co tak cicho na UFO ? wszyscy ruchaja czy biegaja ?
najlepiej to wieczorem sobie poruchać a rano pobiec dopłacić do depo
prawie wszyscy sa na basenie, a potem idą do sauny
Wszyscy nie wiedzą co z tymi zyskami robić dosłownie, niektórzy to nawet mają juś pierdolca od nadmiaru kasiory i z nudów sobie spawają
No nie śmiej się bo gdybyś przytulał np. tyle co Lewandowski (średnio 6k pln na każdą godzinę każdej doby - nawet gdy śpi, dyma swoją Anię lub sra) to by ci tak odjebało, że byś sobie wymyślił jakieś hobby. Jeden realizuje się w spawaniu, kto inny w czymś innym. Może byś np. z nudów znaczki zaczął zbierać i jakieś mega unikaty za absurdalne siano qpował... kto wie Taki sułtan Brunei Darussalam z nudów samochody kolekcjonuje.
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Sro 14 Sty 2015, 22:39, w całości zmieniany 1 raz
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Fajnie jest w teatrze jeśli wystawiają komedię (bo co inne to przymuła straszna) a pójście na zbakaniu nie jest głupim pomysłem
Lepiej nie ryzykować
słuszna uwaga - jeszcze gotowy krytykiem zostać na stare lata. A od bycia krytykiem wiadomo krótka droga do tego by stracić przyrodzenie. I kto wtedy będzie roxany wklejał?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Fajnie jest w teatrze jeśli wystawiają komedię (bo co inne to przymuła straszna) a pójście na zbakaniu nie jest głupim pomysłem
Lepiej nie ryzykować
słuszna uwaga - jeszcze gotowy krytykiem zostać na stare lata. A od bycia krytykiem wiadomo krótka droga do tego by stracić przyrodzenie. I kto wtedy będzie roxany wklejał?
A co ma jedno do drugiego? Zależność z dupy, równie dobrze od słuchania muzyki w środy można oślepnąć albo od patrzenia na kolor zielony nauczyć się niemieckiego. Jakieś zależności z dupy wymyślacie bez sensu.
Sapinka już się naspadała - jutro znowu pierdolec pod 2375 na wigusiu u nas i takie jebanie się codziennie na maxa w przeciwną stronę. Na zajeb qpowanie na chama jeden przez drugiego i trzeciego kto szybciej, 15pkt pionem wali że się qpić nie da bo poziomy w oczach znikają jakby braknąć miało... następnego dnia tak samo ale w dół napierdalają - nienormalne to jest.
Dziś tak samo z dupy 3.5 stówki przytuliłem biorąc wczoraj przed zamknięciem M-kę na midwiżka po 3550... i chciałem ją zamknąć po cenie na fixie bo się przestraszyłem i żadna menda nie walnęła... a dziś z rańca dałem 3519 to sami mi zbili na 3514. Do tego opcji call miałem sporo ale put też i w sumie to się prawie na zero wyrównało.
Kretyństwo totalne takie szarpanie bez trendu. Dla wiguni nie ma najmniejszego problemu przejście od skrajności w skrajność z dnia na dzień. I ogólnie ciężko na opcjach wystawionych przytulić na czymś takim jak urywają lukami tak na zmianę; bardziej to jest rynek nabywców opcji. Qpywać cza przy takiej szarpance.
Idę lulu
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Sro 14 Sty 2015, 22:59, w całości zmieniany 1 raz
Lepiej nie ryzykować
A co ma jedno do drugiego? Zależność z dupy, równie dobrze od słuchania muzyki w środy można oślepnąć albo od patrzenia na kolor zielony nauczyć się niemieckiego. Jakieś zależności z dupy wymyślacie bez sensu.
spytaj w najbliższej parafii to wyjaśnią
Reser
Na krótkich opcjach to się najlepiej kosi w dwóch przypadkach:
gdy jest jakiś klarowny trend ale bez ciągłych odjebów i nieustannego szarpania do usrania w przeciwną stronę, że zanim trwale się ceny przesuną o 50pkt niżej to w międzyczasie 17 razy odjeb idzie na 30 do góry itp.
gdy jest ryneczek totalnie spałowany na płasko (minimalny zakresik, małe świeczuszki) czyli G się dzieje jak to było w listopadzie i wtedy przytuliłem elegancko 5k w 3 tygodnie na samych opcjach.
Aktualnie mamy fazę chamskiego szarpania ale o na tyle dużym zakresie, że codziennie któreś opcje napieprzają do góry po 100-200% , np. put2300 Jan wczoraj 4.65 a dziś w extremie nawet po 18 animator tryknął... i weź to wystaw a wczoraj wyglądało gicio.
Przy czymś takim w zasadzie nie da się na wystawionych zarobić bo nie da się mieć w jedną stronę tylko gdyż nie wiadomo w którą (codziennie a nawet po kilka razy dziennie inna jest "właściwa") a mając w obie czyli korytarz przy takich odjebach zawsze te, które rosną, zabierają na tyle dużo, że druga strona ledwo na 0 wychodzi albo i nawet nie. Pierdolę się z tym strasznie od tej debilnej korby tydzień temu i jak pojutrze styczniowy cykl zamknę na zero to się będę cieszył bo na razie delikatnie pod kreską ogólnie początek roq. Przydałaby się teraz jakaś 1-2 sesje małej zmienności żeby się to trochę uspokoiło bo lata ta wigunia jak pacjent z atakiem szału w kaftanie obija się o tapicerowane ściany w wariatkowie...
Ostatnio rzadko bywa sesja ze zmianą dzienną <1% ... niby to dobrze ale gdyby to szło jakoś konkretnie w jednym kierunq; niech zrobią te 300pkt jazdy w jedną albo druga a tu się to szarpie i szarpie tylko a średnio dalej pałowanie tak naprawdę jest.
Jednak na takiej fazie rynq najlepiej jest być nabywcą opcji ale też nie trzymać do wygaśnięcia tylko kasować jak jest te 100% powiedzmy bo zaraz to wraca jak bumerang. Zacząłem delikatnie podqpywać opcyjki i przekonuję się do tego, rzeczywiście ma to sens dopóki znowu się nie spałuje w niskim zakresie.
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
4 gównienka a wyqrwiły jak dzikie dziś, i tak trochę za wcześnie opyliłem.
Tylko że put2350 miałem z minusem bo baran wczoraj o hossie piał i sporo zabrały dziś to w sumie i tak to chuj dało. Dzionek na + ale symbolicznie, tyle co bilet do teatru więc szkoda jebania się. Makrela więcej zarobiła.
Reser
Jutro znowu korba - już się rzygać chce od tych jednorazówek bo wiadomo, że w piątek już wtedy korby nie będzie bo znowu będzie brak poweru po 1 dniu bo sie pewnie sapinka zdąży osrać. Niby nie ma tej korelacji z Jankesem ale tak nie ma, że właściwie jest... ale tak jest jakby nie było.
Ciekawe czy baran dziś przytulił? Coś podobno bitka o longi miała być
Sir Nick UFOTrader Senior
Liczba postów : 870 Age : 48 Registration date : 01/11/2010
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g