Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: UFO - 24.04.2013r. Wto 23 Kwi 2013, 23:49
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-wysokie-kary-za-dokarmianie-bezdomnych,nId,940292# Wysokie kary za dokarmianie bezdomnych
Już w ponad 50 stanach w USA obowiązuje zakaz dokarmiania... bezdomnych. Za załamanie przepisu grożą mandaty. /INGO WAGNER /PAP
Władze miast podkreślają, że nie ma możliwości sprawdzenia jakości jedzenia dostarczanego bezdomnym. Burmistrz Nowego Jorku Michael Blommberg zakazał nie tylko dostarczania jedzenia bezdomnym na ulicach, ale także i do noclegowni. Dlatego bardziej mile widziane są datki pieniężne przekazywane na konkretne schronisko, gdzie przygotowywane są posiłki dla bezdomnych.
Oczywiście urzędnicza bezduszność spotyka się z protestami różnych organizacji. W kilku stanach sprawa trafiła do sądów. Rozpatrywane są pozwy przeciwko miastom.
Obrońcy praw człowieka domagają się zmiany przepisów i anulowania kar tym, którzy złamali prawo. Na przykład pewna mieszkanka Filadelfii została ukarana mandatem w wysokości 600 dolarów za dokarmianie bezdomnych i ubogich dzieci z sąsiedztwa.
dorabiam troche na gieldzie - ale niestety to tylko na bułke bo na jap225 to kropla w morzu potrzeb (stawiam zlecenie -bez stopów , jak profesjonalista) i idę rury-skrzynki nosić
dorabiam troche na gieldzie - ale niestety to tylko na bułke bo na jap225 to kropla w morzu potrzeb (stawiam zlecenie -bez stopów , jak profesjonalista) i idę rury-skrzynki nosić
zycze wszystkim wysokich zarobków , duzo zdrowia i spokoju ducha
i tak wszyscy jesteśmy do wyzerowania
Witaj Argos z rana
Japoniec spadał przez 30 lat teraz trzeba być przygotowanym na 30 lat wzrostów. W razie czego biznes na "jap225" przekażesz wnukom
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-wysokie-kary-za-dokarmianie-bezdomnych,nId,940292# Wysokie kary za dokarmianie bezdomnych
Już w ponad 50 stanach w USA obowiązuje zakaz dokarmiania... bezdomnych. Za załamanie przepisu grożą mandaty. /INGO WAGNER /PAP
Władze miast podkreślają, że nie ma możliwości sprawdzenia jakości jedzenia dostarczanego bezdomnym. Burmistrz Nowego Jorku Michael Blommberg zakazał nie tylko dostarczania jedzenia bezdomnym na ulicach, ale także i do noclegowni. Dlatego bardziej mile widziane są datki pieniężne przekazywane na konkretne schronisko, gdzie przygotowywane są posiłki dla bezdomnych.
Oczywiście urzędnicza bezduszność spotyka się z protestami różnych organizacji. W kilku stanach sprawa trafiła do sądów. Rozpatrywane są pozwy przeciwko miastom.
Obrońcy praw człowieka domagają się zmiany przepisów i anulowania kar tym, którzy złamali prawo. Na przykład pewna mieszkanka Filadelfii została ukarana mandatem w wysokości 600 dolarów za dokarmianie bezdomnych i ubogich dzieci z sąsiedztwa.
Dziwne. A nie prościej cyklon B?
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
ale kurwa kit, odkiedy lasy w Polsce nie są opisane, robi sie to cyklicznie co 10 lat, kurwa biznesmen musi miec niezłe plecy ze taki wałek przeszedł, jak UE sie o tym dowie to znowu my jako podatnicy zapłacimy odszkodowanie bo napewno nie nadleśnictwo, nie sędzia i nie ten biznesmen, ja pierdole co za syf
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
nie ma co się dziwic ,że to pojeby , a po prozaku to w ogóle mają odcięcie świadomości http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ci-okropni-cze-ch-czency-czyli-dlaczego-internauci-chca-wytaczac-wojne-naszym-sasiadom,320689.html
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
ale kurwa kit, odkiedy lasy w Polsce nie są opisane, robi sie to cyklicznie co 10 lat, kurwa biznesmen musi miec niezłe plecy ze taki wałek przeszedł, jak UE sie o tym dowie to znowu my jako podatnicy zapłacimy odszkodowanie bo napewno nie nadleśnictwo, nie sędzia i nie ten biznesmen, ja pierdole co za syf
ja bym też uniewinnił bo "zgodę na to wydało nadleśnictwo Piwniczna, które sprawuje nadzór nad tutejszymi lasami, a wycinkę prowadzono pod nadzorem leśniczych"
jak jest dokument to znaczy, że można wycinać tereny Parku Krajobrazowego widać nie ma tu jakiegoś zakazu bezwzględnego może sędzia powinien sie przyjrzeć procedurze wycinek
jedyna szansa na odrodzenie drzewostanu to wytępienie ludzkich małp jakimś wirusem
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
ja bym też uniewinnił bo "zgodę na to wydało nadleśnictwo Piwniczna, które sprawuje nadzór nad tutejszymi lasami, a wycinkę prowadzono pod nadzorem leśniczych"
jak jest dokument to znaczy, że można wycinać tereny Parku Krajobrazowego widać nie ma tu jakiegoś zakazu bezwzględnego może sędzia powinien sie przyjrzeć procedurze wycinek
jedyna szansa na odrodzenie drzewostanu to wytępienie ludzkich małp jakimś wirusem
jak jest papierek to jest wszystko legal...
podobno ma zadrzewić część...
kLeszcz
Liczba postów : 7383 Location : Barany Trading Room filia Dworzec PKP Łódź-Widzew Registration date : 30/08/2007
Drugi dzień nie mogę wejść na ufo. Jeden komputer, drugi. Nie Różne przeglądarki. Nie Przelogowanie na Linuxa. Nie Myślę pewnie router, restart. Dalej nie. Z komórki łącze się przez Play. Działa. Z komórki przez domowe wi-fi. Nie działa. Próbuję przez proxy. Działa. Mam dostęp do serwera, który też ma Neostradę w podobnej lokalizacji. Loguję się. Ufo nie chodzi. Na serwerze przez proxy. Działa. Pinguje adres ufo, pojawia się: "Badanie q20.dnspro.org". To samo w domu jak i na serwerze. Dzisiaj siadam bezpośrednio przy serwerze - nadal to samo.
Wygląda na to, jakby część Neostrady nie wpuszczała na domenę forumotion.com Ktoś wie co zrobić?
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25040 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Drugi dzień nie mogę wejść na ufo. Jeden komputer, drugi. Nie Różne przeglądarki. Nie Przelogowanie na Linuxa. Nie Myślę pewnie router, restart. Dalej nie. Z komórki łącze się przez Play. Działa. Z komórki przez domowe wi-fi. Nie działa. Próbuję przez proxy. Działa. Mam dostęp do serwera, który też ma Neostradę w podobnej lokalizacji. Loguję się. Ufo nie chodzi. Na serwerze przez proxy. Działa. Pinguje adres ufo, pojawia się: "Badanie q20.dnspro.org". To samo w domu jak i na serwerze. Dzisiaj siadam bezpośrednio przy serwerze - nadal to samo.
Wygląda na to, jakby część Neostrady nie wpuszczała na domenę forumotion.com Ktoś wie co zrobić?
tylko S
Slum-Dog
Liczba postów : 1423 Location : Noitacol Registration date : 30/05/2011
Sprawdz czy przez Tora cie wpusci, ale to pogrubione mnie zaciekawilo