Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:06
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Dave, inwestor, dziadek, Jones, Sir Nick
Administrator do spraw technicznych: chudy mis
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:08
1
juz napisalem w starym wątku
"budzić dziadka niech nowy wątek zakłada "
ale juz nie wszedł post bo temat zablokowany - dziadek czuwał
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:11
2 dni zarobków przed nami
Osły
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:11
3 ci mój post na tej stronie
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:20
thorgall napisał:
Koniarz napisał:
thorgall napisał:
Jak wam się coś takiego widzi? 91 m2 bez tarasów
wejscie bezpośrednio z klatki do salonu jest błedem, powinien być mały wiatrołap chroniący przed przeciągem oraz przed hałasem sąsiada wołającego na szczekającego psa czy dracego ryja na pociechy....stukot szpilek na klatce, smród kotletów sąsiada ...inne
hol nie łączy sie z pom nr 4, salon stale sie holem do następnego pokoju / bardzo upierdliwa sprawa /
w łazienkce okno powinno być równo na wprost drzwi dając więcej miejsca na wanne po lewej
pom nr 5 klasyfikuje jako sypialnie ale przy szumiących rurach z lazienki obok to upierdliwa sprawa
zaletą są duze tarasy ale to bardziej wygląda na okrojony projekt mieszkalny....brak ścian ze wzgledu na brak kasy i ratowanie sie tarasami
pozdrawiam
takie mieszkania tu są tylko 3 (to tam gdzie stoi drabina.) ciekawą sprawą jest to że od ulicy wchodzi się klatką jakbyś mieszkał na parterze. a od parku masz wejście i jest to 3 piętro a że to na takiej skarpie w dorzeczu Łyny to jest piękny widok na starówkę (podświetlona katedra, ratusz) oczywiście 3 kondygnacje parkingu w dół między wysoką a niską zabudową masz zielony plac (jakieś 20m szerokości)
Jeśli na tej skarpie nie było wody od 30 lat, to nie znaczy, że w ciągu 5 kolejnych też nie będzie. To poniemiecki wał przeciwpowodziowy?
dziadek Admin
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:24
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
MoralnyNiepokój
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:30
Dzisiaj Wczoraj skorzystałem z dobrodziejstw współczesnej Polski i jechałem A4 spod Legnicy na Śląsk. 250 km. Jedyne qrwa 5 godzin. Od Wrocławia płatna...
dziadek Admin
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:33
MoralnyNiepokój napisał:
Dzisiaj Wczoraj skorzystałem z dobrodziejstw współczesnej Polski i jechałem A4 spod Legnicy na Śląsk. 250 km. Jedyne qrwa 5 godzin. Od Wrocławia płatna...
... Jazda płatnymi drogami nobilituje , im dłużej...............
MoralnyNiepokój
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 00:34
dziadek napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Na bramce czułem się tak, jak kilkanaście lat temu, gdy na Stadionie ukradli mi portfel. Jak frajer. Dobranoc!
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 01:04
Jak taka rzeka może wylać? w 650-letniej historii miasta takie coś się nie zdarzyło. jakbyś się dobrze rozpędził to byś ją przeskoczył
tam jest kurwa do kolan wody
za to ładny akwedukt mamy
i zamek krzyżacki (Kopernik tu mieszkał)
a tu widok z zamku na amfiteatr
a tego pana nie będę przedstawiał trudno, kaczor się nie dowie kto to
i kawałek starówki nocą
a to jest logo Olsztyna za które olsztyńscy radni zapłacili krakowskiej firmie 200 tyś. zł dziwię się, że jeszczr nikt nie siedzi w więzieniu
dobranoc
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 07:26
MoralnyNiepokój napisał:
Autostrada według Solidaruchów słuzy do pobierania oplat a nie do szybkiego przemieszczania sie
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 07:30
MoralnyNiepokój napisał:
thorgall napisał:
Koniarz napisał:
thorgall napisał:
Jak wam się coś takiego widzi? 91 m2 bez tarasów
wejscie bezpośrednio z klatki do salonu jest błedem, powinien być mały wiatrołap chroniący przed przeciągem oraz przed hałasem sąsiada wołającego na szczekającego psa czy dracego ryja na pociechy....stukot szpilek na klatce, smród kotletów sąsiada ...inne
hol nie łączy sie z pom nr 4, salon stale sie holem do następnego pokoju / bardzo upierdliwa sprawa /
w łazienkce okno powinno być równo na wprost drzwi dając więcej miejsca na wanne po lewej
pom nr 5 klasyfikuje jako sypialnie ale przy szumiących rurach z lazienki obok to upierdliwa sprawa
zaletą są duze tarasy ale to bardziej wygląda na okrojony projekt mieszkalny....brak ścian ze wzgledu na brak kasy i ratowanie sie tarasami
pozdrawiam
takie mieszkania tu są tylko 3 (to tam gdzie stoi drabina.) ciekawą sprawą jest to że od ulicy wchodzi się klatką jakbyś mieszkał na parterze. a od parku masz wejście i jest to 3 piętro a że to na takiej skarpie w dorzeczu Łyny to jest piękny widok na starówkę (podświetlona katedra, ratusz) oczywiście 3 kondygnacje parkingu w dół między wysoką a niską zabudową masz zielony plac (jakieś 20m szerokości)
Jeśli na tej skarpie nie było wody od 30 lat, to nie znaczy, że w ciągu 5 kolejnych też nie będzie. To poniemiecki wał przeciwpowodziowy?
no rzeczywiscie wygląda jak wał cudownie !!! w razie powodzi będzie można siedzieć na tarasie i oglądać jak sąsiadom na dole wyplywają meble przez okno
MoralnyNiepokój
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 08:57
thorgall napisał:
Jak taka rzeka może wylać? w 650-letniej historii miasta takie coś się nie zdarzyło. jakbyś się dobrze rozpędził to byś ją przeskoczył
tam jest kurwa do kolan wody
(...)
dobranoc
Poczekaj, jak Polacy przekopią mierzeję wiślaną, to ruscy w odwecie zrobią sobie kanał z obwodu kaliningradzkiego na Krym. Kartę wędkarską sobie wyrób. Poucz się o rybach z Bajkału - to następny krok będzie. P.S. To nie taras, to pomost.
zibi MOD
Liczba postów : 31104 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 09:17
MoralnyNiepokój napisał:
dziadek napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Na bramce czułem się tak, jak kilkanaście lat temu, gdy na Stadionie ukradli mi portfel. Jak frajer. Dobranoc!
luidziska też nie pomagaju , ja często słyszę , może nawet codziennie że wypadki na autostradzie , a potem kilkugodzinne utrudnienia
ostatnio kupiłeM VIATOLA i powiem wam że to woła o pomstę do nieba , w takich Łomiankach zrobili brameczki pomiędzy skrzyżowaniami w takim układzie ; 1.światła 2.bramka wjazdowa 3. 2-4 km ekspresówki 4.bramka zjazdowa 5.światła 6. bramka wjazdowa....
i tak ze 3-4 razy
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 09:26
SILVER IDZIE NA 150$
TRADER
Liczba postów : 549 Age : 57 Location : Łomianki Registration date : 12/03/2008
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 10:03
zibi napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
dziadek napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
luidziska też nie pomagaju , ja często słyszę , może nawet codziennie że wypadki na autostradzie , a potem kilkugodzinne utrudnienia
ostatnio kupiłeM VIATOLA i powiem wam że to woła o pomstę do nieba , w takich Łomiankach zrobili brameczki pomiędzy skrzyżowaniami w takim układzie ; 1.światła 2.bramka wjazdowa 3. 2-4 km ekspresówki 4.bramka zjazdowa 5.światła 6. bramka wjazdowa....
i tak ze 3-4 razy
O jakich bramkach piszesz? Mieszkam w Łomiankach i żadnych bramek nie widziałem. Chyba że masz na myśli te rusztowania nad jezdnią. Tak czy inaczej w rejonie Łomianek stan "ekspresówki" jest tak fatalny, że pobieranie jakichkolwiek opłat za przejazd to skandal.
zibi MOD
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 10:26
TRADER napisał:
zibi napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
dziadek napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
i tak ze 3-4 razy
O jakich bramkach piszesz? Mieszkam w Łomiankach i żadnych bramek nie widziałem. Chyba że masz na myśli te rusztowania nad jezdnią. Tak czy inaczej w rejonie Łomianek stan "ekspresówki" jest tak fatalny, że pobieranie jakichkolwiek opłat za przejazd to skandal.
no właśnie te rusztowania są aktywne dla pojazdów o DMC powyżej 3.5 t i kasują tak jak w poście powyżej za odcinki 2-4 km
równie dobrze na wioskach można postawić tam gdzie sa proste pow 2km
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 10:59
Jedyny trzeźwo myślący w tym kraju uchodzi za wariata. bo uważa że powstanie w którym ginie 200 000 ludzi i zostaje zniszczone wielkie miasto a po stronie wroga ginie 1500 żołnierzy, nie jest powodem do chluby, tylko dowodem głupoty
MICHU
Liczba postów : 39683 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 11:57
Osly, Katrina ( Pies Azory, Pingwin z Madagaskara) i Rafalx
To co z tą ugodą ?
Ja zapomniałem i pomyliłem, że ten wcześniejszy pozew był na 2 mld a nie 2 mln
Zatem po rozprawie tylko w Koszalinie zgarnęliście 6 mln
Czyli w walizce / niech będzie, że srebrnej/ do Warszawy pojechało 3 mln
Zakładając podział 50:50 a równo między 3 osoby jest po 2 bańki na głowę
Dajcie razem 500 k tytułem ugody i mówcie Mi wujku
Nie będzie dziadek się żalił, że sam musi płacić.
MICHU
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 12:07
MICHU napisał:
To co z tą ugodą ?
rafalx
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 12:10
MICHU napisał:
To co z tą ugodą ?
Nie było podziału 50:50, bo Argos wziął prawie wszystko. Niech on płaci! Ja nie mam z czego, dostałem niecałą bańkę. A że to było już parę dni temu to niewiele mi zostało.
Osły
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 12:13
MICHU napisał:
To co z tą ugodą ?
kuźwa teraz to juz cos krecisz i mataczysz
ledwo uzbierałem 2 mln na ugode i w poniedziałek mialem to zawieźć Ci w srebrnej walizce a Ty teraz wyjeżdżasz z 2 mld ???!!??
kurwa jablek nikt nie chce kupowac to skad ja teraz 2 mld wezme ???
MICHU ZE WZGLĘDU NA TO ZE NIE DOTRZYMAŁEŚ WARUNKÓW UGODY i podniosłeś kwote rekompensaty z 2 mln na 2 mld wycofuje sie z umowy i blokuje wypłatę 2 mln PLN
nadto zastanawiam sie nad złożeniem pozwu przeciwko Tobie za wysuwanie niesłusznych -ZAWYŻONYCH żądań i domagal sie bede odszkodowania w wysokosci 2,5 mln zł
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 12:14
zibi napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
dziadek napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
i tak ze 3-4 razy
wychodzi na to że Ci właściciele osobówek którzy kupili Viatoll`a zostali nabici w butelkę. Nie dość że i tak muszą stać w korku to GDDKiA wymyśliła że w przypadku korkowania się bramek na autostradach WSZYSTKIE bramki maja obsługiwać tych którzy chcą płacić tradycyjnie.
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 12:16
MICHU napisał:
MICHU napisał:
To co z tą ugodą ?
MICHU
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 12:16
rafalx napisał:
MICHU napisał:
To co z tą ugodą ?
Nie było podziału 50:50, bo Argos wziął prawie wszystko. Niech on płaci! Ja nie mam z czego, dostałem niecałą bańkę. A że to było już parę dni temu to niewiele mi zostało.
a co 3 mln do walizki się nie zmieści ? wystarczy wydruk z banku skąd jest 6 mln i pytanie na co poszło 3 mln ? Katrina powie, że na kosmetyki ale to nie prawda.
Aligator
Temat: Re: UFO 02 - 03 08 2014 r. Weekend Sob 02 Sie 2014, 12:19
Ojciec przyłapał swoją córką na oralnych igraszkach z chłopakiem: - Poczekaj tylko aż matka wróci! - Czy naprawdę musisz jej to mówić? - Tak, masz jej dać kilka rad.
Osły
rafalx napisał:
MICHU napisał:
To co z tą ugodą ?
ja sie nie wypieram i nie matacze tak jak Michu
wziąłem kase i chcialem uczciwie oddac 2 mln - nawet juz pieniadze były zlozne u adwokata w walizce (srebrnej )
a tu Michu nagle wyjechal z pozwem na 2 mld
wobec czaego ja sie wycofuje z ugody=płatności bo mi to wyglada na probe oszustwa z Micha strony
Aligator