| UFO - 08 10 2014 r. | |
|
+27REALISTA Janko Traderroo Ezet Aligator bog.dan myśliwyl Bartek _ted Krzysztof nomad thorgall Kazik struggler1 Prezes spacerolog Day trader delphia filip rafalx kaczor barany Osły Reser Generał Dave MoralnyNiepokój dziadek 31 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 17:28 | |
| dzisiejszy urobek to 1140 zł na plus szału nie ma ale cieszy lubie takie skalpowanie !!!!!!!!! | |
|
| |
Generał
Liczba postów : 9866 Registration date : 28/04/2011
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 17:34 | |
| - nomad napisał:
- maszynki Jeleniowej ciągną Edka, nie będzie zmiłuj lecim na północ !!!
zmieniłes zdanie widze | |
|
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 17:38 | |
| Zawołał Schulz Korwina do biura: ja mu pokażę jak działa cenzura. Wezmę do siebie go na przesłuchanie i takie walnę mu piękne kazanie, że o wolności pieprzyć przestanie. Siedli oboje naprzeciw na krzesłach, tłumacz przy stole cierpliwie czeka. Zdjął marynarkę, podwinął rękawy, podał ciasteczka i po kubku kawy... - Proszę pozwolić, że panu odczytam jaki jest problem i jaka przyczyna, że pana skarcę, jak ojciec syna. Otworzył notatnik, chrząknął dwa razy i wykład piękny czytać zaczyna: „Wy polskie świnie, wy raso podrzędna, wy...” - Oj przepraszam, tu mała pomyłka; to przemówienie mojego stryjka, co je wygłaszał przed wojną w Reichstagu, zanim go Ruskie zamknęli w gułagu. Ja panu powiem trochę inaczej. Po ludzku, po prostu, jak poseł posłowi. Nie mówi się „Murzyn”, mówi się „Czarni”, mówi się „Afro” lub „Kolorowi”. Murzyn to kiedyś był na plantacji, a teraz, odkąd już je w restauracji, to „Czarny”, albo „Afrykopolak”. Czy pan rozumie, co do pana mówię? -Nie, nie rozumiem, bardzo mi przykro... - Pan nie rozumie?! - Ja nie rozumiem. - No ale jak to? - No ale tak to. - No ale wszyscy... - Kto to są „wszyscy”? - No to ja nie wiem, jak pana przekonać. I zaczął ględzić o tolerancji, XX wieku i elegancji. Gadał godzinę, jak przekupa stara, a Korwin w tym czasie uciął se komara. Ględził bez przerwy i jak najęty, patrzy, a Korwin ma oczy zamknięte. - Hej, proszę pana, czy pan mnie słucha? Czy pan już wie, jak zwiemy Cz.....a? Korwin się ocknął, patrzy na niego, a tłumacz stoi, cierpliwie tłumaczy. - Dlaczego tak stoisz, drogi kolego? Usiądźże z nami, wypij jednego, a nie się gibasz, jak Kunta Kinte! Schulz nie wytrzymał, stanął na baczność, rękę wyciągnął w przedziwnym geście. - Raus i wynocha z mojego biura! Z panem nie można o tolerancji! Gestapo wezwę i SS-manów! Oni już szybko ci wytłumaczą, jak się odnosi do rasy panów!!! Korwin nie przejął się słowami Schulza. Starego komucha, komucha, który nie zdążył nawet zrobić matury. Jeszcze niedawno był zwykłym księgarzem, jak jego poprzednik, co był malarzem.” | |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 17:38 | |
| - thorgall napisał:
-
http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3223 a co prawdziemu liberalowi do tego czy brak z siostra chce sie dymac czy nie? To wlasnie lewaki i komuchy skupiaja sie na tym czego innym zabraniac ,a ty jestes jedna z gorszych wersji komucha. KATOKOMUCH | |
|
| |
Day trader
Liczba postów : 1068 Registration date : 03/10/2014
| |
| |
Generał
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 17:58 | |
| Opcje ile masz lat? długo siedzisz w tym temacie ? | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:07 | |
| 5-6 lat na forexie. Mam 28 lat. | |
|
| |
Generał
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:10 | |
| - Opcje napisał:
- 5-6 lat na forexie. Mam 28 lat.
taki okres wystarczy by juz miec ponad milion zł na rachunku invest i drugi milion na rachunku bankowym | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:13 | |
| | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:15 | |
| - Generał napisał:
- Opcje napisał:
taki okres wystarczy by juz miec ponad milion zł na rachunku invest i drugi milion na rachunku bankowym
Też tak kiedyś myślałem. Nigdy nie znalazłem strategii która by miała edge na tyle duże aby tak trzepać kase. A te systemy w necie to bzdura czy to darmowe czy płatne - szczególnie płatne. | |
|
| |
Generał
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:18 | |
| - Opcje napisał:
- Generał napisał:
- Opcje napisał:
taki okres wystarczy by juz miec ponad milion zł na rachunku invest i drugi milion na rachunku bankowym
Też tak kiedyś myślałem. Nigdy nie znalazłem strategii która by miała edge na tyle duże aby tak trzepać kase. A te systemy w necie to bzdura czy to darmowe czy płatne - szczególnie płatne. twoim problemem jest brak cierpliwości | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:27 | |
| - Generał napisał:
- Opcje napisał:
- Generał napisał:
- Opcje napisał:
Też tak kiedyś myślałem. Nigdy nie znalazłem strategii która by miała edge na tyle duże aby tak trzepać kase. A te systemy w necie to bzdura czy to darmowe czy płatne - szczególnie płatne. twoim problemem jest brak cierpliwości Po tylu latach też byś był niecierpliwy A tak prawdę mówiąc to trading nie jest łatwy, ja mam zarys gry w głowie a znalezienie optymalnej metody wchodzenia do dzisiaj nie znalazłem. Kiedyś jeden trader powiedział mi że nie ma żadnych sygnałów na rynku a wszystko to szum, on gra na statystyke. Dużo ma racji. | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:32 | |
| zaraz ta baba zacznie gadać i się wszystko zesra, nie ma co już grać, będę obserwował. | |
|
| |
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:33 | |
| - Opcje napisał:
- kaczor napisał:
- Opcje napisał:
- kaczor napisał:
- Opcje napisał:
- Generał napisał:
- Opcje napisał:
No ale jakoś trzeba się zabezpieczyć, jak stosuję przeciwstawną, stop loss mnie wkurwia ale potem się trochę miotam jak odrobić - czyli kiedy którą pozycję zamknąć bo jeszcze jesteś leszczem granie na przeciwstawnych to gra o sumie zerowej a nawet ujemnej
przeciwstawna mozna sie bawić na scalping w stosunku do głównej pozycji
Różne cuda można z przeciwstawną zrobić - ale nie jest to rozwiązanie wszystkich problemów. No proppnije sie na tej przeciwstawnej powiesic, bo granie na 1m i przeciwstawne to kwintesencja gry leszcza gieldowego. Wszystko byle slaba psychika sie nie zetknela ze strata.
Nie czaisz o co chodzi. 70% można wyprowadzić na zero co nie znaczy że jest to łatwe. Ja to traktuje jako bonus - stop loss zamyka ci pozyje i koniec. Kiedyś uważałem że wskaźniki są niezbędne do gry, potem je wywaliłem i grałem na czysty wykres tak jak treaz, ale po dniu takim jak dzisiaj myślę że znów się zainteresować skalpem. Rynek to statystyka nie analizy. Ja mam ten problem że nie potrafię grać precyzyjnie a dzisiaj rynek był jaki był.
Myślę że właśnie branie mały strat i małych zysków jest lepsze. Będzie trzeba znów nawalić wskaźników i popróbować skalpować.
Stop loss niczym sie nie rozni od przeciwstawnych procz tego ze w przeciwstawnych ktos sie oszukuje ze nie ma straty . Masz rację. Z technicznego punktu widzenia nie różni się niczym oprócz tego że trzeba jeszcze raz zapłacić spread. Ale przyznasz że daje możliwość zagrać w kierunku w którym byś nie grał a stop wywala z rynku i koniec. No dobra nie na co dyskutować bo masz rację ogólnie rzecz biorąc. Teraz muszę pomyśleć jak skutecznie skalpować, pewnie sobie na pierwszy ogień wrzucę tęczę z średnich. a gowno prawda ze to to samo kaczor pitoli to samo to jest na demo ale w realu kazda pozycja ma znaczenie np grasz s - stawiasz stopa - chazar wiezie cie i wywala stopa =jestes wydymany na maxa grasz s i zabezpieczasz sie L - juz cie chazar nie wywiezie bo na gorce zamkniesz l i zostaniesz z s bez straty - masz lepsze S - zauwazylem ze jak tylko otworzysz przeciwstawne to koncza sie strzal zza węgla to sie sprawdza jak grasz w dobra strone - problemy sa jak grasz pod prad wtedy stop ucina straty a przeciwstawne tylko opóźniaja nieuchronną strate | |
|
| |
bog.dan
Liczba postów : 1030 Registration date : 30/06/2013
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:43 | |
| - osły reinkarnacja napisał:
- grasz s i zabezpieczasz sie L - juz cie chazar nie wywiezie bo na gorce zamkniesz l i zostaniesz z s bez straty
- masz lepsze S skoro wiesz dokładnie kiedy zamknąć eL, (na górce)... co Ci przeszkadza po prostu czekać i pobrać eS na tej górce ?? skoro pobrałes S i zabezpieczyłes sie L.. to de facto jesteś bez pozycji.. z tym że zaplaciłes 2 x spread.. gdzie tu k..wa logika ? | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:48 | |
| - osły reinkarnacja napisał:
- Opcje napisał:
- kaczor napisał:
- Opcje napisał:
- kaczor napisał:
- Opcje napisał:
- Generał napisał:
bo jeszcze jesteś leszczem granie na przeciwstawnych to gra o sumie zerowej a nawet ujemnej
przeciwstawna mozna sie bawić na scalping w stosunku do głównej pozycji
Różne cuda można z przeciwstawną zrobić - ale nie jest to rozwiązanie wszystkich problemów. No proppnije sie na tej przeciwstawnej powiesic, bo granie na 1m i przeciwstawne to kwintesencja gry leszcza gieldowego. Wszystko byle slaba psychika sie nie zetknela ze strata.
Nie czaisz o co chodzi. 70% można wyprowadzić na zero co nie znaczy że jest to łatwe. Ja to traktuje jako bonus - stop loss zamyka ci pozyje i koniec. Kiedyś uważałem że wskaźniki są niezbędne do gry, potem je wywaliłem i grałem na czysty wykres tak jak treaz, ale po dniu takim jak dzisiaj myślę że znów się zainteresować skalpem. Rynek to statystyka nie analizy. Ja mam ten problem że nie potrafię grać precyzyjnie a dzisiaj rynek był jaki był.
Myślę że właśnie branie mały strat i małych zysków jest lepsze. Będzie trzeba znów nawalić wskaźników i popróbować skalpować.
Stop loss niczym sie nie rozni od przeciwstawnych procz tego ze w przeciwstawnych ktos sie oszukuje ze nie ma straty . Masz rację. Z technicznego punktu widzenia nie różni się niczym oprócz tego że trzeba jeszcze raz zapłacić spread. Ale przyznasz że daje możliwość zagrać w kierunku w którym byś nie grał a stop wywala z rynku i koniec. No dobra nie na co dyskutować bo masz rację ogólnie rzecz biorąc. Teraz muszę pomyśleć jak skutecznie skalpować, pewnie sobie na pierwszy ogień wrzucę tęczę z średnich. a gowno prawda ze to to samo kaczor pitoli to samo to jest na demo ale w realu kazda pozycja ma znaczenie np grasz s - stawiasz stopa - chazar wiezie cie i wywala stopa =jestes wydymany na maxa
grasz s i zabezpieczasz sie L - juz cie chazar nie wywiezie bo na gorce zamkniesz l i zostaniesz z s bez straty - masz lepsze S - zauwazylem ze jak tylko otworzysz przeciwstawne to koncza sie strzal zza węgla
to sie sprawdza jak grasz w dobra strone - problemy sa jak grasz pod prad wtedy stop ucina straty a przeciwstawne tylko opóźniaja nieuchronną strate No ja tak właśnie korzystałem z przeciwstawnych, grasz z trendem a każde podbicie do góry to okazja do lepszego Sell, gorzej jak odpalą drugie zlecenie i się pałują w tym przedziale między sell a buy - wtedy trzeba kombinować. | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:56 | |
| | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:58 | |
| Przy czym ja odrabiałem na przeciwstawnych. U mnie jeszcze przeciwstawne powodują że zaczynam myśleć jak odrobić i nie porzucam straty. | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 18:59 | |
| Mało tego, jest strategia na opcjach, kupujesz i sprzedajesz jednocześnie i nie ważne gdzie rynek pójdzie - zarobisz. | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:02 | |
| - Opcje napisał:
- Mało tego, jest strategia na opcjach, kupujesz i sprzedajesz jednocześnie i nie ważne gdzie rynek pójdzie - zarobisz.
opcje to zupelnie inny instrument nie ma to nci wspolnego z przeciwstawnymi. wycena opcji zalez tez od zmiennosci stad rozne strategie opcyjne. Przeciwstawne sa dla slabych ludzi ktorzy nie umieja godzic sie ze strata. Kto stosuje przeciwstawne jest przegrywajacym graczem patrz osly,michu etc | |
|
| |
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:06 | |
| - bog.dan napisał:
- osły reinkarnacja napisał:
- grasz s i zabezpieczasz sie L - juz cie chazar nie wywiezie bo na gorce zamkniesz l i zostaniesz z s bez straty
- masz lepsze S skoro wiesz dokładnie kiedy zamknąć eL, (na górce)... co Ci przeszkadza po prostu czekać i pobrać eS na tej górce ??
skoro pobrałes S i zabezpieczyłes sie L.. to de facto jesteś bez pozycji.. z tym że zaplaciłes 2 x spread.. gdzie tu k..wa logika ?
no to wejdx w s na samej gorce - niemozliwe bo gorki i dolki sa ruchome - wg potrzeb chazara jak wejdziesz to Cie przewaznie zyd wiezie i gorka staje sie wyzsza a przed ruchem we wlasciwa strone pojawiaja sie strzały zza wegła -bezkarne jak masz nawet jedna przeciwstawna to juz takie strzaly beda ukarane i przewaznie konczy sie strzelanie - straszenie a jesli mimo przeciwstawnych to idzie w przeciwna - to trzeba szybko spierdalac bo wlasnie grasz pod prad za pomoca przeciwstawnych wyczuwasz przeciwnika - czy tylko straszy czy naprawde chce cie przewieźć i mozesz dodatkowo zarabiac na zabkach | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:09 | |
| ale kuźwa marnuje tylko czas na konkurs a i tak nie ma szans na dobra pozycje
pograłbym w realu to by jakas dniowka byla a tak to wuj z tego | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:10 | |
| edek z tego szarpania wykurwi na dól mam nadzieje | |
|
| |
bog.dan
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:12 | |
| @ Osly.. a skąd Ty wiesz ze zamykasz eL wlasnie na górce ? A co jesli zamkniesz.. zostajesz z eS a to dalej zapierdala w góre ? Gra na przeciwstawne sprowadza się do jednego: do wyłapania extremów.. i wiesz co? To jest podstawowy problem wszystkich strategii i milionów trejderów na rynku . | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:15 | |
| - kaczor napisał:
I chuj widze osly myslenie leszcza u ciebie kwitnie a chuj jak gral tak gral byle wygral wiem ze u Ciebie mam malo pkt za styl gry ale lepiej chaotycznie wygrac niz stylowo wpierdolić ja sie nie znam na technice i dlatego jestem trudnym przeciwnikiem bo moge wejsc w pozycje w kazdym momencie -nawet najgłubszym z pktu widzenia fachowca i własnie z głupoty bierze sie sila i skutecznosc kaczor poniał ? | |
|
| |
bog.dan
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:16 | |
| - Opcje napisał:
- Mało tego, jest strategia na opcjach, kupujesz i sprzedajesz jednocześnie i nie ważne gdzie rynek pójdzie - zarobisz.
czyli masz grala .. tak ja pisał Kaczor.. wycena opcji zalezy od sytuacji na rynku.. gdyby to było takie proste, to wystarczy kupić opcję binarną typy range .. i jak cena bedzie in / lub out (w zaleznosci jak obstawiasz).. tulisz kasiorę az miło.. | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:23 | |
| - kaczor napisał:
- Opcje napisał:
opcje to zupelnie inny instrument nie ma to nci wspolnego z przeciwstawnymi. wycena opcji zalez tez od zmiennosci stad rozne strategie opcyjne.
Przeciwstawne sa dla slabych ludzi ktorzy nie umieja godzic sie ze strata. Kto stosuje przeciwstawne jest przegrywajacym graczem patrz osly,michu etc No ja mam inne zdanie na temat przeciwstawnych no ale nie ważne - każdy ma swoje zdanie. Oczywiście że najlepiej jest zająć pozycję i od razu niech idzie w naszym kierunku - nie wiem czy są gracze którzy tak potrafią. Z tego co widziałem u tych którzy zarabiają to wcale precyzyjnie nie grają. Mi od lat się marzyła precyzja czy też technika że wchodzi i idzie w twoim kierunku itd. - nigdy mi się to nie udało, w sensie znaleźć taki sposób. Owszem bywało że zajęta pozycja i idzie ale przeważnie jest innaczej. | |
|
| |
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:24 | |
| | |
|
| |
bog.dan
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:26 | |
| ja próbowałem tez z przeciwstawnymi.. z tym że stosowałem je podczas jakis newsów.. np ogłoszenie stóp procentowych itp.. otwierałem przeciwstawne, ustawiem na obu TP=100 pkt.. i SL=200 .. oczekiwałem ze rynek bujnie w obie strony: zlapie TP (szczyt marzen w obie strony) a potem wyjde ze stratnej ponizej -100.. parę razy sie udawało.. az do czasu zjebalo sie prawie 300 bez przystanku.. na szczescie byl SL.. bilans tego mojego 'cwaniactwa": -100 pkt . | |
|
| |
Day trader
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. Sro 08 Paź 2014, 19:27 | |
| - bog.dan napisał:
- Opcje napisał:
czyli masz grala .. tak ja pisał Kaczor.. wycena opcji zalezy od sytuacji na rynku.. gdyby to było takie proste, to wystarczy kupić opcję binarną typy range .. i jak cena bedzie in / lub out (w zaleznosci jak obstawiasz).. tulisz kasiorę az miło.. hehe no o to chodzi. Wszystko jest wymyślone tak aby nie było łatwo Fajne są też opcje w których zakładasz się czy dotknie czy nie określony poziom. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 08 10 2014 r. | |
| |
|
| |
| UFO - 08 10 2014 r. | |
|