Liczba postów : 3065 Age : 54 Location : prawie w Wawie? Registration date : 12/12/2007
Temat: UFO - 26.10.2012r. Pią 26 Paź 2012, 00:43
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
27,8 mln zł wraz z odsetkami ma zapłacić Skarb Państwa katowickiej spółce Ideon za błędne decyzje organów podatkowych - zdecydował w czwartek Sąd Okręgowy w Katowicach. Chodzi o decyzje aparatu skarbowego z czasów, gdy spółka nosiła nazwę Centrozap http://biznes.interia.pl/gieldy/news/278-mln-zl-odszkodowania-dla-spolki-ideon,1856359.
a leszcz tylko gębę rozdziawia zamiast zarabiac zabrakło odwagi udzielił misie syndrom barana -jedziemy na 1800 /jedziemy na 2600 a my tam wuja jesziemy pałujemy sie w miejscu
ps Żyleta czyta ,zdaje egzamin czy zarabia na forex ? bo chyba nie marnuje cennego czasu na sen
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
a leszcz tylko gębę rozdziawia zamiast zarabiac zabrakło odwagi udzielił misie syndrom barana -jedziemy na 1800 /jedziemy na 2600 a my tam wuja jesziemy pałujemy sie w miejscu
ps Żyleta czyta ,zdaje egzamin czy zarabia na forex ? bo chyba nie marnuje cennego czasu na sen
Julia musi troche najpierw popracowac w branzy finansowej zeby zdac CFA, ups skąd ja to wiem przeciez ja leszcz z UFO
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Putin: Są pieniądze w polskich łupkach. Szykuje do walki... http://wyborcza.biz/Energetyka/1,129200,12734751,Putin_szykuje_Gazprom_do_walki_z_lupkami.html
ale glupi !! nie słyszał Cimoszewicza ?
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Julia musi troche najpierw popracowac w branzy finansowej zeby zdac CFA, ups skąd ja to wiem przeciez ja leszcz z UFO
Czym jest CFA®?
CFA® (Chartered Financial Analyst®) jest międzynarodowym, prestiżowym programem szkoleniowym przeznaczonym dla osób mających związek z szeroko pojętym dokonywaniem inwestycji i zarządzaniem finansami. Udział w programie wiąże się nieodłącznie z członkostwem w Instytucie CFA. Uwieńczeniem programu jest zdobycie dyplomu CFA® i uzyskanie statusu tzw. "charterholder".
Dlaczego warto posiadać CFA®?
Dyplom CFA® to doskonale rozpoznawana i bardzo prestiżowa światowa marka. Jest jak paszport dający przepustkę do światowej elity branży inwestycyjnej.
Dyplom CFA® jest światowym standardem używanym dla wymiernej oceny kompetencji zawodowych i norm etycznych osób zajmujących się zarządzaniem inwestycjami, dlatego też posiadacze dyplomu CFA® są cenieni przez swoich pracodawców, kolegów i klientów. Zatem jego posiadanie stwarza możliwości osiągnięcia kolejnego poziomu w karierze zawodowej. Coraz częściej posiadanie dyplomu CFA® jest warunkiem wstępnym zatrudnienia na określonych stanowiskach.
Egzaminy CFA® są sprawdzianem nie tylko wiedzy teoretycznej, ale również tego, czy kandydat potrafi w praktyce stosować poznane zasady.
to pewnie przestanie zagladac na UFO jak zda ? pójdzie do Bankiera , chyba ze jej za posty zapłacicie
ps ciekawe ile Julia bierze za zarządzanie portfelem ? chyba mnie nie stać ?
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Pią 26 Paź 2012, 06:00, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
czy dzisiaj też wszyscy będziecie się do mnie ślinić
jak widać, atak przez Belgię działa zawsze i wszędzie nawet na taką heartless biatch jak ja
zobaczę, może znajdę dzisiaj dla was trochę czasu, teraz muszę zrobić poranna analizę rynku, a potem się zobaczy - czy będzie nudny dzień jak wczoraj, czy pełno roboty
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
który z Panów Adminów to zmodyfikował mojego wczorajszego zaczepnego posta?
Ja też chcę mieć takie możliwości
W każdej porządnej firmie jest ścieżka kariery
proszę o wyznaczenie ścieżki sukcesji na admina (przez stanowisko moda) oraz wskazanie wymagań, które trzeba spełnić na każdym z tych stopni, oraz wskazanie terminów oceny cyklicznej, podczas której będą oceniane moje postępy (oraz wskazanie metody odwoławczej - oceny przed komisją - gdyby mój "szef", który mnie będzie oceniał się na mnie uwziął)
dobrze jak człowiek ma cel nie to, co reszta trolli na tym forum, tylko myślą, jak tu trollować, bez żadnego wkładu w forum
BTW, w czym Ezet jest lepszy ode mnie, że on ma tytuł największego trolla, a nie ja? Myślałam, że jak ktoś trolluje jednocześnie jako kaczor, ex, Dafnia, Edith i parę innych to jest większym trollem niż pojedynczy Ezet
Ostatnio zmieniony przez juliasent dnia Pią 26 Paź 2012, 07:20, w całości zmieniany 1 raz
poza tym chciałabym wiedzieć co takiego trudnego do zrozumienia jest w zdaniu "siedzę całymi dniami w domu"?
czy to sugeruje zarządzanie portfelem? albo inną działalność zawodową zw. z rynkami finansowymi? dobrze wiecie jak takie zarządzanie wygląda w praktyce
myślicie, że w pracy bym miała czas na czytanie pierdół na UFO albo śmianie się na cały open space / gabinet z tych bzdur, które tu wypisujecie?
dobrze wiecie jaką potrafię być biatch gdy jest pełnia, albo kiepska pogoda (ostatnio zawsze) szef by od razu dostał taką złośliwą pyskówkę, że by do mamusi z płaczem poleciał
myślenie nie boli, naprawdę!
Windziarz
Liczba postów : 845 Location : Silesia Registration date : 20/10/2010
poza tym chciałabym wiedzieć co takiego trudnego do zrozumienia jest w zdaniu "siedzę całymi dniami w domu"?
czy to sugeruje zarządzanie portfelem? albo inną działalność zawodową zw. z rynkami finansowymi? dobrze wiecie jak takie zarządzanie wygląda w praktyce
myślicie, że w pracy bym miała czas na czytanie pierdół na UFO albo śmianie się na cały open space / gabinet z tych bzdur, które tu wypisujecie?
dobrze wiecie jaką potrafię być biatch gdy jest pełnia, albo kiepska pogoda (ostatnio zawsze) szef by od razu dostał taką złośliwą pyskówkę, że by do mamusi z płaczem poleciał
myślenie nie boli, naprawdę!
Czemu dziecko tak wykrzykuje Czyżby dostała klapsa albo zabrali zabawki dziecku
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
który z Panów Adminów to zmodyfikował mojego wczorajszego zaczepnego posta?
Ja też chcę mieć takie możliwości
W każdej porządnej firmie jest ścieżka kariery
proszę o wyznaczenie ścieżki sukcesji na admina (przez stanowisko moda) oraz wskazanie wymagań, które trzeba spełnić na każdym z tych stopni, oraz wskazanie terminów oceny cyklicznej, podczas której będą oceniane moje postępy (oraz wskazanie metody odwoławczej - oceny przed komisją - gdyby mój "szef", który mnie będzie oceniał się na mnie uwziął)
dobrze jak człowiek ma cel nie to, co reszta trolli na tym forum, tylko myślą, jak tu trollować, bez żadnego wkładu w forum
BTW, w czym Ezet jest lepszy ode mnie, że on ma tytuł największego trolla, a nie ja? Myślałam, że jak ktoś trolluje jednocześnie jako kaczor, ex, Dafnia, Edith i parę innych to jest większym trollem niż pojedynczy Ezet
Ezet ładnie poprosił i dostał przez zasiedlenie Jak przeczytałem to o ścieżce kariery, ocenie itp to mi sie przypomniało moje 10 lat w koorporcaji Młoda pewnie jesteś i jeszcze bardzo ambitna, ale jak dostaniesz po głowie to znajdziesz swoje miejsce w szeregu Pamietaj - ścieżki i inne pierdoły o kant dupy potłuc - i tak zawsze karierę robią rodzina i przyjaciele
P.S. Jednak spodobało Ci sie łechtanie (ślinienie) ego
czytasz mnie jak książkę aż się dziwię, że nie opisałeś mojego kolejnego ruchu jakim będzie: 1. obrażenie się (jak to dziecko) 2. zebranie swoich zabawek 3. wędrówka do innej piaskownicy (bankier.pl)
żegnam na dzisiaj!
Windziarz
Liczba postów : 845 Location : Silesia Registration date : 20/10/2010
Edek ma 70-80 pkt. miejsca na spadek, potem będzie trudniej z racji wsparcia.
Jest jeszcze slynna srednia 200 na dziennym u mnie na poziomie 1.2764 i co ciekawe od jakiegos czasu jestesmy ponad nia. Praktycznie caly ruch spadkowy byl pod nia a poprzednia hossa nad nia. A lekko pod nia przypada 38 fibo calego wzrostowego wiec tam widze moocniejszy popyt
petgry
Liczba postów : 2093 Age : 53 Registration date : 28/10/2008
czytasz mnie jak książkę aż się dziwię, że nie opisałeś mojego kolejnego ruchu jakim będzie: 1. obrażenie się (jak to dziecko) 2. zebranie swoich zabawek 3. wędrówka do innej piaskownicy (bankier.pl)
żegnam na dzisiaj!
Obrazić to się mogą Panowie z UFO, których nazywasz chłopcami. Jak ktoś lubi taplać się w kałuży jaką jest bankier droga wolna.