Wiadomo, że edek wywali z tego z impetem. Tylko patrzeć, w którą stronę.
Jacek pisze, że to formacja wzrostowa.
EUR/USD – nadal w konsolidacji Jacek Rzeźniczek - Secus Asset Management 23 Stycznia 2013 9:53
Niewielki spadek eurodolara zbliża kurs wspólnej waluty do dolnego ograniczenia krótkoterminowej konsolidacji wykres godzinowy, które obecnie znajduje się na poziomie mniej więcej 1,3270. Nie widać jednak na razie czynników, które miałyby już teraz dać impuls do testowania tego poziomu, zwłaszcza że tak ogólnie formacja jest raczej pro wzrostowa. http://stooq.pl/mol/?id=1124
No na ten wykres patrząc to na bank do góry powinno.
W takim razie tysiące osób zarobi, bo na 100 % widziały komentarz o formacji wzrostowej.
Wtopią nawet z właściwą pozycja, bo ich wyczesze albo pójdzie fałszywka, albo zamkną za wcześnie, itp., itd. W ostateczności wyjdzie dołem, jak się okaże, że każdy widzi formację wzrostową.
Co leszcz to inny schemat porażki....
"tyle poszło nosz qrwa czemu ja nie wziąłem skoro pisali, że pójdzie?"
urosło pół figury! zajebiście przytuliłem - biorę! Nosz qrwa nie sądziłem, że pójdzie aż 7 figur!
cholera, miałem dobre pozycje stop za blisko dałem
cholera, ruch był w nocy - przespałem
cholera platforma mi siadła aqrat gdy trzeba było wejść w pozycję!
"większość nie ma racji więc tym razem pewnie spadnie - nosz qrwa dlaczego teraz musiało być inaczej?"
poszło 120pips - tam jest opór, wyżej nie będzie bo są dane kiepskie, odwracam się na s... 2 dni później NOSZ QRWA!
itd
itd
Na 1k leszcza, którzy wiedzą, że będzie korba, i tak zarobi <10% bo wszyscy jesteśmy upośledzeni w pewnym sensie i takie jebane problemy jakie zacytowałem wyżej się pojawią.
ale.........
filtr 1 filtr 2 filtr 3
jest plan że będzie dobrze
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
urosło pół figury! zajebiście przytuliłem - biorę! Nosz qrwa nie sądziłem, że pójdzie aż 7 figur!
"większość nie ma racji więc tym razem pewnie spadnie - nosz qrwa dlaczego teraz musiało być inaczej?"
poszło 120pips - tam jest opór, wyżej nie będzie bo są dane kiepskie, odwracam się na s... 2 dni później NOSZ QRWA!
itd
itd
Na 1k leszcza, którzy wiedzą, że będzie korba, i tak zarobi <10% bo wszyscy jesteśmy upośledzeni w pewnym sensie i takie jebane problemy jakie zacytowałem wyżej się pojawią.
Opcjoner genialne, zbierz tego jeszcze trochę i otwórz w qrorcie muzeum leszcza, fortunę zbijesz
To tak ogólnie w kontexcie tego, że między wiedzeniem czegoś a zarobieniem na tym siana jest droga długa, kręta i wyboista.
Weźmy choćby €/Y. EXio piał od 101, że korba pod niebiosa idzie i pytanie ile leszcza na tym zarobiło... ale nie że 2 figurki tylko przynajmniej 60% całego ruchu.... Pewnie na palcach jednej łapy da się policzyć.
Wiedzieć o czymś nie równa się zarobić na tym i dlatego jest możliwe, że rynek pójdzie tam gdzie się powszechnie uważa ale zrobi to w taki sposób, że i tak leszcz będzie w dupie mimo, że wiedział i że może nawet miał dobre pozycje.
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Musi być optymalne połączenie zabójczej i sqtecznej do bólu KONSEKWENCJI w działaniu systemu oraz ludzkiej intuicji.
Czyli ślepe i bezmyślne reagowanie na zadane parametry ale wzbogacone o intuicję bo czasem po prostu WIDAĆ, że coś za chwilę będzie. Widać w takim znaczeniu, w jakim ciężko to formalnie spisać kodem programu.
zibi MOD
Liczba postów : 31103 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
często porównuję obecne lata do lat 70 XX wieku. Moda na punka (fryzury) wojna (Wietnam vs Irak,Afganistan), masowe protesty (paryska wiosna vs arabska wiosna), ceny surowców czy wysoka inflacja która koniec końców się pojawi i która najwyraźniej wybrano jako rozwiązanie problemu niespłacalnych długów. Podobieństwa widoczne są także na wykresie który ostatnio zamieszczałem Exowi:
Jest jednak coś co różni nas od tamtych czasów - nie ma technologicznego przełomu jakim było pojawienie się PCetów a później internet. Potrzebujemy czegoś co pchnie nas na następną wyższą orbitę rozwoju cywilizacji. Być może będą to nowe źródła energii lub nanotechnologie. Ale osobiście obstawiam że przełomem będzie eksploracja Kosmosu nie pod kątem naukowym ale pod kątem czysto ekonomicznym. I być może takie prywatne firmy jak DSI są forpocztą.
http://deepspaceindustries.com/
Czy jest to już ten moment? Wg mnie nie bo nie zjechaliśmy jeszcze na 600 czy 800 na S&P
jeśli chodzi o kosmos to forex jest tą nowoscią dzięki której każdy już nie raz eksplorował jego przestrzenie
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
petgry
Liczba postów : 2078 Age : 53 Registration date : 28/10/2008
Wiadomo, że edek wywali z tego z impetem. Tylko patrzeć, w którą stronę.
Jacek pisze, że to formacja wzrostowa.
EUR/USD – nadal w konsolidacji Jacek Rzeźniczek - Secus Asset Management 23 Stycznia 2013 9:53
Niewielki spadek eurodolara zbliża kurs wspólnej waluty do dolnego ograniczenia krótkoterminowej konsolidacji wykres godzinowy, które obecnie znajduje się na poziomie mniej więcej 1,3270. Nie widać jednak na razie czynników, które miałyby już teraz dać impuls do testowania tego poziomu, zwłaszcza że tak ogólnie formacja jest raczej pro wzrostowa. http://stooq.pl/mol/?id=1124
No na ten wykres patrząc to na bank do góry powinno.
W takim razie tysiące osób zarobi, bo na 100 % widziały komentarz o formacji wzrostowej.
Wtopią nawet z właściwą pozycja, bo ich wyczesze albo pójdzie fałszywka, albo zamkną za wcześnie, itp., itd. W ostateczności wyjdzie dołem, jak się okaże, że każdy widzi formację wzrostową.
Co leszcz to inny schemat porażki....
itd
itd
Ciekawe spostrzeżenia. Widać, że każdy z nas na początkowej drodze rozwoju przeżywał podobne, a czasami identyczne emocje.
zibi MOD
Liczba postów : 31103 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Ciekawe czy EXio ma algo-rytma przewidującego dokąd zmierza krążek?
Bo ten tydzień u mnie to takie jebanie się po parę(naście) pejsów - nic nie idzie konkretnego skasować bo krążek nie może kierunq znaleźć, w którym ma podążać.
nomad
Bo ten tydzień u mnie to takie jebanie się po parę(naście) pejsów - nic nie idzie konkretnego skasować bo krążek nie może kierunq znaleźć, w którym ma podążać.
wtedy się robota napuszcza i laski podrywa na molo, a jeszcze lepiej na pilatesie, tylko cza potrenować kilka tygodni, bo jak pójdziesz taki surowy z przed komputera to będzie buba.
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Sro 23 Sty 2013, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
MICHU
Liczba postów : 39682 Registration date : 25/10/2010
tutaj różnie
niektórzy fachowcy traderki piszą żeby tradować to co (widać) jest teraz a nie to co ma być
Jeszcze ok. 10 - 14 dni i wyjdziemy z konsol.
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
mam nadzieję bo jak nie to w pierdol
nomad
Bardzo prawdopodobny scenariusz, o ile black swan nie wypłynie.
Reser
Jak edzio oklapł to kabla ciągną... nagle też kangury ożyły
Wcześniej kangury oklapły to edka ciągnęli... to tak wygląda jakby Żydowi szekli brakowało na wszystko na raz i sukcesywnie przerzuca z jednego gawna na drugie
Reser
Bardzo prawdopodobny scenariusz, o ile black swan nie wypłynie.
Wczoraj na edq próbował łeb wychylić to PPT mu ujebało więc na razie nie wypłynie.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51993 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
często porównuję obecne lata do lat 70 XX wieku. Moda na punka (fryzury) wojna (Wietnam vs Irak,Afganistan), masowe protesty (paryska wiosna vs arabska wiosna), ceny surowców czy wysoka inflacja która koniec końców się pojawi i która najwyraźniej wybrano jako rozwiązanie problemu niespłacalnych długów. Podobieństwa widoczne są także na wykresie który ostatnio zamieszczałem Exowi:
Jest jednak coś co różni nas od tamtych czasów - nie ma technologicznego przełomu jakim było pojawienie się PCetów a później internet. Potrzebujemy czegoś co pchnie nas na następną wyższą orbitę rozwoju cywilizacji. Być może będą to nowe źródła energii lub nanotechnologie. Ale osobiście obstawiam że przełomem będzie eksploracja Kosmosu nie pod kątem naukowym ale pod kątem czysto ekonomicznym. I być może takie prywatne firmy jak DSI są forpocztą.
http://deepspaceindustries.com/
Czy jest to już ten moment? Wg mnie nie bo nie zjechaliśmy jeszcze na 600 czy 800 na S&P
jeśli chodzi o kosmos to forex jest tą nowoscią dzięki której każdy już nie raz eksplorował jego przestrzenie
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51993 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
pierwszy żołnierz GROMu który zginął w walce. Do tej pory była chyba tylko jedna ofiara śmiertelna w trakcie szkolenia.
to jest 2:1 dla afganiczykow 1:0 afgany wysadzili rosomaka 1:1 gromowcy złapali Mulla Abdula Kabira , tego co wysadzal rosomaka 2:1 afganczycy zabili gromowca innych ranili - tych co złapali Mulla -teraz nasi beda lapac tych co zabili im kolege - jest szansa na 2:2
nastepnie Afgańczycy beda sie mscic za ziomków nastepnie nasi bedea łapac tych co sie mscili ....
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Sro 23 Sty 2013, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
MICHU
70 tys. złotych za kpiny z księży? KRRiT karze TV Superstację
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,13281091,KRRiT__70_tys__zl_kary_dla_Superstacji_za_nieposzanowanie.html#BoxWiadTxt KRRiT: 70 tys. zł kary dla Superstacji za nieposzanowanie przekonań religijnych
na pierwszy rzut oka skojarzyłem ze KRT musi zapłacić 70 tys za nieposzanowanie przekonań religijnych
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Sro 23 Sty 2013, 15:13, w całości zmieniany 1 raz
MICHU