| UFO - 28 08 2014 r. | |
|
+26MedKit* _ted MoralnyNiepokój Janko Traderroo MICHU filip Sir Nick Bartek Pan Nikt Aligator thorgall dex Fanexa spacerolog delphia rafalx Reser REALISTA Krzysztof Osły Dave barany Windziarz zibi kaczor dziadek 30 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Pan Nikt Dobry Kreskarz
Liczba postów : 5910 Registration date : 29/08/2007
| |
| |
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
| |
| |
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
| |
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 14:43 | |
| - filip napisał:
- thorgall napisał:
- pit39 napisał:
- thorgall napisał:
- Ukraińcy po prostu przegrywają i zaczęli mordę drzeć na cały świat.
Ale w onecie czytaliśmy cały czas o ich zwycięstwach. A tam wschód już przez Noworosjan z Krymem połączony
szkoda ze stalin nie zdazyl z ukraincami porzadku zrobic dzieki chruszczowowi kara ich ominela bo to tyz ukrainiec byl no nie, taki radykalny to ja nie jestem. uważam natomiast że jeżeli większość ludzi chce autonomię to powinni ją mieć. dla mnie liczy się zawsze wola jednostki a nie rządu. dla mnie jest niewyobrażalną zbrodnią strzelanie do cywilów (co robi ukraińska armia) to jest ludobójstwo dlatego popieram całym sercem powstańców czyli co 4 powstaniec ukraiński ma helikopter w ogrodzie albo jakąś katiusze na strychu. no ewentualnie jakiś czołg zakopany pod szambem....
:D:D:D:D:D:D:D
ogarnij się chłopie.... nigdy nie powiedziałem że Rosjanie nie dozbrajają powstańców dozbrajają ich... w słusznej sprawie | |
|
| |
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 14:52 | |
| | |
|
| |
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
| |
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 14:56 | |
| | |
|
| |
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:11 | |
| - thorgall napisał:
- filip napisał:
- thorgall napisał:
- pit39 napisał:
- thorgall napisał:
Ale w onecie czytaliśmy cały czas o ich zwycięstwach. A tam wschód już przez Noworosjan z Krymem połączony
szkoda ze stalin nie zdazyl z ukraincami porzadku zrobic dzieki chruszczowowi kara ich ominela bo to tyz ukrainiec byl no nie, taki radykalny to ja nie jestem. uważam natomiast że jeżeli większość ludzi chce autonomię to powinni ją mieć. dla mnie liczy się zawsze wola jednostki a nie rządu. dla mnie jest niewyobrażalną zbrodnią strzelanie do cywilów (co robi ukraińska armia) to jest ludobójstwo dlatego popieram całym sercem powstańców czyli co 4 powstaniec ukraiński ma helikopter w ogrodzie albo jakąś katiusze na strychu. no ewentualnie jakiś czołg zakopany pod szambem....
ogarnij się chłopie.... nigdy nie powiedziałem że Rosjanie nie dozbrajają powstańców dozbrajają ich... w słusznej sprawie czyli jak co 4 powstaniec śląski ( który chce niepodległości) będzie miał helikopter w ogrodzie albo pancerfaus na strychu to też nie będzie ok??? będą oczywiście dozbrajenani przez Niemców......wg Ciebie w słusznej sprawie... Można by jeszcze sprawę polskiego Przemyśla poruszyć ....ale tam już wschód w słusznej sprawie musiałby dozbrajać.... szkoda słów na polemikę z Tobą..... EOT | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:13 | |
| | |
|
| |
dex
| |
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:20 | |
| - thorgall napisał:
- filip napisał:
- thorgall napisał:
- pit39 napisał:
- thorgall napisał:
ogarnij się chłopie.... nigdy nie powiedziałem że Rosjanie nie dozbrajają powstańców dozbrajają ich... w słusznej sprawie jeżeli ty reprezentujesz poglądy i linię Kongresu Nowej Prawicy oraz Korwina. to każdy kto ma chociaż śladową polskość w żyłach powinien wymiotować na samo hasło knp. zmieńcie nazwę, Kongres Ruskich Agentów to brzmi to bardziej prawdziwie. | |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:21 | |
| - Wiktoria Mineta napisał:
- wlazła mi dzisiaj mysz do dziury. chyba nieuchronnie zbliża się jesień może wiecie jak sobie z tym poradzić?
wyczysc dziure bo jzu tak zasyfiala ze mozna tam znalezc grzyby i zboza | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:28 | |
| - Sir Nick napisał:
- kaczor napisał:
- re ser nick
Jak to czym podgrzac przy destylacji? Weglem oczywiscie bo to jest paliwo znacznie tansze i duzo latwiej dostepne niz ropa naftowa.
Kaczor! Ktoś Ci konto przejął i pisze takie brednie, że nie wierzę w to co widzą moje oczy! Chyba, że to jakiś kolejny uraz podczas ćwiczeń... bo sport to tylko w reklamie jest zdrowy.
Węgiel oczywiście jest tańszy, ale znów rosyjski i to o połowę od polskiego. Chyba, że chcesz aby każdy Polak kopał dla siebie węgiel z biedaszybów! Transport węgla też jest trudniejszy niż ropy, czy gazu (chodzi o wyższość gazociągu, ropociągu nad węglociągiem). Ludzie jakoś wybierają piece do ogrzewania na gaz niż węgiel (choć są droższe w eksploatacji, ale bardziej bezobsługowe)
- kaczor napisał:
Co do niezbednosci ropy to juz sie ZSRR przekonal ze nie jest tak ze rzadzi ten kto sprzedaje a ten kto kupuje. OPEC tez sobie wymyslal embarga w latach 70 i skonczylo sie tak ze ropa byla po 5 dolarow za barylke bez zadnych wielkich technologicznych przelomow.
Skoro dalo sie wtedy to da sie i teraz bez wiekszych problemow.
To kupujmy od ruskich za 5 dolarów baryłkę jestem za. Cena spada przez podaż / popyt. Zwiększą wydobycie to i cena spadnie. Jak spadnie za bardzo to nie będą wydobywać bo nikt nie będzie "dokładał do interesu". Nie sprzeda poniżej kosztu wydobycia.
Jak sobie wyobrażasz narzucenie ceny producentowi o globalnym zasięgu mający towar który się szybko nie psuje? Może zrobię na forum kartel i jako kupujący zmuszę Cie do sprzedaży franków 1:1 za złotówki??
Zresztą 5$ w 1970 roku miało inną wartość i powrót do takiej ceny jest nierealny.
- kaczor napisał:
Moja teza jest potwierdzona historycznie wasza to tylko spekulacje, idea ze kraj dostarczajacy surowca na dluzsza mete wygra z tymi kto je dostarcza jest bzdurna, bo znajda sie inni dostawcy, inne surowce i inne technologie. Najlepszym przykladem jest gaz z lupkow, ktory sprawil ze rola Kataru i Rosji dramatycznie sie zmniejszyla
Tu się trochę sam zamotałeś. A co w przypadku gdy się nie znajdą? Znam wiele przykładów z historii, gdzie ktoś przegrał bo mu zabrakło surowców. Najlepsze twierdze padały podczas oblężenia jak kończyły się zapasy jedzenia. Jakoś nie było innych dostawców, inne surowce się kończyły (znikały psy, koty, a na końcu nawet szczury), pewnie dlatego, że nowe technologie cudownego rozmnożenia chleba były ukryte przez Żydów.
Może rola Rosji się dramatycznie zmniejszyła, ale jakoś nikt pomimo nakładania sankcji nie zaprzestał kupować surowców, USA nie została eksporterem gazu...
Blad cena ropy jest wyoska (Podobnie jak zlota) bo w USa sa niskie stopy procentowe i dolar jest relatywnie slaby. Wiekszosc graczy na forexie nie ma pojecia ze nie istnieje cos takiego jak zloto ale para walutowo surowcowa xau/usd obecnie dolar jest lsabiany an sile poprzez gigantyczny dodruk ale jak stopy pojda w gore i skonczy sie dodruk to dolar stanie sie znowu mocny. Taki sam scenariusz wydarzyl sie w latach 80 za Reagana i popyt oraz podaz maja tutaj mniejsze znaczenie. Klucz do ceny ropy i zlota lezy w reku USA a nie Putina czy arabskich szejkow i cena ropy bedzie taka jak bedzie pasowac amerykanom. Bedzie tak dlugo jak dlugo dolar bedzie waluta swiatowa ale na zmiany sie na razie nie zanosi biorac pod uwage jak mocno Chiny sa zaangazowane w finansowanie amerykanskiego deficytu | |
|
| |
dex
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:31 | |
| - kaczor napisał:
- Sir Nick napisał:
- kaczor napisał:
- re ser nick
Jak to czym podgrzac przy destylacji? Weglem oczywiscie bo to jest paliwo znacznie tansze i duzo latwiej dostepne niz ropa naftowa.
Kaczor! Ktoś Ci konto przejął i pisze takie brednie, że nie wierzę w to co widzą moje oczy! Chyba, że to jakiś kolejny uraz podczas ćwiczeń... bo sport to tylko w reklamie jest zdrowy.
Węgiel oczywiście jest tańszy, ale znów rosyjski i to o połowę od polskiego. Chyba, że chcesz aby każdy Polak kopał dla siebie węgiel z biedaszybów! Transport węgla też jest trudniejszy niż ropy, czy gazu (chodzi o wyższość gazociągu, ropociągu nad węglociągiem). Ludzie jakoś wybierają piece do ogrzewania na gaz niż węgiel (choć są droższe w eksploatacji, ale bardziej bezobsługowe)
- kaczor napisał:
Co do niezbednosci ropy to juz sie ZSRR przekonal ze nie jest tak ze rzadzi ten kto sprzedaje a ten kto kupuje. OPEC tez sobie wymyslal embarga w latach 70 i skonczylo sie tak ze ropa byla po 5 dolarow za barylke bez zadnych wielkich technologicznych przelomow.
Skoro dalo sie wtedy to da sie i teraz bez wiekszych problemow.
To kupujmy od ruskich za 5 dolarów baryłkę jestem za. Cena spada przez podaż / popyt. Zwiększą wydobycie to i cena spadnie. Jak spadnie za bardzo to nie będą wydobywać bo nikt nie będzie "dokładał do interesu". Nie sprzeda poniżej kosztu wydobycia.
Jak sobie wyobrażasz narzucenie ceny producentowi o globalnym zasięgu mający towar który się szybko nie psuje? Może zrobię na forum kartel i jako kupujący zmuszę Cie do sprzedaży franków 1:1 za złotówki??
Zresztą 5$ w 1970 roku miało inną wartość i powrót do takiej ceny jest nierealny.
- kaczor napisał:
Moja teza jest potwierdzona historycznie wasza to tylko spekulacje, idea ze kraj dostarczajacy surowca na dluzsza mete wygra z tymi kto je dostarcza jest bzdurna, bo znajda sie inni dostawcy, inne surowce i inne technologie. Najlepszym przykladem jest gaz z lupkow, ktory sprawil ze rola Kataru i Rosji dramatycznie sie zmniejszyla
Tu się trochę sam zamotałeś. A co w przypadku gdy się nie znajdą? Znam wiele przykładów z historii, gdzie ktoś przegrał bo mu zabrakło surowców. Najlepsze twierdze padały podczas oblężenia jak kończyły się zapasy jedzenia. Jakoś nie było innych dostawców, inne surowce się kończyły (znikały psy, koty, a na końcu nawet szczury), pewnie dlatego, że nowe technologie cudownego rozmnożenia chleba były ukryte przez Żydów.
Może rola Rosji się dramatycznie zmniejszyła, ale jakoś nikt pomimo nakładania sankcji nie zaprzestał kupować surowców, USA nie została eksporterem gazu...
Blad cena ropy jest wyoska (Podobnie jak zlota) bo w USa sa niskie stopy procentowe i dolar jest relatywnie slaby. Wiekszosc graczy na forexie nie ma pojecia ze nie istnieje cos takiego jak zloto ale para walutowo surowcowa xau/usd obecnie dolar jest lsabiany an sile poprzez gigantyczny dodruk ale jak stopy pojda w gore i skonczy sie dodruk to dolar stanie sie znowu mocny. Taki sam scenariusz wydarzyl sie w latach 80 za Reagana i popyt oraz podaz maja tutaj mniejsze znaczenie.
Klucz do ceny ropy i zlota lezy w reku USA a nie Putina czy arabskich szejkow i cena ropy bedzie taka jak bedzie pasowac amerykanom. Bedzie tak dlugo jak dlugo dolar bedzie waluta swiatowa ale na zmiany sie na razie nie zanosi biorac pod uwage jak mocno Chiny sa zaangazowane w finansowanie amerykanskiego deficytu Powrót do 97 na Crude Oil do przebitej linii hossy, i dopiero spadki. | |
|
| |
spacerolog
Liczba postów : 2143 Location : ZIEMIA Registration date : 28/12/2012
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:31 | |
| Powinni jeszcze zrobić zjazd (tak z 10 punktów) i potem do góry. Ale realnej kasy na to nie stawiam
Ostatnio zmieniony przez spacerolog dnia Czw 28 Sie 2014, 15:34, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:33 | |
| bedzie dziś w usa tradycyjna panika ? | |
|
| |
spacerolog
Liczba postów : 2143 Location : ZIEMIA Registration date : 28/12/2012
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:42 | |
| - REALISTA napisał:
- bedzie dziś w usa tradycyjna panika ?
Właściwie postawione pytanie brzmi: O której będzie dziś w usa tradycyjna panika ? A co mówią analizy ? | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:42 | |
| | |
|
| |
dex
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:45 | |
| - spacerolog napisał:
- Powinni jeszcze zrobić zjazd (tak z 10 punktów) i potem do góry.
Ale realnej kasy na to nie stawiam
Powinien być zjazd na 223x i dopiero do góry i stawiam na to realną kasę. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:50 | |
| Coś Szwabciu jakby grymasił... | |
|
| |
Reser
| |
| |
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 15:59 | |
| - Dave napisał:
- thorgall napisał:
- filip napisał:
- thorgall napisał:
- pit39 napisał:
- thorgall napisał:
ogarnij się chłopie.... nigdy nie powiedziałem że Rosjanie nie dozbrajają powstańców dozbrajają ich... w słusznej sprawie
jeżeli ty reprezentujesz poglądy i linię Kongresu Nowej Prawicy oraz Korwina. to każdy kto ma chociaż śladową polskość w żyłach powinien wymiotować na samo hasło knp. zmieńcie nazwę, Kongres Ruskich Agentów to brzmi to bardziej prawdziwie.
w kwestii ukraińskiej reprezentuję tylko siebie nie przypisuj KNP moich poglądów poza tym co ma polskość do tego co ty pierdolisz? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 16:05 | |
| Tak żaba ukraińska armia przegrywa wojnę z dzielnymi górnikami
mam nadzieję żaba że kiedyś będziesz się wstydził tych bredni co żeś tu wypisywał.
pytam Cię po raz czwarty czy jesteś pewien że malezyjski samolot zestrzelili separatyści??? | |
|
| |
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 16:07 | |
| Czołem Misiaczki | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 16:11 | |
| - REALISTA napisał:
- bedzie dziś w usa tradycyjna panika ?
no i chyba zaczęło się; nikt nie chce zostać bez takich skarbów ( które są praktycznie za darmo... no prawie ) a miszczuniu broni pozycji ? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 16:14 | |
| - MICHU napisał:
- Czołem Misiaczki
HEJ !!! | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 16:15 | |
| | |
|
| |
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 16:15 | |
| | |
|
| |
dex
| |
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 28 08 2014 r. Czw 28 Sie 2014, 16:23 | |
| | |