witam wszystkich, czytuje Was tu od kilku lat i w związku z tym że dzisiaj wyjątkowo jestem na bani to się przywitam a więc witam wszystkich również tych zbanowanych -ufo forum dla mnie to niezła odskocznia od ślęczenia nad rynkiem mimo że z nim ściśle powiązana szczególnie w weekendy:) - ponieważ jak widać wylewny nie jestem to pewnie do usłyszenia za parę lat ... a może i nie..
ufff na serio tworzycie niezłe miejsce:) pzdr Trez
wiam ja nie jestem na bani chyba hej
no to git byłem przygotowany na najgorsze łącznie w pozwem sądowym dlatego nie podałem adresu!!
jak jesteś Aryjczykiem to nie masz czego sie obawiać
żartuje
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Alkohol to twój wróg, więc lej go w mordę. Przepraszam, ale jestem po odrobince rumu.
Ja nie zauważyłem by po alkoholu mój stan umysłu, czy samopoczucie były jakieś super wydajne. Może ludziom bardzo spiętym pozwala wyluzować się odrobinę, ale ja jestem na trzeźwo wyluzowany.
Fajny efekt jest jak parę browarów walniesz
Generał
Liczba postów : 9866 Registration date : 28/04/2011
Alkohol to twój wróg, więc lej go w mordę. Przepraszam, ale jestem po odrobince rumu.
Ja nie zauważyłem by po alkoholu mój stan umysłu, czy samopoczucie były jakieś super wydajne. Może ludziom bardzo spiętym pozwala wyluzować się odrobinę, ale ja jestem na trzeźwo wyluzowany.
ale potem lecisz lać i mam coś takiego dziwnego, że po browarach bardzo mi się chce pić tak po trzecim to już bym litr lemoniady wypił, dlatego nieraz mieszam naturalny browarek z naturalną lemoniadą, latem to fajnie chłodzi
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Lubię czasem odrobinę alkoholu dla smaku, ale upijanie się dla mnie nie ma sensu, no ok., czasem jak lekko zaszumi w głowie wieczorem, to nawet jest to przyjemne, ale sporadycznie. W ogóle zauważyłem, że jak wypiję np. 2 szklaneczki whisky, to potem przez tydzień albo dłużej w ogóle nie mam ochoty na %, chyba nie jestem dobrym materiałem na alkoholika.
Slum-Dog
Liczba postów : 1423 Location : Noitacol Registration date : 30/05/2011
Lubię czasem odrobinę alkoholu dla smaku, ale upijanie się dla mnie nie ma sensu, no ok., czasem jak lekko zaszumi w głowie wieczorem, to nawet jest to przyjemne, ale sporadycznie. W ogóle zauważyłem, że jak wypiję np. 2 szklaneczki whisky, to potem przez tydzień albo dłużej w ogóle nie mam ochoty na %, chyba nie jestem dobrym materiałem na alkoholika.
ja nigdy nie lubiłem smaku wódy, dobre winka owszem
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
W styczniu w eurostrefie bezrobocie sięgnęło rekordowych 11,9 proc., co oznacza 19 mln ludzi bez pracy. Bezrobocie wśród młodzieży sięga 24,2 proc. A jak przewiduje Komisja Europejska, stopa bezrobocia w bieżącym roku będzie nadal rosła.
i sie wuje zjadą, nażrą popitolą po swojemu i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku powiedzą mimochodem to co na czerwono podkresliłem i gotowe czy naprawdę nic nie można już na tym świecie zmienić ??? oni wyrażnie juz mówią, że za choooja nie będzie lepiej ale my z was obywatele europy wyciśniemy co sie tylko da
Dramatyzujesz i tyle. To są wszystko oficjalne dane bez uwzględnienia szarej strefy...gdzie większość tych bezrobotnych jest zatrudniona. Miałem ciekawą dyskusję, ze swoim holenderskim bossem. Stwierdził, że z powodu podwyżki VAT i PIT coraz więcej ludzi ucieka w szarą strefę. W wszelkich typach usług jeśli płacisz cashem i nie chcesz rachunku to spokojnie dają ci duże zniżki równe kwocie samego VAT przynajmniej. Moim zdaniem 90% z tych bezrobontych gdzieś coś tam robi....
coś tam coś tam, popiją piwko, zapalą papieroska, to na pewno 90% bezrobotnych robi , szara strefa jest ale bez przesady że każdy coś kręci interes, może przykłądem barany handlują jajkami na rynku ale im na nic nie starcza
Reser
Próbowałem podłączyć swoje konto live w Saxo do myfxbook, ale poległem. Wygląda, że tam tylko MT4, MT5 lub własną platformę FXMC można podłączyć. Gdyby ktoś wiedział jak to zrobić to będę wdzięczny za info.
a saxo ma swoją platformę jaką ?
Właśnie to jest problem bo to jakiś home made wynalazek jest. Niestety nie da się tego podłączyć do MT4.
Piotr nie mow tak
to ze masy uzywaja MT4 i nie znaja Saxo to nie oznacza ze to MT4 jest jakim wzorem a saxo badziew
wiekszosc zna Opla Astre a nie wiedza co to Koenigsegg CCXR nie znaczy ze Astra jest cool
Platforma Saxo jest tożsama z platformą TMS lub IDM - nie ma ona jako takiej nazwy ale to ten sam program.
witam wszystkich, czytuje Was tu od kilku lat i w związku z tym że dzisiaj wyjątkowo jestem na bani to się przywitam a więc witam wszystkich również tych zbanowanych -ufo forum dla mnie to niezła odskocznia od ślęczenia nad rynkiem mimo że z nim ściśle powiązana szczególnie w weekendy:) - ponieważ jak widać wylewny nie jestem to pewnie do usłyszenia za parę lat ... a może i nie..
ufff na serio tworzycie niezłe miejsce:) pzdr Trez
Witam. Żeby częściej pisać, musisz więcej pić ... Pzdr
nomad
To jest nieaktualne juz notowanie eur/jpy (obecnie 128.70)
witam mało kto pamięta ale ejot i usd/jpy ma do domknięcia looki z poprzedniej niedzieli jak dla mnie nie mogą tego zostawić jeżeli chcą dalej w góre na poważnie = mimo edka który powinien po symbolicznym minusie do rana do 1.323 się doczołgać
Reser
ja nigdy nie lubiłem smaku wódy, dobre winka owszem
Ja też nie lubiłem... ani wina... ale dobremu browarowi się ciężko oprzeć
nomad
Klejnoty były trzy, ponieważ kastracja po chińsku była najbrutalniejszą ze wszystkich znanych form tej operacji na świecie. Przede wszystkim stosowano ją masowo, głównie wobec obcych, gdy po zdobyciu obcego miasta wszystkich mężczyzn wybijano do nogi (dla pewności zawsze ucinając im głowy), a wszystkich chłopców w wieku „przed przełamaniem głosu i owłosieniem krocza” bez wyjątku kastrowano. Nie cackano się przy tym specjalnie: operator chwytał ręką całość genitaliów i mocno obwiązywał je jedwabną taśmą zawijając je w pakunek. Następnie małym sierpowatym i bardzo ostrym nożem po prostu całość odcinano na żywca i bez znieczulenia tuż przy skórze. To właśnie taki jedwabny, sczerniały pakunek przechowywał potem Zheng He jako talizman. Silnie krwawiącą ranę przypalano rozżarzonym żelazem. Większość chłopców zwykle umierała w kilka dni po takim zabiegu, wskutek szoku, bólu, wykrwawienia i zakażeń. Taki sposób kastracji nazywano „wielką pieczęcią”. W Europie i na Bliskim Wschodzie stosowano raczej „małą pieczęć”, w której krwawo wycinano tylko jądra z moszny, tak jak to dziś robi się zwierzętom, a ranę dezynfekowano np. spirytusem. W średniowiecznej Europie celowali w tym Żydzi, którzy mieli specjalny zakład do kastrowania chrześcijańskich, a głównie słowiańskich chłopców w Poitiers. W X wieku słynne były też targi eunuchów w Verdun. Dostarczano ich potem do haremów muzułmańskich (gdzie jednak preferowano „wielką pieczęć”) a także do chórów kościelnych (sic!), w tym do Kaplicy Sykstyńskiej papieży, gdzie tym bardziej ceniono ich „anielskie głosy” (sprzed mutacji), że nie dozwalano śpiewać kobietom.
Za sprawą chińskiego sposobu kastracji, mit trzech klejnotów jest też powszechny w całej kulturze Dalekiego Wschodu, nawet jeśli już się z nią nie kojarzy. Jego echem jest nawet nazwa Mitsubishi, co po japońsku oznacza właśnie „trzy klejnoty”, widoczne zresztą w logo tej firmy.
pejsaty kurwa na wszystkim robił biznes nawet na kastracji a samochodu marki mitsubishi nie kupie ogłoszenie: zatrudnię eunucha
cały artukuł tu : http://wolnemedia.net/historia/eunuchowie-i-mandaryni/
No ale po co taki eunuch? Co z niego było? Chyba tylko do pilnowania suk w haremie, żeby nie przeorał
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51987 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
To jest nieaktualne juz notowanie eur/jpy (obecnie 128.70)
witam mało kto pamięta ale ejot i usd/jpy ma do domknięcia looki z poprzedniej niedzieli jak dla mnie nie mogą tego zostawić jeżeli chcą dalej w góre na poważnie = mimo edka który powinien po symbolicznym minusie do rana do 1.323 się doczołgać
Widze ostro dajesz do pieca
U/J domykajac luke przy edku na 1.31 = e/j na poizomie min 127.94 (tak wiec tu nie byloby szans na domkniecie, braknie ponad 100 pips) Ja tam widze czas na spadki na edku (1.3025) a potem moga w gore (chociaz 1.29xx tez bym cos znalazl). U mnie na 1.314x jest fibo 41,4% ktorego Japoniec nie wybije bez europy
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Orwell czy Huxley ? Głośno było o Orwellu, ale to Huxley miał rację...
Ja czytałem "Brave new world" ze 3 razy chyba - wyjebana powieść! Ale z drugiej strony to przecież fajnie się rozrywkować całe życie a nie pałować jakimś smoleńskiem czy innymi dołami.