Polska 38 mln ludzi - większość nie przekracza 2k zł. Chiny 1,3 MILIARDA ludzi - pensja minimalna wynosi w zależności od miejsca tak na oko 400-700zł
Chiny mają 30 razy tyle ludzi co Polska i dają radę, widziałem ich miasta, nasze miasta przy nich to jakieś powojenne wioski
to uważa się że Chiny to komunistyczny kraj a tak nie jest wiele razy to pisałem a wnioski ... już mi się nie chce walczyć co jest komunistyczne a co nie
mam to gdzieś
Mit że chinole robią za miskę ryżu nadal jeszcze na świecie obowiązuje ale realia są inne. Jeszcze trochę i Polacy zamiast do anglii będą do chin jechać do roboty, co lepsi już tam robią.
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
"Według Krajowego Biura Statystycznego w ciągu ostatnich 12 miesięcy zarobki wzrosły o prawie 14 proc. i obecnie średnia pensja w sektorze produkcyjnym wynosi 2600 juanów (1260 zł), a trzeba też pamiętać, że poza wynagrodzeniem robotnik zazwyczaj dostaje dach nad głową i wyżywienie."
"Z ich fabryk wychodzą buty Pumy, Adidasa, Reeboka, Timberalanda, czy Salomona. Konflikt tlił się od początku kwietnia, a w połowie miesiąca rozpoczął się regularny strajk, w którym – w zależności od źródła – bierze udział kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy pracowników. Główną przyczyną strajku nie jest, o dziwo, żądanie podwyżek (choć i one majaczą zza węgła), ale robotnicze wkurzenie, że pracodawca płacił i płaci różnorakie składki w oparciu nie o wysokość pensji rzeczywistej (z premiami i nadgodzinami) – w Yue Yuen wynoszącej ok. 3000 juanów (czyli ok. 1450 zł), ale jedynie od kwoty 1800 juanów (870 zł)."
Polska zielona wyspa...
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Ktoś tu pisał o graniu na Jankesa pod zamknięcie Warszawy... i w sumie to tak wygląda, że żyd najpierw robi ruch u nas a później to samo u siebie.
Ale wyniki Google`a są zaraz po zamknięciu. Czemu te zjeby tak istotne informacje podają zawsze po zamknięciu? Czemu leszcze nie moga intraday na akcjach zareagować na dane tylko dopiero jutrzejszą luką o 15:30?
Day trader
Liczba postów : 1068 Registration date : 03/10/2014
Ktoś tu pisał o graniu na Jankesa pod zamknięcie Warszawy... i w sumie to tak wygląda, że żyd najpierw robi ruch u nas a później to samo u siebie.
Ale wyniki Google`a są zaraz po zamknięciu. Czemu te zjeby tak istotne informacje podają zawsze po zamknięciu? Czemu leszcze nie moga intraday na akcjach zareagować na dane tylko dopiero jutrzejszą luką o 15:30?
Bo wszystko jest ustawione.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Polska 38 mln ludzi - większość nie przekracza 2k zł. Chiny 1,3 MILIARDA ludzi - pensja minimalna wynosi w zależności od miejsca tak na oko 400-700zł
Chiny mają 30 razy tyle ludzi co Polska i dają radę, widziałem ich miasta, nasze miasta przy nich to jakieś powojenne wioski
to uważa się że Chiny to komunistyczny kraj a tak nie jest wiele razy to pisałem a wnioski ... już mi się nie chce walczyć co jest komunistyczne a co nie
mam to gdzieś
Mit że chinole robią za miskę ryżu nadal jeszcze na świecie obowiązuje ale realia są inne. Jeszcze trochę i Polacy zamiast do anglii będą do chin jechać do roboty, co lepsi już tam robią.
byłem tam ale ładnych parę lat temu jakbyś zobaczył wtedy jak spawacze/.ki pracują ale minęły lata no nic czas płynie
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
każde chujowe dane trzeba przez noc popieścić , coby z rana wyglądały na mniód malina
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
mam to gdzieś
byłem tam ale ładnych parę lat temu jakbyś zobaczył wtedy jak spawacze/.ki pracują ale minęły lata no nic czas płynie
bakac mozna tam bylo , piwo dobre maja ? a wyruchałeś co ?
i zasdne4 pytanie czy Ty nie jestes general vel Olaf
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Zanegował przedwczorajszą czarną świeczkę. Może to juś koniec jebania w dupę królowej?
Chociaż poprzednio też tak zanegował i się zesrał niżej. Póki co w okolicy 1.62 trzeba walić shorta w ciemno bo tak łatwo hossy z tego nie będzie. Jutro powinien wyskoczyć >1.61
rafalx
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
Na nic zdały się interwencje banku centralnego Rosji w obronie rubla, na które w tym miesiącu poszło łącznie 9 mld dol. Rosyjska waluta w środę minimalnie umocniła się, ale dzień później nastąpił spadek, który z nawiązką zniwelował ten wzrost.
Jak informuje agencja Bloomberga, we wtorek na rynek rzucono dewizy o wartości 2,3 mld dol., przez co łączna suma październikowych interwencji walutowych banku centralnego Rosji doszła do 9,3 mld dol.
może teraz interweniują na ropie
szkoda ze na tym nie gram byla ładna okazja na dobre s
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
a najprędzej to dorobil sie na gieldzie i wiedzie gdzies dostatnie i spokojne zycie
... Michu na chorobowym do końca miesiąca! (This member is banned until Pią 31 Paź 2014, 14:22) pzdr d......
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Osły
mam to gdzieś
bakac mozna tam bylo , piwo dobre maja ? a wyruchałeś co ?
i zasdne4 pytanie czy Ty nie jestes general vel Olaf
Ty hooju w dopę jebany kopany to jeszcze nie zorientowałeś się że jestem pierdolonym jebanym w doopę kopanym realnym człowiekiem w tym jebanym Matrixie
takie pytania do mnie
a hooj w to wbijam ja do ciebie jak do człowieka a ty.... a bujaj się
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Ty hooju w dopę jebany kopany to jeszcze nie zorientowałeś się że jestem pierdolonym jebanym w doopę kopanym realnym człowiekiem w tym jebanym Matrixie
takie pytania do mnie
a hooj w to wbijam ja do ciebie jak do człowieka a ty.... a bujaj się
czy tutaj nie ma moderatoora ?? mariner sie najebał i ubliża kaczorowi
Ostatnio zmieniony przez osły reinkarnacja dnia Czw 16 Paź 2014, 22:56, w całości zmieniany 1 raz
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008