UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
kuźwa , musialem 2 razy klikac raz + potwierdzenie
to drugie miejsce jest od wczoraj moim najwiekszym sukcesem na gieldzie [/quote] Chciał, nie chciał. Ośle, XTB Trader ma zlecenia minimum 0,1, w Fixie jest 0,5 co razy dwa jest równoważne 0,1 XTB Trader. Co zajmiesz w fixie pojawi się w Trader i wówczas możesz w Trader 'powielać' to 0,5 które 'normalnie' jest w XTB Trader nie do zrealizowania.
Szkoda, czasu.
Valdi
Liczba postów : 484 Registration date : 03/10/2007
to drugie miejsce jest od wczoraj moim najwiekszym sukcesem na gieldzie
Tylko pozazdrościć, a co ja mam powiedzieć?
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 03:21
pandorka napisał:
Argos napisał:
1 bis
to drugie miejsce jest od wczoraj moim najwiekszym sukcesem na gieldzie
Chciał, nie chciał. Ośle, XTB Trader ma zlecenia minimum 0,1, w Fixie jest 0,5 co razy dwa jest równoważne 0,1 XTB Trader. Co zajmiesz w fixie pojawi się w Trader i wówczas możesz w Trader 'powielać' to 0,5 które 'normalnie' jest w XTB Trader nie do zrealizowania.
Szkoda, czasu.
tos sie naczytal regulkaminow albo pracujesz dla xtb i bronisz pracodawcy jaki fix ? jaki trader ?
fix -stara nazwa konta trader ? platforma ? na kazdym koncie dla pln jest masz zlecenie minimum 0,1 przeniesiesz konto na inna platforme zostaje to samo , pozycji miedzy rachunkami nie mozna przenosic grac przeciwstawnymi na dwoch roznych kontach nie probowalem ale bo to bez sensu i co chcesz powielac ?? im wiecej mozliwosci daje broker tym wieksze mozliwosc wjebania ma leszcz a nie inaczej
faktycznie szkoda czasu bo masz tyle wspolnego z traderem co Michu z zarabianiem mysle ze jestes wyrobnikiem u jakiegos brokera - XTB ? i rysujesz swoje bzdurne wykresiki zeby leszczom popierdolic dokldnioe w głowie - cos jak Micha 70k /miesiac i zeby wplacili kase a reszta juz sie potoczy znanym torem
ja pierdole sami sprzedawcy i naganiacze a praktykow na palcach policzysz Ty sie naczytales ,nasluchales a ja 90 % tego mam przerobione na wlasnej skorze - depo i wiedz ze sama kurwa i zlodziei rzadzi tymi "rynkami" i regulacjami
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 03:38
masz teraz spred na eur/pln 4,2459/4,2590
a pisze ze max 100 i dla stalego spredu nigdy w nocy nie bylo ponad 100 a tutaj wczoraj dla chf 131 pips dzisiaj dla eur tez 131
a "cena rażąco odbiegajaca od rynkowej " to 10 razy spred i wtedy mozesz skladac reklamacje
a wiec "jest wszystko w porządku" i ten spred 131 pips to jest w interesie klienta , zeby mogl wiecej i szybciej zarobic
i to wg jest robione celowo dla dwoch przyczyn czyszczenie stopow jednej strony z jednoczesnym brakiem zarobku drugiej strony oraz sztucznie obnizaja ci wartosc depo - a moze zalapia za 30 % i pozamykaja leszcza na dołku -zgodnie z regulaminami
i dlatego dojebalem wczoraj tyle kasy do depo zeby im nawet przez mysl nie przeszlo ze takie cos jest w moim przypadku mozliwe
i na koniec powtórzę wole handlować zlotem z cyganami niz grac z XTB bo cygani nie potrafia tak oszukiwac
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 03:48
po chuj ja to pisze ??
jak i tak tylko nielicznym -tym grajacym , sie to przyda ale moze choc jednego leszcza ostrzege i nie pozwoli sie głupio okraść
pisze o xtb bo gram u nich ale u innych brokerow na pewno jest tak samo albo gorzej jedynie u normalnych DM jest troche lepiej -ale nie duzo
i zasada jest jedna ze im mniej "udogodnien " dla klienta i prostsza zasada handlu tym lepiej dla leszcza - widac to po roznych "promocjach" w komorkach i bankach
bo zarabia sie tutaj na zajeciu slusznej pozycji a nie na znizkach i udogodnieniach po pare pipsow =zloty
albo ostatni hit - powielanie pozycji Pana Gienka - ktory zawsze zarabia
juz nie dziala AT bo sie leszcze nauczyly zeby stadnie nie kjlasc łba pod topor to wymyslaja powielanie pozycji pana zenka ktory zawsze zarabia ale jak duzo leszczy powieli jego pozycje to akurat tym razem wtopi -no przeciez nikt nie zarabia na kazdej transakcji a zenek i tak ma trafnosc ponad 80 %
ale koncze bo jak napisal pandorka "szkoda czasu"i pisania gdy potrzebny bejsbol do napierdalania
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 04:03
jeszcze dopisze ze np GPW ze swoimi ""przekrętami " to oaza spokoju i praworządności taka gra na przyklad na pln czy fw 20 w BM to miodzik - stałe zasady patrzysz tylko zeby nie grac pod prad i masz jasne zasady -kupic taniej sprzedac drozej i tylko tego pilnujesz a u roznych brokerow -platformowcow to masz tysiace zydowskich sztuczek zeby ujebac klienta i sie nie ustrzezesz bo spisz a zyd ci depo okradnie
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 04:40
XTB jest kurewski, zapytalem sie pare dni temu po co ta zmiana, dlaczego jako klient nie bylem powiadomomiony, dopiero dowiaduje sie o zmianach na forum i logujac sie do pokoju inwestora, dlaczego podniesiono spready, czym to spowodowane? a laska mi tylko odpowiedziała "prosze sie zapoznac ze zmianami" ciekawe podejscie do klienta
ja chyba jestem jak osły nie cierpie zmian
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 04:43
Diablo napisał:
XTB jest kurewski, zapytalem sie pare dni temu po co ta zmiana, dlaczego jako klient nie bylem powiadomomiony, dopiero dowiaduje sie o zmianach na forum i logujac sie do pokoju inwestora, dlaczego podniesiono spready, czym to spowodowane? a laska mi tylko odpowiedziała "prosze sie zapoznac ze zmianami" ciekawe podejscie do klienta
ale glupio gadasz ta zmiana jest dla dobra klientów
zeby szybciej przejebali - krócej sie męczyli i stresowali i zajeli sie jakims normalnym zajęciem same korzyści dla zdrowia i porfela
Michu ostatnio mocno podniósł poprzeczkę -3 dni a wiec i inni staraja sie nadążać za konkurencją z tego wniosek plynie prosty ze wszystkiemu jest winny Piotrek bo dal Michowi 3,6 k i uruchomił lawine
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 04:50
Argos napisał:
Diablo napisał:
ale glupio gadasz ta zmiana jest dla dobra klientów
zeby szybciej przejebali - krócej sie męczyli i stresowali i zajeli sie jakims normalnym zajęciem same korzyści dla zdrowia i porfela
Michu ostatnio mocno podniósł porzeczke -3 dni a wiec i inni staraja sie nadążać za konkurencją z tego wniosek plynie prosty ze wszystkiemu jest winny Piotrek bo dal Michowi 3,6 k
no tak od Piotra wszystko sie zaczęło, zapoczatkował nowy rozdział w trejdingu tym przelewem, teraz tacy ludzie jak Michu będa krolami trejdingu i na gieldowym parkiecie, bedą ustawiac sie kolejki zeby miszczu cokolwiek beknał i słowa te bedą świete
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 04:52
w czym rzecz ? ano w tym ze teraz troche zmniejszyli spredy i ja juz mam "strate " o 1/3 mniejszą
jak to mozna glupimi spredami klienta w nocy wyzerowac ?
pamietajcie dopuszczlne jest <10 X spred
ale nie z osłem te numery
Diablo
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:09
Argos napisał:
w czym rzecz ? ano w tym ze teraz troche zmniejszyli spredy i ja juz mam "strate " o 1/3 mniejszą
taaa, pokaż im kurwa
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:16
w lodzi mozna za te same pieniadze co przed rokiem kupic teraz mieszkanie wieksze o ponad 30 m
w warszawie tylko o 17 m wieksze a najwieksze zmiany sa w Sopocie z tym ze w sopocie sa /byly ceny mieszkan jedne z najwyzszych a w lodzi jedne z najnizszych
TRADER
Liczba postów : 549 Age : 57 Location : Łomianki Registration date : 12/03/2008
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:17
Argos napisał:
witam Ale dlaczego z tym XTB się męczycie? Chodzi o notowania W.20 czy o coś innego jeszcze? Przecież jest tylu innych brokerów.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46569 Registration date : 03/09/2007
Witam! Mam pytanie techniczne: czy nasz forumowy Demo Man stawia dziś kafkę ? bo wg mnie tak, wszak kgh dziś pewnie korbę zaliczy
AgroTrader MOD
Diablo napisał:
Argos napisał:
taaa, pokaż im kurwa
na tym przecież polega profesjonalna traderka a nie jakies tam pitolenie
dokopie temu koniu
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46569 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:18
TRADER napisał:
Argos napisał:
witam Ale dlaczego z tym XTB się męczycie? Chodzi o notowania W.20 czy o coś innego jeszcze? Przecież jest tylu innych brokerów.
też nie rozumiem, czemu meczą się w XTB... opinie o nich coraz gorsze, poza tym sugeruję Wam nie grać na platformach M to M ( tzn. najlepiej w ogóle nie grać, bo wtedy się nie traci/ zarabia )
Diablo
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:20
TRADER napisał:
Argos napisał:
bo my z osly jesesmy wierni naszym DM, i obcy nie beda nam pluc w twarz będziemy cierpiec, obrywac ale za to wierni po grobową deske, naszemu ukochanemu XTB
Kazik
Liczba postów : 2137 Registration date : 25/05/2008
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:23
Argos napisał:
,
Niby mądrze piszesz, a głupio robisz. mądrze bo rozczaiłeś jak Cię w hooja walą, a głupio robisz jak faktycznie dopłaciłeś.
Oni tylko na takich frajerów czekają. Zanim się zorientujesz zastosują nowy numer i stracisz tą kasę. Sposobów jest mnóstwo. Nie chce mi się rozpisywać po raz n-ty bo wszystko już było wałkowane X razy.
Jeżeli myślisz, że zajmiesz pozycje zgodną z trendem i ich wyjebiesz to jesteś w błędzie. Ja też tak kiedyś myślałem. Efekt był wiadomy.
Przysłowia mądrością narodów.
..."złodzieja nie okradniesz"...
Diablo
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:24
ladnie wczoraj edek wyruchal leszczy, tam sie kroi niezla zjeba ale zanim to nastapi to strąci sie co poniektórych twardzieli
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:30
Kazik napisał:
Argos napisał:
,
Niby mądrze piszesz, a głupio robisz. mądrze bo rozczaiłeś jak Cię w hooja walą, a głupio robisz jak faktycznie dopłaciłeś.
Oni tylko na takich frajerów czekają. Zanim się zorientujesz zastosują nowy numer i stracisz tą kasę. Sposobów jest mnóstwo. Nie chce mi się rozpisywać po raz n-ty bo wszystko już było wałkowane X razy.
Jeżeli myślisz, że zajmiesz pozycje zgodną z trendem i ich wyjebiesz to jesteś w błędzie. Ja też tak kiedyś myślałem. Efekt był wiadomy.
oni kradna ale w białych rekawiczkach a zeby mi to zajebali to by trzeba na wyrwę - jakieś bankructwo czy wariant AMGER GOLD
ale to juz ostateczność i jak masz pieniadze to wszedzie moga ci to zrobic od Tuska i Vincenta zaczynajac ktory tylko patrzy kto jeszcze ma i jak mu zajebać
Kazik
Liczba postów : 2137 Registration date : 25/05/2008
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:40
Argos napisał:
Kazik napisał:
Argos napisał:
,
oni kradna ale w białych rekawiczkach a zeby mi to zajebali to by trzeba na wyrwę - jakieś bankructwo czy wariant AMGER GOLD
ale to juz ostateczność i jak masz pieniadze to wszedzie moga ci to zrobic od Tuska i Vincenta zaczynajac ktory tylko patrzy kto jeszcze ma i jak mu zajebać
Dalej nie będę Cię przekonywał, bo idziesz w zaparte i nic do Ciebie nie dociera. Poczytaj na navigatorze jak ludzie się procesują ze skurwielami przez X lat. Nawet jak wygrają to papugi zajebią wszystko i nic nie zostanie.
Życzę Ci powodzenia.
ps. piszę to dlatego, że przechodziłem to wiele lat temu i też miałem taki sam odruch ,,,"jak wam koorwa pokażę"... dobrze, że się w pore opamietałem.
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:50
Wszędzie zielono, dziś zarobię na L-kach bo to jest proste
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO - 01.08.2013r. Czw 01 Sie 2013, 05:50
Ostatnio zmieniony przez demon dnia Czw 01 Sie 2013, 06:22, w całości zmieniany 1 raz