Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
Temat: UFO - 03.07.2013r. Sro 03 Lip 2013, 00:01
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
A to co robi Argos jest skrajnie niepoważne w ogóle. Jak można sobie pozwolić by rynek wiózł leszcza 20% w złą stronę i siedzieć na tym? Niepojęte dla mnie, nigdy prze-qrwa-nigdy bym sobie na coś takiego nie pozwolił! To jest totalne zdawanie się na łaskę losu.
Później się ze mnie śmieje a sam czereśnie musi sprzedawać by było na depouzupełnienie
Opcjo. Argos nie jest zawodowym traderem jak Ty. Jego sad i jabłka to takie specyficzne rury, a jak wiadomo gramy na rynku aby mieć gdzie upłynniać nadwyżki finansowe zarobione na rurach
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
A to co robi Argos jest skrajnie niepoważne w ogóle. Jak można sobie pozwolić by rynek wiózł leszcza 20% w złą stronę i siedzieć na tym? Niepojęte dla mnie, nigdy prze-qrwa-nigdy bym sobie na coś takiego nie pozwolił! To jest totalne zdawanie się na łaskę losu.
Później się ze mnie śmieje a sam czereśnie musi sprzedawać by było na depouzupełnienie
Opcjo. Argos nie jest zawodowym traderem jak Ty. Jego sad i jabłka to takie specyficzne rury, a jak wiadomo gramy na rynku aby mieć gdzie upłynniać nadwyżki finansowe zarobione na rurach
przy takiej grze jak moja to jest adrenalina i sa emocje i są przepływy pieniędzy i to mozna nazwac prawdziwą grą na giełdzie
a to co ty robisz to buchalteria , bez fantazji i emocji nudne codzienne dopisywanie promili do depo takie wirtualne , codzienne zbieranie butelek i puszek w postaci pipsow
moja gra to słowiańska .ulanska fantazja - szabelke i na zyda , na japońca a Opcja to zydowskie smiertelnie nudne kalkulowanie i wyliczanie , ciułanie grosz do grosza
opcjo grasz skutecznie ale mało widowiskowo
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Madame Julietta
Liczba postów : 79 Age : 36 Location : 20m2 Łukasza Registration date : 12/03/2013
mam nadzieję, że te wczorajsze wpisy o tym, że na fx nie da się zarobić to jakieś żarty jak to wy lubicie
ja np. nigdy na VIX nie straciłam ale nie wiem czy to liczyć do fx czy nie
wrzućmy to w dział: inne (jak wypieki domowe, haracze, hazard, prostytucja)
a jak siem te prostokonty przesuwa na wykresie, bo w mq4 nie chcom siem przesuwać
w MT4 zaznaczasz prostokąt, wciskasz Control i przeciągasz kopię tak samo robisz linię trendu równoległą do danej z shiftem przedłużasz linię trendu zachowując kąt
a w MQL4 to pewnie jakieś polecenia są typue create object
wylogowuję się naprawdę jesteście jacyś niepoważni
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
przy takiej grze jak moja to jest adrenalina i sa emocje i są przepływy pieniędzy i to mozna nazwac prawdziwą grą na giełdzie
a to co ty robisz to buchalteria , bez fantazji i emocji nudne codzienne dopisywanie promili do depo takie wirtualne , codzienne zbieranie butelek i puszek w postaci pipsow
moja gra to słowiańska .ulanska fantazja - szabelke i na zyda , na japońca a Opcja to zydowskie smiertelnie nudne kalkulowanie i wyliczanie , ciułanie grosz do grosza ...
No dobrze czyli wszystko wiemy. Ważny jest cel tradera:
1. Argos szuka na rynku adrenaliny i emocji bo kasę już ma 2. Opcjo zarabia skromną, ale stałą kasę i traktuje rynek jak rury
Patrząc pod tym kątem można stwierdzić, że zarówno jeden jak i drugi znajduje na rynku to na czym mu zależy
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
no i podobno recesja w Chinach ma być no i wiozą ropnych szorciarzy z calego świata
Wszystko się zgadza jeśli patrzysz na to z punktu widzenia krótkoterminowych trendów. Dlatego dyskusje co się może stać w długim terminie zawsze będą taką sztuką dla sztuki bo i tak nikt pod to nie zagra
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
no i podobno recesja w Chinach ma być no i wiozą ropnych szorciarzy z calego świata
Wszystko się zgadza jeśli patrzysz na to z punktu widzenia krótkoterminowych trendów. Dlatego dyskusje co się może stać w długim terminie zawsze będą taką sztuką dla sztuki bo i tak nikt pod to nie zagra
dlugi termin jest zawsze taki sam, od czasów Faraona jest ten cykl: holocaust
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
moja gra to słowiańska .ulanska fantazja - szabelke i na zyda , na japońca a Opcja to zydowskie smiertelnie nudne kalkulowanie i wyliczanie , ciułanie grosz do grosza
opcjo grasz skutecznie ale mało widowiskowo
A jak trzeba kochać co sie robi a nie tak mechanicznie hahah
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
LOP rekordowa. Zrobią zmyłkę, drugą, trzecią. A potem najbardziej sprytny leszcz dowie się pewnego ranka, że depozyt zabezpieczający zwiększyli x3 dla "bezpieczeństwa" i pozycja zamknieta przed właściwym ruchem.
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
a dwa nałogowe trole forexowe pisały że kangur ...
Moim zdaniem każdy ma prawo do swojego zdania i swojej wizji rynku. Ja miałem wizję na eS, którą chyba w miarę uzasadniłem silnym trendem na wyższych TF. Z drugiej strony mieliśmy decyzję RBA o stopach oraz dość istotne dane i mogło pójść w drugą stronę.
Czy jak by poszło w górę to byś napisał o sobie, że jesteś trolem który widział umocnienie śmaty?
Zresztą wszystko jest jeszcze możliwe. 0,9000 jest psychologicznym oporem i być może tam odbijemy. Zanim mnie wyleszczyli z eSek tam był mój docelowy TP.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007