| UFO - 15.01.2008 | |
|
+40Akwila IronFX REALISTA inwestor crus Ezet Indiana fastenter Ed franco Wigusia foo Rmir kLeszcz Prezes tarzan cameleon forex umysłu Dave EURO przemak loko praktyk lam3r3k Kozoyeb karnak mikrob Diablo Edith kydo dafnia mobar SYLWESTER kamikaze wolny login Nadaje ze Stronia Pan Nikt chudy mis SzFagier 44 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Kozoyeb
Liczba postów : 9425 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:30 | |
| - mobar napisał:
- dzisiaj obok Bogatego pojawil sie Osly i kaka, nawiasem mowiac to ta sama osoba dla mnie, ciekawe
dokładnie ten sam bełkot! tylko Bogaty to taka wersja a'la mr. Hyde, a kaka to wersja trans | |
|
| |
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11715 Registration date : 16/09/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:31 | |
| Dziś dotarliśmy na bardzo ważne poziomy. Zgodnie z teorią Elliota zakończyliśmy falę 3 w 3. Poziom 3050 chwilowo powinien zadziałać. Odbicia nie spodziewam się wielkiego - max około 200 pkt. Wtedy dokończymy falę piątą w 3, która powinna zakończyć się w okolicach 2900.
Wiem, że po dzisiejszej sesji trudno jest mówić o wzrostach, tym bardziej że DJ też spada. Proponuję jednak forumowiczom nabrać dystansu do rynku. Naprawdę sporo spadliśmy i korekta się należy jak "psu buda." Wczoraj Stany dość ładnie wzrosły, my dziś w odpowiedzi na to mocno w dół, powodów wielkich nie było. Przestrzegam, dzisiaj Stany na dół, jutro naprawdę możemy wzrosnąć. Wg mnie to jest ten moment, nie mówię jak Ci co zamilkli i śpiewali 3600 (andre wracaj; trzeba pilnować trendu, a w boczniaku byc poza i sie relaksowac). Ta korekta powinna być marna, ale na tyle duża, że wielu z rynku wyrzuci
Ostatnio zmieniony przez dnia Wto 15 Sty 2008, 21:32, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:31 | |
| zaczyna się ostatnie 30 min w USA
czyli pora na koniec żartów !!! | |
|
| |
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:32 | |
| Do Rabe
Ja też byłem na L ale się zabezpieczyłem przeciwstawnymi. Teraz czekam na zmianę. Na S mam już ponad 200 pkt do przodu więc nie muszę szukać dołka. Zamknę S w trakcie odbicia a nie w dołku (bo szukanie dołka jest niebezpieczne). I jak podejdzie 200 pkt do góry straty mam odrobione a co więcej to bonus | |
|
| |
SYLWESTER
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:33 | |
| | |
|
| |
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 62 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:34 | |
| - rabe napisał:
- ...jestem tez ciekaw tych co grali systemami, one przecież chyba od czwartku na L, tylko skąd brac na depo...? i co dziwne, tyle osób było na L, ale wszycy zarobieni? tylko mnie dotkneło? kurwa jego mac, ot pech
Mialem. Z systemami to roznie moze byc, ale np. ja wczoraj na L, strata na sygnale 20 pukntow (kazal brac L za 3230), przekrecil sie za 3209. Problemem bylo wytrzymac strzal w poludnie, ale potem jakos poszlo. Pytalem, czy za 3170 oddawac S, ktos pisal, ze tak, nie mial racji, choc mozna bylo ten dzisiejszy ruch dwa razy obrocic... IMO tylko system albo potezne depo i male zyski. Albo szczescie... jak kto ma. Ja nie. Trzymaj sie. | |
|
| |
cv Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:35 | |
| Po wczorajszej sesji 3 OFE mają stratę w ciągu roku. Po jutrzejszej już będzie ich połowa. Dostałem ostatnio pismo z ZUS i wyobraźcie sobie jak byłem zdziwiony jak się okazało, że w ZUS mam więcej kasy niż w OFE. Mimo że te cudowne fundusze mają zysk 150% od początku działalności - zaczynałem składkować do ZUS razem z OFE. Tylko że koszty ZUS są niższe niż OFE. Ot reforma. Coś jak by reforma edukacji. Jak te klasy nie sumować to wychodzi na to samo. |
|
| |
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:36 | |
| - Akwila napisał:
- Do Rabe
Ja też byłem na L ale się zabezpieczyłem przeciwstawnymi. Teraz czekam na zmianę. Na S mam już ponad 200 pkt do przodu więc nie muszę szukać dołka. Zamknę S w trakcie odbicia a nie w dołku (bo szukanie dołka jest niebezpieczne). I jak podejdzie 200 pkt do góry straty mam odrobione a co więcej to bonus to dla przemaka wyjasnienie zalet pozycji przeciwstawnych | |
|
| |
Gość Gość
| - Bogaty napisał:
- Palancie rozumiem twoje zdenerwowanie ze twoja kasa jest na moim rachunku ale taka gra. Chyba jestes dorosly i wiedziales w co sie bawisz. Na futach graja najwieksze cwaniaki swiata. Myslalem ze tak po prostu im zabierzesz kase?
O tak to bardzo cięzka praca. NIE to niech sam zagra .....szybko wróci do miernego żywota. |
|
| |
Gość Gość
| jadźka postanowila przyjsc wczesniej i zrobic z tym porzadek bo jak juz o krachu i bessie zaczynaja na okolo trabic to znaczy ze zaraz bedzie lepiej:) |
|
| |
Kozoyeb
Liczba postów : 9425 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:37 | |
| - vitopn napisał:
dzieki kydo za wsparcie bo dzisiaj poraz pierwszy poczułem kropelke moczu w pampersie uważaj tu Wersal, a nie GPW (Grupa Pewnych Wtapiaczy) | |
|
| |
geronimo Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:38 | |
| Panie BYKU wstawaj larum grają. |
|
| |
Gość Gość
| no dobra dzisiaj wtopa, ceny cmoknely wsparcie na 12500 i poszly do gory, niewiele to zmienai w obrazie rynku jedynie wujek ben moze zalac rany tanim pieniadzem i jakos to wtedy bedzie przez jakis czas.Ech chcialbym byc taki zajebisty jak bogaty zeby zawsze zarabiac |
|
| |
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| - Bogaty napisał:
- Palancie rozumiem twoje zdenerwowanie ze twoja kasa jest na moim rachunku ale taka gra. Chyba jestes dorosly i wiedziales w co sie bawisz. Na futach graja najwieksze cwaniaki swiata. Myslalem ze tak po prostu im zabierzesz kase?
...Gości drogi...pieprzysz od rzeczy. Jeżeli jesteś graczem Realnym a nie Wirtualnym to niech moje depo uszczęśliwi Twoje życie. Gdybś był człowiekiem na poziomie.................. to komentował byś normalnie. PiS...... wczoraj czytałem że wzioneś wypasione eLki po 3190......gdzie je wystopowałeś? PiS 2 ..... gdybyś bł mencizną już dawno byś się określił (zalogował) na forum....... a tak tylko pitolisz bez sensu i wkurzasz ludzi!! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:39 | |
| - rabe napisał:
- jestem tez ciekaw tych co grali systemami, one przecież chyba od czwartku na L ...
Ciężko mi się wypowiadać za inne systemy, ale trudno mi sobie wyobrazić system krótkoterminowy, który nie przekręciłby się dzisiaj rano na eS po pierwszym zjeździe na 3177. No i druga pewnie ważniejsza rzecz, że każdy w miarę szanujący się system ma wyznaczonego stopa, którego trzeba się trzymać mimo, że czasem bardzo boli. Tylko, że taki ból trwa chwilkę i nie ma ryzyka wypadnięcia z rynku (no albo jest bardzo małe). Co do systemów długoterminowych działających na świeczkach dziennych to chyba wszystkie mi znane jak bankiera, systemy Pana Nikt, Forexa, czy Prom Kozojeba są od dawna na eS o czym właścicieli prawie codziennie wspominali. Życzę powodzenia i mam nadzieję, że szybko wrócisz na rynek |
|
| |
Bogaty Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:39 | |
| Przypominam moja prognoze z piatku 11.01. Idealnie sie sprawdza. Po raz kolejny.
Bogaty Goś? Temat: Re: UFO - 11.01.2008 Fri 11 Jan 2008, 15:42 --------------------------------------------------------------------------------
Obstawiam nastepujacy sceanriusz na nastepny tydzien:
W USA dobicie do poprzedniego dolka w okolice 1380. U nas pod to panika i czyszczenie depo bykow i wtedy trzeba brac L pod silne odreagowanie w USA i unas. Poziomow u nas nie podaje. Trzeba obserwowoac. |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:40 | |
| - gracz napisał:
- A miałem 2 Batony S kara za rozdawanie kasy pow 3900, a teraz mam chate w Kalifornii, wszystkie nieruchomosci w Polandii sprzedane i kasa w USD i CHF i teraz umówina sprzedaz gruntów rolnych pod Wawa z zabezpieczeniami w FUSD pod tranzakcję ...No to gramy https://www.youtube.com/watch?v=1N-YTFfwwM8
Będziesz bardzo zadowolony. W Ameryce przyjemnie się żyje. Ja co prawda byłem w Texasie, ale na Zachodnim Wybrzeżu jest jeszcze fajniej. Ocean Spokojny, zachody słońca, sporty wodne, cała infrastruktura sportowa, podejście ludzi do życia... Po latach spędzonych w Polsce będzie to jak głęboki oddech orzeźwiającym powietrzem. | |
|
| |
SYLWESTER
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:41 | |
| MOŻE jeszcze trochę pobędę na UFO ,
jutro muszę zamknąć ostatni kontrakt ( eLka pod odbicie ) byle nie zbyt nisko !
a jak nie to ...jeszczio nie koniec Świata | |
|
| |
Marek Gość
| witam, moim skromnym zdaniem w usa jest formowane dno, wskaźniki nastrojów o tym swiadczą. pesymizm wiekszy niz w sierpniu 2007 r. odnosnie bananowej gpw to nie wiem, zamierzam odrobic straty w tym roku na i koncze z futures. ewentualnie akcje i na pewno forex |
|
| |
mobar
| - kaczor napisał:
- no dobra dzisiaj wtopa, ceny cmoknely wsparcie na 12500 i poszly do gory, niewiele to zmienai w obrazie rynku jedynie wujek ben moze zalac rany tanim pieniadzem i jakos to wtedy bedzie przez jakis czas.Ech chcialbym byc taki zajebisty jak bogaty zeby zawsze zarabiac
to proste, zacznij wirtualnie, najlepiej z 15min poslizgiem | |
|
| |
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:42 | |
| re Rm niestety dzisiaj zmoczka no nie znowu słyszę o zabezpieczeniu pozycjami przeciwstawnymi, które są zyskowne... paranoja jakaś... nie można napisać pozamykane stratne L i czekam na ich odtworzenie w lepszych cenach.... no tak widzę że niektórzy zawsze zarabiają hihihihi prawie jak ja.... | |
|
| |
Gość Gość
| - kaczor napisał:
- no dobra dzisiaj wtopa, ceny cmoknely wsparcie na 12500 i poszly do gory, niewiele to zmienai w obrazie rynku jedynie wujek ben moze zalac rany tanim pieniadzem i jakos to wtedy bedzie przez jakis czas.Ech chcialbym byc taki zajebisty jak bogaty zeby zawsze zarabiac
i spadaja ) ja pobralem S ciut wyzej, po 550.. ustawiam stopa na 100 pkt i zostawiam |
|
| |
Gość Gość
| - infinan.com napisał:
- mobar napisał:
- dzisiaj obok Bogatego pojawil sie Osly i kaka, nawiasem mowiac to ta sama osoba dla mnie, ciekawe
dokładnie ten sam bełkot! tylko Bogaty to taka wersja a'la mr. Hyde, a kaka to wersja trans Tia, Bogaty jakoś faktycznie jedzie Osłem zwanym wcześniej Kaką2006 (to dla weteranów bankiera). Czy admini mogą sprawdzić ich IP i potwierdzić czy to trzech różnych pacjentów czy też jeden z roztrojeniem jaźni? |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:44 | |
| - rabe napisał:
- tomekxl napisał:
- rabe napisał:
- a dla mnie dzisiaj jest bardzo smutny dzień, ujebałem wszystko co miałem. i już się nie łudzę, czy spadnie, czy wzrośnie, czy usa up czy w dupe. bez znaczenia. pusty portewel, pusto w głowie, lżej. od 3500 miałem L i się codziennie łudziłem ze odbije, no i obiło, ale nery.
Ciekawe co teraz myślisz o takich pierdołach jak stopy, granie z trendem itd. Nie martw się, fiuty mają to do siebie że się czasem zalicza bankruta. Jeśli przemyslisz swoje błędy (dziecinne i typowe dla początkujących) to możesz jeszcze zarobić na fiutach kupę kasy.
Pozdrowienia teraz to i ja jestem najmądrzejszy, wiem co i jak, ze nie tak zagrałem itd...historia, jestem tez ciekaw tych co grali systemami, one przecież chyba od czwartku na L, tylko skąd brac na depo...? i co dziwne, tyle osób było na L, ale wszycy zarobieni? tylko mnie dotkneło? kurwa jego mac, ot pech Cała masa ludzi straciła kasę tylko połowa miała rację, jeśli ktoś gra systemem co mu dał sygnał K lub jeszcze nie odwrócił L na S to już lepiej otwierać i zamykać pozycję losowo. |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:47 | |
| jadzi braklo jednak sil:) |
|
| |
Bogaty Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:48 | |
| Nie szanujecie pomocnych ludzi. Jutro sie nie odzywam. Jesli ktos chce dokladny scenariusz na jutrzejsza sesje prosze o podanie maila. Przesle poziomy i kierunki. |
|
| |
Gość Gość
| - kamikaze napisał:
- gracz napisał:
- A miałem 2 Batony S kara za rozdawanie kasy pow 3900, a teraz mam chate w Kalifornii, wszystkie nieruchomosci w Polandii sprzedane i kasa w USD i CHF i teraz umówina sprzedaz gruntów rolnych pod Wawa z zabezpieczeniami w FUSD pod tranzakcję ...No to gramy https://www.youtube.com/watch?v=1N-YTFfwwM8
Będziesz bardzo zadowolony. W Ameryce przyjemnie się żyje. Ja co prawda byłem w Texasie, ale na Zachodnim Wybrzeżu jest jeszcze fajniej. Ocean Spokojny, zachody słońca, sporty wodne, cała infrastruktura sportowa, podejście ludzi do życia... Po latach spędzonych w Polsce będzie to jak głęboki oddech orzeźwiającym powietrzem. Taka okazja jak teraz to raz na kilka pokoleń, ale może to tutaj miałem szczęscie a tam skończę w kartonowym domku... ale zawsze to cieplej w nocy |
|
| |
mobar
| no nie, Benny jednak musi pokazac jaja | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 21:49 | |
| - rabe napisał:
- nisaQ napisał:
- rabe napisał:
- a dla mnie dzisiaj jest bardzo smutny dzień, ujebałem wszystko co miałem. i już się nie łudzę, czy spadnie, czy wzrośnie, czy usa up czy w dupe. bez znaczenia. pusty portewel, pusto w głowie, lżej. od 3500 miałem L i się codziennie łudziłem ze odbije, no i obiło, ale nery.
chłopie gdzie się k..wa uczyłeś grać kontraktami w k..wa kościele czy na plebanii????? !!!! jak można przejebać wszystko???? nie słyszałeś nigdy o dywersyfikacji portfela, stosunku wolnej gotówy do wielkości zajmowanej pozycji? o analizie fundamentalnej i technicznej oraz psychologii rynku też nie słyszałeś???? a może jeszcze grałeś na kredo???? z kim ja pracuje do h..a!!!!
ps. jak jeszcze raz będziesz wchodził na rynek i będziesz zachowywał się jak naiwniak to daj znak wyśle Ci nr. konta i bez prowizji przelejesz mi depo serdecznie pozdrawiam
a i jeszcze jedno.. weź się w garść i do roboty musisz zacząć wszystko od począdku szwagrów do wyje..nia starczy dla wszystkich niestety, rsi mnie w chuja robiło, dziecko mi sie urodziło, nie ogarniałem tego całego zamętu, nie będe wchodził na rynkek, nie mam za co. w tamtym roku szwagry zasiliły moje depo, teraz oddałem z nawiązką. kazdemu sie nie udaje, ty zawsze wygrywasz? polecam ksiazke Van Tharpa "Poradnik spekulanta" i gdybys to przeczytał zanim byś zaczął to raczej bys nie: - nie sugerowała sie RSI bo wykluczył to wogole przy podejmowaniu decyzji w wejsciu na rynek ( co samemu zdarzyło mi sie potwierdzic a jak zerkniesz na wykres to zobaczysz jak dlugo moze przebywac w strefie wykupienia/wyprzedania) i nie wiem dlaczego na tym forum tyle osób temu wskażnikowi chołduje - nie masz czasu, jedziesz na wakacje czy nawet Twój dokładnie przykład - narodziny dziecka to wystarczajacy powód zeby zamknac wszystkie pozycje i wiele innych cennych uwag na temat ryzyka, zarzadzania wielkoscia pozycji, moze i banalne i oczywiste dla wileu ale dla wielu innych niestety nie - ktora z tych grup czesciej doklada do interesu? |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 | |
| |
|
| |
| UFO - 15.01.2008 | |
|