz kolejny proszę o wskazanie źródła, gdzie napisano, iż Maria z Nazaretu była żydówką, a nie odwracanie kota ogonem.
Dobra, spadam na siłownię. Później obiad z rodziną, spotkanie z bratem, a wieczorem mały bans z ziomami. Samotność, to straszna sprawa. Brak znajomych, bliskich w otoczeniu, powoduje okropne skutki w ludzkiej psychice.
Ja natomiast po raz kolejny proszę o odpowiedzenie na te dwa pytania i spadam na rower. Nie odpowiesz - nie dysqtuję więcej na ten temat.
Chyba katol sie znalazł... bo zaqty łeb.
Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Sro 15 Sie 2012, 12:40, w całości zmieniany 1 raz
Diablo
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:40
MaRkEt TrAdEr napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
No ja też znam Stoplossie wierny stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój Rano, wieczór, we dnie, w nocy Bądź mi zawsze q pomocy
Wigu nasz, któryś jest w hossie Święc się poziomy twoje, Punktów naszych powszednich daj nam dzisiaj ......
piękne i na wieku wieków amen
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:44
KRT napisał:
Janek Trader napisał:
KRT napisał:
Janek Trader napisał:
2-gi małe L na E-da
pod co ?
pod Wniebowzięcie
Bozia chyba nie pomaga
A to dobre:)
Czy ten usd/cad coś zrobi? usd/... wszystko po kilkadziesiąt pkt. up a ten stoi jak zaklęty. Za to usd/jpy chyba nadciąga zmiana taktyki. Nie obsrywają się jak zwykle po podkorbieniu.. Czy to już ten czas?
Na Kablu i Edku wracamy do s-ek Są tak słabe że jak s&p popuści (chociaż z 30 pkt) - To będą drugie dno badały.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:48
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
Słucham......
Ja natomiast po raz kolejny proszę o odpowiedzenie na te dwa pytania i spadam na rower. Nie odpowiesz - nie dysqtuję więcej na ten temat.
Dla twojej wiadomości - nie chodzę do kościoła, nie praktykuję żadnej religii, nie biję czołem przed księdzem, jednakże jestem pełen szacunku dla wyznawców wszystkich religii. Może i jestem zakutym łbem - każdy ma jakieś wady. Wbijam w to. Kończmy dyskusję, bo nie zaprowadzi nas do rozwiązania.
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:52
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Antoni Pieniądz napisał:
Słucham......
Naprawde po tylu latach nadal chce wam się prowadzic dysputy teologiczne? Jarałem się tym jak miałem 16-21 lat Jeden wierzy a drugi nie i pogódźmy się z tym! Dla jednych Bogiem są dutki i gołe dupy a dla drugich niewidoczny stwórca i życie po śmierci. Ale za to i jedni i drudzy są pełni hipokryzji i ludzkich przywar bośmy tylko i aż homo sapiens Deal with it:)
Reser
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 12:53
Antoni Pieniądz napisał:
Dla twojej wiadomości - nie chodzę do kościoła, nie praktykuję żadnej religii, nie biję czołem przed księdzem, jednakże jestem pełen szacunku dla wyznawców wszystkich religii. Może i jestem zakutym łbem - każdy ma jakieś wady. Wbijam w to. Kończmy dyskusję, bo nie zaprowadzi nas do rozwiązania.
Poszukaj sobie a pewnie nie ma takiego źródła:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Maria_z_Nazaretu
Tam jest tak nasrane sprzecznych informacji i legend, że sam diabeł tego nie rozstrzygnie ale najrozsądniej jest przyjąć, że ktoś kto się rodzi w Izraelu z izraelskich rodziców jest po prostu Żydem i tyle bo w ten sposób pochodzenie się nabywa. To jest po prostu naturalny wniosek a nie żadne odwracanie kota ogonem.
Rmir
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 13:14
ale fajny indyk
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 13:40
inwestor napisał:
Na qrwidołku od czerwca mamy wzrosty Obecnie skończyliśmy prawdopodobnie falę i w 3 (niektórzy widzą abc) Korekta na fali ii może sięgnąć nawet 2240 U jankesów od sierpnia rozpoczął się kolejny festiwal głupoty SABINKA będzie maszerowała do góry w tempie 0,1-0,3% na dzień
Nie ma co wrzucać wykresy chyba że Kim Dzong Un i jego piękna żona otworzą Koreę Płn. na świat
Korea Północna ma złoża metali ziem rzadkich warte 6 bln dol.
Jeśli te wstępne szacunki okażą się prawdą, może to oznaczać całkowitą zmianę przyszłości tego komunistycznego kraju rządzonego przez Kim Dżong Una. Według eksperta od Korei Północnej prof. Leonida Pietrowa z Uniwersytetu w Sydney to właśnie bogate źródła surowców mineralnych sprawiają, że Korea Północna jest bardzo atrakcyjnym miejscem do inwestowania dla zagranicznych koncernów. Gazeta "Asia Times" wskazuje na to, że w ostatnich miesiącach w Korei Północnej ma miejsce mały boom budowlany - powstają nowe wieżowce i wielkie projekty infrastrukturalne.
Szacunki ogromnych złóż metali ziem rzadkich znajdujących się w górzystych rejonach Korei Północnej zostały wykonane przez Korea Resources - państwową spółkę wydobywczą z Korei Południowej. Wartość wszystkich minerałów, w tym metali ziem rzadkich, ma wynosić nawet 6 bln dol. A jak informuje "Wall Street Journal", to właśnie Korea Resources już w ubiegłym roku prowadziła rozmowy z władzami w Pjongjangu na temat wspólnego projektu ich wydobywania i innych minerałów, przede wszystkim grafitu. Eksperci wskazują, że dzięki temu możliwe jest zbliżenie obu krajów pozostających od ponad pół wieku w stanie wojny. http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,12282104,Korea_Polnocna_ma_zloza_metali_ziem_rzadkich_warte.html
Rmir
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 13:42
EX napisał:
inwestor napisał:
Na qrwidołku od czerwca mamy wzrosty Obecnie skończyliśmy prawdopodobnie falę i w 3 (niektórzy widzą abc) Korekta na fali ii może sięgnąć nawet 2240 U jankesów od sierpnia rozpoczął się kolejny festiwal głupoty SABINKA będzie maszerowała do góry w tempie 0,1-0,3% na dzień
Nie ma co wrzucać wykresy chyba że Kim Dzong Un i jego piękna żona otworzą Koreę Płn. na świat
Korea Północna ma złoża metali ziem rzadkich warte 6 bln dol.
Jeśli te wstępne szacunki okażą się prawdą, może to oznaczać całkowitą zmianę przyszłości tego komunistycznego kraju rządzonego przez Kim Dżong Una. Według eksperta od Korei Północnej prof. Leonida Pietrowa z Uniwersytetu w Sydney to właśnie bogate źródła surowców mineralnych sprawiają, że Korea Północna jest bardzo atrakcyjnym miejscem do inwestowania dla zagranicznych koncernów. Gazeta "Asia Times" wskazuje na to, że w ostatnich miesiącach w Korei Północnej ma miejsce mały boom budowlany - powstają nowe wieżowce i wielkie projekty infrastrukturalne.
Szacunki ogromnych złóż metali ziem rzadkich znajdujących się w górzystych rejonach Korei Północnej zostały wykonane przez Korea Resources - państwową spółkę wydobywczą z Korei Południowej. Wartość wszystkich minerałów, w tym metali ziem rzadkich, ma wynosić nawet 6 bln dol. A jak informuje "Wall Street Journal", to właśnie Korea Resources już w ubiegłym roku prowadziła rozmowy z władzami w Pjongjangu na temat wspólnego projektu ich wydobywania i innych minerałów, przede wszystkim grafitu. Eksperci wskazują, że dzięki temu możliwe jest zbliżenie obu krajów pozostających od ponad pół wieku w stanie wojny. http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,12282104,Korea_Polnocna_ma_zloza_metali_ziem_rzadkich_warte.html
i po to były wojny w iraku i w afganistanie
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 13:43
No Panowie
orzeszki, chipsy, pivo i nogi na stół
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 13:48
Dezerter napisał:
HIOB napisał:
...
Tesla !!!! .... ale kto dzisiaj ma 10 sekund na pomyślenie .... Owczy pęd
Ostatnio zmieniony przez SYLWESTER dnia Sro 15 Sie 2012, 13:51, w całości zmieniany 1 raz
Rmir
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 13:51
Umiera teściowa. Spogląda w okno i szepta: - Ale zachód. Zięć: - Niech się mama nie rozprasza.
Rmir
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 13:52
Pracownik prosi o urlop na lato. - Wy, Nowak, lubicie ciepłą wódkę? - pyta szef. - Nie, panie dyrektorze. - A spocone baby? - pada kolejne pytanie. - Też nie. - To dobrze, dostaniecie urlop w listopadzie.
Rmir
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 13:57
Dzwoni klient do masarni i mówi: - Czy ma Pan piersi z kurczaka? - Mam. - A ma Pan łopatkę? - Mam. - Aświński ryj Pan ma? - Mam. - No to musi Pan śmiesznie wyglądać. ------------------ Matiz ma jeden plus... - Gdzie?! - Na akumulatorze.
Rmir
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 14:02
http://wikary.pl/?70587
Rmir
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 14:07
Przychodzi facet do kwiaciarni i mówi: - Poproszę jakąś małą, krótką wiązankę. - Ch*j ci w du*ę cwelu.
ROYAL
Liczba postów : 13 Registration date : 03/08/2010
Temat: Re: UFO - 15.08.2012r. Sro 15 Sie 2012, 14:08
MaRkEt TrAdEr napisał:
Jeśli chodzi o doktryny religijne to nie ma mowy o żadnych FAKTACH w normalnym rozumieniu tego słowa a jedynie o DOGMATACH
Nie prawda. Są mlode religie i pewne fakty mają świetnie udokumentowane nawet na filmach.
MaRkEt TrAdEr napisał:
Fakt to jest coś co można udowodnić
Fakt to coś co miało miejsce. Dzś mrugnąłem okiem. Po wielokroć. Ale gdybyś chciał żebym to udowodnił - to nie mam jak. Czyli co moje mruganie okiem było hipotetyczne?
MaRkEt TrAdEr napisał:
Wszystkie te historie bibiljne są z dupy wyssane
Idąc za Twoją definicja faktu i dogmatu, to nie masz tego jak udowodnić. Zatem to stwierdzenie to DOGMAT.
Ergo - wierzysz w dogmat antyreligijny i niczym nie rożnisz się od tępych łbów.
A co do tego czy można z rodziców Żydów w Izraelu się urodzić i nie byc żydówką to można. Poczytaj o FELASZACH. To czarnoskórzy Żydzi z Etiopii aktualnie przebywający w Izraelu w większości.