Prezydent Cypru i szef rządu Nikos Anastasiadis zapewnił, że śledztwo w sprawie wszystkich afer związanych z kryzysem finansowym, w którym pogrążył się kraj, nie oszczędzi nikogo, w tym jego rodziny. W zeszłym tygodniu rząd powołał komisję śledczą składającą się z trzech byłych sędziów Sądu Najwyższego, odpowiedzialną za zbadanie przyczyn, wskazanie winnych kryzysu bankowego na Cyprze i ustalenie, czy stały za nim jakieś czynniki "kryminalne, cywilne lub polityczne". - Będę nalegał, aby podczas wtorkowej ceremonii zaprzysiężenia sędziów, otrzymali oni prawo do zbadania przede wszystkim tego, co może być związane ze mną, w tym moich bliskich - oświadczył prezydent.
Agencja AFP pisze, że w cypryjskiej prasie pojawiły się oskarżenia, że tuż przed kryzysem z dwóch największych banków na Cyprze wytransferowano duże sumy pieniędzy. Brytyjski "Daily Mail" podał za cypryjską gazetą "Fileleftheros", że prezydent Anastasiadis ostrzegł swych bliskich przyjaciół przed kryzysem, dzięki czemu mogli oni przenieść pieniądze z cypryjskich banków za granicę.
No i dobrze, może wtedy odpier...... się od niejakiego Czosnka.
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
Przedstawione mapy pokazują zasięg w przypadku startu z terytorium Korei Pn, zastanawiam się czy mają możliwości wystrzelenia z mobilnych platform typu okręty, samoloty, okręty podwodne ???
Zakładka: military might rakietki ważą od 500 kg do tony to z pewnością można by je odpalić z platform mobilnych.
Kraje BRICS stworzą własny bank rozwoju. Konkurencja dla BŚ?
Grupa wschodzących potęg gospodarczo-politycznych BRICS (Brazylia, Rosja, Indie, Chiny i RPA) porozumiała się we wtorek przed szczytem w Durbanie w sprawie utworzenia banku rozwoju, którego celem będzie finansowanie projektów infrastrukturalnych Poinformował o tym minister finansów RPA Pravin Gordhan. Pytany, czy doszło do porozumienia w sprawie utworzenia banku, który mógłby konkurować z Bankiem Światowym, minister odparł: "Załatwione. Przywódcy ogłoszą szczegóły".
Szczyt szefów państw i rządów krajów BRICS rozpocznie się oficjalnie we wtorek wieczorem. Nowy bank, którego siedziba najpewniej znajdzie się w RPA, będzie służył finansowaniu projektów infrastrukturalnych, głównie w Afryce. Kapitał początkowy najpewniej wyniesie 50 mld dol.; każdy kraj wyłoży po 10 mld dol.
Kilka godzin przed rozpoczęciem szczytu przedstawiciele władz Chin i Brazylii podpisali porozumienie zakładające, że roczny handel dwustronny do kwoty równoważnej 30 mld dol. będzie prowadzony w walutach krajowych. Oznacza to, że prawie połowa wymiany handlowej tych krajów nie będzie już rozliczana w dolarach.
- Nie chodzi nam o ustanowienie nowych relacji z Chinami, ale o rozszerzenie ich, by móc z nich korzystać w przypadku kłopotów na rynkach finansowych - powiedział szef brazylijskiego banku centralnego Alexandre Tombini.
Umowa ma obowiązywać przez trzy lata. Przedstawiciele brazylijskich władz mają nadzieję, że wejdzie ona w życie w drugiej połowie 2013 roku. Podpisali ją szefowie banków centralnych i ministrowie finansów Chin i Brazylii. Wymiana handlowa między Chinami a Brazylią w 2012 roku wyniosła 75 mld dol. W krajach BRICS mieszka 40 proc. ludności świata. Państwa te wytwarzają jedną piątą światowego PKB.
kafffka budiet?
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
Koniec darmochy na wyspach ? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13662824,Wielkie_ciecia_swiadczen_socjalnych_w_Wielkiej_Brytanii_.html#BoxWiadTxt
"By praca była bardziej opłacalna niż zasiłek"
Dokąd ten świat zmierza? Praca bardziej opłacalna od zasiłku????????????????????????????????? I co ci biedni emigranci teraz zrobią?
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Popaczyłem na mapę to prawie Kuba, a do Mexico mam jeszcze 1600 km a tam mam metę, z drugiej strony, może być fajny trip z końca Jukatanu do Mexico. Mogę też stamtąd wracać :-)
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
SCHIZA NA MAXA Wkręca zajebiście. To trzeba grać przy zgaszonym świetle tylko lampka gdzieś w kącie delikatnie albo świeczki... grafika jest zajebista ale generalnie wszystko się w mroq praktycznie dzieje i ta gra cieni - coś niesamowitego. Obsrać się można Jedyny minus to że joystickiem nie pohulasz.
Skończyłem na razie bo rano rynek rusza a nie zasnę w nocy i zaśpię na otwarcie grajdołka.
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
Popaczyłem na mapę to prawie Kuba, a do Mexico mam jeszcze 1600 km a tam mam metę, z drugiej strony, może być fajny trip z końca Jukatanu do Mexico. Mogę też stamtąd wracać :-)
tu masz za 169 EUR
od dzis lataja 2 razy w tygodniu w kazdy wtorek i piatek
...... Outbound flight JAF501 € 169,99 Fri 05/04/2013price per person Brussels - Cancun with stopover at Varadero 08:00 - 13:30
Passenger(s) 1 adult
Special service requests Out: 25 luggage free
Meals Meals on flight are included
Administration fee € 15,00
Total € 184,99 (Incl. airport tax € 27,95 ....
mexico city bezposrednio
Frankfurt Int. Mexico City from 429.99 € 11.04.13-30.04.13