| UFO - 02.10.2012 | |
|
+33forex Damian Jones karnak MedKit* Janko Traderroo Diablo snajper strażnik moralności Pan Nikt nomad filip MESJASZ Takitam Dave neuron kLeszcz betonowe_buty Garrett IronFX EX myśliwyl thorgall barany tarzan Slum-Dog janek Reser Windziarz AgroTrader Ezet MICHU inwestor 37 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Garrett
Liczba postów : 928 Location : Łódź Registration date : 07/10/2009
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 Wto 02 Paź 2012, 22:19 | |
| - MoralnyNiepokój napisał:
- Garrett napisał:
- ciekawe, policzyłem że od 1 października 2011 do 1 czerwca 2012 korelacja Nikkei i WIG20 wynosiła tylko 42%. Natomiast od 1 czerwca do dzisiaj korelacja skoczyła do 76%, widać też na wykresie, że oba indeksy chodzą razem. Jak myślicie, czemu się to tak zmieniło?
Gdybym miał odpowiedzieć z praktycznego punktu widzenia, to: "bo taka faza rynku" Czasami jest, czasami nie ma, raz jeden rynek idzie pierwszy, potem jest drugi... ciężko coś z tego ugrać. Ja czasami patrzę na Turcję, z nimi jesteśmy w jednym koszyku. A z Japonią może będziemy? Myślałem że może zarówno rynek polski jak i japoński były skrajnie niedowartościowane i zainteresował się tym międzynarodowy fundusz, wyszukujący "perełki". Ale skoro taka faza rynku, to nie ma nadziei... | |
|
| |
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 Wto 02 Paź 2012, 22:31 | |
| Kabelek rzeczywiście dziwnie wygląda, ale to nie pierwszy raz. Ostatnio w ogóle troszkę zmienił swój rytm, choć nadal ma swoje charakterystyczne naleciałości. |
|
| |
strażnik moralności
Liczba postów : 647 Registration date : 22/08/2012
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 Wto 02 Paź 2012, 22:51 | |
| - HIOB napisał:
- kurde
co to za foty z ruchaniem osła?
dlaczego strażnik moralności nie grzmi ????!!!! Projekcja – w psychologii jeden z narcystycznych mechanizmów obronnych; przypisywanie innym własnych poglądów, zachowań lub cech, najczęściej negatywnych | |
|
| |
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 Wto 02 Paź 2012, 22:55 | |
| - MaRkEt TrAdEr napisał:
- EX napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- EX napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- EX napisał:
„USA pójdzie śladem Grecji”
…jeśli nie uporządkuje swoich finansów, przekonuje Bill Gross, szef PIMCO, giganta rynku funduszy obligacji, informuje Reuters na swojej stronie internetowej. A przydałoby im sie ciulom durnym myślą że są pępkiem świata fiuty jedne zadufane ale do wyborów SHUT UP. Ja tam ich lubiem don't worry, be happy, take easy To barany są... oni mają same skrajności.. poziom edukacji wyższej (univerki) najlepsze na świecie (Harvard, MIT, UCLA itp) a poziom edukacji elementarnej... jeden z najniższych Przeciętny Jankes po podstawówce z jakiejś z dupy Minnesoty czy innego Idaho, jest po prostu wg naszych standardów DEBILEM.
Na tych univerkach kształcą się zdolni Hindusi, Chińczycy itp a przeciętny zjadacz hamburgerów to po prostu debil jest. Ponoć za czasów Debilju obniżyło się dość mocno bo rząd nie chce mieć problemów z "trudnymi" grupami społecznymi.
Ale oni na tych uniwerkach np. MIT idą z postępem czasu, reagują na zmiany i nowe perspektywiczne zawody. A u nas dalej klepią kierunki (które mogą zniknąć w przyszłości bądź już znikają z rynku ) tworząc fabryki bezrobotnych. Pojedź na jakąkolwiek Polibudę i zwiedź ichniej laborki to siem przerazisz jakie zacofanie. Dwie może trzy w Polsce dobrze przędą jako inkubatory mając dostęp do nowoczesnych technologii. Donek woli utrzymywać i wydawać rocznie ponad 6-7 mld zł na armię urzędasów zamiast inwestować w przyszłość młodych. A teraz patrząc na potęgę takich firm jak P&G, Apple, Microsyf, UPS, Amazon, J&J, Lockheed Martin, Boeing to przy nich wyglądamy jak kraj Trzeciego Świata No ale u nas są takie kierunki jak np. bibliotekoznawstwo
A czemu podstawówki u nich takie qlawe? Bo w podstawówkach kształci siem konsumentów a w MIT producentów | |
|
| |
pandorka
Liczba postów : 633 Registration date : 16/09/2011
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 Wto 02 Paź 2012, 23:24 | |
| 'Bawiąc się' 'wycinkami' Panie Lunch-er http://www.bankfotek.pl/view/1336422 powtarzam, grać /zwłaszcza DT/ trza 'umić' i zaklinanie rzeczywistości nic w tym nie pomoże. W kwestię zrozumienia czy manipulacji pisanego nie wnikam.
Diagnoza. Musisz Pan udowodnić swoje, przede wszystkim sobie samemu i własnemu 'ego' . Mnie to nie boli. :oops:
| |
|
| |
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 Wto 02 Paź 2012, 23:34 | |
| Pojawianie się każdego dnia po zakończeniu sesji w YUESEY to faktycznie DT a to może mocno boleć | |
|
| |
strażnik moralności
Liczba postów : 647 Registration date : 22/08/2012
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 Wto 02 Paź 2012, 23:44 | |
| niedawno wyczytałem, że pojawienie się formacji ABCD przy wystąpieniu pewnych dodatkowych mało skomplikowanych i oczywistych warunków bardzo często (choć nie wiadomo dlaczego) kończy konsolidację i qurs rusza zgodnie z kierunkiem sprzed konsolidacji [img] [/img] | |
|
| |
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 Wto 02 Paź 2012, 23:54 | |
| - Dezerter napisał:
- Snajper, kup sobie lepiej dobrego pampersa.
Ale ja mam S-ki to po co ? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 02.10.2012 | |
| |
|
| |
| UFO - 02.10.2012 | |
|