| UFO - 13 10 2014 r. | |
|
+23zibi myśliwyl Cichy! struggler1 spacerolog kamikaze Krzysztof thorgall Dave Kazik delphia Janko Traderroo MoralnyNiepokój Windziarz goldmar SYS TRADER Nadaje ze Stronia Generał kaczor Belle de Jour Day trader Reser Osły dziadek 27 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Krzysztof
Liczba postów : 7411 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:30 | |
| - Opcje napisał:
- na daxie chyba już koniec spadków. Nie wiem czy zamykać szorty.
Do zera (do końca ) nie spadnie, ja pobrałem L na jankesa na podstawie zachowania GPW z ostatnich dwóch dni. Nie wiem dlaczego, ale nasz rynek czasami jest mocnym wskaźnikiem dla jankesa. | |
|
| |
Day trader
Liczba postów : 1068 Registration date : 03/10/2014
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:31 | |
| no i dax wywalony na BE, chuj nie spadki. | |
|
| |
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:32 | |
| - delphia napisał:
- Generał napisał:
- osły reinkarnacja napisał:
- Płk Wacław Krzyżanowski został pochowany w Koszalinie z wojskowymi honorami - informuje "Rzeczpospolita". Był stalinowskim prokuratorem, który m.in. żądał kary śmierci dla Danuty Siedzikówny "Inki". Sprawę na Twitterze skomentował Tomasz Siemoniak. "Wstyd" - napisał.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16796921,Stalinowski_prokurator_pochowany_z_honorami__Siemoniak_.html#BoxWiadTxt Juz dawno pisałem ze do dzis w Polsce nie rzadza polacy tylko sługusy innych państw i agenci. Brzeżinski mówi jasno: USA nie zdejmie wiz dopóki w Polsce będą agneci na usługach rosji Generał - skoro w Pałacu Komoruskiego jest miejsce dla kogoś takiego jak Dukaczewski to o czym mówimy? Komuna nigdy w POlsce nie upadła. czerwona chołota trafnie oceniła sytuację bo wariant Rumuński byłby z ich udziałem rozgrywany _________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
| |
|
| |
Day trader
Liczba postów : 1068 Registration date : 03/10/2014
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:32 | |
| - Krzysztof napisał:
- Opcje napisał:
Do zera (do końca ) nie spadnie, ja pobrałem L na jankesa na podstawie zachowania GPW z ostatnich dwóch dni. Nie wiem dlaczego, ale nasz rynek czasami jest mocnym wskaźnikiem dla jankesa. NO a ja targetowałen na sam dół, szkoda bo mogłem zamknąć na fajnym zysku. | |
|
| |
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:36 | |
| http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,16797938,Pacjent_z_podejrzeniem_eboli_w_lodzkim_szpitalu.html#BoxSlotIMT
czyli wygląda to tak: za moment ogniska choroby pojawią się w większości krajów Europy i nie tylko. Przecież "rozwożenie" chorych po świecie jest absurdem skoro podstawą jest tu izolacja bo i tak nie ma póki co skutecznego leku. Za kilka miesięcy wynajdą "cudowną" szczepionkę i zmuszą wszystkich do zaszczepienia? | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:43 | |
| Jankes na razie powstrzymał sraczkę. Jeśli w końcówce lub w nocy nie dojebią znowu to u nas jutro możliwe wyższe otwarcie. | |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:50 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:51 | |
| | |
|
| |
Krzysztof
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 18:55 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Krzysztof napisał:
- Opcje napisał:
Do zera (do końca ) nie spadnie, ja pobrałem L na jankesa na podstawie zachowania GPW z ostatnich dwóch dni. Nie wiem dlaczego, ale nasz rynek czasami jest mocnym wskaźnikiem dla jankesa. a to ciekawe bo nie sądziłem, że Jankes patrzy jak się Warszawa zamknęła
Mnie generalnie doświadczenie nauczyło żeby nie mieszać rynqw - tu to jest tu a tam to jest tam, zgodność czasami bywa ale nie zawsze. Też nie sądziłem, ale nie mnie sądzić, ja tylko obserwuję i wyciągam wnioski. PS. Jankes nie patrzy, ale GPW (zdominowana przez angola - 75% podobno) wyprzedza posunięcia jankesa, tak tylko mogę to wytłumaczyć. PS1. Bakasz coś?... ja piję gin z tonikiem. PS2. Jest jeszcze opcja, że wyciągam złe wnioski.
Ostatnio zmieniony przez Krzysztof dnia Pon 13 Paź 2014, 19:06, w całości zmieniany 2 razy | |
|
| |
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:02 | |
| - kaczor napisał:
- delphia napisał:
- kaczor napisał:
- Janko Traderroo napisał:
- zibi napisał:
- delphia napisał:
- Rosja i Chiny otworzyły na 3 lata linię swap. Wartość na razie niewielka 24,5 mld USD ale to kolejny krok do ograniczenia roli dolara w wymianie Rosja-Chiny po tym gdy Rosja zaakceptowała płatności w rublu za ropę
już niedługo tych rubli to darmo nikt nie będzie chciał , powinni jeszcze wymienić dewizy na dolary i już w 100 % będą bezpieczni
Kto jak kto, ale Rosja ma wszelkie potencjały, żeby oprzeć rubla na złocie !!!
ma kopalnie, ma potencjał jądrowy i konwencjonalny gwarantujący, że USA nie wkroczą z "demokracją"
gdyby jeszcze to poparły Chiny i reszta BRICS to ho, ho
(( powyższy wpis jest )) No i co by im to dalo? gadacie czasami o tym opieraniu waluty na zlocie ale malo kto sie zatsnawia po co by to mialo w ogole istniec. Oni i tak juz nei dostaja pozyczek z zagranicy wiec masz maly test jak wyglada gospodarka odcieta od kredytu, za rok zobaczysz pelne skutki.
OPrzec walute na zlocie znaczy przestac udzielac kredytu de facto to jest akurat działanie bardziej polityczne niż ekonomiczne - powrót do parytetu złota zniszczyłby dolara bo skończyłby się dodruk bez konsekwencji na taką skalę. I zarówno Rosja i Chiny są tym zainteresowane z oczywistych powodów. Nie wiem jaki interes maja w tym CHiny ktore wiekszosc eksporty kieruja do USA za ktory dostaja dolary. Prawda jest taka ze dolar nie slabnie mimo wielkich staran ze strony FED co pokazuje jaka jest prawdzaiwa sila tej waluty. ROsjanie jakos nei chowaja pod poduszka juanow czy rubli ale dolary
no właśnie, jak Putin nic nie zrobi, to rubel jebnie w "podłogę" (może być duży kryzys) | |
|
| |
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:05 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:05 | |
| W końcu po ósmym dniu tego srania udało się zrobić "białą" świeczkę: Ktoś wie co to za formacja? Bo to oznacza dalszą padakę - gdyby ewentualnie jeszcze raz podbili w okolice tej luki to walić shorty za rodzinę. Jankes trochę się popałuje a na koniec i tak dupę obesra. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:08 | |
| - Krzysztof napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- Krzysztof napisał:
- Opcje napisał:
Do zera (do końca ) nie spadnie, ja pobrałem L na jankesa na podstawie zachowania GPW z ostatnich dwóch dni. Nie wiem dlaczego, ale nasz rynek czasami jest mocnym wskaźnikiem dla jankesa. a to ciekawe bo nie sądziłem, że Jankes patrzy jak się Warszawa zamknęła
Mnie generalnie doświadczenie nauczyło żeby nie mieszać rynqw - tu to jest tu a tam to jest tam, zgodność czasami bywa ale nie zawsze. Też nie sądziłem, ale nie mnie sądzić, ja tylko obserwuję i wyciągam wnioski. PS. Jankes nie patrzy, ale GPW (zdominowana przez angola - 75% podobno) wyprzedza posunięcia jankesa, tak tylko mogę to wytłumaczyć. PS1. Bakasz coś?... ja piję gin z tonikiem. PS2. Jest jeszcze opcja, że wyciągam złe wnioski. Jak można chlać w PONIEDZIAŁEK? ! Nie bakam bo juś mi sie skończyło (ostatnie ździebka wczoraj sypnąłem do ryby na obiad i woreczek wywaliłem) a nawet gdyby to na pewno nie w poniedziałek; spałbym na fazie jutro pół dnia a żyd by mi dutki zajumał w tym czasie. Na tygodniu trzeba mieć świeży łeb żeby myśleć, przyjarać można przy weekendzie.
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Pon 13 Paź 2014, 19:09, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Krzysztof
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:09 | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:21 | |
| | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:30 | |
| | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:32 | |
| | |
|
| |
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:33 | |
| | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:35 | |
| - delphia napisał:
- kaczor napisał:
- delphia napisał:
- kaczor napisał:
- zibi napisał:
- delphia napisał:
- Rosja i Chiny otworzyły na 3 lata linię swap. Wartość na razie niewielka 24,5 mld USD ale to kolejny krok do ograniczenia roli dolara w wymianie Rosja-Chiny po tym gdy Rosja zaakceptowała płatności w rublu za ropę
już niedługo tych rubli to darmo nikt nie będzie chciał , powinni jeszcze wymienić dewizy na dolary i już w 100 % będą bezpieczni
ma kopalnie, ma potencjał jądrowy i konwencjonalny gwarantujący, że USA nie wkroczą z "demokracją"
(( powyższy wpis jest )) No i co by im to dalo? gadacie czasami o tym opieraniu waluty na zlocie ale malo kto sie zatsnawia po co by to mialo w ogole istniec. Oni i tak juz nei dostaja pozyczek z zagranicy wiec masz maly test jak wyglada gospodarka odcieta od kredytu, za rok zobaczysz pelne skutki.
OPrzec walute na zlocie znaczy przestac udzielac kredytu de facto to jest akurat działanie bardziej polityczne niż ekonomiczne - powrót do parytetu złota zniszczyłby dolara bo skończyłby się dodruk bez konsekwencji na taką skalę. I zarówno Rosja i Chiny są tym zainteresowane z oczywistych powodów. Nie wiem jaki interes maja w tym CHiny ktore wiekszosc eksporty kieruja do USA za ktory dostaja dolary. Prawda jest taka ze dolar nie slabnie mimo wielkich staran ze strony FED co pokazuje jaka jest prawdzaiwa sila tej waluty. ROsjanie jakos nei chowaja pod poduszka juanow czy rubli ale dolary
patrzysz z perspektywy ekonomicznej (ma dodatek krótkiej) a nie politycznej. Chiny mają ambicję zastąpienia USA w roli światowej potęgi. Aby to osiągnąć muszą zakończyć dominację dolara. Jeśli to by się udało Ameryki nie będzie trzeba pokonać militarnie - skończy tak samo jak ZSRR. Nie wiem skad wiesz jakie Chiny maja ambicje? Ich podstawowa strategia jest niewtracanie sie w sprawy innych, nie wiem jaka mieliby korzysc z upadku ekonomicznego ameryki. Prawda jets taka ze dopiero okaze sie jak chinski system sprawdza sie w trakcie kryzysu. USa wielokrotnie przechodizlo kryzysy finansowe i zawsze wychodzilo z tego silniejsze ze wzgledu na innowacyjna gospodarke i pracowitych ludzi. Ja stawiam ze wczesniej w Chinach wybuchnie rewolucja i Chiny sie rozpadna niz USA zbankrutuja. Chinczycy MUSZA miec wzrost inaczej cala masa biednych i glodnych ludzi (ktorych jest ciagle u nich ponad miliard) zechce bardziej radykalnych zmian. Ciekawe tez ze nic sie nei mowi o wielkich bankach na chinskim rynku nieruchomosci i dlugu, gdzie panstwo de facto dtuje wieksza czesc gospodarki a kredyty sa udzielane bez zadnych ekonomicznych podstaw. Chinski system to jednorazowka. Do pierwszego kryzysu a wtedy jak pierdolnie to nie bedzie co zbierac.
Ostatnio zmieniony przez kaczor dnia Pon 13 Paź 2014, 19:37, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:36 | |
| | |
|
| |
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:44 | |
| szykuje się mroźna zima
http://fakty.interia.pl/swiat/news-lotwa-zaniepokojona-po-odmowie-rosji-chodzi-o-granice,nId,1535137#iwa_item=10&iwa_img=0&iwa_hash=19762&iwa_block=facts_news_small
http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-sprzeczka-wladimira-putina-z-prezydentem-moldawii,nId,1535188#iwa_item=12&iwa_img=0&iwa_hash=33873&iwa_block=facts_news_small | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 19:49 | |
| | |
|
| |
Janko Traderroo
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 20:00 | |
| http://www.forbes.pl/eksperci-umowa-handlowa-mocniej-zwiaze-europe-z-ameryka,artykuly,184466,1,1.html
przewidują zakończenie negocjacji pod koniec 2015 | |
|
| |
bog.dan
Liczba postów : 1030 Registration date : 30/06/2013
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 20:08 | |
| to jednak.. 9100 na DAXie nie będzie dzisiaj ).. tutaj macie fajny EA do trailingu.. za darmo .. http://www.argolab.net/argotrail-ea.html | |
|
| |
Windziarz
Liczba postów : 845 Location : Silesia Registration date : 20/10/2010
| |
| |
Reser
| |
| |
Belle de Jour
Liczba postów : 387 Location : Słodka i niewinna niczym baranek :) Registration date : 21/05/2013
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 20:43 | |
| - Opcje napisał:
- no i dax wywalony na BE, chuj nie spadki.
opcjo, co ty wyrabiasz? S w dołku? po co ja wam tu zdradzam największe sekrety zagrań na Świętą Geometrię Jedność w Jedności ? | |
|
| |
Krzysztof
| |
| |
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 20:59 | |
| - bog.dan napisał:
- to jednak.. 9100 na DAXie nie będzie dzisiaj )..
tutaj macie fajny EA do trailingu.. za darmo .. http://www.argolab.net/argotrail-ea.html dobry system do skalpowania, podrzuć? musze coś zarobić wreszcie | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. Pon 13 Paź 2014, 21:04 | |
| - kaczor napisał:
- delphia napisał:
- kaczor napisał:
- delphia napisał:
- kaczor napisał:
- zibi napisał:
patrzysz z perspektywy ekonomicznej (ma dodatek krótkiej) a nie politycznej. Chiny mają ambicję zastąpienia USA w roli światowej potęgi. Aby to osiągnąć muszą zakończyć dominację dolara. Jeśli to by się udało Ameryki nie będzie trzeba pokonać militarnie - skończy tak samo jak ZSRR. Nie wiem skad wiesz jakie Chiny maja ambicje? Ich podstawowa strategia jest niewtracanie sie w sprawy innych, nie wiem jaka mieliby korzysc z upadku ekonomicznego ameryki. Prawda jets taka ze dopiero okaze sie jak chinski system sprawdza sie w trakcie kryzysu. USa wielokrotnie przechodizlo kryzysy finansowe i zawsze wychodzilo z tego silniejsze ze wzgledu na innowacyjna gospodarke i pracowitych ludzi. Ja stawiam ze wczesniej w Chinach wybuchnie rewolucja i Chiny sie rozpadna niz USA zbankrutuja. Chinczycy MUSZA miec wzrost inaczej cala masa biednych i glodnych ludzi (ktorych jest ciagle u nich ponad miliard) zechce bardziej radykalnych zmian.
Ciekawe tez ze nic sie nei mowi o wielkich bankach na chinskim rynku nieruchomosci i dlugu, gdzie panstwo de facto dtuje wieksza czesc gospodarki a kredyty sa udzielane bez zadnych ekonomicznych podstaw. Chinski system to jednorazowka. Do pierwszego kryzysu a wtedy jak pierdolnie to nie bedzie co zbierac. wystarczy spojrzeć na ich programy zbrojeniowe a w szczególności rozwój floty. Programu budowy lotniskowców nie robi się dla obrony wybrzeża tylko po to by można było interweniować w dowolnym miejscu na Ziemi (tak jak to czynią USA obecnie). A lotniskowce to tylko najbardziej wyraźny symbol rozwoju ich floty. Generalnie zaczęli bardzo dużo inwestować w armię i w nowe rodzaje broni - np: hipersoniczną (2 udane próby tylko w tym roku - Amerykanie 1 nieudana), mają broń zdolną do zestrzeliwania satelitów o broni jądrowej nie wspominając. Ich strategia wcale nie polega na nie wtrącaniu się - wręcz przeciwnie i pokazówka wokół wysp Senkaku czy ustanowienie strefy kontroli powietrznej na Morzu Wschodniochińskim najlepszym dowodem. Ale nie tylko - wycofanie się z finansowania amerykańskiego długu jest jasnym sygnałem do czego Chiny zmierzają. Amerykanie o tym wiedzą i rzeczywiście usiłują im rozpalić takie ognisko jak na Ukrainie. Ale Chińczyk po prostu spacyfikuje te protesty choćby miała się lać krew. Zapominasz że im się mimo wszystko znacznie poprawiło więc żeby doszło do eksplozji musiałoby się znacznie pogorszyć. A jaką mieliby korzyść? A choćby taką że juan mógłby zastąpić dolara. Mało? Gdyby doszło do kryzysu to USA wypadałoby z 1 ligi na 10-20 lat. O ile by się utrzymało w całości co też nie jest pewne jak historia podpowiada. Oczywiście mają tam problemy i te banki to może być jedna wielka wydmuszka. Ale wcale nie oznacza to iż nie chcą podkopać roli dolara. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 13 10 2014 r. | |
| |
|
| |
| UFO - 13 10 2014 r. | |
|