| UFO - 18.09.2012 | |
|
+39Janko Traderroo karnak mariner nephros REALISTA filip Akwila snajper forex Liber GRIZZLI Abaci barany Dave CromCruach gumbas strażnik moralności Generał eranet kamikaze delphia mario MICHU AgroTrader Pan Nikt Reser nomad neuron thorgall MoralnyNiepokój betonowe_buty Ezet zibi TRADER janek EX Diablo MaxMartini MedKit* Zygmunt de Bill inwestor 43 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:07 | |
| | |
|
| |
Generał
Liczba postów : 9866 Registration date : 28/04/2011
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:08 | |
| | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:11 | |
| | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:12 | |
| - nomad napisał:
- Moje pierwsze pozwolenie na broń uzyskałem w wieku 18 lat po zdaniu egzaminu na myśliwego, co wymagało:
- przeczytania cienkiej książeczki vadmecum myśliwego, - wyuczenia się jakiegoś niedużego kodeksu polowań, - zdania egzaminu na strzelnicy. Potem zdałem egzamin na selekcjonera i miałem dodatkowe pozwolenie na sztucer kaliber 7.62 donośność kuli 2 km w poziomie. Miałem Manlichera z lunetą i kule pełnopłaszczowe, co jak się wryły w ciało to robiły totalne spustoszenie w środku.
I wszystko na legalu, Potem Pierdolnąłem to zabijanie zwierząt o parapet. Może w następnym wcieleniu będziesz jednym z takich zabitych zwierząt... nie kłóciło się to z twoją moralnością jogina? | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:13 | |
| - Donpadre napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- Donpadre napisał:
- snajper napisał:
- Donpadre napisał:
- w sumie dobrze jakby wprowadzili przepis ze każdy może trzymać w domu giwere a w czasie wojny hulaj dusza piekła nie ma, policja nie daje rady to co dopiero wojsko które jest raczej fikcyjne i liczebnie małe, kasy nie ma to tam najpierw zabiorą bo tusk prowadzi politykę przyjaźni w XXI wieku, a jak widać każdy się zbroi, pomimo szczytowania polityków jak się ściskają przed fleszami aparatów.
Donpadre można - w domu pełny legal, nosić też można ale już nie na pełnym.
Pisałem o tym wiele razy. te prochowe pewnie, jakby nawet zezwolili to pewnie bym prędko nie kupił ale liczyłbym że reszta społeczeństwa kupi i zaleje bronią ten nasz kraj
u ruskich pewnie broni masa, niemcury też pochowali, u nas nie znam nikogo kto by miał flintę na strychu, no może jakąś kuszę, łuk, lotki Warum? nie mam kasy na taką pierdołę w czasie pokoju póki co jeszcze, niektórzy się jarają tym, na wojnie będę biegł za tym co ma pistolet i w bezsiku czekał aż go zastrzelą A co to jest bezsik? | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:15 | |
|
Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Wto 18 Wrz 2012, 15:16, w całości zmieniany 2 razy | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:15 | |
| | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:16 | |
| - MaRkEt TrAdEr napisał:
- nomad napisał:
- Moje pierwsze pozwolenie na broń uzyskałem w wieku 18 lat po zdaniu egzaminu na myśliwego, co wymagało:
- przeczytania cienkiej książeczki vadmecum myśliwego, - wyuczenia się jakiegoś niedużego kodeksu polowań, - zdania egzaminu na strzelnicy. Potem zdałem egzamin na selekcjonera i miałem dodatkowe pozwolenie na sztucer kaliber 7.62 donośność kuli 2 km w poziomie. Miałem Manlichera z lunetą i kule pełnopłaszczowe, co jak się wryły w ciało to robiły totalne spustoszenie w środku.
I wszystko na legalu, Potem Pierdolnąłem to zabijanie zwierząt o parapet. Może w następnym wcieleniu będziesz jednym z takich zabitych zwierząt... nie kłóciło się to z twoją moralnością jogina? wtedy byłem kato-narodowcem, potem zmądrzałem i nauczyłem psa, by płoszył zwierzynę zamiast naganiać.
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Wto 18 Wrz 2012, 15:17, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:17 | |
| - nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- nomad napisał:
I wszystko na legalu, Potem Pierdolnąłem to zabijanie zwierząt o parapet. Może w następnym wcieleniu będziesz jednym z takich zabitych zwierząt... nie kłóciło się to z twoją moralnością jogina? wtedy byłem kato-narodowcem Ooo matko! Czyli coś jak olaf biegałeś z transparentami "jebać pedałów, Polska dla Polaqw" itp? | |
|
| |
nephros
Liczba postów : 320 Registration date : 01/04/2010
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:18 | |
| - Dave napisał:
Istnieje prawdopodobnie około 150 miliardów galaktyk w widzialnym Wszechświecie (choć niektóre badania mówią nawet o 500 miliardach galaktyk, zawierających łącznie około kwadryliona gwiazd). Galaktyka, wewnątrz której znajduje się Układ Słoneczny, to Droga Mleczna.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Galaktyka
jeżeli więc wszechświat jest tak gigantyczny to uważanie, że życie mogło powstać tylko na naszej ziemi (a na innych planetach już nie) świadczy o niezłym egocentyźmie
jeżeli założysz, że w każdej galaktyce narodziła się tylko jedna cywilizacja to już masz prawie 500 miliardów różnych cywilizacji ... jedne są bardziej zaawansowane inne pewnie mniej.
naprawdę wątpię abyśmy byli tacy jedyni i wyjątkowi. Enrico Fermi jakiś czas temu zwracał uwagę na ten paradoks: http://pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_Fermiego | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:19 | |
| | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:20 | |
Ooo matko! Czyli coś jak olaf biegałeś z transparentami "jebać pedałów, Polska dla Polaqw" itp? no nie było problemu pedałów, było 'Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie' i farba drukarska zamiast tonera. | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:21 | |
| | |
|
| |
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:21 | |
| | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:25 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:29 | |
| - nephros napisał:
- Dave napisał:
Istnieje prawdopodobnie około 150 miliardów galaktyk w widzialnym Wszechświecie (choć niektóre badania mówią nawet o 500 miliardach galaktyk, zawierających łącznie około kwadryliona gwiazd). Galaktyka, wewnątrz której znajduje się Układ Słoneczny, to Droga Mleczna.
jeżeli więc wszechświat jest tak gigantyczny to uważanie, że życie mogło powstać tylko na naszej ziemi (a na innych planetach już nie) świadczy o niezłym egocentyźmie
jeżeli założysz, że w każdej galaktyce narodziła się tylko jedna cywilizacja to już masz prawie 500 miliardów różnych cywilizacji ... jedne są bardziej zaawansowane inne pewnie mniej.
naprawdę wątpię abyśmy byli tacy jedyni i wyjątkowi. Enrico Fermi jakiś czas temu zwracał uwagę na ten paradoks: http://pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_Fermiego Ten paradox nie do końca musi nim być - może po prostu założenia są złe. Dlaczego każda potencjalnie inna cywilizacja miałaby przechodzić podobną ścieżkę rozwoju co my czyli wynaleźć radio, elektryczność, odkryć fizykę kwantową itp? To wcale nie jest powiedziane. My rozróżniamy dualność między życiem opartym na związkach węgla (czyli istotami które odżywiają się, rozmnażają i wydalają) a materią nieożywioną a przecież może istnieć całe spektrum bytów pomiędzy np. inteligentne materiały, że się przysłowiowym "fizjologom w dupach nie śniło" Jak w moim przykładzie powyżej. Istnieje mrówka, dla niej światem jest mrowisko i ewentualnie jakiś obszar dookoła i nawet gdyby była to niezwykle rozwinięta jak na mrówcze pojmowanie skali osobniczka, to ona nie jest w stanie sobie wyobrazić, pojąć ani opisać co to np. znaczy "300m wyżej". A tam sobie żyje orzeł, który ma w żopie tą mrówkę i nawet nie ma potrzeby odkrywania jej istnienia i komunikacji z nią bo jego świat jest rozłączny jakby... jedyny możliwy kontakt to gdy po prostu ten orzeł nasra na mrowisko - wtedy mrówki będą miały niewytłumaczalne zjawisko, założą sektę i te mądrzejsze będą zabierać energię od tych głupszych tak jak w ludzkiej społeczności guru od wiernych. Ktoś tu kiedyś wklejał obrazek jak się mrówki modlą do jednej przygniecionej laczem.
Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Wto 18 Wrz 2012, 15:30, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:29 | |
| | |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:31 | |
| - Dave napisał:
naprawdę wątpię abyśmy byli tacy jedyni i wyjątkowi. takie jest i moje zdanie jeżeli odrzucimy koncepcje religijne stworzenia człowieka to wniosek jest tylko jeden: istnieją pozaziemskie formy życia, niektóre miliardy lat starsze i nieprawdopodobnie zaawansowane | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:33 | |
| | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:35 | |
| Wszechświat, ufo, cywilizacje
głupota ludzka nie zna granic wiem to z doświadczenia a tu przykład głupoty ludzkiej
http://www.tvn24.pl/skoczyla-spadochron-sie-nie-otworzyl-byla-w-ciazy,277478,s.html
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:44 | |
| |
|
| |
Generał
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:45 | |
| - kamikaze napisał:
- Dave napisał:
naprawdę wątpię abyśmy byli tacy jedyni i wyjątkowi. takie jest i moje zdanie jeżeli odrzucimy koncepcje religijne stworzenia człowieka to wniosek jest tylko jeden: istnieją pozaziemskie formy życia, niektóre miliardy lat starsze i nieprawdopodobnie zaawansowane wielu ludzi myśli o tym samy tylko inaczej to nazywają Wszechświat - kto go stworzył ? wielu powie, że Bóg (więc można zadać pytanie kto stworzył Boga?) wtedy odpowiedzą, że Bóg zawsze istniał, jest wszechobecny i nieskończony Wszechświat też mógł zawsze istnieć i nie nikt nie zna jego granic (w ogóle czy ma jakieś granice ? a jeśli tak to co jest poza nimi?) i pewnie wszyscy myślimy o tym samym - tylko jedni nazywają to Bogiem a inni po prostu Wszechświatem | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:45 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:52 | |
| - Generał napisał:
- kamikaze napisał:
- Dave napisał:
naprawdę wątpię abyśmy byli tacy jedyni i wyjątkowi. takie jest i moje zdanie jeżeli odrzucimy koncepcje religijne stworzenia człowieka to wniosek jest tylko jeden: istnieją pozaziemskie formy życia, niektóre miliardy lat starsze i nieprawdopodobnie zaawansowane wielu ludzi myśli o tym samy tylko inaczej to nazywają Wszechświat - kto go stworzył ? wielu powie, że Bóg (więc można zadać pytanie kto stworzył Boga?) wtedy odpowiedzą, że Bóg zawsze istniał, jest wszechobecny i nieskończony Wszechświat też mógł zawsze istnieć i nie nikt nie zna jego granic (w ogóle czy ma jakieś granice ? a jeśli tak to co jest poza nimi?) i pewnie wszyscy myślimy o tym samym - tylko jedni nazywają to Bogiem a inni po prostu Wszechświatem Przyjmuje się, że Wszechświat zajmuje całą istniejącą (czaso)przestrzeń i pojęcie "poza" oraz "przed" odnoszące się do Wszechświata, po prostu nie mają w ogóle sensu a więc się tego nie definiuje gdyż jakiekolwiek odniesienia do przestrzeni i czasu kończą (czy rozpoczynają) swoje odniesienie w momencie Big Bangu i juś bo to tak jakby spytać "jak wyglądałem/am zanim rodzicie mnie spłodzili?" analogicznie "co było przed Big Bangiem" Pojęcie "przed" odnosi się do czasu, którego strzałka zaczyna się w punkcie początkowym. | |
|
| |
Generał
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:54 | |
- Generał napisał:
- kamikaze napisał:
- Dave napisał:
naprawdę wątpię abyśmy byli tacy jedyni i wyjątkowi. takie jest i moje zdanie jeżeli odrzucimy koncepcje religijne stworzenia człowieka to wniosek jest tylko jeden: istnieją pozaziemskie formy życia, niektóre miliardy lat starsze i nieprawdopodobnie zaawansowane wielu ludzi myśli o tym samy tylko inaczej to nazywają Wszechświat - kto go stworzył ? wielu powie, że Bóg (więc można zadać pytanie kto stworzył Boga?) wtedy odpowiedzą, że Bóg zawsze istniał, jest wszechobecny i nieskończony Wszechświat też mógł zawsze istnieć i nie nikt nie zna jego granic (w ogóle czy ma jakieś granice ? a jeśli tak to co jest poza nimi?) i pewnie wszyscy myślimy o tym samym - tylko jedni nazywają to Bogiem a inni po prostu Wszechświatem Przyjmuje się, że Wszechświat zajmuje całą istniejącą (czaso)przestrzeń i pojęcie "poza" oraz "przed" odnoszące się do Wszechświata, po prostu nie mają w ogóle sensu a więc się tego nie definiuje gdyż jakiekolwiek odniesienia do przestrzeni i czasu kończą (czy rozpoczynają) swoje odniesienie w momencie Big Bangu i juś bo to tak jakby spytać "jak wyglądałem/am zanim rodzicie mnie spłodzili?" analogicznie "co było przed Big Bangiem" Pojęcie "przed" odnosi się do czasu, którego strzałka zaczyna się w punkcie początkowym. wielu naukowców twierdzi że może istnieć nieskonczenie wielka liczba wszechświatów w innych większych tworach i tak w kółko w nieskończonośc | |
|
| |
Dave Admin
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:55 | |
| - Generał napisał:
- kamikaze napisał:
- Dave napisał:
naprawdę wątpię abyśmy byli tacy jedyni i wyjątkowi. takie jest i moje zdanie jeżeli odrzucimy koncepcje religijne stworzenia człowieka to wniosek jest tylko jeden: istnieją pozaziemskie formy życia, niektóre miliardy lat starsze i nieprawdopodobnie zaawansowane wielu ludzi myśli o tym samy tylko inaczej to nazywają Wszechświat - kto go stworzył ? wielu powie, że Bóg (więc można zadać pytanie kto stworzył Boga?) wtedy odpowiedzą, że Bóg zawsze istniał, jest wszechobecny i nieskończony Wszechświat też mógł zawsze istnieć i nie nikt nie zna jego granic (w ogóle czy ma jakieś granice ? a jeśli tak to co jest poza nimi?) i pewnie wszyscy myślimy o tym samym - tylko jedni nazywają to Bogiem a inni po prostu Wszechświatem .... albo nieprawdopodobnie zaawansowaną cywilizacją. bo może to nie bóg nas stworzył, tylko jakiś kosmita się nudził na urlopie i podłubał w genach jakiejś małpy na galaktycznym zadupiu zwanym ziemią | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:56 | |
| Ale w żadne reinkarnacje i inne pierdy to ja nie uwierzę... Czytałem dawno temu Bhagavadgitę, Ramajanę i niektóre Wedy hindi, ładne to to jest literacko - nie powiem, ale żeby traktować to jako prawdę niepodważalną to co najmniej lekka przesada. Dokładnie tak samo można wierzyć w mitologię Cthulhu, ś.p. HPL-a z Providence ROBALE nas czekają, zeżrą i wpierdolą bezczelnie gdy umrzemy Żadna bozia nie pomozia. | |
|
| |
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO - 18.09.2012 Wto 18 Wrz 2012, 15:58 | |
| ale qrwy z tym apple czaruja pierdolone zydy oszusty jebla by w to jakas pigula i by sie sprawa rozwiazala sama pokonali straszny opor na 700 _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
nomad
| |
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| |
| |
Sponsored content