|
| UFO - 25.09.2012 | |
|
+30betonowe_buty strażnik moralności REALISTA filip Ezet mariner Pan Nikt janek karnak Damian Liber GRIZZLI Abaci kLeszcz barany Dave forex neuron north-south Slum-Dog Diablo IronFX MedKit* Windziarz nomad snajper AgroTrader Reser EX MICHU zibi inwestor 34 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
strażnik moralności
Liczba postów : 647 Registration date : 22/08/2012
| | | | mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:36 | |
| | |
| | | EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:40 | |
| Narzekacie na ilość UFO stronek Są pewni dwa powody: 1. Szykuje się jakiś mocny ruch 2. PM, Gadu Gadu i Skype chodzą na maksymalnych obrotach | |
| | | CromCruach
Liczba postów : 666 Age : 51 Location : Wrocław Registration date : 22/09/2007
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:41 | |
| - mariner napisał:
- CromCruach napisał:
- mariner napisał:
- CromCruach napisał:
-
- Ezet napisał:
- strażnik moralności napisał:
- Dezerter napisał:
Nie, Mariner oszukuje, to wszystko przeze mnie. Opcjo, były trendy długoterminowe, to teraz masz konsole długoterminowe, ale to nie będzie wiecznie trwało. chuja prawda to ja ... po prostu zacząłem pisać pod jednym nickiem i z jednego konta Ale tak na poważnie to wszystko moja wina Zaczęło się od głupich wpisów na początku 2008 roku i to już wtedy zwiastowało upadek UFO. A wpis brzmiał następująco:
Mmmmmmuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha ha ha ha ha!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Wy tu jak za dawnych czasów - samokrytyka i samokrytyka... Jak kurwa towarzysze w partii dawnej normalnie... Partia UFO - Ujaranych Fajfusów Obrzezanych
Masz jeszcze coś do powiedzenia
jak nie
to skocz mi na huj huju
odezwał się ufok zaangażowany
pzpr Nie jestem "Ufok zaangazowany" - to raz... Chuj się pisze przez "ch" - to dwa... Nie traktuję Twojej w/w wypowiedzi poważnie, inaczej dostałbyś w mordę - to trzy...
Recte - pax między chrześcijany, a będzie nam mógł skoczyć paskud obrzezany... Amen Ja się nie wstydzę swojej wypowiedzi
a Ty wyskoczyłeś jak królik z kapelusza
który tylko czeka aby innym udowodnić że część forum to idioci
pzdr "Jak królik z kapelusza" - potwierdzam, tj. "masz pravdu"... Traktujesz to wszystko zbyt poważnie, tzn. nawet jeżeli coś napisałem z lekko ironicznym akcentem, to nie jest powód do wysywania od chujów. Jeszcze raz wyjaśniam - nic personalnie do Ciebie nie mam i to co napisałem nie miało celu obraźliwego. Pośmiałem sie jedynie z tonu wypowiedzi - Twojego i kolegów powyżej. Comprende??? | |
| | | pandorka
Liczba postów : 633 Registration date : 16/09/2011
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:41 | |
| Takich okazji na sapinie się nie odpuszcza, to nie Nasdaq http://www.bankfotek.pl/view/1332879
Nieczęsto się zdarzają, ale zawsze, mniej lub więcej dają zarobić w perspektywie kilku dni. http://www.bankfotek.pl/view/1332886
A złotko, o ile się nie mylę to od jakiegoś czasu skorelowało się z eurodolarem i żeby się z tej korelacji uwolnić, to musi otrzymać kilka warunków.
Niezmiennie polecam patrzenie na wykresy. To nie boli. | |
| | | pandorka
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:42 | |
| | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:46 | |
| |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:53 | |
| Niezła hossa intra na kiwi |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:55 | |
| Co by sobie nie pospać snem sprawiedliwego, wziąłem sobie elę na kangura, ale mam blisko odwrotkę, bo się boję, że pójdzie dalej w dół. |
| | | mariner
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:55 | |
| | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:57 | |
| A edek potrójne dno i qrwica do góry albo przebicie i droga do piekła. |
| | | delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| | | | Gość Gość
| | | | EX
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:58 | |
| - Antoni Pieniądz napisał:
- EX napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- KRT napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- Teraz to w ogóle jakoś inaczej jest... nie wiem czy ja się starzeję, że tak to odbieram czy po prostu naprawdę realia się zmieniły... pamiętam hossę 2003-2007 to qrwa tam naprawdę nikt nie musiał udawać, że rośniemy! To po prostu ROSŁO! (niech KRT się pochwali ile na ropce przytulił)
A teraz?.... czajenie się 3 tygodnie w wąziutkiej konsolince, 15 fałszywek czeszących stopy po to by w momencie jakimś z dupy np. o 4. rano w pionie zrobić pół trendu i później na wyższym poziomie gdy leszcz się zdąży ogarnąć co jest grane, znowu pałowanie kolejne 2 tygodnie. To jakaś PARANOJA jest i zaprzeczenie tego co nazywamy rynkiem.
Dawniej tak po prostu nie było. Ale skoro obroty generalnie siadły na rynkach to jak może być hossa na gównianych obrotach? Leszcza prawie nie ma, to hossa algorytmów. Leszcz nawet nie sypnie towarem bo po prostu nie ma czym i mogą to tak qrwy trzymać w zawieszeniu latami całymi.
I niech teraz ktoś mądry mi wytłumaczy jakiej qrwy dziś bezczelnie Jankes dołuje i jak to się ma do tej "hossy" - jest ona jeszcze czy już się kończy? To promocja longów czy ostatni dzwonek dla tych, którzy się jeszcze łudzą? Bo ja nie wiem - juś się centralnie w tym zgubiłem. to były pikne czasy, mase świeżego leszcza wtedy było, standardem były 20 stron na UFO z mądrymi wypowiedziami a teraz same niedobitki, człowiek kręci sie w kółko i nic nie zarabia, ostał sie tylko Michu któego kompletnie nie kumam no i sprzedawcy marzeń ale i u nich kicha bo klientów zabrakło, kozo, kydo, sempik przeszli chyba na giełdową emeryturkę EX jeszcze - przecież on przytula na dobre i na złe, czy słońce czy deszcz, rano wieczór we dnie w nocy EXio zawsze q pomocy Do 2050. ma dywidendy z rudej małpy z ceną docelową 2k pln/szt przetrwa tylko najsilniejszy "gatunek" Tradera Samica aligatora składa ok. 50 jaj. Przeżywają zazwyczaj 2 - 3 młode i to one rządzą całym terenem wodnym. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 22:59 | |
| - EX napisał:
- Antoni Pieniądz napisał:
- EX napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- KRT napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- Teraz to w ogóle jakoś inaczej jest... nie wiem czy ja się starzeję, że tak to odbieram czy po prostu naprawdę realia się zmieniły... pamiętam hossę 2003-2007 to qrwa tam naprawdę nikt nie musiał udawać, że rośniemy! To po prostu ROSŁO! (niech KRT się pochwali ile na ropce przytulił)
A teraz?.... czajenie się 3 tygodnie w wąziutkiej konsolince, 15 fałszywek czeszących stopy po to by w momencie jakimś z dupy np. o 4. rano w pionie zrobić pół trendu i później na wyższym poziomie gdy leszcz się zdąży ogarnąć co jest grane, znowu pałowanie kolejne 2 tygodnie. To jakaś PARANOJA jest i zaprzeczenie tego co nazywamy rynkiem.
Dawniej tak po prostu nie było. Ale skoro obroty generalnie siadły na rynkach to jak może być hossa na gównianych obrotach? Leszcza prawie nie ma, to hossa algorytmów. Leszcz nawet nie sypnie towarem bo po prostu nie ma czym i mogą to tak qrwy trzymać w zawieszeniu latami całymi.
I niech teraz ktoś mądry mi wytłumaczy jakiej qrwy dziś bezczelnie Jankes dołuje i jak to się ma do tej "hossy" - jest ona jeszcze czy już się kończy? To promocja longów czy ostatni dzwonek dla tych, którzy się jeszcze łudzą? Bo ja nie wiem - juś się centralnie w tym zgubiłem. to były pikne czasy, mase świeżego leszcza wtedy było, standardem były 20 stron na UFO z mądrymi wypowiedziami a teraz same niedobitki, człowiek kręci sie w kółko i nic nie zarabia, ostał sie tylko Michu któego kompletnie nie kumam no i sprzedawcy marzeń ale i u nich kicha bo klientów zabrakło, kozo, kydo, sempik przeszli chyba na giełdową emeryturkę EX jeszcze - przecież on przytula na dobre i na złe, czy słońce czy deszcz, rano wieczór we dnie w nocy EXio zawsze q pomocy Do 2050. ma dywidendy z rudej małpy z ceną docelową 2k pln/szt przetrwa tylko najsilniejszy "gatunek" Tradera Samica aligatora składa ok. 50 jaj. Przeżywają zazwyczaj 2 - 3 młode i to one rządzą całym terenem wodnym. Dzięki EX za at złota Fachowa robota. |
| | | strażnik moralności
Liczba postów : 647 Registration date : 22/08/2012
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:00 | |
| dopiero co miało być podwójne | |
| | | inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:04 | |
| 10 SPOSOBÓW NA MANIPULACJĘ SPOŁECZEŃSTWEM
1 – ODWRÓĆ UWAGĘ Kluczowym elementem kontroli społeczeństwa jest strategia polegająca na odwróceniu uwagi publicznej od istotnych spraw i zmian dokonywanych przez polityczne i ekonomiczne elity, poprzez technikę ciągłego rozpraszania uwagi i nagromadzenia nieistotnych informacji. Strategia odwrócenia uwagi jest również niezbędna aby zapobiec zainteresowaniu społeczeństwa podstawową wiedzą z zakresu nauki, ekonomii, psychologii, neurobiologii i cybernetyki. „Opinia publiczna odwrócona od realnych problemów społecznych, zniewolona przez nieważne sprawy. Spraw, by społeczeństwo było zajęte, zajęte, zajęte, bez czasu na myślenie, wciąż na roli ze zwierzętami (cyt. tłum. za „Silent Weapons for Quiet Wars”).
2 – STWÓRZ PROBLEMY, PO CZYM ZAPROPONUJ ROZWIĄZANIE
Ta metoda jest również nazywana „problem – reakcja – rozwiązanie”. Tworzy problem, „sytuację”, mającą na celu wywołanie reakcji u odbiorców, którzy będą się domagali podjęcia pewnych kroków zapobiegawczych. Na przykład: pozwól na rozprzestrzenienie się przemocy, lub zaaranżuj krwawe ataki tak, aby społeczeństwo przyjęło zaostrzenie norm prawnych i przepisów za cenę własnej wolności. (Przykład-spalenie Reichstgu, WTC...)
Lub: wykreuj kryzys ekonomiczny aby usprawiedliwić radykalne cięcia praw społeczeństwa i demontaż świadczeń społecznych.
3 – STOPNIUJ ZMIANY Akceptacja aż do nieakceptowalnego poziomu. Przesuwaj granicę stopniowo, krok po kroku, przez kolejne lata. W ten sposób przeforsowano radykalnie nowe warunki społeczno-ekonomiczne (neoliberalizm) w latach 1980. i 1990.: minimum świadczeń, prywatyzacja, niepewność jutra, elastyczność, masowe bezrobocie, poziom płac, brak gwarancji godnego zarobku – zmiany, które wprowadzone naraz wywołałyby rewolucję.
4 – ODWLEKAJ ZMIANY Kolejny sposób na wywołanie akceptacji niemile widzianej zmiany to przedstawienie jej jako „bolesnej konieczności” i otrzymanie przyzwolenia społeczeństwa na wprowadzenie jej w życie w przyszłości. Łatwiej zaakceptować przyszłe poświęcenie, niż poddać się mu z miejsca. Do tego społeczeństwo, gawiedź, ma zawsze naiwną tendencję do zakładania, że „wszystko będzie dobrze” i że być może uda się uniknąć poświęcenia. Taka strategia daje społeczeństwu więcej czasu na oswojenie się ze świadomością zmiany, a także na akceptację tej zmiany w atmosferze rezygnacji, kiedy przyjdzie czas.
5 – MÓW DO SPOŁECZEŃSTWA JAK DO MAŁEGO DZIECKA
Większość treści skierowanych do opinii publicznej wykorzystuje sposób wysławiania się, argumentowania czy wręcz tonu protekcjonalnego, jakiego używa się przemawiając do dzieci lub umysłowo chorych. Im bardziej usiłuje się zamglić obraz swojemu rozmówcy, tym chętniej sięga się po taki ton. Dlaczego? „Jeśli będziesz mówić do osoby tak, jakby miała ona 12 lat, to wtedy, z powodu sugestii, osoba ta prawdopodobnie odpowie lub zareaguje bezkrytycznie, tak jakby rzeczywiście miała 12 lub mniej lat” (zob. Silent Weapons for Quiet War).
6 – SKUP SIĘ NA EMOCJACH, NIE NA REFLEKSJI
Wykorzystywanie aspektu emocjonalnego to klasyczna technika mająca na celu obejście racjonalnej analizy i zdrowego rozsądku jednostki. Co więcej, użycie mowy nacechowanej emocjonalnie otwiera drzwi do podświadomego zaszczepienia danych idei, pragnień, lęków i niepokojów, impulsów i wywołania określonych zachowań.
7 – UTRZYMAJ SPOŁECZEŃSTWO W IGNORANCJI I PRZECIĘTNOŚCI
Spraw, aby społeczeństwo było niezdolne do zrozumienia technik oraz metod kontroli i zniewolenia. „Edukacja oferowana niższym klasom musi być na tyle uboga i przeciętna na ile to możliwe, aby przepaść ignorancji pomiędzy niższymi a wyższymi klasami była dla niższych klas niezrozumiała (zob. Silent Weapons for Quiet War).
8 – UTWIERDŹ SPOŁECZEŃSTWO W PRZEKONANIU, ŻE DOBRZE JEST BYĆ PRZECIĘTNYM Spraw, aby społeczeństwo uwierzyło, że to „cool” być głupim, wulgarnym i niewykształconym.
9 – ZAMIEŃ BUNT NA POCZUCIE WINY Pozwól, aby jednostki uwierzyły, że są jedynymi winnymi swoich niepowodzeń, a to przez niedostatek inteligencji, zdolności, starań. Tak więc, zamiast buntować się przeciwko systemowi ekonomicznemu, jednostka będzie żyła w poczuciu dewaluacji własnej wartości, winy, co prowadzi do depresji, a ta do zahamowania działań. A bez działań nie ma rewolucji!
10 – POZNAJ LUDZI LEPIEJ NIŻ ONI SAMYCH SIEBIE
Przez ostatnich 50 lat szybki postęp w nauce wygenerował rosnącą przepaść pomiędzy wiedzą dostępną szerokim masom a tą zarezerwowaną dla wąskich elit. Dzięki biologii, neurobiologii i psychologii stosowanej „system” osiągnął zaawansowaną wiedzę na temat istnień ludzkich, zarówno fizyczną jak i psychologiczną. Obecnie system zna lepiej jednostkę niż ona sama siebie. Oznacza to, że w większości przypadków ma on większą kontrolę nad jednostkami, niż jednostki nad sobą.
| |
| | | Gość Gość
| | | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:11 | |
| |
| | | mariner
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:13 | |
| - EX napisał:
- Narzekacie na ilość UFO stronek
Są pewni dwa powody: 1. Szykuje się jakiś mocny ruch 2. PM, Gadu Gadu i Skype chodzą na maksymalnych obrotach
Z tymi lemingami to ciekawa sprawa nigdy bym na to nie wpadł dzięki | |
| | | pandorka
| [quote="Dezerter"][quote="Antoni Pieniądz"][quote="Dezerter"]Co by sobie nie pospać snem sprawiedliwego, wziąłem sobie elę na kangura, ale mam blisko odwrotkę, bo się boję, że pójdzie dalej w dół. :D[/quote]
Grunt, to dobra strategia :lol: [/quote]
Najlepsza. :D Niestety nie jestem wróżką, ale za to potrafię się całkiem nieźle dopasować do sytuacji.[/quote]
Praktyka czyni mistrza. ;) | |
| | | Gość Gość
| Szukam chętnych do zrzutki http://allegro.pl/zbior-starodrukow-kolekcja-ksiazek-skora-130-sztuk-i2646280645.html |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:15 | |
| - mariner napisał:
- EX napisał:
-
Noo widzę że pojęcie leminga staje się zrozumiałe nawet kiedyś KRT się o to pytał jak o tym wspomniałem ale ja nadal jestem lemingo- łosioleszczem
pzdr Wystarczy zobaczyć co się stało po wczorajszej debacie ekonomicznej w mediach i tabloidach cisza jak makiem zasiał. Leming nie potrzebuje o sprawach ekonomicznych państwa wiedzieć a tym bardziej dyskutować. Problem nr jeden tego kraju to czy lato odejdzie jesienią, albo czerwony ślub stulecia | |
| | | MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:16 | |
| - Dezerter napisał:
- Dezerter napisał:
- Co by sobie nie pospać snem sprawiedliwego, wziąłem sobie elę na kangura, ale mam blisko odwrotkę, bo się boję, że pójdzie dalej w dół.
Grunt, to dobra strategia Najlepsza. Niestety nie jestem wróżką, ale za to potrafię się całkiem nieźle dopasować do sytuacji. ha podłączyłem tego kangura pod system i na nim warunek 5 ma eS w odróżnieniu od edka nie tą pare wziąłeś stetoskop - edek 3many za mordke kangur w ciemnej czarnej
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Wto 25 Wrz 2012, 23:17, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:17 | |
| Teraz licytuję: http://allegro.pl/show_item.php?item=2618958209 Na razie wygrywam, ale zaczęli pchać kurs w górę. |
| | | delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:19 | |
| proponuję test zielonej jutro a potem jazdę do dolnej czerwonek - taką mam koncepcję widzę teraz że możemy tez mówić o klinie - ładna struktura 5-3-5-3-5 Potwierdzeniem będzie szybki (góra kilka tygodni) test jego podstawy
Ostatnio zmieniony przez delphia dnia Wto 25 Wrz 2012, 23:27, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:20 | |
| Charles Plosser, szef oddziału Rezerwy Federlanej z Filadelfii powiedział mianowicie, że nowy program Fed skupu obligacji prawdopodobnie nie doprowadzi do zdynamizowania wzrostu gospodarczego czy zwiększenia zatrudnienia, za to może zagrozić wiarygodności banku centralnego. Ta pesymistyczna ocena z miejsca doprowadziła do przeceny na giełdzie, spadku notowań ropy i wzmocnienia dolara.znalazł się qurwa drugi kolumb. ..... a jak nagle "rynki" mu uwierzyły | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:21 | |
| - Antoni Pieniądz napisał:
- EX napisał:
- EX napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- KRT napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
I niech teraz ktoś mądry mi wytłumaczy jakiej qrwy dziś bezczelnie Jankes dołuje i jak to się ma do tej "hossy" - jest ona jeszcze czy już się kończy? To promocja longów czy ostatni dzwonek dla tych, którzy się jeszcze łudzą? Bo ja nie wiem - juś się centralnie w tym zgubiłem. to były pikne czasy, mase świeżego leszcza wtedy było, standardem były 20 stron na UFO z mądrymi wypowiedziami a teraz same niedobitki, człowiek kręci sie w kółko i nic nie zarabia, ostał sie tylko Michu któego kompletnie nie kumam no i sprzedawcy marzeń ale i u nich kicha bo klientów zabrakło, kozo, kydo, sempik przeszli chyba na giełdową emeryturkę EX jeszcze - przecież on przytula na dobre i na złe, czy słońce czy deszcz, rano wieczór we dnie w nocy EXio zawsze q pomocy Do 2050. ma dywidendy z rudej małpy z ceną docelową 2k pln/szt przetrwa tylko najsilniejszy "gatunek" Tradera Samica aligatora składa ok. 50 jaj. Przeżywają zazwyczaj 2 - 3 młode i to one rządzą całym terenem wodnym. Dzięki EX za at złota Fachowa robota. Złota robota Zerknij sobie na jeszcze jeden scenario. | |
| | | Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| | | | CromCruach
Liczba postów : 666 Age : 51 Location : Wrocław Registration date : 22/09/2007
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 Wto 25 Wrz 2012, 23:28 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 25.09.2012 | |
| |
| | | | UFO - 25.09.2012 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach