W Avatrade mogę podać % dziś po 16-tej gdy wygasną mi opcje bo tam nie wypłacałem nic. Było €500 jedyna wpłata co można uznać za kapitał bazowy, odlicze ten fikcyjny bonus €250 który dali i wtedy wyjdzie.
barra
Liczba postów : 248 Registration date : 04/09/2010
W Avatrade mogę podać % dziś po 16-tej gdy wygasną mi opcje bo tam nie wypłacałem nic. Było €500 jedyna wpłata co można uznać za kapitał bazowy, odlicze ten fikcyjny bonus €250 który dali i wtedy wyjdzie.
Chodziło mi tylko o nasz rynek regulowany. Platformy forex'owe mnie nie interesują. OK. Nie chcesz nie pisz.
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Chodziło mi tylko o nasz rynek regulowany. OK. Nie chcesz nie pisz.
barura tyez obrazalska
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Teraz pilnuję na pampersie wystawionych opcji cal2525 i put2500 na jutro bo jedna z nich jeszcze może zaszaleć a resztą sie już w ogóle nie martwię. Wygaśnięcie w strefie <2475,2550> jest pewne.
barra
Liczba postów : 248 Registration date : 04/09/2010
Teraz pilnuję na pampersie wystawionych opcji cal2525 i put2500 na jutro bo jedna z nich jeszcze może zaszaleć a resztą sie już w ogóle nie martwię. Wygaśnięcie w strefie <2475,2550> jest pewne.
To jako spec od siedzenia na pampersie: wystawię L2600, będę siedział na pampersie czy nie? To jest szersze pytanie - czy będzie Santa Claus czy nie.
A tak BTW ktoś jeszcze gra na opcjach na tym forum?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
barra: mam bo ustawiłem kiedyś w excelu rubrykę z procentami i nawet wykresy
Q4 2013 bardzo czysto... smooth as silk jak Thai Airways bo wigunia w grudniu się spokojnie osuwała bez odjebów.
+13.16%
ale np Q1 2014 już fatalnie bo mi jedną sesją jebany Putin upośledził robotę
i zamknąłem zimę tylko +2.74% ciesząc się, że w ogóle odrobiłem. To była ta słynna sesja 3.marca
Takie z dupy zagranie, że hej bo nasi spanikowali, że się ten psychol zesrał na Ukrainie w weekend
Q2 +10.01%, Q3 kończę jutro szału nie będzie ale plusiczek jakiś tam....
Natomiast wcześniej bywało i nawet do +50% z raz czy dwa Q/Q zależy jaki market jest. Jak się nie trzepią tak jak teraz tylko płynnie idzie jakiś trendzik albo pałowanie totalnie w bok to jest łatwiej. To są wyniki skorygowane o wypłaty lub wpłaty bo wypłata nie jest stratą a wpłata nie jest zyskiem i to "wyczyściłem" przyjmując dwa stany kapitału: skorygowany i nie.
Kapitałem bazowym jest stan na 3. piątek miesiąca kwartalnego po zminusowaniu o wypłatę jaką uznałem za potrzebną a stanem końcowym stan na 3.piątek miesiąca kwartalnego następnego po rozliczeniu opcji przed wypłatą.
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Q4 2013 bardzo czysto... smooth as silk jak Thai Airways bo wigunia w grudniu się spokojnie osuwała bez odjebów.
+13.16%
i zamknąłem zimę tylko +2.74% ciesząc się, że w ogóle odrobiłem. To była ta słynna sesja 3.marca
Takie z dupy zagranie, że hej bo nasi spanikowali, że się ten psychol zesrał na Ukrainie w weekend
Natomiast wcześniej bywało i nawet do +50% z raz czy dwa Q/Q zależy jaki market jest. Jak się nie trzepią tak jak teraz tylko płynnie idzie jakiś trendzik albo pałowanie totalnie w bok to jest łatwiej. To są wyniki skorygowane o wypłaty lub wpłaty bo wypłata nie jest stratą a wpłata nie jest zyskiem i to "wyczyściłem" przyjmując dwa stany kapitału: skorygowany i nie.
Kapitałem bazowym jest stan na 3. piątek miesiąca kwartalnego po zminusowaniu o wypłatę jaką uznałem za potrzebną a stanem końcowym stan na 3.piątek miesiąca kwartalnego następnego po rozliczeniu opcji przed wypłatą.
PO odjeciu dziwek wychodzi gdzies z -30 %
Reser
wczoraj wyjebało mi najbliższe sl na spocie zabezpieczającym tj 1.6354 i od razu się zesrało no to wyjebałem zaraz call1.635 dostając de facto cenę około 1.6381 a później dowaliłem call1.63 czekam z zapartym stolcem na 16-tą. Większe odjeby niewskazane, niech sobie spokojnie chłopaki głosują jutro to mnie już waliło będzie.
Reser
+13.16%
Jak się dzielimy, interesują mnie tylko procenty?
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
Odwrotne tendencje są wśród firm a wśród krajów. Firmy dążą do łączenia się i tworzenia coraz większych korporacji wchłaniających mniejsze, z kolei kraje dążą do rozpieprzania się na coraz to drobniejsze. Np. Pais Vasco chce być niezależne od Hiszpanii, Belgia na 2 się ma ponoć rozjebać, może USA? i jeszcze się coś tam znajdzie. Bawarię może jeszcze oddzielić od Helmutni a Śląsk i Kaszuby od Polski. To w końcu lepiej być dużym czy małym?
Jak się jest małym i biednym to lepiej być z dużym i bogatym - choćby aktualnie nie miał wzrostu i "niby miał problem" - Jak się jest małym i w miarę bogatym i się włąśnie odkryło jedne z bardziej obiecujących złóż to można pokusić się o bycie małym i podobnym do Norwegii (mamy wówczas odziedziczone bogactwo i gazik jako fundusz emerytalny). Chyba że duży brat nagle obłożył jakimiś starymi długami - to może inna kalkulacja wyjść.
Różnie to bywa. Jak się jest już bogatym to jest lepszy wybór.
Jeszcze jest jedna podstawowa zasada życiowa: LEPIEJ Z MĄDRYM ZGUBIĆ (np. chwilowo wzrost PKB - UE); NIŻ Z GŁUPIM ZNALEŹĆ (ropę i gaz na wschodzie - bo Rosja to Stan Umysłu a nie Gospodarka)
Śląsk już zaczyna łapać obywateli " do mniejszości Adolfa", żeby mieć więcej