Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:19
MoralnyNiepokój napisał:
delphia napisał:
barany napisał:
Dzisiaj +2-3%, będzie misiaków
jest taka możliwość iż skończyliśmy potrójną kombinację. Do czasu pokonania linii trendu trzeba zachować spokój
Świetny rysunek. Myślę podobnie. Jeśli masz chwilę czasu, to zerknij sobie na Turcję XU100 i zobacz co oni z tym zrobili Możesz też poszukać sobie ciekawych analogii na dziennym.
ostatnio nie za bardzo mogłem śledzić sesję live i zanosi się że przez parę najbliższych dni tak będzie. Rysunek zrobiłem wczoraj wieczorem i trochę pokiełbasiłem notację - powinno być tak:
czyli mamy korektą w postaci potrójnej kombinacji gdzie poszczególne trójki są oddzielone falą x a fala kończąca jest trójkątem. Na razie wszystko gra ale nie nalży zapominać o takiej rozpisce:
wg niej mogliśmy już w skrajnym przypadku skończyć korekcyjną 2 w postaci a-b-c choć krótki okres czasu w porównaniu z impulsem spadkowym sugeruje iż byłby to dopiero pierwszy fragment korekty (np a we flat). Tak naprawdę zejście poniżej wczorajszych minimów daje S. Jeżeli gramy wersję pierwszą to powinniśmy dynamicznie rosnąć np: jutro luka na open i sesja jednokierunkowa up.
Zostałem z L a jutro będę się zastanawiał czy powiększać czy obracać w zależności od tego co się wydarzy
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:21
[quote="neuron"]
Diablo napisał:
spiter napisał:
Jak słysze te wszystkie kasandryczne przepowiednie to się śmiac chce. Dziura ozonowa, brak paliw kopalnych, znkające lasy, ocieplanie klimatu, zbrojąca się korea płn, albo Iran albo Rosja albo Chiny, Ludobójstwo w Afryce, kometa, asteroida, plamy na słońcu, 3 wojna światowa, krach na giełdzie, frank szwajcarski już nigdy nie spadnie............. Co łączy te wszystkie informację? Chęc rządzenia ludzmi bo zastraszeni są łatwiejsi do kierowania nimi.. Uwielbiam te niezawisłe badania neutralnych naukowców które opłacał...nie wiadomo kto ale pokrywają się akurat z czyimiś przekonaniami i powodują jego przyrost gotówki..
Kiedyś oglądałem dokument to chyba był Zeitgeist, to było takie fajne zdanie , mniej więcej chodziło o ciągłe powtarzanie słowa "terroryzm" i rzeczywiście to działa, ludzie się boją zgadzają się na to że rząd uchwala bardzo dyskusyjną ustawe patriot gdzie jest to ewidetny zamach na wolnośc jednostki gwarantowanych przez konstytucję, Hiob tez to zastosował, ciągłe powtarzanie czosnek czy Maszynka Zet sprytnie znalazło sie w słowniku UFO jak ja lubie psychologie Wracając do tematu jak widać polityka zastraszania działa, i ma się świetnie a tak na marginesie amerykanie sobie drukują kase bo mają taka możliwość to Chiny, Europa ma przejebane bo są wierzycielami amerykanów , dla dłużnika najwazniejsze jest to czy odzyska kase, a nie kiedy, bo i tak procenty lecą, a państwo jako takie ma nikłe szanse na bankructwo.[/quote] a przepraszam które państwo nie jest bankrutem ??? czy jakies państwo jest w stanie utrzymać się dzisiaj bez pozyczek ??? a dlaczego tak zawzięcie drukuja ??? bo już nie ma z czego pozyczać i trzeba drukować
bez przesady ich PKB na jednego mieszkańce jest jedno z najwyższych na świecie, mają duze złoza mineralne, zaplecze technologiczne, rozbudowaną armie, kapitał ludzki no i wreszcie łupki, wyjdą z tego gawna praktycznie bez kosztów
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:21
Małolaty Ktoś ma tą płytę? Moja leży gdzieś w piwnicy Qrwa starzeje się
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:26
Dezerter napisał:
spiter napisał:
... Lepiej napisz w co grasz? Od rana mam otwarte pozycje, cały czas zarobas, ale nieduży i myślę i kminię i wzdycham i nadal gówno wiem:)
Mam eL na kablu. Dziś miałem to:
Uwzględniając wielkość pozycji, która nie była jednakowa, to jakieś 40 pkt. na plusie. Tak jak wspominałem - ostatnio tylko stare sprawdzone metody EURUSD i GBPUSD, bez kresek, szybkie ucinanie strat i to działa. Nic mi więcej nie potrzeba. Diablo wspominał, że za dużo szumu szkodzi, ja nawet na inne instrumenty nie patrzę, bo po co, lepiej poczytać książkę. Nie wiem, co się dzieje z sapinką od dwóch tygodni, a wyniki mam coraz lepsze. Oczywiście i tak jestem leszcz do wyzerowania.
Najważniejsze że się dopisuje do rachunku!! Od kliku dni jest raj dla micha. M15 i skalpowanie, ale jak nosze rury codziennie to niewiele czasu zostaje na taką zabawę. Ja dziś tak sie bawiłem: I chyba zostawię do jutra tylko s/l na 0 ustawię
Ezet Główny Troll UFO
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:26
Ludzie zawsze mieli najebane w czubach
Spice girls wysiada Pamiętam widok samych maluchów, żuków, warszaw, trabantów, wartburgów i dużych fiatów
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:33
[quote="Ezet"]Ludzie zawsze mieli najebane w czubach
Spice girls wysiada Pamiętam widok samych maluchów, żuków, warszaw, trabantów, wartburgów i dużych fiatów quote] a pamięta mikrusa albo p-70 ???
_________________ ...... a będzie giciej
Ezet Główny Troll UFO
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:38
[quote="neuron"]
Ezet napisał:
Spice girls wysiada Pamiętam widok samych maluchów, żuków, warszaw, trabantów, wartburgów i dużych fiatów quote] a pamięta mikrusa albo p-70 ???
Bywały takie, ale przeważały maluchy i trabanty Mój stary miał syrenkę ale słabo ja pamietam, a później skodę 100 (to był wypas) Byliśmy nią w Bułgarii
nawet kolor podobny
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:47
[quote="Ezet"][quote="neuron"]
Ezet napisał:
Bywały takie, ale przeważały maluchy i trabanty Mój stary miał syrenkę ale słabo ja pamietam, a później skodę 100 (to był wypas) Byliśmy nią w Bułgarii
nawet kolor podobny quote] skoda oki tylko trzeba było wozić worek ziemniaków w bagazniku aby się drogi trzymała
_________________ ...... a będzie giciej
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:48
[quote="Ezet"]
neuron napisał:
Ezet napisał:
nawet kolor podobny
a wiesz gdzie w tej skodzie był akumulator? / ja wiem /
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 21:52
w przyszłym tygodniu (wtorek,środa) kometa Pan Starrs powinna być widoczna na naszej półkuli. Po zachodzie słońca patrzcie na Zachód.
Ty się ostatnio w Kopernika zamieniasz:) I dobrze bo astronom na forum bardzo potrzebny!!
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:04
inwestor napisał:
A mówiłem nie pijcie przed weselem A prosiłem bynajmniej nie za wiele
Emerytalne eLki juś wzięte
fotelu na biegunach Ci się zachciewa? dalej bez zmian i nie mów hop, póki nie przeskoczysz 2635
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:05
Szacowany koniec cyklu Kondratiewa to rok 2015- 2020 ale co jesli ten cykl zakonczyl sie w 2012? moze być tak, że jesteśmy na początku wiosny Kondratiewa a to oznacza: tłusto i grubo w dlugim okresie
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:14
spiter napisał:
delphia napisał:
w przyszłym tygodniu (wtorek,środa) kometa Pan Starrs powinna być widoczna na naszej półkuli. Po zachodzie słońca patrzcie na Zachód.
Ty się ostatnio w Kopernika zamieniasz:) I dobrze bo astronom na forum bardzo potrzebny!!
eeee tam zaraz Kopernika - interesuje się hobbystycznie. A kometa widoczna gołym okiem nieczęsto się zdarza
Ja sie przyznam ze mnie delphia mocno tym hobby zarazil. Praktycznie codziennie z godzinke poswiecam na filmy z tej tematyki. Ogolnie jest to w huj ciekawe. Teraz chyba w 2015 jakas sonda ma dotrzec na Plutona o ile dobrze zapamietalem i juz nie moge sie doczekac
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:24
02:30 USA Wystąpienie szefa Fed z Dallas (Richard Fisher)
tera już pierdolą całą dobę
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:26
[quote="HIOB"]
Ezet napisał:
neuron napisał:
Ezet napisał:
nawet kolor podobny
a wiesz gdzie w tej skodzie był akumulator? / ja wiem /
Tam gdzie w CLK, kiedyś qrwy nie mogłem otworzyć bo wyjąłem aku i musiałem się wczołgiwać
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:26
Dave napisał:
To nie zwracaj na to uwagi.
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:34
Dezerter napisał:
Dave napisał:
10:45 Wlk. Brytania Wystąpienie publiczne szefa BoE (Mervyn King) 14:15 USA Wystąpienie szefa Fed z Filadelfii (Charles Plosser) 20:00 USA Beżowa Księga marzec
tiaaaa
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:36
Slum-Dog napisał:
delphia napisał:
spiter napisał:
delphia napisał:
eeee tam zaraz Kopernika - interesuje się hobbystycznie. A kometa widoczna gołym okiem nieczęsto się zdarza
Ja sie przyznam ze mnie delphia mocno tym hobby zarazil. Praktycznie codziennie z godzinke poswiecam na filmy z tej tematyki. Ogolnie jest to w huj ciekawe. Teraz chyba w 2015 jakas sonda ma dotrzec na Plutona o ile dobrze zapamietalem i juz nie moge sie doczekac
warto bo jak pisałem kiedyś że wg mnie będzie to zupełnie nowa dziedzina gospodarki która pchnie ludzkość na zupełnie nową nomen omen orbitę
takim sygnałem jest ilość prywatnych firm które realizują bądź planują różnego rodzaju przedsięwzięcia poza Ziemią. Np w tym tygodniu po raz kolejny Dragon firmy SpaceX dostarczył zaopatrzenie na Międzynarodową Stację Kosmiczną. O projektach kosmicznej turystyki większość zapewne słyszała np: ostatnio Dennis Tito (pierwszy turysta kosmiczny) rozpoczął projekt załogowego lotu w okolice Marsa i powrotem. Bazy na Księżycu chcą budować kolejne kraje - krótko mówiąc zaczynamy jakąś formę ekspansji w Układzie Słonecznym. A przecież tam źródła różnego rodzaju surowców są praktycznie nieograniczone.
Używając języka giełdy - rodzi się wyraźny trend
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:37
ED powinien zawrócić ze złej drogi:
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:47
Niedawno odkryta kometa o kryptonimie C/2013 A1 poważnie zagrozi planecie Mars. Kometę odkryto 3 lutego 2013 roku i naukowcy wciąż mają problem z dokładnym wyliczeniem trajektorii lotu C/2013 A1. Na chwile obecną wynika, że dojdzie do zderzenia komety z Marsem. Naukowcy typują dzień 19 października 2014 roku. Podobno zderzenie będzie widać aż z Ziemi - energia wyzwolona podczas zderzenia byłaby prawdopodobnie równoważna detonacji 20 miliardów megaton trotylu!
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:49
Dave napisał:
Dezerter napisał:
Dave napisał:
10:45 Wlk. Brytania Wystąpienie publiczne szefa BoE (Mervyn King) 14:15 USA Wystąpienie szefa Fed z Filadelfii (Charles Plosser) 20:00 USA Beżowa Księga marzec
tiaaaa
Były czasy, gdy nie zwracałem uwagi na nic poza wykresem edka i kabla, potem miałem różne przygody, patrzyłem na newsy, przemówienia, różne inne instrumenty, ale to nie dla mnie. 2 wykresy wystarczają, człowiek jest skupiony na tym, co widzi, mniej stresu, mniej tego szumu, a więcej precyzji.
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:53
Gdyby ktoś miał problem z uzbieraniem kasy na samochód, to rozwiązaniem jest sznurówka
Dobranoc!
Slum-Dog
Liczba postów : 1423 Location : Noitacol Registration date : 30/05/2011
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:56
delphia napisał:
Slum-Dog napisał:
delphia napisał:
spiter napisał:
delphia napisał:
warto bo jak pisałem kiedyś że wg mnie będzie to zupełnie nowa dziedzina gospodarki która pchnie ludzkość na zupełnie nową nomen omen orbitę
takim sygnałem jest ilość prywatnych firm które realizują bądź planują różnego rodzaju przedsięwzięcia poza Ziemią. Np w tym tygodniu po raz kolejny Dragon firmy SpaceX dostarczył zaopatrzenie na Międzynarodową Stację Kosmiczną. O projektach kosmicznej turystyki większość zapewne słyszała np: ostatnio Dennis Tito (pierwszy turysta kosmiczny) rozpoczął projekt załogowego lotu w okolice Marsa i powrotem. Bazy na Księżycu chcą budować kolejne kraje - krótko mówiąc zaczynamy jakąś formę ekspansji w Układzie Słonecznym. A przecież tam źródła różnego rodzaju surowców są praktycznie nieograniczone.
No dzieje sie w tym temacie ostatnio. Tylko ten czas przeszkadza - tam wszedzie jest daleko
A masz jakis sprzet do "podgladania nieba"?
Dave Admin
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:57
Dezerter napisał:
Dave napisał:
Dezerter napisał:
Dave napisał:
tiaaaa
Były czasy, gdy nie zwracałem uwagi na nic poza wykresem edka i kabla, potem miałem różne przygody, patrzyłem na newsy, przemówienia, różne inne instrumenty, ale to nie dla mnie. 2 wykresy wystarczają, człowiek jest skupiony na tym, co widzi, mniej stresu, mniej tego szumu, a więcej precyzji.
tylko takie pierdoły jak nagła decyzja o stopach, czy pierdolniecie z sufitu jakiegoś pajaca potrafi nieźle wykres rozpiżyć. że wspomnę choćby franka czy parę innych wyczynów.
Dave Admin
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:58
Slum-Dog napisał:
delphia napisał:
Slum-Dog napisał:
delphia napisał:
spiter napisał:
delphia napisał:
No dzieje sie w tym temacie ostatnio. Tylko ten czas przeszkadza - tam wszedzie jest daleko
A masz jakis sprzet do "podgladania nieba"?
czyli drukowaną kasę wyślą w kosmos
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 22:59
Dezerter napisał:
Dave napisał:
Dezerter napisał:
Dave napisał:
tiaaaa
też tak kiedyś ,myślałem
"a bo wszystko zawarte jest w cenie" to "nic tylko czysty wykres".
ja wolę jak błyska się
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 23:00
nie wyrobię
Temat: Re: UFO - 05.03.2013 Wto 05 Mar 2013, 23:04