W tym roku na Warmii i Mazurach nie będzie można zbierać i skupować winniczków do celów gospodarczych - ogłosiła Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska w Olsztynie. Powodem takiej decyzji jest spadek liczebności i karłowacenie populacji tych ślimaków.
Zbiory winniczków i sezonowa praca w zakładach przetwórczych były na wiosnę źródłem utrzymania dla wielu mieszkańców regionu, w którym panuje najwyższe w kraju bezrobocie. Najlepsi zbieracze potrafili dostarczyć do skupu nawet 30 kg ślimaków, czyli ok. tysiąca sztuk dziennie. Zarabiali po 1,5-2 zł za kg.
"(..)W artykule portalu zaznaczono, że przez tę działalność banku polski fiskus stracił prawie 900 mln dolarów. Prokuratura Generalna nie będzie jednak prowadziła śledztwa w tej sprawie - podaje Radio ZET. Stacja ustaliła, ze polskie służby już kilka lat temu ustaliły osoby, które ukrywały swoje dochody. Nowe śledztwo nie ma sensu, ponieważ sprawa banku HSBC jest już zbyt stara - przestępstwa skarbowe przedawniają się po 5 latach i nawet jeśli śledztwa by wszczęto, i tak trzeba by je od razu umorzyć.(..)"
słyszał ktoś aby kogokolwiek oskarżono albo o zgrozo skazano?
kiedy ten Dzień Sznura?
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
"(..)W artykule portalu zaznaczono, że przez tę działalność banku polski fiskus stracił prawie 900 mln dolarów. Prokuratura Generalna nie będzie jednak prowadziła śledztwa w tej sprawie - podaje Radio ZET. Stacja ustaliła, ze polskie służby już kilka lat temu ustaliły osoby, które ukrywały swoje dochody. Nowe śledztwo nie ma sensu, ponieważ sprawa banku HSBC jest już zbyt stara - przestępstwa skarbowe przedawniają się po 5 latach i nawet jeśli śledztwa by wszczęto, i tak trzeba by je od razu umorzyć.(..)"
kiedy ten Dzień Sznura?
zapewne będzie ciekawa lista z nazwiskami
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Liczba postów : 31153 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
kiedy ten Dzień Sznura?
dobrze wiecie , jakie jest na to lekarstwo
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
... Wszyscy nabrali odwagi po 5 latach , kiedy sprawa się przedawniła! Służby wiedziały o tym od dawna , nawet było prowadzone śledztwo!
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
4 JEŹDŹCY APOKALIPSY
Liczba postów : 532 Location : Madagaskar Registration date : 24/05/2014
U mnie tez powoduje czasem ataki panicznego śmiechu a mam ciut więcej jak 15 lat. Gdy np. jestem zbakany i ktoś powie coś o gównie to mega mnie to śmieszy wtedy. ... To co Ciebie śmieszy i fascynuje dla innych jest zwyczajnie obrzydliwe! Już Ci pisałem - to nie to forum! dziadek
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Co takie smęty tu dzisiaj? Do Smoleńska jeszcze 2 miechy
Ja dziś okradłem żyda przytuliłem troszkę (na tej qrwie edkowej w 3 strony, na kablu w dół rano i na fw40 na naszym qrwidołq na 3 shortach średnio 3546 branych)
Funcik widzę cyka tak na raty do tej góry... zabiera się za korbę tak nieśmiało jak ministrant za sutannę proboszcza
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Ch...z tym, szkoda mi się nawet pałować z tymi bredniami. Masochiści wypalają sobie ślady krzyża i rany na łapach licząc że zyskają tym sławę i może trochę siana albo żeby po prostu zaistnieć. Żenujące to dla mnie jest. To są brednie z tej samej grupy co róźdżkarstwo, telekineza itp.
ze tez sie nie boisz gniewu bożego będziesz skwierczał na ogniu piekielnym przez wieczność
... Generalnie to Opcjoner ma rację , to nie są zdrowi ludzie. Stygmatycy mają coś z psychiką , zreszta niejeden "święty" gdyby żył współcześnie to by wylądował w najbliższym psychiatryku!
Albo w więzieniu! Całe szczęście, że żyjemy w normalnych czasach, ufff... Taki św. Mikołaj, to powinien dożywocie dostać, za swoje zbrodnie przeciwko ludzkości.
Święty Mikołaj, biskup Miry, ze względu na przypisywane mu legendą uczynki (m.in. cały majątek rozdał biednym), został pierwowzorem postaci rozdającej prezenty dzieciom.
Norweskie władze rozważają obecnie wprowadzenie bardzo restrykcyjnego przepisu, z którego wynika, że każdy, kto będzie pomagał bezdomnym, pójdzie do więzienia na okres jednego roku.
... Co do św. Mikołaja to z Nim jest podobnie jak z Homerem. Wszyscy historycy zgadzają się że był ślepy ale nie wszyscy zgadzają się z tym że istniał realnie. Św. Mikołaj decyzją JP II został z listy świętych skreślony jako postać nieistniejąca. Jeżeli jednak leży Ci na sercu kult świętych to polecam żywot Św. Wilgefortis:
...Wilgefortis była córką króla Luzytanii. Ojciec postanowił wydać ją za poganina, czego ona nie chciała. Skutkiem tego ojciec zamknął ją w ciemnicy. Przez noc żarliwie modliła się do Boga, aby uratował ją przed pogańskim ślubem. W wyniku długiej modlitwy wyrosła jej długa broda; oczywiście kandydat na męża nie chciał mieć brodatej małżonki i zrezygnował ze związku. Rozwścieczony, bezduszny ojciec dziewczyny kazał ją ukrzyżować. Wilgefortis zmarła na krzyżu. W rzeźbach i na obrazach jest przedstawiana jako brodata postać o rysach kobiety przybitej do krzyża. (Wiki)
Nie o kult świętych mi chodzi. Tak tylko sobie siedzę i kontempluję czasy w jakich żyjemy napawając się się różnorodnością. Na katolickim krzyżu można powiesić genitalia i jest to sztuka. Mahometa obrażać nie wolno, bo nie urażamy mniejszości religijnych. Mamy wolność jednostki, ale nie może ona rozdać swojego majątku żebrakom pod groźbą więzienia. Itd., itp. ...