|
| UFO - 17.06.2013r. | |
|
+35Slum-Dog Damian IronFX PINGWIN (Z MADAGASKARU) EX spacerolog TRADER E X BORowik delphia Woman in love neuron kLeszcz Dave zibi barany betonowe_buty Ezet MoralnyNiepokój janek Janko Traderroo Mleczarz Piotrek691 inwestor Zahary MICHU thorgall kaczor W stronę słońca :) Reser Diablo nomad AgroTrader Zygmunt de Bill Jones 39 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:12 | |
| UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/REGULAMIN1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.SPRAWY REGULUJĄCEZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie. Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj AdminaOpis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/foruminstrukcja wklejania obrazków:https://ufoforum.forumotion.com/t2926-instrukcja-wklejania-na-forum-obrazkow#697989Za linię merytoryczna odpowiadają moderatorzyBORowik, Dave, inwestor, Jones, Piotrek691, DezerterAdministrator do spraw technicznych: chudy miskarmimy pajacyka www.pajacyk.pl | |
| | | Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7037 Registration date : 22/12/2011
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:13 | |
| 1 | |
| | | AgroTrader MOD
Liczba postów : 51973 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:14 | |
| 2
kuźwa na chwile tylko zdjąłem palec z myszki i tylko drugi
Czujnym trzeba być i cierpliwym
tak młodo jak dzisiaj juz sie nigdy nie spotkamy _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
| | | nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:22 | |
| | |
| | | Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7037 Registration date : 22/12/2011
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:23 | |
| - Argos napisał:
- 2
kuźwa na chwile tylko zdjąłem palec z myszki i tylko drugi
Byłeś już przed moim edit-em. Uznaję klasę przeciwnika | |
| | | Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| | | | Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:26 | |
| - nomad napisał:
A to mnie by wzięli bo ja zawsze lubię na skróty... po co się jebać jak można prościej? A czyja to gęba tak w ogóle?
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Nie 16 Cze 2013, 22:29, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:27 | |
| - Argos napisał:
Do starego Srula, bankiera przychodzi syn, Moszek. - Tate, jak to jest – ludzie dają pieniądze i wyjmują. Dostają to co włożą. A u nas i mercedes, i jacht, i willa w Milanówku? - Dam ci przykład synu - mówi Srul. - Idź do kuchni. W lodówce, tfu, tfu... Boże przebacz, kawałek słoniny leży. Przynieś go. Mosze poszedł i przyniósł. - A teraz odnieś go, tfu, tfu... – mówi Srul. Mosze odniósł i wraca: - Odniosłem i co? - Przyniosłeś, odniosłeś, a paluszki tłuste. Ten kawał jest kompletnie bez sensu. Nie wiem co w tym w ogóle ma być śmiesznego. | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:31 | |
| Na kablu hossa jest. Tak łatwo to się nie skończy. Juś 7 figur od tego charakterystycznego W na denq. Podejrzewam, że 1.6 z przodu wróci szybciej niż się wydaje.
Ale na weekly bocznica kolejowa od 3 lat tylko że zakres przyzwoity.
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Nie 16 Cze 2013, 22:33, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:31 | |
| | |
| | | AgroTrader MOD
Liczba postów : 51973 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:32 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Argos napisał:
Do starego Srula, bankiera przychodzi syn, Moszek. - Tate, jak to jest – ludzie dają pieniądze i wyjmują. Dostają to co włożą. A u nas i mercedes, i jacht, i willa w Milanówku? - Dam ci przykład synu - mówi Srul. - Idź do kuchni. W lodówce, tfu, tfu... Boże przebacz, kawałek słoniny leży. Przynieś go. Mosze poszedł i przyniósł. - A teraz odnieś go, tfu, tfu... – mówi Srul. Mosze odniósł i wraca: - Odniosłem i co? - Przyniosłeś, odniosłeś, a paluszki tłuste. Ten kawał jest kompletnie bez sensu. Nie wiem co w tym w ogóle ma być śmiesznego. ten bezsens jest jego sensem jaja jak berety , mozna boki zrywać _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:33 | |
| - Argos napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- Argos napisał:
Do starego Srula, bankiera przychodzi syn, Moszek. - Tate, jak to jest – ludzie dają pieniądze i wyjmują. Dostają to co włożą. A u nas i mercedes, i jacht, i willa w Milanówku? - Dam ci przykład synu - mówi Srul. - Idź do kuchni. W lodówce, tfu, tfu... Boże przebacz, kawałek słoniny leży. Przynieś go. Mosze poszedł i przyniósł. - A teraz odnieś go, tfu, tfu... – mówi Srul. Mosze odniósł i wraca: - Odniosłem i co? - Przyniosłeś, odniosłeś, a paluszki tłuste. Ten kawał jest kompletnie bez sensu. Nie wiem co w tym w ogóle ma być śmiesznego. ten bezsens jest jego sensem
jaja jak berety , mozna boki zrywać
Przychodzi baba do lekarza a lekarz też baba - mniej więcej ten sam level śmieszności. | |
| | | AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:37 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Argos napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- Argos napisał:
Do starego Srula, bankiera przychodzi syn, Moszek. - Tate, jak to jest – ludzie dają pieniądze i wyjmują. Dostają to co włożą. A u nas i mercedes, i jacht, i willa w Milanówku? - Dam ci przykład synu - mówi Srul. - Idź do kuchni. W lodówce, tfu, tfu... Boże przebacz, kawałek słoniny leży. Przynieś go. Mosze poszedł i przyniósł. - A teraz odnieś go, tfu, tfu... – mówi Srul. Mosze odniósł i wraca: - Odniosłem i co? - Przyniosłeś, odniosłeś, a paluszki tłuste. Ten kawał jest kompletnie bez sensu. Nie wiem co w tym w ogóle ma być śmiesznego. ten bezsens jest jego sensem
jaja jak berety , mozna boki zrywać
Przychodzi baba do lekarza a lekarz też baba - mniej więcej ten sam level śmieszności. a lekarz tez baba .... weź przestan bo nie zasne od smiechu _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Nie 16 Cze 2013, 22:38, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:37 | |
| W jak W-zetka: a na weekly pałowanie całe 5 lat a nie tylko 3: Korba do górnej bandy konsoli jedzie. Z 5 figur jeszcze do wyjęcia z tego będzie wg mnie. | |
| | | W stronę słońca :)
Liczba postów : 2490 Registration date : 05/07/2008
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:38 | |
| Kto ma węża w kieszeni? Tylko szczerze | |
| | | AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:39 | |
| _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:41 | |
| cd. | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:46 | |
| | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:52 | |
| Qrde spać mi się nie chce. Wstałem pół do jedenastej, zrobiłem rundkurse gazelą, pobiegałem po plaży, shower, kolacja i tak się mogę z godzinę jeszcze pałować. Nie wyobrażam sobie chodzenia spać z qrnikiem i wstawania do rurów na szóstą Noc fajnie sprzyja myśleniu przed compem, często różne ciekawe wyliczenia robiłem właśnie w nocy bo w dzień to się trudniej sqpić. Chilloucik delikatny zapodam w tle tak fajnie sączy się w ciszy nocnej... O takiej porze jak teraz umysł mi najlepiej pracuje, rano 6-7 to ja zombie jestem. Z kwadrans mi zajmuje by uruchomić sysa operacyjnego w głowie na otwarcie grajdoła. Zagram se w jakąś gierkę. | |
| | | kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 06/05/2009
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:58 | |
| dokladnie zhaary to jets wlasnie tchorzostwo i oportunizm.Drzec ryja ile sie da kiedy nic to nei kosztuje (fczasy obecne gdzie kosciol ma wiele do powiedzenia na kazdy temat), ale jesli trzeba bylo zaryzykowac i moc poniesc koszty mowienai prawdy to wwoczas morda na klodke i kolaboracja. Ciesze sie ze sam do tego doszedles, robisz postepy | |
| | | thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25042 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:59 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Qrde spać mi się nie chce.
Wstałem pół do jedenastej, zrobiłem rundkurse gazelą, pobiegałem po plaży, shower, kolacja i tak się mogę z godzinę jeszcze pałować.
Nie wyobrażam sobie chodzenia spać z qrnikiem i wstawania do rurów na szóstą
Noc fajnie sprzyja myśleniu przed compem, często różne ciekawe wyliczenia robiłem właśnie w nocy bo w dzień to się trudniej sqpić. Chilloucik delikatny zapodam w tle tak fajnie sączy się w ciszy nocnej... O takiej porze jak teraz umysł mi najlepiej pracuje, rano 6-7 to ja zombie jestem. Z kwadrans mi zajmuje by uruchomić sysa operacyjnego w głowie na otwarcie grajdoła.
Zagram se w jakąś gierkę. kulkami się pobaw | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 22:59 | |
| Przychodzi baba do lekarza. - Panie doktorze, tak jakoś zaszłam. - To niech pani odejdzie. - Ale ja nie od chodzenia, tylko od pieprzenia. - To niech się pani odpieprzy. |
| | | MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 23:11 | |
| [quote="W stronę słońca"]Kto ma węża w kieszeni? Tylko szczerze znajdzie sie paru bogaczy dobranoc | |
| | | | Zahary
Liczba postów : 1201 Registration date : 17/01/2008
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 23:35 | |
| Jeszcze na podsumowanie wczorajszej dyskusji: - Cytat :
- Rabbi David Dalin, w swej książce „The Myth of Hitler's Pope: How Pope Pius XII Rescued Jews from the Nazis” przypomina, że wśród osobistości, które składały hołd postawie papieża czasu wojny, byli Albert Einstein, prezydent Chaim Weizmann, premierzy Mosze Szaret i Golda Meir, wielki rabin Izraela Izaak Herzog i wielki rabin Rumunii Alexander Safran. Oprócz tych głosów osób publicznych pozostały również opinie zwykłych ludzi, jak te zebrane przez izraelskiego dyplomatę i historyka, Pinchasa Lapide. Ale Dalin przytacza również wiele autorytatywnych opinii żydowskich uczonych, jak Williama D. Rubinsteina, wybitnego badacza Zagłady, Roberta Kempnera, uczestnika izraelskiego śledztwa przeciw Eichmannowi, a wcześniej prokuratora z Norymbergi („który wprost porównuje oszczerców Piusa XII do rewizjonistów, zaprzeczających rozmiarom Zagłady”), sir Martina Gilberta, który pisze, że „setki tysięcy Żydów zostało uratowanych przez Kościół Katolicki kierowany i wspierany w tym przez Piusa XII”.
i dalej - analiza przyczyn, w książce Dalina - Cytat :
- „W [trwającej] kulturowej wojnie – pisze rabbi Dalin – bitwa o dobre imię Piusa XII jest jedną z najważniejszych, o największym znaczeniu historycznym. Klasa intelektualistów idących coraz bardziej na lewo chce oczerniać nie tylko tradycyjny katolicyzm, ale również chrześcijaństwo w ogóle, a nawet judaizm”. I rabbi Dalin nie pozostaje gołosłowny, pokazując, że ci sami ludzie (jak James Caroll czy Gary Wills), którzy atakują pamięć Piusa XII – atakowali nauczanie bł. Jana Pawła II. „Warto więc zrozumieć – konkluduje– że spory wokół Piusa XII to zwyczajny element kampanii progresistów przeciw tradycji, że jest to po prostu atak na Kościół Katolicki jako instytucję i na tradycyjną religię”.
zatem, lepiej rozmawiać o faktach - tysiącach uratowanych istnień ludzkich i bohaterskich postawach wiernych KK, zamiast polemizować z propagandą żydowską, pamiętając, że: - Cytat :
- .. na każdy żydowski głos atakujący Piusa XII – przypada inny żydowski głos w obronie papieża czasów wojny.
Kto oskarża Piusa XII? Zresztą - być może już niebawem dowiemy się jeszcze więcej, bo: Papież Franciszek rozważa otwarcie watykańskich archiwów w sprawie pontyfikatu Piusa XII. Chodzi o rolę Piusa XII w czasie II wojny światowej. Zarzuca się Piusowi, że w latach 30. i 40. XX wieku kolaborował z faszystami. Papież Franciszek otwierając archiwum, chce pozwolić na dokładne przebadanie sprawy.To powinno skutecznie zamknąć usta dzisiejszym "bajkopisarzom".. Pozdrawiam | |
| | | kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 06/05/2009
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 23:41 | |
| - Zahary napisał:
- Jeszcze na podsumowanie wczorajszej dyskusji:
- Cytat :
- Rabbi David Dalin, w swej książce „The Myth of Hitler's Pope: How Pope Pius XII Rescued Jews from the Nazis” przypomina, że wśród osobistości, które składały hołd postawie papieża czasu wojny, byli Albert Einstein, prezydent Chaim Weizmann, premierzy Mosze Szaret i Golda Meir, wielki rabin Izraela Izaak Herzog i wielki rabin Rumunii Alexander Safran. Oprócz tych głosów osób publicznych pozostały również opinie zwykłych ludzi, jak te zebrane przez izraelskiego dyplomatę i historyka, Pinchasa Lapide. Ale Dalin przytacza również wiele autorytatywnych opinii żydowskich uczonych, jak Williama D. Rubinsteina, wybitnego badacza Zagłady, Roberta Kempnera, uczestnika izraelskiego śledztwa przeciw Eichmannowi, a wcześniej prokuratora z Norymbergi („który wprost porównuje oszczerców Piusa XII do rewizjonistów, zaprzeczających rozmiarom Zagłady”), sir Martina Gilberta, który pisze, że „setki tysięcy Żydów zostało uratowanych przez Kościół Katolicki kierowany i wspierany w tym przez Piusa XII”.
i dalej - analiza przyczyn, w książce Dalina
- Cytat :
- „W [trwającej] kulturowej wojnie – pisze rabbi Dalin – bitwa o dobre imię Piusa XII jest jedną z najważniejszych, o największym znaczeniu historycznym. Klasa intelektualistów idących coraz bardziej na lewo chce oczerniać nie tylko tradycyjny katolicyzm, ale również chrześcijaństwo w ogóle, a nawet judaizm”. I rabbi Dalin nie pozostaje gołosłowny, pokazując, że ci sami ludzie (jak James Caroll czy Gary Wills), którzy atakują pamięć Piusa XII – atakowali nauczanie bł. Jana Pawła II. „Warto więc zrozumieć – konkluduje– że spory wokół Piusa XII to zwyczajny element kampanii progresistów przeciw tradycji, że jest to po prostu atak na Kościół Katolicki jako instytucję i na tradycyjną religię”.
zatem, lepiej rozmawiać o faktach - tysiącach uratowanych istnień ludzkich i bohaterskich postawach wiernych KK, zamiast polemizować z propagandą żydowską, pamiętając, że:
- Cytat :
- .. na każdy żydowski głos atakujący Piusa XII – przypada inny żydowski głos w obronie papieża czasów wojny.
Kto oskarża Piusa XII?
Zresztą - być może już niebawem dowiemy się jeszcze więcej, bo: Papież Franciszek rozważa otwarcie watykańskich archiwów w sprawie pontyfikatu Piusa XII. Chodzi o rolę Piusa XII w czasie II wojny światowej. Zarzuca się Piusowi, że w latach 30. i 40. XX wieku kolaborował z faszystami. Papież Franciszek otwierając archiwum, chce pozwolić na dokładne przebadanie sprawy. To powinno skutecznie zamknąć usta dzisiejszym "bajkopisarzom"..
Pozdrawiam W takim razie czym kierowal sie B16 wstrzymujac jego beatyfikacje? Poza tym to jaka zydzi maja na jakis temat opinie mnie nie obchodzi, dla mnei licza sie fakty, a te sa takie ze ten papiez nic nei zrobil zeby pwostrzymac hitlera choiaz bylo to jego morlanym obowiazkiem.Zreszta ten sam papiez nie mial obiekcji zeby pluc jadem na Stalina, ale Stalin byl daleko i byl komunista a Mussolini byl blisko i byl swoj Juz raz napisalem ze ktos kto ciagle drze ryja i wysluguje sie moralnoscia kiedy to go nic nie kosztuje a siedzi cicho kiedy jest to ryzykowne jets dla mnie tchorzem i oportunista. Zreszta nie byl jedynym papiezem tchorzem i oportunista, jakcy szefowie taka cala instytucja. vtw ty masz chyba fronda.pl jako strone startowa caly dzien stamtad pewnie kopiujesz linki na rozne fora, zadnego wlasnego pomyslunku. co religia robi z czlowieka:shock: | |
| | | inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Nie 16 Cze 2013, 23:50 | |
| - kaczor napisał:
- Zahary napisał:
- Cytat :
- Cytat :
zatem, lepiej rozmawiać o faktach - tysiącach uratowanych istnień ludzkich i bohaterskich postawach wiernych KK, zamiast polemizować z propagandą żydowską, pamiętając, że:
- Cytat :
Kto oskarża Piusa XII?
Zresztą - być może już niebawem dowiemy się jeszcze więcej, bo: Papież Franciszek rozważa otwarcie watykańskich archiwów w sprawie pontyfikatu Piusa XII. Chodzi o rolę Piusa XII w czasie II wojny światowej. Zarzuca się Piusowi, że w latach 30. i 40. XX wieku kolaborował z faszystami. Papież Franciszek otwierając archiwum, chce pozwolić na dokładne przebadanie sprawy. To powinno skutecznie zamknąć usta dzisiejszym "bajkopisarzom"..
Pozdrawiam W takim razie czym kierowal sie B16 wstrzymujac jego beatyfikacje?
Poza tym to jaka zydzi maja na jakis temat opinie mnie nie obchodzi, dla mnei licza sie fakty, a te sa takie ze ten papiez nic nei zrobil zeby pwostrzymac hitlera choiaz bylo to jego morlanym obowiazkiem.Zreszta ten sam papiez nie mial obiekcji zeby pluc jadem na Stalina, ale Stalin byl daleko i byl komunista a Mussolini byl blisko i byl swoj Juz raz napisalem ze ktos kto ciagle drze ryja i wysluguje sie moralnoscia kiedy to go nic nie kosztuje a siedzi cicho kiedy jest to ryzykowne jets dla mnie tchorzem i oportunista. Zreszta nie byl jedynym papiezem tchorzem i oportunista, jakcy szefowie taka cala instytucja.
vtw ty masz chyba fronda.pl jako strone startowa caly dzien stamtad pewnie kopiujesz linki na rozne fora, zadnego wlasnego pomyslunku. co religia robi z czlowieka:shock:
Gdyby nie "kolaboracja" (jak to kaczorku nazywasz) Kościoła z władzą powojenną w Polsce a szczególnie prymasa Wyszyńskiego to ...... Jak nie rozumiesz pewnych zdarzeń......to ciszej kaczorku nad tą trumną | |
| | | Zahary
Liczba postów : 1201 Registration date : 17/01/2008
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Pon 17 Cze 2013, 00:01 | |
| - kaczor napisał:
- Zahary napisał:
- Cytat :
- Cytat :
- Cytat :
Kto oskarża Piusa XII?
Pozdrawiam W takim razie czym kierowal sie B16 wstrzymujac jego beatyfikacje?
Poza tym to jaka zydzi maja na jakis temat opinie mnie nie obchodzi, dla mnei licza sie fakty, a te sa takie ze ten papiez nic nei zrobil zeby pwostrzymac hitlera choiaz bylo to jego morlanym obowiazkiem.Zreszta ten sam papiez nie mial obiekcji zeby pluc jadem na Stalina, ale Stalin byl daleko i byl komunista a Mussolini byl blisko i byl swoj Juz raz napisalem ze ktos kto ciagle drze ryja i wysluguje sie moralnoscia kiedy to go nic nie kosztuje a siedzi cicho kiedy jest to ryzykowne jets dla mnie tchorzem i oportunista. Zreszta nie byl jedynym papiezem tchorzem i oportunista, jakcy szefowie taka cala instytucja.
vtw ty masz chyba fronda.pl jako strone startowa caly dzien stamtad pewnie kopiujesz linki na rozne fora, zadnego wlasnego pomyslunku. co religia robi z czlowieka:shock:
Wszystko w swoim czasie - beatyfikacja została tylko wstrzymana - 19 grudnia 2009 Benedykt XVI upoważnił Kongregację Spraw Kanonizacyjnych do wydania dekretu o heroiczności cnót Piusa XII. Od tej chwili Piusowi XII przysługuje tytuł „ Czcigodnego Sługi Bożego”. A tutaj - specjalnie dla Ciebie Rzeczpospolita Pius XII ratował Żydów http://www.rp.pl/artykul/505027.html - Cytat :
- Do sensacyjnych dokumentów z watykańskich archiwów dotarł niemiecki historyk dr Michael Hesemann. Wynika z nich, że przyszły papież Pius XII – wówczas jeszcze kardynał Eugenio Pacelli – zorganizował wielką akcję pomocy dla niemieckich Żydów. Rozpoczęła się ona trzy tygodnie po nocy kryształowej, gdy antysemickie represje NSDAP przybrały niespotykaną wcześniej skalę.
i dalej - czytaj uważnie: - Cytat :
- Pacelli 20 listopada 1938 roku napisał do ponad 60 nuncjuszów apostolskich i arcybiskupów na całym świecie, aby natychmiast wystąpili o 200 tysięcy wiz dla "niearyjskich katolików" i "żydowskich konwertytów na chrześcijaństwo" z Niemiec. Dlaczego użył obok siebie dwóch określeń, które wydawałoby się oznaczają to samo?
– Określenie "niearyjscy katolicy" dotyczyło zwykłych Żydów. Pacelli użył takiego kryptonimu, aby zamaskować swoją operację przed agentami gestapo, którzy mogliby przejąć listy – powiedział "Rz" Gary Krupp, szef amerykańskiej fundacji Pave the Way, która zleciła Hesemannowi kwerendę w watykańskich archiwach. 200 tysięcy !!! - widzisz jak Pius XII przechytrzył Hitlera ? Ale poczekajmy na odtajnienie archiwów - o czym wyżej wspominam. Wówczas wiele innych faktów wyjdzie na jaw. Choć w Twoim przypadku to na razie bez znaczenia, bo Ty jesteś głuchy i ślepy na argumenty Dalej będziesz ślepo opluwał KK. Nawet nie masz odwagi, aby przeprosić, gdy się Tobie udowodni kłamstwo.. Pozdrawiam PS To jak z tym Twoim dziadkiem - jest Katolikiem ? | |
| | | thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25042 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Pon 17 Cze 2013, 00:29 | |
| Zahary miażdży argumentami Kaczora. (przypisy,linki,cytaty) A kaczor jak to kaczor (raz poszedł do fryzjera- poprosze o kilo sera) | |
| | | Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. Pon 17 Cze 2013, 03:31 | |
| Witam z rana Moscow time Wstawać trajdery rury nosić! Z czegoś straty trzeba pokrywać | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 17.06.2013r. | |
| |
| | | | UFO - 17.06.2013r. | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |