Intuicję, by szukać w tzw. pasie przedsudeckim, mieli dobrą. Zabrakło im szczęścia, upartej konsekwencji i czasu. Niemcy źle i płytko Dokonane do 1939 roku odwierty w Krajkowie, w Muchoborze Wielkim i w Praczach Odrzańskich były zbyt płytkie, by sugerować możliwość powodzenia dalszych prac poszukiwawczych. - Nie ma tu miedzi w złożach mających znaczenie gospodarcze – stwierdzili. Niewiele brakowało, by podobnym wnioskiem zakończyły się polskie próby dobrania się do miedziowego skarbca, które podjęto w połowie lat 50. ubiegłego wieku. Wiercono (ale tylko do 400 metrów!) pod Bolesławcem, w okolicach Gromadki, zbliżano się do Głogowa i nic... Na szczęście dla autorów poszukiwań: profesora Józefa Zwierzyckiego z Uniwersytetu Wrocławskiego i inżyniera Jana Wyżykowskiego z Instytutu Geologicznego, pomogli... nafciarze, którzy wiercili zdecydowanie głębiej i daleko poza dotychczasowym rejonem poszukiwań.
.................... Zapytano mnie czy nie zechciałbym spotkać się osobiście z Władysławem Gomułka.
Jeśli dach na słońce godzien A na deszcz psubrat nietęgi Pewna myśl me serce dręczy I zapytać chcę co prędzej Czemu ci co wzięli premie? Na deszcz nie zrobili "drenien" (nowosłownictwo przyp.autora)
Tak jak Jaśku z Czarnolasu Też mam powiedzenie w głowie O Polaku co jest głupi Przed i po wyniku
Chociaż czas poszedł do przodu Jasiek miałby szczeny opad Ale Polak był, jest, będzie Ten sam we wszystkim względzie
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
Intuicję, by szukać w tzw. pasie przedsudeckim, mieli dobrą. Zabrakło im szczęścia, upartej konsekwencji i czasu. Niemcy źle i płytko Dokonane do 1939 roku odwierty w Krajkowie, w Muchoborze Wielkim i w Praczach Odrzańskich były zbyt płytkie, by sugerować możliwość powodzenia dalszych prac poszukiwawczych. - Nie ma tu miedzi w złożach mających znaczenie gospodarcze – stwierdzili. Niewiele brakowało, by podobnym wnioskiem zakończyły się polskie próby dobrania się do miedziowego skarbca, które podjęto w połowie lat 50. ubiegłego wieku. Wiercono (ale tylko do 400 metrów!) pod Bolesławcem, w okolicach Gromadki, zbliżano się do Głogowa i nic... Na szczęście dla autorów poszukiwań: profesora Józefa Zwierzyckiego z Uniwersytetu Wrocławskiego i inżyniera Jana Wyżykowskiego z Instytutu Geologicznego, pomogli... nafciarze, którzy wiercili zdecydowanie głębiej i daleko poza dotychczasowym rejonem poszukiwań.
.................... Zapytano mnie czy nie zechciałbym spotkać się osobiście z Władysławem Gomułka.
Jeśli dach na słońce godzien A na deszcz psubrat nietęgi Pewna myśl me serce dręczy I zapytać chcę co prędzej Czemu ci co wzięli premie? Na deszcz nie zrobili "drenien" (nowosłownictwo przyp.autora)
Tak jak Jaśku z Czarnolasu Też mam powiedzenie w głowie O Polaku co jest głupi Przed i po wyniku
Chociaż czas poszedł do przodu Jasiek miałby szczeny opad Ale Polak był, jest, będzie Ten sam we wszystkim względzie
Ezet z Białego Boru
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
no i tak dzięki politycznemu wsparciu Władysława Gomułki komunisty z krwi i kości mamy kghm
Zgadza się Hiobe takie to były czasy
1957 Jan Wyżykowski (w środku, w okularach) razem z ekipą wiertaczy w Sieroszowicach.
Dlaczego większość patrzy się w ziemie?
Bo tam jest qutwa złoto, srebro i miedziucha wiedzieli, że to bydzie skarb narodowy w zasadzie dzięki upartości samego profesora i jego zaangażowaniu A tak naprawdę ujęcia były pewnie z kilku kamer robione by dać wyraz 3D tak to pewnie było
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Tymczasem angielscy dziennikarze telewizji ITV zastanawiali się, dlaczego w Warszawie nikt nie próbuje z nią walczyć. Śmieją się, » że organizatorów nie stać na groundkeeperów, bo zainwestowali w dach, którego... nie mogą użyć.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Tomasz Kuszczak: Rooney pytał, czy w Polsce jeździmy na koniach dzisiaj, 07:51
Bramkarz reprezentacji Polski Tomasz Kuszczak przez kilka lat był klubowym kolegą Wayne'a Rooneya w Manchesterze United. Gwiazdor angielskiej kadry zagra we wtorek w Warszawie przeciwko Biało-Czerwonym. Kuszczak w rozmowie z "Super Expressem" opowiedział w szczegółach o swoim znajomym.
- Dla znajomych, przyjaciół i kolegów z boiska to normalny facet. Zabawny, zna się na żartach, lubi się pobawić, pobalować, jak przystało na młodego człowieka. To chłopak, który wywodzi się z Liverpoolu z nieciekawych rejonów tego miasta. Widać to na boisku, czasami może nawet jego gra jest nie fair - powiedział Tomasz Kuszczak.
Bramkarz reprezentacji Polski zdradził, o co Rooney pytał go na temat naszego kraju. - Żartował, czy jeszcze w Polsce jeździmy konno. Mówił, że nie mamy samochodów - tłumaczył Kuszczak.
Właśnie przestało padać
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Obecna murawa jest inna niż na Euro 2012, w zasadzie nie ma warstwy drenażowej. Na Euro 2012 ta warstwa miała 22 centymetry. Obecna ma ok. 2-3. To nie jest ten sam system, który montowaliśmy na mistrzostwa Europy. Nie wiem, czy chodziło o oszczędności. Obecna murawa jest mniej chłonna niż ta Euro 2012 i w dzisiejszych warunkach nie da się na niej grać - powiedział architekt Stadionu Narodowego Zbigniew Pszczulny.